Låna 1000 kr

thumbnail

Även om det låter som en liten summa pengar att låna 1000 kr, så kan det vara den tusenlappen som räddar ekonomin en månad. Vanliga banken lånar inte ut så små belopp som tusen kronor, men det finns alternativa lån som smslån och snabblån, som kan hjälpa till med mindre lån.

Långivare för 10.000 kr:

För att låna 1000 kr så behöver du vända dig till långivare för snabblån och smslån. Även om de flesta långivare idag inte lånar ut mindre än 5000 kr, så finns det ännu möjlighet att få en kredit på en tusenlapp.

 

Att låna 1000 kr är självfallet inte gratis. De ordinarie kostnaderna som tillkommer, gör att den lånade tusenlappen kommer att kosta. Till lånet tillkommer:

  • Uppläggningsavgift
  • Aviavgift
  • Ränta

Hög effektiv ränta på små lån

Då man lägger till kostnaden för snabblånet till den korta återbetalningstiden så blir den effektiva räntan hög.

Så om du behöver 1000 kronor, får du väga kostnaderna mot det akuta behov som du kanske har av ett litet lån direkt idag.

Låna 1000 kr med lågt kreditbetyg

En fördel med att låna en tusenlapp kontra flera tusen, är att du inte behöver ha ett högt kreditbetyg för att bli beviljad lån. Då det inte är en så stor risk för banken, krävs inte heller stor säkerhet eller garanti för att få låna ett så litet belopp. Snabblån på 1000 kr har hög beviljandegrad.

Studenter och pensionärer kan få låna 1000 kr via snabblån

När man är i den fas i livet att man befinner sig före eller efter arbetslivet, så kan det ofta vara svårt att få låna pengar. Som student och pensionär har man inte tillräckligt stor inkomst som krävs för att få ett stort banklån. Att låna 1000 kr är däremot ofta möjligt även om man studerar eller har gått i pension.

Låna en tusenlapp trots många förfrågningar

Har du har lågt kreditbetyg på grund av att du har ansökt större lån tidigare? Då vet du att det kan vara svårt att bli beviljad nytt lån med många kreditförfrågningar.

Även här finns en fördel med att ansöka mindre lånebelopp som 1000 kr. Alla långivare för snabblån som lånar ut 1000 kr är lån utan UC. Det betyder att långivaren inte kommer att göra en UC när du ansöker om 1000 kr. Du kan därför också bli beviljad att låna pengar trots många förfrågningar.

Låna 1000 utan säkerhet

Du kommer aldrig att behöva lämna någon säkerhet när du lånar 1000 kr. Alla snabblån är blancolån.

Betala tillbaka lånet i tid

En förutsättning för att du ska få låna 1000 kr är att du har skött dina återbetalningar till den långivaren tidigare. Om du inte betalar tillbaka lånet i tid, så kommer du högst sannolikt inte att få låna där igen. Dessutom kommer lånet att bli väldigt dyrt om du är sen med din betalning.

Att få påminnelseavgifter, dröjsmålsränta och inkassokostnader ovanpå ett litet lån, svider mer än på ett stort lån. Detta eftersom kostnaden snabbt kan uppnå samma summa som lånets ursprungsbelopp.

Det finn regler som begränsar hur höga kostnaderna får vara. Men det kommer ändå inte att kännas bra att behöva betala tillbaka 2000 kr om du har lånat 1000 kr.

Jämför alla lån

Belopp:
Lånevillkor:
Filtrera lån
Visa alla lån
Martin studerar ekonomi och har ett stort intresse för det svenska näringslivet. Vid sidan om sina studier är han skribent hos LånutanUC.se.
Gå upp