SNABBLÅN

SNABBLÅN 1000-80.000 kr

Snabblån är små, snabba lån som betalar ut pengarna snabbt, oftast samma dag, som ansökan beviljats. I dag kallas alla de flesta mindre lån för snabblån. Snabblån betyder att det går snabbt att fylla i en ansökan och snabbt att få pengarna insatt på kontot. Alla lån utan UC är snabblån.

Välj Belopp
Välj Löptid
  • Endast lån utan UC
  • Endast lån med betalningsanmärkning
  • Utbetalning helger
Visa fler lån

Fördelen med snabblån

Den största fördelen med snabblån är givetvis att det går snabbt. Efter att ansökan har skickats in och blivit beviljad, så får man pengarna snabbt och det är ju bra. Man vill ju oftast ha pengar snabbt när man ansöker ett lån.

Räntetak på snabblån

Då vi kommer till lånets ränta, så kan vi konstatera att räntan är ganska hög. Den är faktiskt så pass hög att Konsumentverket har gett lånet namnet ”högkostnadskredit

Att snabblån har en hög ränta känner du säkert till, men vet du att det nu även är ett räntetak på lånet? Det betyder alltså att snabblånet är på väg att ta plats vid privatlånets sida. Än så länge är dock privatlånen mer fördelaktiga.

Typiskt prisexempel för snabblån

Ett vanligt representativt prisexempel för snabblån kan så ut så här:

Lån (Meddelandelån) 13 000 kr att återbetala under 12 månader. Nominell årsränta 39%. Effektiv årsränta 65,44%. Total summa att återbetala är 16 852 kr, vilket delas upp på 12 delbetalningar om 1404 kr/månad. Räntekostnaden blir 2932 kronor. En uppläggningsavgift tillkommer på 380 kr och aviavgifter varje månad i 12 månader på totalt 540 kr.

Snabblån med betalningsanmärkning

Att låna med betalningsanmärkning är lättare vid snabblån än hos andra långivare som har större lån. Det är möjligt att låna med betalningsanmärkningar men det kostar oftast lite mer. Eftersom banken utsätter sig för en större risk då de lånar ut pengar till någon som bevisligen slarvat med betalningar tidigare, så tar de extra betalt för den risken. Därför får den som har betalningsanmärkningar betala lite extra ränta på sitt snabblån.

För att få så låg ränta som möjligt på ett snabblån, så gäller det att ha en bra ekonomi. Varje detalj som sänker kreditvärdigheten, höjer din kostnad för lånet.

Populära snabblån

Det finns några snabblån som är mer populära än andra. Gemensamt för samtliga dessa lån är att de har funnits på den svenska lånemarknaden under en väldigt lång tid. Ända sedan begynnelsen av smslånet.

Att låna pengar då man fyller 18 år är ingen självklarhet

Man kan felaktigt tro att man får ”göra allt” då man fyller 18. Detta är inte korrekt. Om vi tar lån som exempel, så är det faktiskt ganska få lån som man kan ansöka som 18-åring. De flesta banker kräver att man har fyllt 20 år även alla lån utan UC som finns att tillgå.

Gå uppåt