SNABBLÅN

snabblÄn
Belopp:
Villkor:
VĂ€lj
Visa fler lÄn

SNABBLÅN UTAN UC

Vill du lÄna pengar snabbt? SnabblÄn betalar ut pengarna snabbt och kallas Àven för smslÄn. Banker som lÄnar ut snabblÄn och smslÄn krÀver ingen sÀkerhet, Àr lÄn utan UC och nÀstan alltid fÄr du pengarna samma dag som ansökan beviljas. Det Àr vanligt med snabblÄn utan UC och att du kan ansöka lÄn trots mÄnga förfrÄgningar.

Vad Àr snabblÄn?

SnabblĂ„n Ă€r en mindre enklare kredit. Ordet ”snabb” stĂ„r för flera saker. Delvis betyder snabblĂ„n att det gĂ„r snabbt att fylla i en ansökan. Den Ă€r alltsĂ„ enkel och gĂ„r snabbt att klicka ivĂ€g. Snabb kan ocksĂ„ betyda att det gĂ„r snabbt att fĂ„ pengarna insatt pĂ„ kontot. Tiden frĂ„n ansöka-besked-utbetalning gĂ„r direkt. Alla lĂ„n utan UC Ă€r egentligen snabblĂ„n.

SNABBLÅN UTAN KRAV

För att ansöka ska du ha en fast inkomst. Det finns snabblÄn som beviljar lÄn utan inkomst, eller med smÄ krav, sÄsom vÀldigt lÄg inkomst, 

SNABBLÅN FÖLJER REGLERNA

Alla listade krediter följer reglerna frÄn Konsumentverket, FI och Riksbankens regler. JÀmför alla lÄngivare för snabblÄn dÀr du kan fÄ pengar direkt. Det finns inga banker som inte har nÄgra som helst krav, men det finns lÄngivare som har mindre krav Àn andra.

SNABBLÅN UTAN KREDITUPPLYSNING

Trodde du att det inte görs kreditupplysningar nÀr du ansöker en kredit? DÄ Àr du inte ensam om att ha uppfattat fel. MÄnga har missuppfattat UC och tror att lÄngivare inte tar nÄgon kreditupplysning alls ifall det stÄr att de inte tar en UC.

Och tror att vem som helst, kan fÄ enkla snabblÄn med betalningsanmÀrkningar? Och oavsett kredithistorik kan fÄ banklÄn obegrÀnsat med pengar? Detta Àr naturligtvis helt fel uppfattat.

ÄR SNABBLÅN ETT BANKLÅN?

De flesta banker lĂ„nar ut mellan 1.000 kr – 30.000 kr utan UC, medan det finns snabblĂ„n dĂ€r du kan lĂ„na 300.000 kr utan upplysning frĂ„n UC. Oavsett om du ansöker 100 kronor eller 50.000 kr sĂ„ kommer en kreditupplysning att göras. Men om den sedan görs via UC, Bisnode eller Creditsafe, Ă€r upp till lĂ„ngivaren.

KREDITUPPLYSNINGEN

Varje gÄng du ska ansöka lÄnet, dÄ bör du vara uppmÀrksam pÄ att den seriösa banken kommer göra en kreditupplysning. För det första sÄ gör de kreditprövningen eftersom det Àr lagstadgat att företag som bedriver utlÄning, mÄste göra en kreditprövning.

Men sjÀlvfallet vill ju den som ger ut pengar veta ifall att du kommer att kunna Äterbetala de pengarna du fÄr. Det Àr viktigt att snabblÄn Äterbetalas i tid för att undvika betalningsanmÀrkningar.

En kreditprövning via kreditbolag Àr enklaste sÀttet för en lÄngivare att fÄ översikt över din ekonomi. Den kreditprövningen kan de göra via vilket kreditupplysningsföretag de vill. HÀr vÀljer dÄ oftast de mindre aktörerna för snabblÄn Bisnode och Creditsafe och inte UC.

SNABBT LÅN

Den största fördelen med denna kredit Àr givetvis att det gÄr snabbt. Efter att ansökan har skickats in och blivit beviljad, sÄ fÄr man pengarna snabbt och det Àr ju bra. Man vill ju oftast ha pengar snabbt nÀr man ansöker en kredit. Om och banken sa nej till lÄn sÄ Àr snabba, smÄ mikrokrediter ofta det enda alternativet. 

RÀntetak pÄ snabblÄn

DĂ„ vi kommer till lĂ„nets rĂ€nta, sĂ„ kan vi konstatera att rĂ€ntan Ă€r ganska hög. Den Ă€r faktiskt sĂ„ pass hög att Konsumentverket har gett lĂ„net namnet ”högkostnadskredit

Att snabblĂ„n har en hög rĂ€nta kĂ€nner du sĂ€kert till, men vet du att det nu Ă€ven Ă€r ett rĂ€ntetak pĂ„ lĂ„net? Det betyder alltsĂ„ att snabblĂ„net Ă€r pĂ„ vĂ€g att ta plats vid privatlĂ„nets sida. Än sĂ„ lĂ€nge Ă€r dock privatlĂ„nen mer fördelaktiga.

BÀsta snabblÄn om du har mÄnga förfrÄgningar

Ett vanligt exempel för snabblÄn kan sÄ ut sÄ hÀr:

Bank: (MeddelandelÄn) 13 000 kr att Äterbetala under 12 mÄnader. Nominell ÄrsrÀnta 39%. Effektiv ÄrsrÀnta 65,44%. Total summa att Äterbetala Àr 16 852 kr, vilket delas upp pÄ 12 delbetalningar om 1404 kr/mÄnad. RÀntekostnaden blir 2932 kronor. En upplÀggningsavgift tillkommer pÄ 380 kr och aviavgifter varje mÄnad i 12 mÄnader pÄ totalt 540 kr.

SnabblÄn med betalningsanmÀrkning

Att lÄna med betalningsanmÀrkning Àr lÀttare vid snabblÄn Àn hos andra lÄngivare som har större banklÄn. Det Àr fullt möjligt att lÄna med betalningsanmÀrkningar, men det kostar oftast lite mer.

Eftersom banken utsÀtter sig för en större risk dÄ de beviljar pengar till nÄgon som bevisligen slarvat med betalningar tidigare, sÄ tar de extra betalt för den risken. DÀrför fÄr den som har betalningsanmÀrkningar betala lite extra rÀnta pÄ sitt lÄn.

För att fĂ„ sĂ„ lĂ„g rĂ€nta som möjligt sĂ„ gĂ€ller det att ha en bra ekonomi. Varje detalj som sĂ€nker kreditvĂ€rdigheten, höjer din kostnad för krediten. Det finns inget snabblĂ„n helt utan rĂ€nta, men det finns ”prova-pĂ„-krediter” utan rĂ€nta, för dig som inte testat företaget tidigare.

DÀr Àr snabblÄnet rÀntefritt i 14-30 dagar vid första lÄnetillfÀllet. 

PopulÀr kredit med hög beviljandegrad

Det finns nĂ„gra krediter som Ă€r mer populĂ€ra Ă€n andra. Gemensamt för samtliga dessa banker Ă€r att de har funnits pĂ„ den svenska lĂ„nemarknaden under en vĂ€ldigt lĂ„ng tid. Ända sedan begynnelsen av snabblĂ„net. Och att de har en hög beviljandegrad. Det betyder att en stor andel av dem som ansöker snabblĂ„n fĂ„r beviljat.

LÄna pengar av snabblÄn frÄn 18 Är

Man kan felaktigt tro att man fĂ„r ”göra allt” dĂ„ man fyller 18. Detta Ă€r inte korrekt. Om vi tar lĂ„n som exempel, sĂ„ Ă€r det faktiskt ganska fĂ„ banker som man kan ansöka hos som 18-Ă„ring. De flesta lĂ„ngivare krĂ€ver att man har fyllt 20 Ă„r.

Gundkrav för snabblÄn

  • Du ska vara 18 Ă„r fyllda. Dock har nĂ„gra lĂ„ngivare har en Ă„ldersgrĂ€ns pĂ„ 20, 21 och till och med 23 Ă„rsgrĂ€ns.
  • Man ska ha deklarerat en Ă„rsinkomst pĂ„ minst 100.000 kronor.
  • Alltid, inga undantag ska du vara folkbokförd i Sverige, och Ă€ven ha ett svenskt medborgarskap.
  • Hos vissa banker fĂ„r du ha betalningsanmĂ€rkningar, men det gĂ„r inte an med en obetald skuld hos Kronofogden. Med skuldsaldo sĂ„ finns inget man kan göra, Ă€n betala bort skulden och vĂ€nta tills informationen försvunnit hos UC.
 • SnabblĂ„n krĂ€ver inte att du stĂ€ller upp med en sĂ€kerhet som borgen, medan bolĂ„n, företagslĂ„n och billĂ„n oftast gör det. Det Ă€r alltsĂ„ enkelt och smidigt. Och det Ă€r snabbt och enkelt avklarat, med nĂ„gra knapptryck och ett BankID.

Om du har en lÄg kreditpoÀng sÄ hindrar detta inte att du ansöker lÄn. Du fÄr vara beredd pÄ att Àven om banken inte gör sin kreditprövning hos UC, sÄ Àr du inte garanterad lÄn med lÄg inkomst.

SnabblÄn utan UC med ÄldersgrÀns 18 Är

Du kan alltsÄ lÄna pengar och ta snabblÄn utan UC som 18-Äring, men flera lÄn har högre ÄldersgrÀns 20 Är. Om du tÀnker ansöka nu direkt, bör du först kolla den effektiva rÀntan och fundera pÄ om du kan betala tillbaka lÄnet. LÀs mer om lÄnevillkor pÄ respektive lÄngivares sajt innan du skickar ansökan. Om banken sÀger nej sÄ ta reda pÄ varför innan du ansöker igen.

Fundera pÄ vad du ska anvÀnda pengarna till och har du befintliga krediter, sÄ bör detta lösas innan du ansöker fler. Vid ansökan fÄr du pengarna direkt, sÄ gör inga förhastade beslut.

Inga kreditförfrÄgnignar vid snabblÄn och sms lÄn

Att ansöka snabblÄn utan UC Àr en fördel för dig som lÄntagare. Detta innebÀr att det inte registreras en kreditförfrÄgning i UC-s register. Att fÄ mÄnga registrerade kreditförfrÄgningar pÄ kort tid (12 mÄnader) sÀnker ditt kreditbetyg och ger avslag hos banken. (Ifall de tar UC)

Som namnet lÄter, det Àr en kredit som har höga kostnader. Flera procent högre rÀnta Àn banklÄn. Men enklare och smidigare och beviljar flera lÄn Àn banken. Genom att jÀmföra kan du hitta billigaste lÄnet.

T.e.x vid ansökan om

 • villalĂ„n
 • billĂ„n
 • tecknande av abbonemang.

  MÄnga förknippar snabblÄn med akuta lÄn. Att ta snabblÄn gÄr snabbt ja, men man behöver inte ha ett akut behov att fÄ lÄna pengar för att ansökan.

  Just snabblÄn ansöks ofta av den som har mÄnga registrerade kreditförfrÄgningar, av anledningen att de inte fÄr lÄna via andra lÄn.

Snabbt besked och snabb utbetalning till din bank

Det hÀr Àr en jÀmförelsesajt dÀr du kan ansöka krediter utan uc hos de banker som finns registrerade Är 2020. HÀr kan du kan hitta alla snabblÄn och lÄn utan uc. Det Àr vanligast med snabblÄn frÄn 5000 kr och uppÄt.

SmÄ krediter gÄr snabbt att ansöka och de ger snabbt besked. Krediten betalas Àven ut snabbt (samma dag vid ansökan innan kl. 14). Alla snabblÄn har registrerats hos Finansinspektionen. De följer Konsumentverkets regler för utlÄning av krediter.

FrÄgor / svar om snabb-lÄn

Är snabb-lĂ„n & smslĂ„n samma sak?

Ja smslÄn Àr ett förlegat namn men Àr egentligen samma sak som snabblÄn och lÄn utan UC.

Kan jag bli beviljad snabblÄnet om jag nyss har flyttat till Sverige?

Nej du mÄste ha varit svensk medborgare i 3 Är för att fÄ lÄna pengar av en svensk bank.

Finns det snabblÄn som tar UC?

Jo det finns absolut snabblÄn som tar UC, men det Àr ovanligt. Det vanligaste Àr att snabblÄn och smslÄn anvÀnder Bisnode och Creditsafe kreditupplysningar och inte UC.

Back To Top