SNABBLÅN

Snabblån

SNABBLÅN 500-75.000 kr

Snabblån ett vanligt alternativ för dig som behöver pengar snabbt. Precis som smslån erbjuder snabblån snabba utbetalningar och har relativt låga krav för att bli beviljade.

Snabblån är ett litet lån mellan 500 kr och 75.000 kr. Snabblånet är för dig som behöver låna pengar snabbt, få pengar utbetalt direkt utan krångel utan UC och utan krav på säkerhet! Lånet är en version av det som vi tidigare kallade för smslån. Det är vanligast att snabblån är ett lån utan UC och du ansöker snabbt lån online.

Jämför & Ansök snabblån direkt

Lån:
Villkor:
Filter för:
Visa fler lån

Vad är Snabblån?

Snabblån, även känt som sms lån, är små lån med korta löptider. Dessa lån är snabba och enklare att få och det är vanligt att pengarna betalas ut samma dag som lånet beviljas. Beloppen för snabblån varierar mellan olika kreditgivare, men de kan sträcka sig upp till 75 000 kronor.

Snabblån i jämförelser med privatlån

Till skillnad från privatlån har snabblån lägre krav för att bli godkända, men de har också högre räntor. Många snabblån klassificeras som högkostnadskrediter på grund av de höga räntorna. Det är viktigt att vara medveten om att den effektiva räntan för snabblån kan variera från 20% till över 1 000%.

Vem kan Ansöka om Snabblån?

Grundkraven för att få ett snabblån är generellt sett lägre jämfört med andra låneformer på den svenska marknaden. Personer med betalningsanmärkningar, låg kreditvärdighet eller de som vill låna utan uc kan ansöka om snabblån. De grundläggande kraven inkluderar att vara minst 18 år gammal, vara folkbokförd i Sverige, ha en deklarerad inkomst, och inte ha ett skuldsaldo hos Kronofogden.

De bästa Snabblånen just nu

Vi har sammanställt en lista över de bästa snabblånen baserat på ränta, avgifter, utbetalningstid och ansökningskrav:

 • Daypay – Lån upp till 20 000 kr utan uc
 • Ferratum – Lån upp till 45 000 kr med snabb utbetalning
 • Loanstep – Lån upp till 25 000 kr med räntefritt lån
 • Viaconto – Lån upp till 20 000 kr utan uc
 • Credifi – Lån upp till 50 000 kr med direktutbetalning dygnet runt

Hur Ansöker du om ett Snabblån?

Att ansöka om ett snabblån är enkelt och tar inte mycket tid. Med BankID kan du fylla i en låneansökan på bara några minuter. Här är stegen för att ansöka om ett snabblån:

 1. Välj ett lämpligt snabblån från listan
 2. Gå till långivarens webbplats
 3. Fyll i din information enligt instruktionerna
 4. Signera din ansökan med BankID
 5. Vänta på beskedet från långivaren
 6. Vid beviljande, invänta utbetalningen

Snabblån utan UC är den mest populära låneform vi har, även om räntorna för snabblånen är betydligt högre än blancolån. Populäraste snabblån hos Brixo, Loanstep och Daypay. Du hittar det bästa svenska snabblånet här i vår kompletta lista. Lånen med snabbast utbetalning och utan kreditupplysning från Upplysningscentralen! Utbetalning från 3 minuter.

Vilket snabblån är bäst?

Topplista över bäst lån 2024 – Listan med de mest valda och beviljade snabblån 2024, baserat på popularitet.

Snabblån med lägre eller utan krav

Snabblånens krav är beroende av hur mycket du vill låna. Vissa snabblån kan ha så lite krav som att en inkomst av studiemedel eller sjukpenning räcker, medan andra långivare har andra krav. Generellt kan man dock säga att snabblånet har mindre krav än större lån utan säkerhet och snabblån utan UC tar ingen kreditupplysning som ser tidigare misskötta kontokrediter.

Innebär snabblån utan UC-upplysning att det är lättare att få snabblån?

Det är lättare att få snabblån än stora blancolån och bolån, på så sätt att ansökningsprocessen för snabblån inte är lika avancerad som större lån. Lånebeloppen för snabblån ligger från 500 kronor och uppåt. Därför kan man lätt inse att att låna 500 kr inte kräver en stor inkomst, i jämförelse med de krav som ställs för att låna 500 000 kr.

Alla lån har naturligtvis någon form av krav, men smslån och snabblån har lägre krav, främst då det gäller inkomsten. Din inkomst behöver inte vara flera hundratusen i månaden för att låna små belopp. Ofta är snabblån högkostnadskrediter, vilket innbär att de har högre ränta. Man kan tänka att ju högre ränta, desto enklare är lånet att få beviljat. Därmed kan du ofta även få snabblån trots betalningsanmärkningar.

Snabblån villkor

Snabblån Min500 kr
Snabblån Max75000 kr
Ålder18 år
Snabblån utan UCJa
Pengar frånFrån 3 min
Löptid1-244 mån
Ränta2.98-43,8%

Varför görs en kreditupplysning?

Oavsett vilken bank du väljer för ett snabblån, krävs en kreditupplysning enligt Finansinspektionens regler. Det är ett viktigt steg för att säkerställa att lånet är hållbart både för dig och långivaren.

Alternativ till UC för snabblån

Flera banker erbjuder snabblån utan att använda UC. Istället kan kreditupplysningen göras av andra företag som Bisnode eller Creditsafe. Detta påverkar inte villkoren för lånet, men kan göra processen enklare för vissa låntagare.

Snabblån utan UC men med Creditsafe

Vid val av snabblån utan UC kan Creditsafe eller Bisnode användas för kreditupplysning. För vissa kan det vara fördelaktigt att välja Creditsafe om man inte har befintliga krediter enligt andra kreditupplysningar.

Få snabblån med låg inkomst?

Om du planerar att köpa en villa för 5 miljoner och räntan är 8%, måste du betala minst 3000 kr i månaden bara i ränta på lånet, plus amortering. Om du amorterar 5000 kr varje månad, blir din totala månadsutgift 8000 kr. Det innebär att du behöver göra 1000 avbetalningar, eller spendera 1000 månader (ungefär 83 år), för att bli skuldfri. För att kunna hantera detta lån utan säkerhet krävs det att du har en relativt stor inkomst

Jämför du då med att du tar ett snabblån på 10.000 kr där räntan ligger på 20% s blir räntan 167 kronor per månad. Ett belopp som är lättare att avvara pengar till. Du har därför lättare att få snabblånen än bolånen om du har en låg inkomst.

Snabblån med hög beviljandegrad

Du måste vara myndig, ha fyllt 18 år och du måste vara svensk medborgare, oavsett vilken långivare i hela Sverige du vänder dig till. Detta gäller även för snabblån som har lägre krav.

Att snabblånen har högre beviljandegrad har gjort låneformen till den mest populära vi har i Sverige. Att ett lån har hög beviljandegrad betyder att du har större chans att få lån trots:

 • Betalningsanmärkning
 • Misskött kontokredit
 • Låg inkomst
 • Lågt kreditbetyg på grund av många UC-förfrågningar
 • Saknar fast inkomst

Snabblånets Amorteringstid

Amorteringstiden för snabblånet är mycket kortare än privatlån. Med amortering menas den avbetalning du gör för att bli av med din skuld. Det tillkommer utöver amorteringen räntan. Det totala beloppet du ska betala för att få låna pengar:

 • Ränta
 • Ev. uppläggningsavgift
 • Ev aviavgift
 • Amortering

När du tecknar avtalet för att ta ett snabblån bestämmer du redan då hur lång amorteringstiden för ditt lån ska vara. Det mest vanliga är att man avbetalar snabblånet på minst tre månader. I dag erbjuds mycket större valfrihet för amortering av lånen jämfört med tidigare, när det kallades smslån.

FerratumSnabblån upp till 40 000 kr – Lån med betalningsanmärkning. Ränta 44%
SmspengarSnabblån upp till 30 000 kr – Lån med betalningsanmärkning. Ränta 44%
BrixoSnabblån upp till 50 000 kr – Lån med betalningsanmärkning. Ränta 28.95%
LoanstepSnabblån upp till 25 000 kr – Lån med betalningsanmärkning. Ränta 38.4%
Klara lånSnabblån upp till 30 000 kr – Lån med betalningsanmärkning. Ränta 44%
NorthmillSnabblån upp till 50 000 kr – Lån med betalningsanmärkning. Ränta 25.90%
Snabblångivare erbjuder ofta lån fort på 5 minuter

Snabblån har ofta valfria amorteringstider

Då var amorteringstiden vanligast 30 dagar. Idag kan du välja att betala tillbaka ditt snabblån upp till flera år. Det man måste tänka på är att när man väljer amorteringstid för sitt lån, är att ju längre tid du har lånet, desto dyrare blir det. Genom att sätta upp en betalningsplan vet banken och du när pengarna kommer att bli återbetalda och lånet är slutbetalt.

Betala tillbaka lånet tidigare och få billigare ränta

Du kommer även att veta redan vid låneansökan, hur stora kostnaderna blir för lånet och det totala beloppet som ska återbetalas. Du har alltid möjlighet att betala tillbaka lånet i förtid. Betalar du tillbaka lånet tidigare så blir den totala kostnaden lägre. Lånet blir alltså ”billigare” ju snabbare du kan återbetala det och göra dig skuldfri.

Amortering och löptider

Hur långa amortering du vill ha på ditt lån väljer du redan vid ansökningstillfället.

Det finns olika sorters amortering, rak amortering och serieamortering. Genom rak amortering betalar du samma belopp varje månad, medan du med serieamortering betalar mer i början och mindre allt eftersom skulden minskar. Då det snabblånen finns ofta inte möjlighet att välja amorteringssätt, utan amorteringen är redan uppsatt av banken.

Lånutanuc.se

Det här är snabblånet

 • Alternativet då du behöver låna snabbt och enkelt behöver likvida medel
 • Ingen ställer svåra frågor. Du kan låna till vad du vill
 • Pengar när det är bråttom, samma dag, ofta inom några minuter
 • Obs – Är inte samma som smslån

Snabblån utan inkomst

Just snabblånen är enklare än konsumtionslån och om man behöver låna utan inkomst. Några av snabblånen uppger inga inkomstkrav, eller lågt inkomstktav, utan ser till din framtida betalningsförmåga och gör individuell bedömning innan lånet beviljas eller avslås.

Inkomsten är inte alltid avgörande för beslut om lån

Att få ett snabblån utan inkomst är alltså möjligt, men då måste banken ta hänsyn till fler faktorer för att bli övertygade om att du kommer att kunna betala tillbaka lånet. En inkomst behöver inte vara lön av arbete, utan kan bestå av bidrag eller sjukpension.

Hur de olika snabblånen bedömer din återbetalningsförmåga är väldigt olika, men att få snabblån utan inkomst är enklare än om du vänder dig till större konsumtionslån.

Det finns snabblån utan krav på stor inkomst och även om vissa banker inte ställer krav på inkomst så behövs det naturligtvis för att kunna betala tillbaka lånet.

Vill du ha snabblån utan UC kreditupplysning?

Det blir allt vanligare att ta snabblånen direkt utan kreditupplysning efterfrågas. Det som menas är då egentligen snabba, små lån utan kreditupplysning från Upplysningscentralen. Det är en typ av lån utan säkerhet som är enklare att få. Dessa lån är de bankkrediter och lån som inte ger dig ett lägre kreditbetyg för att du ansöker många lån.

Annars kan man få sämre kreditvärdighet genom att endast ansöka ett lån som tar UC. Om du har beviljats eller antagit låneerbjudandet har faktiskt ingen betydelse.

Då vi pratar om sms lån utan uc och lån utan kreditupplysning, så menar vi krediter som tar Bisnode och Creditsafe och alltså inte Upplysningscentralen. Alltså snabblån utan UC-upplysning Det finns billigare, snabba lån men de flesta är högkostnadskrediter. Gemensamt är att de flesta är utan kreditupplysning och de ligger under samma forum för lån. Forumet för snabblån, sms lån utan uc och små blancolån utan UC.

Farorna med att låna pengar snabbt

Den som ger ut pengar vill självklart veta ifall att du kommer att kunna återbetala de pengarna du får och då är det väldigt viktigt att lånet betalas tillbaka i tid. Lånet har ju en väldigt hög effektiv ränta, vilket det blir då man korta löptiden, även om det finns räntefria snabblån. Farorna med lånen är att de ibland tas impulsivt och det är enkelt att ansöka snabblån på Internet.

LånutanUC.se

Tid som behövs: 3 minuter

Så här ansöker du snabblån direkt och lånar pengar snabbast

 1. Jämför snabblånen och välj bästa lånet

  Genom att filtrera på alla snabblån kan du hitta bäst lån till just dig

 2. Gå vidare till banken och slutför ansökan

  För att slutföra din ansökan behöver du fylla i personuppgifter och önskat lånebelopp på bankens webbplats. Det är helt kostnadsfritt att ansöka och du har alltid 14 dagar ångerrätt för lån tagna online.

 3. Inser du att det är ett snabblån? Läs avtalet och legitimera dig

  Se till att läsa avtalet noga. Kolla att du har förstått vad det innebär att ta lånet, när det ska återbetalas och hur mycket det kommer att kosta dig. Sedan slutför du ansökan genom att legitimera dig med Bankid.

 4. Snabblånet utbetalas direkt

  Blir ditt lån beviljat så får du besked om det direkt. Pengarna kommer att utbetalas till det bankkonto du har angivit. Vissa snabblån ger dig pengarna direkt och är dig tillhanda inom 5 minuter. Andra långivare kan, beroende på vilket bank de överför ifrån och vilken bank du tar emot pengarna till, dröja någon timme. Ett beviljat lån som godkänns före lunch är alltid dig tillhanda senast under eftermiddagen samma dag.

Undvik att betalningsanmärkningar uppstår av snabblånet du tar

Du riskerar att få en betalningsanmärkning när du lånar pengar. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning för stöd vänd dig till budget och skuldrådgivningen i din kommun. Du kan vända dig till skuldrådgivningen i din kommun för stöd och hjälp att lösa din ekonomiska situation. Budget och skuldrådgivningen kan hjälpa dig att gå igenom din ekonomi och ge dig, helt kostnadsfritt.

Lån som snabblån och smslån kostar mer i slutändan

Eftersom att snabblån har högre räntor måste du vara medveten om att lånet kommer att kosta dig mer, vilket kanske gör det svårare att betala tillbaka. Därför löper du alltid en risk att få betalningsanmärkningar när du lånar pengar. Ta aldrig ett lån, oavsett om det är snabblån, smslån eller någon annan kredit om du inte vet med säkerhet att du kan betala tillbaka lånet.

En betalningsanmärkning ligger kvar i 3 år och medför svårigheter att hyra lägenhet, ta andra lån eller teckna mobilabonnemang.

Räntetak när du lånar högkostnadskrediter

Varningstriangel snabblån över 20% ränta och högkostnadskrediter

Att snabba lån har en hög ränta känner du säkert till, men vet du att det nu även är ett räntetak på lånet? Det betyder alltså att lånet är på väg att ta plats vid privatlånets sida. Än så länge är dock privatlånen mer fördelaktiga än snabblånen är. Genom att jämför alla smslån och snabblån innan du tar del av långivarnas erbjudanden har du ändå stor chans att få lån till ett hyfsat bra pris.

När räntan uppgår till minst referensränta plus 30 procentenheter så kallas lånet för högkostnadskredit och det gäller många av våra svenska snabblån.

Ett mindre lån kostar X antal kronor per månad i form av ränta och kostnader och det är bra att ha koll på vad det kommer att kosta innan du lånar.

LånutanUC.se

Bästa snabblånet och snabbast lån vid många kreditförfrågningar

 • Credifi
 • Lumify
 • Loanstep
 • Ferratum

Jämför snabblån med betalningsanmärkningar

Att ansöka om snabblån trots att man har betalningsanmärkningar tenderar ofta att vara lättare än att få privatlån med liknande anmärkningar i bakgrunden. Betalningsanmärkningar som varar i tre år kan hindra lån hos större banker. Dock ställer mindre långivare inte samma krav på låntagare, och ofta beviljas lån trots dessa anmärkningar. När du jämför snabblån och krediter utan UC, som erbjuds trots betalningsanmärkningar, bör du dock vara medveten om att nya lån kan bidra till ytterligare anmärkningar.

Snabblån utan uc är populära krediter med mycket hög beviljandegrad

Grundkrav för de snabba lånen

 • Du ska vara 18 år fyllda. Dock har några långivare har en åldersgräns på 20, 21 och till och med 23 årsgräns.
 • Man ska ha deklarerat en årsinkomst. Kraven varierer men ofta minst 100.000 kronor.
 • Alltid, inga undantag ska du vara folkbokförd i Sverige, och även ha ett svenskt medborgarskap.
 • skuldsaldo
 • Kräver inte att du ställer upp med en säkerhet som borgen, medan bolån, företagslån och billån oftast gör det. Det är alltså helt enkelt smidigt att ta ett snabblån utan UC. Och det är snabbt och enkelt avklarat, med några knapptryck och ett BankID.

Om du har en låg kreditpoäng så hindrar detta inte att du får ta lån. Du får vara beredd på att även om banken inte gör sin kreditprövning hos UC, så är du inte garanterad lån med låg inkomst.

LånutanUC.se

Inga kreditförfrågningar tas när man ansöker snabblån?

Många förknippar snabblån med akuta lån. Att låna går snabbt ja, men man behöver inte ha ett lån akut så stort behov för att att få låna pengar.

Läs mer om snabblån

Vanliga frågor om snabblån

Vad är snabblån?

Snabblån kan vara densamma som smslån, mikrolån eller telefonlån men behöver inte vara det. Lånet kännetecknas av att ansökningen går snabbt och pengarna kommer samma dag. Lånet har en kort återbetalningstid mellan 30 dagar och 90 dagar. Ofta är de totala kostnaden hög och likaså den effektiva räntan. Det är mycket högre ränta än blancolån.

Är snabblån och smslån samma sak?

Ja smslån är ett förlegat namn men är egentligen samma sak som snabblån. Det heter inte längre att man får lån via ett sms på 5 minuter, men snabblånen betalar ut lika snabbt.

Kan jag bli beviljad snabblån direkt om jag nyss har flyttat till Sverige och få lån som utländsk medborgare?

Du måste ha varit svensk medborgare i 3 år för att få låna pengar av en svensk bank. Det gäller alla banker där man vill akut låna pengar såsom snabblån.

Finns det snabblån som gör UC?

Det finns snabblån som tar UC även om det är ovanligt. Det vanligaste är snabblån utan UC som använder Bisnode och Creditsafe.

Kan inte storbanker som Swedbank erbjuda mindre lån och lika snabbt som snabblånen?

Nej, storbankernas lån utbetalas inom 1-3 dagar och är inga snabblån.

Vilket långivare har bäst snabblån?

På Topplistan bland bäst snabblån 2024: Credifi, Smspengar, Viaconto och Brixo baserat på flest ansökta lån och beviljat flest snabblån.

Får man pengar utbetalt på 5 minuter?

Abdolut, går det att få snabb utbetalning på 5 minuter, om man lånar snabblån som gör direktutbetalning till bankkonto eller via Swish.

Finns snabblån med direkt utbetalning utan krav?

Alla banker betalar ut beviljat lån omgående och pengar direkt. Vilka krav som ställs varierar mellan olika långivare, men de flesta snabblån gör ingen kreditupplysning från UC och alla långivare gör direkt utbetalning av snabblån.

LÅN UTAN UC | + posts

Martin studerar ekonomi och har ett stort intresse för det svenska näringslivet. Vid sidan om sina studier är han skribent hos LånutanUC.se.

Gå upp