SNABBLÅN

Snabblån är ett snabbt lån utan säkerhet

SNABBLÅN 500-75.000 kr

Snabblån är ett litet lån mellan 500 kr och 75.000 kr. Snabblånet är för dig som behöver låna pengar snabbt, få pengar utbetalt direkt utan krångel utan UC och utan krav på säkerhet! Lånet är en version av det som vi tidigare kallade för smslån. Det är vanligast att snabblån är ett lån utan UC och du ansöker snabbt lån online.

Snabblån utan UC är den mest populära låneform vi har, även om räntorna för snabblånen är betydligt högre än blancolån. Populäraste snabblån hos Brixo, Loanstep och Daypay. Du hittar det bästa svenska snabblånet här i vår kompletta lista. Lånen med snabbast utbetalning och utan kreditupplysning från Upplysningscentralen! Utbetalning från 3 minuter.

Jämför & Ansök snabblån direkt

Lån:
Villkor:
Filter för:
Visa fler lån

Vilket snabblån är bäst?

Topplista över bäst snabblån 2024 – Listan med de mest valda och beviljade snabblånen 2024, baserat på popularitet.

FerratumSnabblån upp till 40 000 kr – Lån med betalningsanmärkning. Ränta 44%
SmspengarSnabblån upp till 30 000 kr – Lån med betalningsanmärkning. Ränta 44%
BrixoSnabblån upp till 50 000 kr – Lån med betalningsanmärkning. Ränta 28.95%
LoanstepSnabblån upp till 25 000 kr – Lån med betalningsanmärkning. Ränta 38.4%
Klara lånSnabblån upp till 30 000 kr – Lån med betalningsanmärkning. Ränta 44%
NorthmillSnabblån upp till 50 000 kr – Lån med betalningsanmärkning. Ränta 25.90%
Snabblångivare erbjuder ofta lån fort på 5 minuter

Snabblån med lägre eller utan krav

Snabblånets krav är beroende av hur mycket du vill låna. Vissa banker kan ha så lite krav som att en inkomst av studiemedel eller sjukpenning räcker, medan andra långivare har högre krav. Allmänt kan man dock säga att snabblånen har mindre krav än privatlån, tar oftast ingen kreditupplysning från Upplysningscentralen och ser inte tidigare misskötta kontokrediter.

Innebär snabblån utan UC-upplysning att det är lättare att få snabblån?

Det är lättare att få små snabblån beviljat än stora blancolån och bolån, på så sätt att ansökningsprocessen och lånevillkoren inte är lika krävande som större lån. Lånebeloppen för snabblån ligger från 500 kronor och uppåt. Man kan lätt inse att det inte krävs en stor inkomst för att låna 500 kr i jämförelse att låna 500 000 kr.

Alla lån har naturligtvis någon form av krav, men smslån och snabblån har lägre krav, främst då det gäller inkomsten. Din inkomst behöver inte vara flera hundratusen i månaden för att låna små belopp. Ofta är ju snabblånet en högkostnadskredit, vilket innbär att lånet har högre ränta. Man kan då tänka att ju högre ränta, desto enklare är lånet att få beviljat och ju lägre krav. Därmed kan du ofta även få snabblån trots betalningsanmärkningar.

Snabblån villkor

Snabblån Min500 kr
Snabbån Max75000 kr
Ålder18 år
Snabblån utan UCJa
Pengar från3 min
Löptid1-244 mån
Ränta2.98-43.8%

Innehåll

Få snabblån med låg inkomst

Om vi tänker att du planerar att köpa en villa för 5 miljoner och räntan ligger på 8%,+. Då kommer du att behöva betala minst 3000 kr i månaden bara i ränta på lånet, plus amortering. Om du amorterar 5000 kr varje månad, så blirmånadsutgiften 8000 kr och det krävs 1000 avbetalningar, det vill säga 1000 månader (83 år) innan du är skuldfri. För att har råd till det så lånet krävs en relativt stor inkomst

Jämför du då med att du tar ett snabblån på 10.000 kr där räntan ligger på 20% s blir räntan 167 kronor per månad. Ett belopp som är lättare att avvara pengar till. Du har därför lättare att få snabblånen än bolånen om du har en låg inkomst.

Snabblån med hög beviljandegrad

Du måste vara myndig, ha fyllt 18 år och du måste vara svensk medborgare, oavsett vilken långivare i hela Sverige du vänder dig till. Detta gäller även för snabblån som har lägre krav.

Att snabblånen har högre beviljandegrad har gjort låneformen till den mest populära vi har i Sverige. Att ett lån har hög beviljandegrad betyder att du har större chans att få lån trots:

 • Betalningsanmärkning
 • Misskött kontokredit
 • Låg inkomst
 • Lågt kreditbetyg på grund av många UC-förfrågningar
 • Saknar fast inkomst

Vad är snabblån?

Det är som det låter på namnet, när du lånar pengar från en långivare för en kortare period och går med på att amortera lånet tills hela skulden har återbetalats, inklusive ränta.

Snabblån kan användas då du vill låna upp till 100.000 kronor (beroende på långivare) upp till 3 år. Vanligtvis är löptiden mindre än ett år.

Du bör vara uppmärksam på månadsbetalningarna, vilka vanligen blir högre och med högre ränta än för blancolån. Detta beror på att det är en högre risk för banken att ge upp snabblån.

Snabblånen är lån utan säkerhet, vilket betyder att ingen borgensman eller medlåntagare går att använda. Däremot kan du ansöka snabblån med lågt kreditbetyg.

Bäst snabblån just nu: Ferratum

Snabblån är högkostnadskrediter

Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Varningstriangel snabblån över 20% ränta och högkostnadskrediter

Om räntan för ett lån uppgår till minst referensränta plus 30 procentenheter så kallas lånet för högkostnadskredit och det gäller många av våra svenska snabblån och korttidslån.

Vad är den kortaste amorteringstiden för snabblån?

Det går att få ett lån under enbart ett par veckor, eller en 30 dagar.

Du bör tänka på att det billigaste sättet att låna pengar på, är att välja så kort amoteringstid som möjligt. Ju längre amorteringstid, desto dyrare blir lånet i slutändan.

Se till att du inte tar ett lån med så hög månadsbetalning att du inte har råd att betala, så välj ett lån som du känner dig bekväm med och slipper stressa över att inte få ekonomin att gå ihop.

Om du har svårt att få din ekonomi att gå ihop

Om du har tagit för många dyra lån och hamnat i en ekonomisk svår sits, så kan det vara en bra ide att prata med en skuldrådgivare. Där kan du få hjälp att göra en budget och att planera din ekonomi, samt se över dina skulder. Behöver du ansöka om skuldsanering hos Kronofogden? Prata med en skuldrådgivare så hjälper de dig.

Har du svårt att få din ekonomi att gå ihop kan kommunens budget- och skuldrådgivare hjälpa dig. De ger dig råd och konkreta förslag om hur du kan planera din ekonomi och hantera dina skulder.

Hallåkonsument: https://www.hallakonsument.se/om-oss/kommunal-budget-och-skuldradgivning/

Beräkna hur mycket du kan betala

För snabblån varierar lånebeloppen mellan olika långivare. De flesta snabblån erbjuder lån mellan 500 kr och 30.000 kr, men det finns snabblån upp till 100 000 kr.

Du behöver hur som helst, inte välja det maxbelopp långivaren erbjuder.

När du ansöker lån, tittar banken på flera olika faktorer: hur stort belopp du vill låna och din ekonomi.

Långivaren tittar på saker som:

 • Din inkomst
 • Ditt kreditbetyg
 • Om du har säkerhet för lånet (gäller inte snabblån)
 • Varför du ansöker om lån (de flesta snabblån frågar dock inte)

För att se vad ett lån kommer att kosta dig, bör du jämföra alla långivare. Då får du en överblick i vad ett snabblån kostar, baserat på lånebelopp, löptider och räntor.

Snabblån exempel

Varför ta ett snabblån?

Snabblån kan komma till användning om du har råkat ut för en oväntad kostnad, som du inte har möjlighet att betala utan hjälp. Till exempel:

 • Köpa ny dator eller mobiltelefon
 • Veterinärräkningar
 • Köpa kyklskåp, vitvaror eller möbler
 • Bilreparationer

Vad är skillnaden mellan snabblån och smslån?

Även om både snabblån och smslån är korttidskrediter med högre ränta, så finns det vissa skillnader mellan lånen.

Ett smslån ska återbetalas snabbt, ofta inom 30 dagar, det vill säga då nästa lön kommer och hela lånebeloppet i sin helhet. Snabblån kan man låna i upp till 3 år, så snabblån har ändå kortare återbetalningstider än blancolån med löptider upp till 12 år.

Du kan låna större belopp med snabblån än smslån, ofta upp till 100 000 kr, medan smslån oftast har lån upp till 30.000 kr.

Som du ser har smslån även ännu högre räntor än snabblån, då snabblånen inte alltid tar ut den maximalt tillåtna räntan på 44%.

När är det en bra ide att ta snabblån?

Snabblån kan vara ett alternativ om du letar lån till en litet belopp och behöver få pengar utbetalda direkt.

Hur hittar man snabblån?

Det är viktig att jämföra lån, även om du är i akut behov av pengar snabbt.

När du jämför lån kan du välja om du vill se lån utan uc, med betalningsanmärkningar, samla lån eller efter vilken typ av kreditupplysning banken ska ta, Bisnode eller Creditsafe.

Även om snabblån har lägre krav så måste du ha förutsättningar för att kunna betala tillbaka lånet. Därför görs en kreditupplysning via alternativa kreditupplysningsföretagen Bisnode eller Creditsafe. Dessa kreditupplysningar visar din inkomst och om du har betalningsanmärkningar, även om det inte är ett hinder för att få lån.

Tid som behövs: 3 minuter

Så här ansöker du snabblån direkt och lånar pengar snabbast

 1. Jämför snabblånen och välj bästa lånet

  Genom att filtrera på alla snabblån kan du hitta bäst lån till just dig

 2. Gå vidare till banken och slutför ansökan

  För att fullfölja din låneansökan behöver du fylla i personuppgifter och önskat lånebelopp på bankens webplats. Det är helt kostnadsfritt att ansöka och du har alltid 14 dagar ångerrätt för lån tagna online.

 3. Inser du att det är ett snabblån? Läs avtalet och legitimera dig

  Se till att läsa avtalet noga. Kolla att du förstår vad det innebär att ta lånet, återbetalningstiden och hur mycket det kostar dig. Sedan slutför du ansökan genom att legitimera dig med Bankid.

 4. Snabblånet utbetalas direkt

  Blir ditt lån beviljat så får du besked om det direkt. Pengarna kommer att utbetalas till det bankkonto du har angivit. Vissa snabblån ger dig pengarna direkt och är dig tillhanda inom 5 minuter. Andra långivare kan, beroende på vilket bank de överför ifrån och vilken bank du tar emot pengarna till, dröja någon timme. Ett beviljat lån som godkänns före lunch är alltid dig tillhanda senast under eftermiddagen samma dag.

Varför gör banken en kreditupplysning?

Oavsett vilket lån du väljer, så kommer långivaren att göra en kreditupplysning enligt Finansinspektionens regler. Det är ett viktigt steg för att säkerställa att lånet är hållbart både för dig och långivaren.

Flera banker erbjuder snabblån utan att använda UC. Istället gör de en kreditupplysning av andra företag som Bisnode eller Creditsafe. Detta påverkar inte villkoren för lånet, men kan göra processen enklare för vissa låntagare.

Vid val av lån utan UC kan banken alltså använda Creditsafe eller Bisnode för kreditupplysning. För vissa kan det vara fördelaktigt att välja Creditsafe om man inte har befintliga krediter enligt andra kreditupplysningar.

Snabblån har hög beviljandegrad

Du måste vara myndig, ha fyllt 18 år och du måste vara svensk medborgare, oavsett vilken långivare i hela Sverige du vänder dig till. Detta gäller även för snabblån som har lägre krav.

Att snabblån har hög beviljandegrad har gjort låneformen till den mest populära vi har i Sverige. Att ett lån har hög beviljandegrad betyder att du har större chans att få lån trots:

 • Betalningsanmärkning
 • Misskött kontokredit
 • Låg inkomst
 • Lågt kreditbetyg på grund av många UC-förfrågningar
 • Saknar fast inkomst

Amorteringstid/Löptid

Amorteringstiden eller löptiden för korttidskrediter är mycket kortare än privatlån. Med amortering menar man den avbetalning du gör för att bli av med din skuld. Det tillkommer utöver amorteringen räntan. Det totala beloppet du ska betala för att få låna pengar:

 • Ränta
 • Ev. uppläggningsavgift
 • Ev aviavgift
 • Amortering

När du tecknar avtalet för att ta ett snabblån bestämmer du redan då hur lång amorteringstiden för ditt lån ska vara. Det mest vanliga är att man avbetalar sitt lån på minst tre månader. I dag erbjuder långivarna mycket större valfrihet för amortering av lånen jämfört med tidigare smslån.

Snabblån har valfria amorteringstider

amortering snabblån
amortering snabblån

För sms-lån var amorteringstiden vanligast 30 dagar. Idag kan du välja att betala tillbaka ditt snabblån upp till flera år. Det man måste tänka på är att när man väljer amorteringstid, är att ju längre löptid du har lånet på, desto dyrare blir det. Genom att sätta upp en betalningsplan vet banken och du när pengarna kommer att bli återbetalda och lånet är slutbetalt.

Det finns olika sorters amortering, rak amortering och serieamortering. Genom rak amortering betalar du samma belopp varje månad, medan du med serieamortering betalar mer i början och mindre allt eftersom skulden minskar. Då det snabblånen finns ofta inte möjlighet att välja amorteringssätt, utan amorteringen är redan uppsatt av banken.

Lånutanuc.se

Kontokrediter har inga löptider

På så sätt kan ett snabblån vara ett bättre alternativ än en kontokredit, vilket inte har ett datum för slutbetalning. Kontokrediter löper på och kan stå ”obetalda” under en obgränsad tid och under tiden betalar du istället månatlig ränta på den utnyttjade krediten.

Betala tillbaka lånet tidigare och få billigare ränta

Innan du kan ansöka om snabblån ska du uppfylla kraven och förstå vad det kommer att kosta dig. Du kommer att veta redan vid låneansökan, hur stora kostnaderna är för lånet och det totala beloppet som du ska återbetala. Du har alltid möjlighet att betala tillbaka lånet i förtid. Betalar du tillbaka lånet tidigare så blir den totala kostnaden lägre. Lånet blir alltså ”billigare” ju snabbare du kan återbetala det och göra dig skuldfri.

Fördelar med snabblån

 • Alternativ då du behöver låna snabbt
 • Ingen ställer svåra frågor. Du kan låna till vad du vill
 • Pengar direkt på kontot när det är bråttom, ofta inom några minuter

Nackdelar med snabblån

 • Dyra lån
 • Korta löptider
 • Lägre krav
 • Högkostnadskrediter

Få snabblån utan inkomst

Just snabblånen är enklare att få än konsumtionslån och lättare att ansöka om du behöver låna utan inkomst. Några av bankerna uppger inga inkomstkrav, eller lågt inkomstkrav, utan ser till din framtida betalningsförmåga. Banken gör dock alltid en individuell bedömning innan lån beviljas.

Inkomsten är inte alltid avgörande för beslut om lån

Att få ett snabblån utan inkomst är alltså möjligt, men då måste banken ta hänsyn till fler faktorer för att bli övertygade om att du kommer att kunna betala tillbaka lånet. En inkomst behöver inte vara lön av arbete, utan kan bestå av bidrag eller sjukpension.

Hur de olika långivarna bedömer din återbetalningsförmåga är väldigt olika, men att få snabblån utan inkomst är enklare än om du vänder dig till större konsumtionslån.

Det finns snabblån utan krav på stor inkomst och även om vissa banker inte kommer att ställa krav på inkomst så behövs det naturligtvis för att kunna betala tillbaka lånet.

Snabblånens kreditupplysning

Det blir allt vanligare att ansöka snabblån utan att kreditupplysning från UC efterfrågas. Det som menas är då egentligen de små lån utan kreditupplysning från Upplysningscentralen, så kallade ”lån utan UC”. Det är en typ av lån utan säkerhet som är enklare att få än de vanliga lånen. Dessa lån är de bankkrediter och lån som inte heller ger dig ett lägre kreditbetyg för att du ansöker många lån.

Du kan få sämre kreditbetyg av att ansöka lån

Man kan få sämre kreditvärdighet genom att endast ansöka ett lån som tar UC-upplysning. Om du blir beviljad eller har antagit låneerbjudandet har faktiskt ingen betydelse för kreditförfrågningen som registreras.

Farorna med att låna pengar snabbt

Den som ger ut pengar vill självklart veta ifall att du kommer att kunna återbetala de pengarna du får och då är det väldigt viktigt att lånet betalas tillbaka i tid. Lånet har ju en väldigt hög effektiv ränta, vilket det blir då man korta löptiden, även om det finns räntefria snabblån. Farorna med att låna pengar är att de ibland tas impulsivt och det är enkelt att ansöka snabblån på Internet.

LånutanUC.se

Lån kan leda till betalningsanmärkning

Eftersom att snabblån har högre räntor måste du vara medveten om att lånet kommer att kosta dig mer, vilket kanske gör det svårare att betala tillbaka. Därför löper du alltid en risk att få betalningsanmärkningar när du lånar pengar. Ta aldrig ett lån, oavsett om det är snabblån, smslån eller någon annan kredit om du inte vet med säkerhet att du kan betala tillbaka lånet.

En betalningsanmärkning ligger kvar i 3 år och medför svårigheter att hyra lägenhet, ta andra lån eller teckna mobilabonnemang.

Snabblån lättare med betalningsanmärkningar

Att ansöka om snabblån trots att man har betalningsanmärkningar tenderar ofta att vara lättare än att få privatlån med liknande anmärkningar i bakgrunden. Betalningsanmärkningar som varar i tre år kan hindra lån hos större banker.

Dock ställer mindre belopp och mindre långivare som snabblån inte samma krav på låntagare och banken kan bevilja lån trots dessa anmärkningar. När du jämför snabblån och krediter utan UC, trots betalningsanmärkningar, bör du vara medveten om att ta nya lån kan leda till ytterligare betalningsanmärkningar.

Grundkrav för snabblån

 • Du ska vara 18 år fyllda. Dock har några långivare har en åldersgräns på 20, 21 och till och med 23 årsgräns.
 • Man ska ha deklarerat en årsinkomst. Kraven varierer men ofta minst 100.000 kronor.
 • Alltid, inga undantag ska du vara folkbokförd i Sverige, och även ha ett svenskt medborgarskap.
 • skuldsaldo
 • Kräver inte att du ställer upp med en säkerhet som borgen, medan bolån, företagslån och billån oftast gör det. Det är alltså helt enkelt smidigt att ta ett snabblån utan UC. Och det är snabbt och enkelt avklarat, med några knapptryck och ett BankID.

Om du har en låg kreditpoäng så hindrar detta inte att du får ta lån. Du får vara beredd på att även om banken inte gör sin kreditprövning hos UC, så är du inte garanterad lån med låg inkomst.

LånutanUC.se

Vanliga frågor om snabblån

Vad är snabblån?

Snabblån är densamma som smslån, mikrolån eller korttidslån. Snabblånen kännetecknas av att ansökningen går snabbt och pengarna utbetalas direkt.

Är snabblån och sms-lån samma sak?

Ja sms-lån är ett äldre namn, men är egentligen samma sak som snabblån. Det heter inte längre att man får lån via ett sms på 5 minuter, men utbetalningen är lika snabb för dagens snabblån

Kan jag bli beviljad lån om är utländsk medborgare?

Du måste ha varit svensk medborgare i 3 år för att få låna pengar av en svensk bank. Det gäller alla banker där man vill akut låna pengar såsom snabblån.

Finns det snabblån som tar UC?

Det finns snabblån som tar UC även om det är ovanligt. Det vanligaste är snabblån utan UC som använder Bisnode och Creditsafe.

Kan inte storbanker som Swedbank erbjuda mindre lån lika snabbt?

Nej, storbankernas utbetalar lån inom 1-3 dagar och är inga snabblån.

Tar det bara 5 minter att få ett snabblån utbetalt?

Det går att få snabb utbetalning på 5 minuter. Oftast görs direktutbetalning till bankkonto eller via Swish.

Finns snabblån utan krav?

Vilka krav som ställs varierar mellan olika långivare, men de flesta snabblån gör ingen kreditupplysning från UC och alla långivare gör direkt utbetalning till bankkontot.

Ekonom at LÅN UTAN UC | Website | + posts

Martin studerar ekonomi och har ett stort intresse och kunskap inom snabblån och smslån. Han skribent hos LånutanUC.se sedan år 2018

Gå upp