SNABBLÅN

SNABBLÅN - När du vill låna pengar snabbt

SNABBLÅN 500-75.000 kr

Snabblån är ett litet lån mellan 500 kr och 75.000 kr. Snabblånet är för dig som behöver låna pengar snabbt, få pengar utbetalt direkt och utan krav på säkerhet! Lånet är en version av det som vi tidigare kallade för smslån. Det är vanligast att snabblån är lån utan UC och du ansöker lånet online.

Snabblån utan UC är den mest populära låneform vi har, även om räntorna för snabblånen är betydligt högre än blancolån. Populära snabblån är Brixo, Snabbfinans och Flexlimit. Du hittar en komplett lista för det svenska snabblånet här, oavsett kreditupplysning!

Jämför & Hitta bästa snabblån

Lån:
Villkor:
Visa fler lån

Snabblån villkor

Lägsta snabbLån500 kr
Högsta snabblån75 000 kr
Min ålder18 år
Möjligt Utan UCJa
Pengar på kontotFrån 5 min
Anmärkningar godkännsJa

Snabblån med lägre eller utan krav

Snabblånens krav är beroende av hur mycket du vill låna. Vissa snabblån kan ha så lite krav som att en inkomst av studiemedel eller sjukpenning räcker, med andra långivare har andra krav. Generellt kan man dock säga att snabblånet har mindre krav än blancolån och snabblån utan UC tar ingen kreditupplysning som ser tidigare misskötta kontokrediter.

Är det lättare att få snabblån?

Det är lättare att låna snabblån än större konsumtionslån och bolån, på så sätt att ansökningsprocessen inte är lika avancerad som andra lån. Lånebeloppen för snabblån ligger från 500 kronor och uppåt, så det är ganska lätt att räkna ut att det krävs inte stor inkomst för att få låna 500 kr i jämförelse med att låna 500.000 kr.

Alla lån har naturligtvis någon form av krav, men smslån och snabblån har lägre krav, främst då det gäller inkomsten. Din inkomst behöver inte vara flera hundratusen i månaden för att låna små belopp.

Om att få snabblån med låg inkomst

Om vi tänker att du planerar köpa en villa för 5 miljoner och räntan ligger på 8%. Då kommer du att behöva betala minst 3000 kr i ränta på lånet varje månad, plus amortering. Amorterar du 5000 kr per månad så blir månadsutgiften 8000 kr och det krävs 1000 avbetalningar, det vill säga 1000 månader (83 år) innan du är skuldfri. För att ha råd till det lånet så behövs en relativt stor inkomst.

Jämför du då med att du tar ett snabblån på 10.000 kr där räntan ligger på 20% s blir räntan 167 kronor per månad. Ett belopp som är lättare att avvara pengar till. Du har därför lättare att få snabblånen än bolånen om du har en låg inkomst.

Snabblånen har högre beviljandegrad

Du måste vara myndig, ha fyllt 18 år och du måste vara svensk medborgare, oavsett vilken långivare i hela Sverige du vänder dig till. Detta gäller även för snabblån som har lägre krav.

Att snabblånen har högre beviljandegrad har gjort låneformen till den mest populära vi har i Sverige. Att ett lån har hög beviljandegrad betyder att du har större chans att få lån trots:

 • Betalningsanmärkning
 • Misskött kontokredit
 • Låg inkomst
 • Lågt kreditbetyg på grund av många UC-förfrågningar
 • Saknar fast inkomst

Snabblånets amorteringstid

Snabblånen

Amorteringstiden för snabblånet är mycket kortare än privatlån. Med amortering menas den avbetalning du gör för att bli av med din skuld. Det tillkommer utöver amorteringen räntan. Det totala beloppet du ska betala för att få låna pengar:

 • Ränta
 • Ev. uppläggningsavgift
 • Ev aviavgift
 • Amortering

Redan du du tecknar avtalet om att ta snabblån, så bestäms hur lång amorteringstiden ska vara för ditt lån. Det vanligast är att snabblånet avbetalas på minst 3 månader. Numera är valfriheten för att amortera snabblånen mycket högre än på den tiden det kallades smslån.

Snabblån har ofta valfria amorteringstider

Då var amorteringstiden vanligast 30 dagar. Idag kan du välja att betala tillbaka ditt snabblån upp till flera år. Det man måste tänka på är att när man väljer amorteringstid för sitt lån, är att ju längre tid du har lånet, desto dyrare blir det. Genom att sätta upp en betalningsplan vet banken och du när pengarna kommer att bli återbetalda och lånet är slutbetalt.

Betala tillbaka snabblånet tidigare och få billigare lån

Du kommer även att veta redan vid låneansökan, hur stora kostnaderna blir för lånet och det totala beloppet som ska återbetalas. Du har alltid möjlighet att betala tillbaka lånet i förtid. Betalar du tillbaka lånet tidigare så blir den totala kostnaden lägre. Lånet blir alltså ”billigare” ju snabbare du kan återbetala det och göra dig skuldfri.

Amortering och löptider

Hur långa amortering du vill ha på ditt lån väljer du redan vid ansökningstillfället.

Det finns olika sorters amortering, rak amortering och serieamortering. Genom rak amortering betalar du samma belopp varje månad, medan du med serieamortering betalar mer i början och mindre allt eftersom skulden minskar. Då det snabblånen finns ofta inte möjlighet att välja amorteringssätt, utan amorteringen är redan uppsatt av banken.

Lånutanuc.se

Det här är snabblånet

 • Alternativet då du snabbt och enkelt behöver likvida medel
 • Ingen ställer svåra frågor. Du kan låna till vad du vill
 • Pengar när det är bråttom, samma dag, ofta inom några minuter
 • Är inte samma som smslån

Exempel på snabblån utan UC-upplysningar som följer Finansinspektionens regelverk

Snabblån utan inkomst

Just snabblånen är enklare om man behöver låna utan inkomst. Några av snabblånen uppger inga som helst inkomstkrav, utan ser till din framtida betalningsförmåga och gör individuella bedömning innan lånet beviljas eller avslås.

Inkomsten är inte alltid avgörande för snabblånens beslut

Att få ett snabblån utan inkomst är alltså möjligt, men då måste banken ta hänsyn till fler faktorer för att bli övertygade om att du kommer att kunna betala tillbaka lånet. En inkomst behöver inte vara lön av arbete, utan kan bestå av bidrag eller sjukpension.

Hur de olika snabblånen bedömer din återbetalningsförmåga är väldigt olika, men att få snabblån utan inkomst är enklare än om du vänder dig till större konsumtionslån.

Vill du ha snabblån utan UC kreditupplysning?

Det blir allt vanligare att ta snabblånen direkt utan kreditupplysning efterfrågas. Det som menas är då egentligen snabba, små lån utan kreditupplysning från Upplysningscentralen. Det är en typ av lån utan säkerhet som är enklare att få. Dessa lån är de bankkrediter och lån som inte ger dig ett lägre kreditbetyg för att du ansöker många lån.

Annars kan man få sämre kreditvärdighet genom att endast ansöka ett lån som tar UC. Om du har beviljats eller antagit låneerbjudandet har faktiskt ingen betydelse.

Då vi pratar om sms lån utan uc och lån utan kreditupplysning, så menar vi krediter som tar Bisnode och Creditsafe och alltså inte Upplysningscentralen. Alltså snabblån utan UC-upplysning Det finns billigare, snabba lån men de flesta är högkostnadskrediter. Gemensamt är att de flesta är utan kreditupplysning och de ligger under samma forum för lån. Forumet för snabblån, sms lån utan uc och små blancolån utan UC.

Farorna med att låna pengar snabbt

Den som ger ut pengar vill självklart veta ifall att du kommer att kunna återbetala de pengarna du får och då är det väldigt viktigt att lånet betalas tillbaka i tid. Lånet har ju en väldigt hög effektiv ränta, vilket det blir då man korta löptiden, även om det finns räntefria snabblån. Farorna med lånen är att de ibland tas impulsivt och det är enkelt att ansöka snabblån på Internet.

LånutanUC.se

Tid som behövs: 3 minuter

Så här ansöker du snabblån direkt och lånar pengar snabbast

 1. Jämför snabblånen och välj bästa lånet

  Genom att filtrera på alla snabblån kan du hitta bäst lån till just dig

 2. Gå vidare till banken och slutför ansökan

  För att slutföra din ansökan behöver du fylla i personuppgifter och önskat lånebelopp på bankens webbplats. Det är helt kostnadsfritt att ansöka och du har alltid 14 dagar ångerrätt för lån tagna online.

 3. Inser du att det är ett snabblån? Läs avtalet och legitimera dig

  Se till att läsa avtalet noga. Kolla att du har förstått vad det innebär att ta lånet, när det ska återbetalas och hur mycket det kommer att kosta dig. Sedan slutför du ansökan genom att legitimera dig med Bankid.

 4. Snabblånet utbetalas

  Blir ditt lån beviljat så får du besked om det direkt. Pengarna kommer att utbetalas till det bankkonto du har angivit. Vissa snabblån ger dig pengarna direkt och är dig tillhanda inom 5 minuter. Andra långivare kan, beroende på vilket bank de överför ifrån och vilken bank du tar emot pengarna till, dröja någon timme. Ett beviljat lån som godkänns före lunch är alltid dig tillhanda senast under eftermiddagen samma dag.

Undvik att betalningsanmärkningar uppstår av snabblånet du tar

Du riskerar att få en betalningsanmärkning när du lånar pengar. Du kan vända dig till skuldrådgivningen i din kommun om du inte har möjlighet att kunna betala tillbaka hela skulden. Budget och skuldrådgivningen kan hjälpa dig att gå igenom din ekonomi och ge dig råd hur du kan lösa en svår ekonomisk situation, helt kostnadsfritt.

Lån som snabblån och smslån kostar mer i slutändan

Eftersom att snabblån har högre räntor måste du vara medveten om att lånet kommer att kosta dig mer, vilket kanske gör det svårare att betala tillbaka. Därför löper du alltid en risk att få betalningsanmärkningar när du lånar pengar. Ta aldrig ett lån, oavsett om det är snabblån, smslån eller någon annan kredit om du inte vet med säkerhet att du kan betala tillbaka lånet.

En betalningsanmärkning ligger kvar i 3 år och medför svårigheter att hyra lägenhet, ta andra lån eller teckna mobilabonnemang.

Räntetak när du lånar högkostnadskrediter

Varningstriangel snabblån över 20% ränta och högkostnadskrediter
Varningstriangel snabblån över 30% ränta och högkostnadskrediter

Att snabba lån har en hög ränta känner du säkert till, men vet du att det nu även är ett räntetak på lånet? Det betyder alltså att lånet är på väg att ta plats vid privatlånets sida. Än så länge är dock privatlånen mer fördelaktiga än snabblånen är. Genom att jämför alla smslån och snabblån innan du tar del av långivarnas erbjudanden har du ändå stor chans att få lån till ett hyfsat bra pris.

När räntan uppgår till minst referensränta plus 30 procentenheter så kallas lånet för högkostnadskredit och det gäller många av våra svenska snabblån.

Ett mindre lån kostar X antal kronor per månad i form av ränta och kostnader och det är bra att ha koll på vad det kommer att kosta innan du lånar.

LånutanUC.se

Bästa snabblånet och snabbast lån vid många kreditförfrågningar

 • Credifi
 • Lumify
 • Loanstep
 • Ferratum

Jämför snabblån med betalningsanmärkningar

Att få snabblån med betalningsanmärkningar, är i många fall enklare än att få privatlån med anmärkningar i historiken. En betalningsanmärkningar ligger kvar i 3 år och kan sätta stopp för ett lån hos storbanken. Men de små lånen ställs inte samma krav på låntagaren och lån med betalningsanmärkningar kan i många fall beviljas ändå. Du kan jämföra snabblån som beviljar trots betalningsanmärkningar, men tänk på att lån även kan vara en bidragande faktor till att få ny anmärkningar.

Snabblån utan uc är populära krediter med mycket hög beviljandegrad

Grundkrav för de snabba lånen

 • Du ska vara 18 år fyllda. Dock har några långivare har en åldersgräns på 20, 21 och till och med 23 årsgräns.
 • Man ska ha deklarerat en årsinkomst. Kraven varierer men ofta minst 100.000 kronor.
 • Alltid, inga undantag ska du vara folkbokförd i Sverige, och även ha ett svenskt medborgarskap.
 • skuldsaldo
 • Kräver inte att du ställer upp med en säkerhet som borgen, medan bolån, företagslån och billån oftast gör det. Det är alltså enkelt och smidigt. Och det är snabbt och enkelt avklarat, med några knapptryck och ett BankID.

Om du har en låg kreditpoäng så hindrar detta inte att du får ta lån. Du får vara beredd på att även om banken inte gör sin kreditprövning hos UC, så är du inte garanterad lån med låg inkomst.

LånutanUC.se

Tas inga kreditförfrågningar när man lånar snabblån?

Bisnode kreditupplysning är ett alternativ till Upplysningscentralen. Man kan ta snabblån utan UC genom att välja Bisnode

Många förknippar snabblån med akuta lån. Att ta låna går snabbt ja, men man behöver inte ha ett akut behov att få låna pengar för att 450

Läs mer om snabblån

Snabblånets nackdelar

Det finns fördelar och nackdelar med allt, så även med lån och krediter. Snabblånets olika långivare har länge varit omtalade med mestadels nackdelar, men finns det inga fördelar? För den som har ett akut behov av pengar, är ju fördelen att det finns många långivare och att snabblånen går så snabbt, både från ansökan till handläggning och utbetalning.

Här pratar vi om en automatiserad process som endast tar ett par minuter. Det är därför du kan få ett snabblån på kontot inom 5 minuter. Nackdelen är att det kostar med än blancolån. Ränta på snabblån är många gånger dubbelt så hög, upp till 40,25%.

Vanliga frågor om snabblån

Vad är snabblån?

Snabblån kan vara densamma som smslån, mikrolån eller telefonlån men behöver inte vara det. Lånet kännetecknas av att ansökningen går snabbt och pengarna kommer samma dag. Lånet har en kort återbetalningstid mellan 30 dagar och 90 dagar. Ofta är de totala kostnaden hög och likaså den effektiva räntan. Det är mycket högre ränta än blancolån.

Vad innebär snabblån utan UC-upplysning. Är snabblån och smslån samma sak?

Ja smslån är ett förlegat namn men är egentligen samma sak som snabblån. Det heter inte längre att man får lån via ett sms på 5 minuter, men snabblånen betalar ut lika snabbt.

Kan jag bli beviljad snabblån direkt om jag nyss har flyttat till Sverige?

Nej du måste ha varit svensk medborgare i 3 år för att få låna pengar av en svensk bank. Det gäller alla banker där man vill låna pengar.

Finns det snabblån som tar UC?

Jo det finns absolut snabblån som tar UC, men det är ovanligt. Det vanligaste är snabblån utan UC som använder Bisnode och Creditsafe.

Kan inte storbanker som t.e.x Swedbank erbjuda mig mindre lån snabbt?

Nej storbankernas lån utbetalas inom 1-3 dagar och kallas därför inte snabblån.

Gå upp