SNABBLÅN

snabblån lånutanuc

Snabblån utan UC

Snabblån är ett mindre lån. Du har säkert hört talas om de snabba lån som betalar ut pengarna snabbt och kallas även för smslån. Banker som lånar ut snabblån kräver ingen säkerhet och oftast får du pengarna samma dag, som ansökan beviljats. Det är vanligt att snabblån är utan UC och att du kan ansöka lån trots många förfrågningar

Välj lånebelopp
Välj löptid
Filtrera
Visa fler lån

Vad är snabblån

Ordet ”snabb” i Snabblån står för flera saker. Delvis betyder snabblån att det går snabbt att fylla i en ansökan. Den är alltså enkel och går snabbt att klicka iväg. Snabb kan också betyda att det går snabbt att få pengarna insatt på kontot. Tiden från ansöka-besked-utbetalning går direkt. Alla lån utan UC är egentligen snabblån.

Snabblån utan krav?

För att ansöka snabblån ska du ha en fast inkomst. Det finns snabblån som beviljar lån utan inkomst, eller med väldigt låg inkomst, 

Alla listade lånen följer reglerna från Konsumentverket, FI och Riksbankens regler. Jämför alla långivare för snabblån där du kan få låna pengar direkt. Det finns inga snabblån som inte har några som helst krav, men det finns långivare som har mindre krav än andra.

Kreditupplysning

Trodde du att det inte görs kreditupplysningar när du ansöker lån? Då är du inte ensam om att ha uppfattat fel. Många har missuppfattat UC och tror att långivare inte tar någon kreditupplysning alls ifall det står att de inte tar en UC. Och tror att vem som helst, kan ta snabblån med betalningsanmärkningar och oavsett kredithistorik kan få låna obegränsat med pengar. Detta är naturligtvis helt fel uppfattat.

De flesta banker ger lån ut mellan 1.000 kr – 30.000 kr utan UC, medan det finns snabblån där du kan låna 300.000 kr utan upplysning från UC. Oavsett om du lånar 100 kronor eller 50.000 kr så kommer en kreditupplysning att göras. Men om den sedan görs via UC, Bisnode eller Creditsafe, är upp till långivaren.

Kreditupplysningen vid snabblån

Varje gång du ska ansöka lånet, då bör du vara uppmärksam på att den seriösa banken kommer göra en kreditupplysning. För det första så gör de kreditprövningen eftersom det är lagstadgat att företag som bedriver utlåning, måste göra en kreditprövning.

Men självfallet vill ju den som lånar ut pengar veta ifall att du kommer att ha återbetala av de pengarna du lånar. Det är viktigt att snabblån återbetalas i tid för att undvika betalningsanmärkningar.

En kreditprövning via kreditbolag är enklaste sättet för en långivare att få översikt över din ekonomi. Den kreditprövningen kan de göra via vilket kreditupplysningsföretag de vill. Här väljer då oftast de mindre aktörerna för snabblån Bisnode och Creditsafe och inte UC.

Fördelen med snabblån

Den största fördelen med denna kredit är givetvis att det går snabbt. Efter att ansökan har skickats in och blivit beviljad, så får man pengarna snabbt och det är ju bra. Man vill ju oftast ha pengar snabbt när man ansöker ett lån.

Räntetak på snabblån

Då vi kommer till lånets ränta, så kan vi konstatera att räntan är ganska hög. Den är faktiskt så pass hög att Konsumentverket har gett lånet namnet ”högkostnadskredit

Att snabblån har en hög ränta känner du säkert till, men vet du att det nu även är ett räntetak på lånet? Det betyder alltså att snabblånet är på väg att ta plats vid privatlånets sida. Än så länge är dock privatlånen mer fördelaktiga.

Typiskt prisexempel för lånet

Ett vanligt representativt prisexempel för snabblån kan så ut så här:

Lån (Meddelandelån) 13 000 kr att återbetala under 12 månader. Nominell årsränta 39%. Effektiv årsränta 65,44%. Total summa att återbetala är 16 852 kr, vilket delas upp på 12 delbetalningar om 1404 kr/månad. Räntekostnaden blir 2932 kronor. En uppläggningsavgift tillkommer på 380 kr och aviavgifter varje månad i 12 månader på totalt 540 kr.

Snabblån med betalningsanmärkning

Att låna med betalningsanmärkning är lättare vid snabblån än hos andra långivare som har större lån. Det är möjligt att låna med betalningsanmärkningar men det kostar oftast lite mer. Eftersom banken utsätter sig för en större risk då de lånar ut pengar till någon som bevisligen slarvat med betalningar tidigare, så tar de extra betalt för den risken. Därför får den som har betalningsanmärkningar betala lite extra ränta på sitt lån.

För att få så låg ränta som möjligt så gäller det att ha en bra ekonomi. Varje detalj som sänker kreditvärdigheten, höjer din kostnad för lånet. Det finns inget snabblån utan UC ränta, men det finns ”prova-på-lån” utan ränta. 

Där är snabblånet räntefritt i 14-30 dagar vid första lånetillfället. 

Populär kredit

Det finns några krediter som är mer populära än andra. Gemensamt för samtliga dessa lån är att de har funnits på den svenska lånemarknaden under en väldigt lång tid. Ända sedan begynnelsen av smslånet.

Att låna pengar av snabblån då man fyller 18 år är ingen självklarhet

Man kan felaktigt tro att man får ”göra allt” då man fyller 18. Detta är inte korrekt. Om vi tar lån som exempel, så är det faktiskt ganska få lån som man kan ansöka som 18-åring. De flesta banker kräver att man har fyllt 20 år även alla lån utan UC som finns att tillgå.

Snabblån och grundvillkor

  • Du ska vara 18 år fyllda. Dock har några långivare har en åldersgräns på 20, 21 och till och med 23 årsgräns.
  • Man ska ha deklarerat en årsinkomst på minst 100.000 kronor.
  • Alltid, inga undantag ska du vara folkbokförd i Sverige, och även ha ett svenskt medborgarskap.
  • Hos vissa banker får du ha betalningsanmärkningar, men det går inte an med en obetald skuld hos Kronofogden. Med skuldsaldo så finns inget man kan göra, än betala bort skulden och vänta tills informationen försvunnit hos UC.
 • Snabblån kräver inte att du ställer upp med en säkerhet som borgen, medan bolån, företagslån och billån oftast gör det. Det är alltså enkelt och smidigt. Och det är snabbt och enkelt avklarat, med några knapptryck och ett BankID.

Om du har en låg kreditpoäng så hindrar detta inte att du ansöker lån. Du får vara beredd på att även om banken inte gör sin kreditprövning hos UC, så är du inte garanterad lån med låg inkomst.

Snabblån utan UC har åldersgräns på 18 år

Du kan alltså låna pengar och ta snabblån utan UC som 18-åring, men flera lån har högre åldersgräns 20 år. Om du tänker låna nu bör du först kolla den effektiva räntan och fundera på om du kan betala tillbaka lånet. Läs mer om lånevillkor på respektive långivares sajt innan du skickar ansökan. Om banken säger nej så ta redan på varför innan du ansöker lån igen.

Fundera på vad du ska använda pengarna till och har du befintligt lån så bör detta lösas innan du tar fler lån. Vid ansökan får du pengarna direkt, så gör inga förhastade beslut.

Fördelar med snabblån utan UC

 

Att ansöka snabblån utan UC är en fördel för dig som låntagare. Detta innebär att det inte registreras en kreditförfrågning i UC-s register. Att få många registrerade kreditförfrågningar på kort tid (12 månader) sänker ditt kreditbetyg och ger avslag hos banken. (Ifall de tar UC)

Som namnet låter, det är en kredit som har höga kostnader. Flera procent högre ränta än banklån. Men enklare och smidigare och beviljar flera lån än banken. Genom att jämföra kan du hitta billigaste lånet.

T.e.x vid ansökan om

 • villalån
 • billån
 • tecknande av abbonemang.

Snabb ansökan – Snabbt besked

Det här är en jämförelsesajt där du kan låna utan uc hos de banker som finns registrerade år 2020. Här kan du kan hitta alla snabblån och lån utan uc. Det är vanligast med snabblån från 5000 kr och uppåt.

Små krediter går snabbt att ansöka och de ger snabbt besked. Krediten betalas även ut snabbt (samma dag vid ansökan innan kl. 14). Alla snabblån har registrerats hos Finansinspektionen. De följer Konsumentverkets regler för utlåning av krediter.

Frågor / svar om snabblån

Är snabblån & smslån samma sak?

Ja smslån är ett förlegat namn men är egentligen samma sak som snabblån och lån utan uc

Kan jag bli beviljad snabblån om jag nyss har flyttat till Sverige?

Nej du måste ha varit svensk medborgare i 3 år för att få låna pengar av en svensk bank

Finns det inga snabblån som tar UC?

Jo det finns absolut snabblån som tar UC, men det är ovanligt. Det vanligaste är att snabblån använder Bisnode och Creditsafe

Gå uppåt