StudentlÄn

LĂ„na pengar som student

NÀr man studerar och fÄr bidrag eller lÄn frÄn CSN sÄ behöver man ofta skaffa en extra inkomst för att ha rÄd med hyra och utgifter. Om pengarna ÀndÄ inte rÀcker till en oförutsedd utgift sÄ finns det möjlighet att ta ett studentlÄn via snabblÄn eller kredit i en bank.

StudentlÄn utan inkomst

Även om man inte har en extrainkomst vid sidan om sin ”inkomst” frĂ„n CSN sĂ„ finns möjlighet att lĂ„na pengar av lĂ„ngivare som inte krĂ€ver inkomst. Att lĂ„na pengar utan inkomst Ă€r naturligtvis inte att rekommendera i första hand, men om nöden krĂ€ver sĂ„ finns möjligheten.

LÄngivare som beviljar studentlÄn utan inkomst

Samtliga dessa banker Ă€r sĂ„ kallade ”lĂ„n utan UC”. Det innebĂ€r att ingen UC kommer att göras dĂ„ du ansöker ett lĂ„n. Du kommer dĂ€rför heller inte att sĂ€nka ditt kreditbetyg.

Ansöker du istÀllet flera lÄn som tar kreditupplysning frÄn UC sÄ finns det en risk att du förstör dina chanser till bolÄn. Det vore ju dumt om du till exempel funderar pÄ att köpa en lÀgenhet inom det nÀrmsta Äret.

Villkor för att lÄna som student

seb studentkredit

För att lÄna pengar som student mÄste man ha fyllt 18 Är. Om du inte vill ansöka ett snabblÄn sÄ har SEB en kredit som riktar sig till studenter. Krediten har lÀgre rÀnta och lÀngre amorteringstid, 2-5 Är. Du fÄr inte har betalningsanmÀrkningar och en kreditupplysning frÄn UC kommer att göras.

FrÄgor och svar om studentlÄn

Finns det studentlÄn att ansöka om jag har betalningsanmÀrkningar?

Ja nÄgra snabblÄn som inte har inkomstkrav beviljar Àven lÄn med betalningsanmÀrkningar.

Är det nĂ„gra studiekrav för att fĂ„ studentlĂ„n?

Nej, dessa lÄn sammankopplas inte med studiepoÀng som CSN gör.

GĂ„ upp