Lån utan ränta

lån utan ränta

Lån utan ränta – låna gratis utan kostnader

Låna utan ränta 2000-70.000 kr! Långivare och banker som erbjuder oss att låna kostnadsfritt, gratis lån utan ränta. Du kan här låna pengar räntefritt om du är ny kund. Ett bra sätt att ”testa” snabblån och få en uppfattning om hur det fungerar.

Ansök lån räntefritt – Gratis lån utan ränta (Nya kunder)

Belopp:
Villkor:
Visa fler lån

0% ränta första lånet

Om du inte har lånat hos Profilkredit eller Loanstep tidigare så kan du nu hos dessa långivare låna pengar, inte bara låna till låg ränta, utan helt kostnadsfritt utan ränta. Båda långivarna godkänner dessutom lån med betalningsanmärkning.

Låna utan ränta och UC-upplysning – 25.000 kr!

Både Loanstep och Profilkredit erbjuder lånebelopp upp till 25.000 kr. Och båda bankerna erbjuder som sagt lån trots att man har betalningsanmärkningar. Men vilka övriga krav ställer långivaren?

 • Ålderskrav 20 år
 • Svenskt mobilnummer
 • Svensk personnummer, bankkonto och folkbokföringsadress

Även om det kan kännas lockande att ta ett snabblån, så förutsätter banken att du inte sitter i en knivig ekonomisk sits. Hela lånebeloppet ska återbetalas inom en snar framtid och även om lånet är ”gratis” så ska lånebeloppet återbetalas.

Fakta om lån utan ränta – Loanstep

Loanstep lånar ut 3000 kr – 25.000 och som första-gången-kund får man alltså låna helt utan ränta! Om du väljer att ansöka lån igen så gäller följande villkor:

 • Amorteringstiden är 1-24 månader och räntan mellan 15,4-38,4%.
 • Den effektiva räntan är mellan 30-1177%.
 • Du ska vara minst 18 år och 75 så detta är även ett pensionärslån där du som är äldre kan ansöka.

  Här lånar du utan kreditupplysning från Upplysningscentralen.

Det tillkommer aldrig någon uppläggningsavgift

Varför ger banken första lånet utan ränta?

Att banken ger ett lån till dig utan att du ska betala ränta, är för att de vill ha dig som ny kund. Därför erbjuds du ett nytt lån i hopp om att du stannar kvar som kund och fortsätter låna mer pengar efter att lånet är återbetalt. Undefär som att du lånar hem en bil för provkörning.

Låna utan ränta vid första lånetillfället, för att du ska kunna testa lånet. Här kan du faktiskt få låna pengar utan ränta med lån där du kan låna pengar kostnadsfritt. Dessa banker som erbjuder kostnadsfria lån utan ränta är lån utan UC och smslån.

Varför låna utan ränta?

Bankerna erbjuder dig som ny kund att prova deras lån kostnadsfritt utan ränta som ett sätt att locka dig till att bli kund. Dra nytta av det! Att låna till exempel 5000 kr hos ett snabblån som Lumify innebär att du inte behöver betala några som helst kostnader eller ränta om du inte har testat lånet tidigare. Detsamma hos Credifi, men hos den långivaren kan du låna större belopp utan varken ränta eller uppläggningsavgift.

LånutanUC.se

Så här gör du för att låna räntefritt (lån utan ränta)

Tid som behövs: 4 minuter

Att få lånet utbetalt och fakturerat kostnadsfritt är inte krångligt på något vis. När du identifierar dig som BankID så känner systemet att du är ny kund. Du får då valmöjligheten om du vill testa att låna gratis i 14 dagar eller om du hellre vill ha en längre återbetalningstid. Dessa är alla lån utan säkerhet.

 1. Du ansöker lån utan ränta som vanligt lån på långivarens hemsida

  Ange persondata, bankkonto och kontaktuppgifter

 2. Signera låneansökan med Bank ID

  Din signature bevisar att du godkänner bankens lånevillkor

 3. Vilken Amorteringstid?

  Observera att om du väljer längre amortering än 14 dagar så tillkommer en kostnad. Lånet blir då inte längre gratis.

 4. Betala tillbaka lånet i tid och ingen ränta tas ut

  När det gäller räntefria prova-på-lån så är det extra viktigt att du betalar tillbaka lånet i tid. Ifall du missar att återbetala lånet i rätt tid så förfaller det kostnadsfria erbjudandet. Det innebär att lånet inte längre är gratis, utan ränta och kostnader tillkommer på lånets kostnader.

Om du inte betalar det räntefria lånet kostar det

Ett lån ska alltid återbetalas, annars tillkommer höga kostnader för påminnelse, Inkasso och utmätning. Dessutom riskerar du att få en betalningsanmärkning. Det är extra viktigt att undvika betalningsanmärkningar och komma ihåg sin återbetalning. Då det gäller lån man UC, har dessa lån många gånger höga kostnader. (Därav namnet högkostnadskredit). Det kan bli en dyr historia.

Frågor och svar om att ta gratis lån utan ränta

Hur kan man få lån utan ränta, vad tjänar banken på det?

När man erbjuds ett lån utan ränta, så är det för att locka in dig som kund till banken. Genom att prova på ett räntefritt lån så får du en uppfattning om hur lånet fungerar. Om du är nöjd är sannolikheten stör att du återkommer som kund efter att ha återbetalat det första lånet

Vilka långivare ger räntefria lån utan ränta?

I dagsläget kan man låna räntefritt hos Binly, Credifi, Lumify och Loanstep.

Om lån utan ränta

Att låna pengar utan ränta låter kanske för bra för att vara sant, men det är faktiskt en möjlighet som vissa långivare erbjuder. Konceptet är enkelt: du lånar en summa pengar och behöver inte betala någon ränta på lånet. Detta kan verka som en fantastisk affär vid första anblicken, men det finns några viktiga aspekter att överväga innan du dyker in i denna typ av ekonomisk överenskommelse.

För det första är det viktigt att förstå varför vissa långivare erbjuder lån utan ränta. Ofta handlar det om marknadsföring och att locka nya kunder. Genom att erbjuda en räntefri period hoppas långivarna att du kommer att välja deras tjänst och förbli som kund även efter den räntefria perioden. Detta kan vara en vinn-vinn-situation om du är noga med att återbetala lånet i tid och inte hamna i skuld.

Fördelar med lån utan ränta

En av fördelarna med lån utan ränta är att du kan låna pengar utan att behöva oroa dig för att räntekostnaderna ökar din skuld. Detta kan vara särskilt fördelaktigt om du behöver pengar för en kortvarig situation och kan återbetala lånet inom den räntefria perioden. Till exempel, om du behöver pengar för att täcka oväntade medicinska kostnader eller reparera något i ditt hem, kan ett lån utan ränta vara ett bra alternativ.

Läs det finstilta innan du tar ett lån

Men innan du tar ett lån utan ränta, är det viktigt att läsa det finstilta. Ofta gäller den räntefria perioden endast under en begränsad tid, vanligtvis några månader. Om du inte kan återbetala hela lånet inom denna period kan du ställas inför höga räntekostnader som kickar in efter den initiala perioden. Det är därför avgörande att vara medveten om villkoren och se till att du kan uppfylla dem.

Ett annat viktigt övervägande är att lån utan ränta kanske inte är tillgängliga för alla. Långivarna kan ha vissa krav när det gäller kreditvärdighet och ekonomisk stabilitet. Om du inte uppfyller dessa krav kan du bli nekad ett lån utan ränta och istället erbjudas ett lån med en hög räntesats. Därför är det alltid klokt att överväga din ekonomiska situation och kreditvärdighet innan du ansöker om ett lån.

Risker med att låna utan ränta

En risk med lån utan ränta är frestelsen att inte vara lika noggrann med att följa återbetalningsplanen eftersom du inte behöver bekymra dig för räntekostnader. Det är dock viktigt att vara disciplinerad och följa överenskomna återbetalningsvillkor för att undvika extra kostnader och skuldfällo

Relaterade inlägg:

Räntefria lån till muslimer

Vart låna utan ränta

Gå upp