Låna pengar utan ränta

lån utan ränta

Låna pengar utan ränta

Många långivare erbjuder lån utan ränta vid första lånetillfället, för att du ska kunna testa lånet. Nedan kan du jämföra lån utan ränta och hitta ett lån där du kan låna pengar kostnadsfritt. Alla lån som erbjuder kostnadsfria lån utan ränta är lån utan UC och smslån. Du hittar de räntefria lånen i listan nedan.

Välj Belopp
Välj Löptid
  • Endast lån utan UC
  • Endast lån med betalningsanmärkning
  • Utbetalning helger
Visa fler lån

Varför lån utan ränta?

Bankerna erbjuder dig som ny kund att prova deras lån kostnadsfritt utan ränta som ett medel att locka dig som kund. Dra nytta av det! Att låna till exempel 5000 kr hos Loanstep innebär att du inte behöver betala några som helst kostnader eller ränta om du inte har testat lånet tidigare.

Hur kan jag låna pengar utan ränta?

Att få lånet utbetalt och fakturerat kostnadsfritt är inte krångligt på något vis. Du ansöker lånet som vanligt på långivarens hemsida och när du identifierar dig som BankID så känner systemet att du är ny kund. Du får då valmöjligheten om du vill testa att låna gratis i 14 dagar eller om du hellre vill ha en längre återbetalningstid

  • Observera att om du väljer längre amortering än 14 dagar så tillkommer en kostnad. Lånet blir då inte längre gratis.

När det gäller räntefria prova-på-lån så är det extra viktigt att du betalar tillbaka lånet i tid. Ifall du missar att återbetala lånet i rätt tid så förfaller det kostnadsfria erbjudandet. Det innebär att lånet inte längre är gratis, utan ränta och kostnader tillkommer på lånets kostnader.

Om du inte betalar det räntefria lånet

Ett lån ska alltid återbetalas, annars tillkommer höga kostnader för påminnelse, Inkasso och utmätning. Dessutom riskerar du att få en betalningsanmärkning. Det är extra viktigt att komma ihåg sin återbetalning då det gäller lån man UC, då dessa många gånger har höga kostander. (Därav namnet högkostnadskredit)

Frågor och svar om räntefria lånFrågor och svar om räntefria lån

🔘 Hur kan man gå låna utan ränta, vad tjänar banken på det?

När man erbjuds ett lån utan ränta, så är det för att locka in dig som kund till banken. Genom att prova på ett räntefritt lån så får du en uppfattning om hur lånet fungerar. Om du är nöjd är sannolikheten stör att du återkommer som kund efter att ha återbetalat det första lånet.

🔘 Vilka långivare lånar ut pengar räntefritt??

I dagsläget kan man låna räntefritt hos Lumify, Loanstep och Profilkredit


Gå uppåt