Lån med betalningsanmärkningar

låna med betalningsanmärkningar

Lån med betalningsanmärkningar

Lån med betalningsanmärkningar för den som inte kan få låna pengar hos banken. Dessa lån finns även som swishlån och lån utan UC.

Välj ”Endast lån med betalningsanmärkningar” i jämförelsetabellen nedan, för att se alla lån där du kan låna med betalningsanmärkningar.

Välj Belopp
Välj Löptid
  • Endast lån utan UC
  • Endast lån med betalningsanmärkning
  • Utbetalning helger
Visa fler lån

Lös ekonomiska problem med lån som godkänner betalningsanmärkningar

Då kreditbetyget nått botten på grund av betalningsanmärkningar, är det nästan omöjligt att få låna pengar, varken smslån eller privatlån. Men då finns det finns blancolån och lån utan UC, som godkänner lån trots betalningsanmärkningar.

Dessa långivare kan även godkänna smslån direkt och att låna 100.000 kr utan medlåntagare. Vill du låna pengar upp till 700.000 kr krävs en väldigt bra inkomst. Om man inte har råd till det man behöver och har anmärkningar så kan detta vara ett alternativ även om det inte är den bästa iden att lösa sina ekonomiska problem med lån.

Det spelar ingen roll om du har en högt deklarerad inkomst, eftersom anmärkningen förstört alla möjligheter till att låna pengar med vanliga lån. Varje betalningsanmärkning ligger kvar i kreditupplysningsregistret i 3 år och ställer under tiden till stora problem att få vardagen att fungera.

Frågor och svar om att låna pengar med betalningsanmärkningarFrågor och svar om att låna med betalningsanmärkningar

🔘 Kommer någon att se att jag som har ansökt lån har befintliga betalningsanmärkningar?

Nej ingen annan än långivaren kan se att du ansökt lånet.

🔘 Bör man ansöka lån med betalningsanmärkning?

Det är en fråga upp till var och en. Att ansöka lån med betalningsanmärkning är en dyrare historia än andra lån. I gengäld så kanske man kan få ett lån även fast man har anmärkningar, eftersom de allra flesta banker säger nej till den med skulder.Men att dra på sig ytterligare en skuld när man redan har befintliga skulder är heller inte att föredra. Det är en tolkningsfråga som är upp till varje individ att själv besluta. Oftast är ett lån med betalningsanmärkning sista utvägen då alla andra resurser är tömda.


🔘 Är det fel att låna pengar då man har betalningsanmärkningar?

Det är inte på något sätt ”fel” att ansöka om lån och lyckas du hitta en långivare som är villig att ge dig en chans, så varför inte ta den ifall att du nu verkligen behöver ett lån. Långivare kommer inte att döma dig för att du har betalningsanmärkningar.


Kronofogden ger inga betalningsanmärkningar, stämmer det?

  • Det är inte Kronofogden som utfärdar anmärkningarna
  • Det är alltså ingen mening att ringa Kronofogden och fråga när betalningsanmärkningen försvinner, då de inte har en aning.
  • Det finns heller inget sätt att få bort betalningsanmärkningar från sitt personnummer (annat än att byta identitet och få ett nytt personnummer) om anmärkningen har tillkommit av legalt skäl. Det är dock möjligt att försöka ”ta bort” eller sekretessbelägga en felaktigt utfärdad betalningsanmärkning. Detta är mycket tidskrävande och lyckas inte alltid försvinna från samtliga kreditupplysningar.

Är betalningsanmärkningar eller många kreditförfrågningar ”värre”

Precis om betalningsanmärkningar förstör sin kredithistorik och kreditpoäng, så gör även gjorda kreditförfrågningar det. En kreditförfrågning registreras när någon tar en kreditupplysning på ditt personnummer vilket inte är bra. Läs mer om att öka din kreditvärdighet

På frågan vilken av dem som är värre att besitta, så måste vi nog svara att betalningsanmärkningen är ”bättre” att ha. Anledningen till att vi tycker att det är bättre med betalningsanmärkning än kreditförfrågan, är för att det finns långivare som erbjuder lån med betalningsanmärkningar i väskan.

Det enda som är värre än många kreditförfrågningar är nog skuldsaldo.

 

Men det finns inga banker eller långivare som ger lån till den som har många kreditförfrågningar. Hur kan det komma sig? Varför dyker det inte upp lån nischade för även detta kan man undra.

De som är nischade för just anmärkningslån, är ofta mycket förstående och finns där för att hjälpa dig. Dels kan lånehandläggaren hjälpa dig att se över din ekonomi och räkna ut om du har råd att amortera på ett lån. Men sedan kan du även få tips och råd på hur du blir av med din betalningsanmärkning och om det är lönsamt att lösa bort en befintlig skuld med em högkostnadskredit med relativt hög ränta.

Var inte rädd för att fråga lånehandläggaren om sådan som du undrar i samband med att du ansöker om lån med betalningsanmärkning. De är oftast kunnig ekonmer som vill att det ska gå bra med betalningarna både för dem och dig. De satsar ju sina pengar i dig då du lånar.

Gå uppåt