KonsumtionslÄn

jÀmför konsumtionslÄn

KonsumtionslÄn med valfrihet

KonsumtionslÄn Àr ett privatlÄn eller blancolÄn som anvÀnds till konsumtion. Det Àr ett lÄn utan sÀkerhet och mÄnga av dessa konsumtionslÄn gör heller ingen UC-koll. 

Belopp:
Villkor:
VĂ€lj:
Visa fler lÄn

JÀmför, ansök, lÄna konsumtionslÄn upp till 300.000 kr

NÀr du lÄnar pengar genom ett konsumtionslÄn sÄ fÄr du anvÀnda lÄnet till vad du vill. Du kan fÄ lÄg eller hög rÀnta, beroende pÄ om du har ett lÄgt eller högt kreditbetyg och lÄn som godkÀnns betalas ut av banken direkt.

Ansökan om KonsumtionslÄn med UC krÀver en stabil ekonomi

Även lĂ„n utan UC, snabblĂ„n och smslĂ„n Ă€r en typ av konsumtionslĂ„n, om Ă€n ett dyrare sĂ„dant.

För att fĂ„ lĂ„na pengar krĂ€vs en inkomst och en stabil ekonomi. Även om man kan lĂ„na med betalningsanmĂ€rkningar hos mĂ„nga lĂ„ngivare sĂ„ krĂ€vs att man kan ta ansvar och betala lĂ„net i tid. Har du betalningsanmĂ€rkningar och vill lĂ„na pengar, sĂ„ bör anmĂ€rkningarna ha nĂ„gra mĂ„nader pĂ„ nacken.

En ny betalningsanmÀrkning kommer att göra att banken nekar dig lÄn och ber dig prova ansöka senare.

KonsumtionslÄn gör varierande kreditupplysningar

Det finns lÄn utan kreditupplysning frÄn UC. Det Àr de som tar Bisnode och Creditsafe. Numera har det ingen betydelse ifall att du vÀljer en lokal bank, eftersom att ansökningsprocessen till ett lÄn alltid sker via InternetlÄn oavsett. Det man ska tÀnka pÄ dÄ man vÀljer lÄn Àr dels:

  • Är jag kreditvĂ€rdig
  • Har jag betalningsanmĂ€rkningar
  • Är min inkomst fullgod
  • Uppfyller jag kraven

LÄn via förmedlare

Om du inte vet vilket lÄn du ska vÀlja och inte har mÄnga tidigare kreditförfrÄgningar, sÄ kan du göra en ansökan till en lÄneförmedlare. DÄ kommer en UC att göras, men du kommer att fÄ besked av upp till 40 banker med en och samma lÄneansökan.

Det finns i dagslÀget mÄnga lÄneförmedlare dÀr du kan vÀlja lÄn för konsumtion, eller kanske till att samla och lösa dyra befintliga krediter?

 

Vanliga lÄneförmedlare för konsumtionslÄn och blancolÄn

  1. Freedom Finance
  2. Lendo
  3. Bank Norwegian
  4. Zmarta

I samband med den nuvarande coronaepidemin sĂ„ Ă€r det mĂ„nga som vĂ€nder sig till snabblĂ„n och banker för konsumtionslĂ„n för att fĂ„ ekonomin att snurra runt. Att lĂ„na pengar med svag kreditvĂ€rdighet har blivit allt vanligare. Även om det gĂ€ller ett tillfĂ€lligt smslĂ„n eller lĂ„n pĂ„ lĂ€ngre sikt sĂ„ Ă€r det att rekommendera att först vĂ€nda sig till den bank som handhar ditt bolĂ„n, ifall sĂ„dant finns.

IstÀllet för att ta ett lÄn utan sÀkerhet, kan möjligheten finnas att belÄna bostaden genom att höja befintligt bolÄn eller pausa amorteringen en tid. Fundera först pÄ hur mycket du bör lÄna och om du kan lösa pengar pÄ annat sÀtt.

Vanliga frÄgor

GĂ„ upp