Konsumtionslån

jämför konsumtionslån

Konsumtionslån utan UC-koll

Konsumtionslån är ett privatlån eller blancolån som används till konsumtion. Det är ett lån utan säkerhet och många av dessa konsumtionslån gör heller ingen UC-koll. 

Jämför, ansök, låna konsumtionslån upp till 300.000 kr

Hur mycket vill du låna?
Välj löptid
VÄLJ:
Visa fler lån

När du lånar pengar genom ett konsumtionslån så får du använda pengarna till vad du vill. Du kan få låg eller hög ränta, beroende på om du har ett lågt eller högt kreditbetyg och lån som godkänns betalas ut av banken direkt.

Ansökan om Konsumtionslån med UC kräver en stabil ekonomi

Även lån utan UC, snabblån och smslån är en typ av konsumtionslån, om än ett dyrare sådant.

För att få låna pengar krävs en inkomst och en stabil ekonomi. Även om man kan låna med betalningsanmärkningar hos många långivare så krävs att man kan ta ansvar och betala lånet i tid. Har du betalningsanmärkningar och vill låna pengar, så bör anmärkningarna ha några månader på nacken. En ny betalningsanmärkning kommer att göra att banken nekar dig lån och ber dig prova ansöka senare.

Konsumtionslån gör varierande kreditupplysningar

Det finns lån utan kreditupplysning från UC. Det är de som tar Bisnode och Creditsafe. Numera har det ingen betydelse ifall att du väljer en lokal bank, eftersom att ansökningsprocessen till ett lån alltid sker via Internetlån oavsett. Det man ska tänka på då man väljer lån är dels:

  • Är jag kreditvärdig
  • Har jag betalningsanmärkningar
  • Är min inkomst fullgod
  • Uppfyller jag kraven

Lån via förmedlare

Om du inte vet vilket lån du ska välja och inte har många tidigare kreditförfrågningar, så kan du göra en ansökan till en låneförmedlare. Då kommer en UC att göras, men du kommer att få besked av upp till 40 banker med en och samma låneansökan.

Det finns i dagsläget många låneförmedlare där du kan välja lån för konsumtion, eller kanske till att samla och lösa dyra befintliga krediter?

 

Vanliga låneförmedlare för konsumtionslån och blancolån

  1. Freedom Finance
  2. Lendo
  3. Bank Norwegian
  4. Zmarta

I samband med den nuvarande coronaepidemin så är det många som vänder sig till snabblån och banker för konsumtionslån för att få ekonomin att snurra runt. Även om det gäller ett tillfälligt smslån eller lån på längre sikt så är det att rekommendera att först vända sig till den bank som handhar ditt bolån, ifall sådant finns.

Istället för att ta ett lån utan säkerhet, kan möjligheten finnas att belåna bostaden genom att höja befintligt bolån eller pausa amorteringen en tid. Fundera först på hur mycket du bör låna och om du kan lösa pengar på annat sätt.

Vanliga frågor

Gå uppåt