Lån till mellandagsrea och nyår

låna pengar nyår

Julen är över och många letar banker att låna pengar inför mellandagsrea och nyår

Om du letar lån i mellandagarna och inför nyår, så ska du i första hand titta på de långivare som beviljar lån under helger. De flesta vanliga bankerna håller stängt i mellandagarna, men flera snabblån och lån utan UC håller öppet och lånar ut pengar.

Ansök lån inför nyår

Mellandagsrea under Corona

När regeringen införde restriktioner inför mellandagsrean på grund av spridningen av Coronaviruset, blev det ramaskri och Handel gick ut i protest. Eftersom det inte finns någon lag som förbjuder oss att shoppa eller tvingar butikerna att hålla stängt så kommer mellandagsrean att bli av.

Dock inför de flesta butiker restriktioner i form av begränsade antal personer i butiken, så du kan behöva köa utanför för att göra mellandagsklipp. Vill du handla säkert så shoppar du istället på nätet.

Låna pengar förnuftigt

Även om det går att göra bra klipp under mellandagsrean, så måste du tänka på att om du tar ett lån för att handla, så tillkommer ränta på lånet. Med de kostnader som medför kanske det inte lönar sig att låna pengar, gentemot den prissänkning du gör på rean under mellandagarna?

Populära nyårslån

Låna pengar till party och fest under nyår

Det är inte ovanligt att man lånar pengar att spendera till fester och just nyår är en tid då många har bränt pengarna på julklappar och julmat och har tomt på bankkontot. Men eftersom vi inte ska ha fester nu under Coronatider och krogarna har begränsade öppettider, så kanske utlåningen minskar? Att låna pengar till att resa under nyår blir ju knappast heller aktuellt i dessa tider.

Vi rekommenderar ingen att låna pengar till konsumtion, att kanske ta ett lån för att göra ett superklipp på mellandagsrean måhända, men då kanske du har värdet kvar i det du har inhandlat. Om du lånar pengar till mat och fest så försvinner pengarna och du står kvar med ett lån som ska fortsätta avbetalas.

Frågan är om bankerna och långivarna kommer att överleva då vi lånar mindre pengar?

Relaterat: Låna pengar till sportlovet

LÅN UTAN UC | + posts

Martin studerar ekonomi och har ett stort intresse för det svenska näringslivet. Vid sidan om sina studier är han skribent hos LånutanUC.se.

Gå upp