Sa Banken nej till lån? Det finns flera sätt att låna pengar

banken nej till lån

Banken nekade lån och allt känns hopplöst

Har du betalningsanmärkningar och försöker låna pengar? Det finns flera sätt att få pengar med lågt kreditbetyg och svag kreditvärdighet. Ett sätt när banken sa nej till lån, är att titta på snabblån istället för större blancolån och då främst lån utan UC.

Jämför enklare lån när banken sa nej till lån

När banken nekar dig att låna pengar, så finns det en anledning bakom deras beslut. Låg inkomst, betalningsanmärkningar, skuldsaldo hos Kronofogden och många kreditförfrågningar är vanliga anledningar till att man blir nekad lån. Därför måste du titta på de lån där du har chans att få lån.

Få låna pengar när banken sa nej

Swedbank är en av Sveriges vanligaste banker, men också en av de svåraste bankerna att förhandla med om man har lågt kreditbetyg. Det går faktiskt inte ens bli kund och öppna ett sparkonto om man har betalningsanmärkningar.

Lika svårt är det hos Handelsbanken och Nordea. För att få låna pengar när banken sa nej, måste du vända dit till banker liknande Ferratum, Thorn, Klicklån och Smspengar.

Vart är det då lätt att låna?

Smspengar och Ferratum är banker som inte tar kreditupplysning från UC. Thorn, Klicklån tar UC men räkna för den skull inte bort dem. Ett tips när du letar lån efter att bankerna sagt nej till lån, är att titta på vilken ränta långivaren tar för sina lån. Ju högre ränta desto lättare att låna, är en bra tumregel att gå efter. så om du vill ha lån med lågt kreditbetyg, har du större chans hos lån som inte tar UC.

Enklare lån till höga räntor

Att ge lån till någon med lågt kreditbetyg är naturligtvis en risk. Därför kostar också de enklare lånen, där du får låna med svag kreditvärdighet, mer. Privatlån utan säkerhet är alltid dyrare än bolån och lån där säkerhet kan lämnas. Om räntan uppstiger 39% som är maxgränsen för lån i dag, så kallas det högkostnadskredit. Det är främst högkostnadskrediterna som är lättare att få låna hos, men även lån som exempelvis Thorn, vars ränta ligger på mellan 9-25% ränta är det enklare att få låna än hos Swedbank.

LÅN UTAN UC | + posts

Martin studerar ekonomi och har ett stort intresse för det svenska näringslivet. Vid sidan om sina studier är han skribent hos LånutanUC.se.

Gå upp