SMSLÅN

smslån

Smslån

Smslån till Sverige år 2006. Idag kan man fortfarande ta lån lån via smslån, men till betydligt större belopp än då lånet först kom. Då var det vanligt att låna 3000 kr. Genom att skicka ett sms med texten ”sms låna 3000” så kunde beloppet dyka upp på kontot inom 15 minuter.

Välj Belopp
Välj Löptid
 • Endast lån utan UC
 • Endast lån med betalningsanmärkning
 • Utbetalning helger
Visa fler lån

Sms lån med många förfrågningar

Vi har en komplett lista över alla svenska långivare för smslån. Både de som tar UC, men även Credisafe och Bisnode där behåller du din kreditpoäng längre. Ofta får vi frågan, ifall att man kan få beviljad kredit, ifall att man redan har många registrerade förfrågningar? Svaret är JA, det är inga problem att låna pengar på rund av många registrerade förfrågningar! I allafall inte vid ansökan om smslån som inte tar uc.

Sms lån och snabblån har istället för att försvinna från kreditmarknaden, istället ökat utlåningen och minskat räntorna. Lånet har blivit mer legitimt och lagenlig idag än vad det var för 12 år sedan. Idag erbjuder långivare för smslån högre belopp, längre återbetalningstid och lägre ränta än tidigare. I stort sett alla smslån som fanns förut finns faktiskt fortfarande kvar på marknaden. Idag finns sms lån 50000 kr och med swishlån som betalar ut lånet inom några sekunder. Den lånegrupp som tidigare hette sms lån, är det som idag heter lån utan uc.

Smslån utan uc – på gott och ont

När smslån började marknadsföras i Sverige, så var det verkligen pang-bom på telefonen. För att ansöka ett lån skickades ett sms med önskat belopp, via mobiltelefonen. Pengar sattes in på bankkontot inom 15 minuter. Det var det största dragplåstret och det lånades väldigt mycket av både gamla och unga. Räntan för smslån kallades på den tiden för ockerränta och det var vanligt att räntan översteg flera tusen procent.

Långivarna glömde på den tiden, dock något viktigt – kreditprövning. Även om någon typ av kreditprövning gjordes, så var den bristfällig och kändes kanske inte viktig eftersom att lånebeloppen var så små, max 3000 kr.  Idag kan man inte låna utan kreditupplysning. Det tas alltid en kreditupplysning vid ansökan om lån. Men de små lån utan uc som som tar alternativ kreditupplysning är lån som gör Bisnode eller Creditsafe. Detta påverkar inte kreditbetygen.

Så gör du för att ansöka smslån 50.000

Du kan låna pengar via smslån utan UC 50000 kr eller lägre belopp. Det finns smslån utan ränta och även lån till den som har betalningsanmärkningar.

 • Jämför först alla smslån som listas ovan.
 • Hitta billigaste priset till ditt behov av lån.
 • Välj det smsån utan UC som passar ditt aktuella behov och där du kan få låna med dina förutsättningar.
  (Med förutsättningar menas att du kanske har en låg inkomst, dålig kreditpoäng, flera andra krediter, etc
 • Välj lånebelopp
 • Läs & Godkänn lånevillkoren
 • Klicka på ANSÖK hos den bank du valt

Är du sugen på att testa ett smslån, men vet inte vilket att välja? Kolla in flest beviljade smslån.

Exempel på populära smslån

Sms lån ett lån utan säkerhet

Sms lån är precis som Swedbank, Freedom Finance och andra banker, ett lån utan säkerhet med skillnaden att sms lån har snabb utbetalning samma dag. Detta är högkostnadskrediter som kostar mer i ränta. Man skulle kunna säga att man betalar extra för servicen att kunna få pengarna på kontot samma dag.

Frågor & Svar om SMSLÅN

-Kan man ta sms lån med en medlåntagare?

Svar
Nej smslån är ett blancolån, ett lån utan säkerhet där endast din egen betalningsförmåga räknas.

-Finns det smslån utan ränta?

Svar
Loanstep är exempel lån som går att testa räntefritt. I listan ovan hittar du fler smslån utan ränta.


Gå uppåt