SMSLÅN

smslån
Välj lånebelopp
Välj löptid
Filtrera
Visa fler lån

Smslån utan UC-kreditupplysning 

Smslån! Alla smslån i en komplett lista!  Här finns alla svenska långivare för sms-lån samlade med prisjämförelse och recensioner. De flesta är snabblån utan UC, vilka använder kreditupplysning via Creditsafe och Bisnode. Väljer du att ansöka lån utan UC så behåller du ditt kreditbetyg på en högre nivå. 

Det är även möjligt att ansöka smslån med betalningsanmärkningar

Vilka passar smslånet?

Passar smslån eller blancolån dig bäst? Är du i akut behov att ett lån direktutbetalt idag, eller kan du vänta 1-2 dagar på att få pengar till kontot? Vilket lån du ska välja handlar om hur din ekonomiska situation ser ut och vad du behöver pengarna till.

Om du är i akut behov av en liten summa pengar just nu, kanske smslån i form av mikrolån är det alternativ du får se till i första hand. Smslångivarna har både snabb handläggningstid och snabb utbetalning. I de allra flesta fall så får du besked på ansökan direkt och pengar inom några minuter och du kan även låna pengar med svag kreditvärdighet.

Några lån-exempel

Du slipper de långa köerna hos banken och den långa ansökningsprocess som det annars kan innefatta, eftersom pengarna sätts in direkt till ditt bankkontot. Du kan därför använda dem som du vill. 

Smslån kredit

Smslån till Sverige år 2006. Idag kan man fortfarande ta lån lån via sms-lån kredit, men till betydligt större belopp än då lånet först kom. Då var det vanligt att låna enbart 3000 kr. Genom att skicka ett sms med texten ”sms låna 3000” så kunde beloppet dyka upp på kontot inom 15 minuter.

Idag kan du ansöka och få pengarna direkt till kontot. Men vi kallar det nu snabblån eller konsumtionslån istället för smslån. Detta faller sig naturligt, eftersom man inte längre gör sin låneansökan via ett sms.

Måste jag ha en mobiltelefon för att låna via smslån?

Smslån är som sagt ett litet snabblån som du kan får snabbt och direktutbetalt till ditt bankkonto. Och det sker samma dag. Oavsett om du gäller via lån utan UC, helglån eller ifall att du söker smslån med betalningsanmärkning, så är processen snabb och enklare än banklån.

Du behöver ingen mobiltelefon för att ansöka, namnet till trots. Sms-Lånet kan ansökas Online som vilket lån som helst. Däremot måste du ha en mobiltelefon och ett mobilnummer registrerat i ditt namn, som krav hos många långivare för att tackna ett låneavtal.

Det finns många snabba smslån utan UC kvar på marknaden

Smslån och snabblån har istället för att försvinna från kreditmarknaden, bytt namn och istället ökat utlåningen och minskat räntorna. Att ansöka små lån har blivit mer legitimt och lagenlig idag än vad det var för 12 år sedan.

Idag erbjuder långivare för smslån högre belopp, längre återbetalningstid och lägre ränta än tidigare. Det är det som numera heter snabblån.

I stort sett alla smslån som fanns förut finns faktiskt fortfarande kvar på marknaden. Idag finns krediten upp till 70.000 kr och även som swishlån, vilka tack vare dagens teknologi, betalar ut lånet inom några sekunder. 

Smslån snabbt

När smslån började marknadsföras i Sverige, så var det verkligen pang-bom på telefonen.

  • För att ansöka ett lån skickades ett sms med önskat belopp via mobiltelefonen.
  • Pengarna utbetalades till bankkontot inom 15 minuter.

Det var det största dragplåstret och det lånades väldigt mycket pengar, av både gamla och unga.

Räntan för smslån kallades på den tiden ofta för ockerränta och det var vanligt att räntan översteg flera tusen procent. Idag fungerar det inte riktigt så. Det finns lagar som styr hur lånet får fungera, bland annat ett räntetak som infördes 1 september 2018.

Smslån utan kreditupplysning

Smslångivarna glömde under den första tiden, dock något viktigt – kreditprövning. Även om någon typ av kreditprövning eller kreditupplysning gjordes, så var den bristfällig. Det kändes kanske inte så viktigt med en rejälpersonutredning,  eftersom att lånebeloppen var så små max 3000 kr. Idag kan man inte låna utan kreditupplysning, men man kan låna pengar utan UC.

Det kommer alltid att göras en kreditupplysning vid ansökan om lån. Men de små lån utan uc som som tar alternativ kreditupplysning är lån som gör det via kreditupplysningar som inte samspelar med Upplysningscentralens kreditregister.

Några av dem är bland annat Bisnode eller Creditsafe. De påverkar inte ditt kreditbetyg när du ansöker på detta sätt och det kan ge dig en större chans att bli beviljad lån.

Det finns både smslån som inte tar kreditupplysning från Upplysningscentralen, men även sms lån som gör det. Är du bara ute efter de som inte tar kreditupplysning från UC, så kolla istället in lån där ingen UC tas.

Vilket sms-lån är bäst?

Vilket lån passar bäst? Passar smslån eller blancolån dig bäst? Är du i akut behov att ett lån direktutbetalt idag, eller kan du vänta 1-2 dagar på att få pengar till kontot? Vilket lån du ska välja handlar om hur din ekonomiska situation ser ut och vad du behöver pengarna till. Sedan hur stort lånebelopp du är ute efter förståss.

Om du är i akut behov av pengar just nu, kanske sms lån är det alternativ du får se till i första hand. 

Några smslån Exempel

Pengarna från dessa smslån sätts in direkt till ditt bankkontot och du kan använda dem som du vill. Det innebär att du slipper de långa köerna hos banken och den långa ansökningsprocess som det annars kan innefatta.

Några blancolån som har snabba utbetalningar, trots att de tar UC

Blancolån, Konsumtionslån och den typen av lån har lägre ränta än små smslån. Lånet är vanligt vid till exempel köp av villa och bostad, som topplån och handpenning. Men även vid husrenovering, resor och inköp av möbler och inredning.

Smslån och snabblån däremot är vanligare vid akuta utgifter, som att betala en förfallen hyra, eller faktiskt till och med konsumtion. Och just det faktum att det ofta bli aktuellt vid akuta utgifter gör att bankerna kan ta ut en högre är ränta för smslån än för andra lån.

Så gör du för att ansöka sms lån

Du kan låna pengar via sms lån utan UC upp till 300.000 kr, naturligtvis även lägre belopp. Det finns lån utan ränta och även smslån med betalningsanmärkning i olika belopp.

  • Du ska börja med att jämföra alla smslån som listas ovan.
  • Hitta sedan det billigaste priset som passar ditt behov av lån.
  • Välj det smsån utan UC som passar ditt aktuella behov och där du kan få låna med dina förutsättningar.
    (Med förutsättningar menas att du kanske har en låg inkomst, dålig kreditpoäng, flera andra krediter, etc
  • Välj lånebelopp
  • Läs & Godkänn lånevillkoren
  • Klicka på ANSÖK hos den bank du valt

Är du sugen på att testa ett smslån, men vet inte vilket att välja? Kolla in nylanserade smslån eller flest beviljade smslån

Exempel på populära smslån

Vad menas med smslån, måste jag ha en mobil?

Smslån är ett litet snabblån som du kan snabbt kan få direktutbetalt till ditt bankkonto. Och det samma dag. Filtrera och sortera ovan om du vill låna pengar. Oavsett om du vill låna utan UC, ta helglån eller ifall att du söker lån med betalningsanmärkningar.

Det behövs ingen mobil för att ansöka smslån, namnet till trots. Lånet kan ansökas Online.

Alla smslån passar inte alla

Nu kanske alla människor inte söker just lån utan kreditupplysning från UC i första hand. Men håll till godo – Här hittar du faktiskt ALLA smslån oavsett kreditupplysning! De lån du jämför här är både lån utan UC, som tar Bisnode och Creditsafe men även små, enklare smslån. Dessa kan ta kreditupplysning från Upplysningscentralen (UC).

Det finns både smslån som inte tar kreditupplysning från Upplysningscentralen, men även smslån som gör det. Är du bara ute efter de som inte tar kreditupplysning från UC, så kolla istället in lån där ingen UC tas.

Sms lån ett lån utan säkerhet

Sms-lån är precis som Swedbank, Freedom Finance och andra banker, ett lån utan säkerhet med skillnaden att sms lån har snabb utbetalning samma dag. Detta är högkostnadskrediter som kostar mer i ränta. Man skulle kunna säga att man betalar extra för servicen att kunna få pengarna på kontot samma dag.

Blancolån istället för smslån

Låna pengar snabbt med alla smslån
Låna pengar snabbt med alla smslån

Om du inte är i akut behov att ha pengarna direkt idag, utan kan vänta 1 dag eller 2, så är blancolån ett bättre alternativ till smslån. Att ansöka ett blancolån, eller konsumtionslån som det även kallas, är nästan lika enkelt som smslånet.

Dock medför det ett lite längre ansökningsformulär och några fler frågor om din privata ekonomi och livssituation. Även vid ansökan om blancolån så är det brukligt att få besked direkt. Dock kan utbetalningen ta lite längre tid, men inte alltid.

Några blancolån som har snabba utbetalningar, trots att de tar UC

Blancolån, Konsumtionslån och den typen av lån utan säkerhet har lägre ränta än små smslån. Lånen är vanliga vid till exempel köp av villa och bostad, som topplån och handpenning, men även vid husrenovering, resor och inköp av möbler och inredning.

Smslån och snabblån däremot är vanligare vid akuta utgifter, som att betala en förfallen hyra, eller faktiskt till och med konsumtion.

Vad du behöver de akuta pengarna till styr alltså vilken typ av lån som passar dig. Akut behov av pengar idag så är det smslån, snabblån och sådana små lån utan UC som är bäst. Men blancolån ifall att du kan vänta 1-2 dagar.

Tänk dock på att blancolån oftast tar UC och detta medför att du får en kreditförfrågan registrerad på dig, vilket också sänker ditt kreditbetyg.

 

Frågor och svar om smslån

 

Kan jag ansöka smslån under helg?

Absolut, smslån har öppet dygnet runt online, alla dagar i veckan!

Smslån utan inkomst, finns det?

De flesta lån kräver en inkomst, men det finns ett fåtal med lägre/inga inkomstkrav.

Finns det smslån utan UC?

Ja de flesta smslån tar inte UC

 

Ingen kreditupplysning från UC betyder inte att lånet är gratis

Även om ingen UC tas så tänk efter om du kan återbetala ditt smslån? För att inte hamna i en ond cirkel så är det viktigt att fullfölja det avtal som man har ingått. Betalar du inte ditt smslån inom uppsatt tid så kommer det att bli dyrt i längden.

Efter att förfallodatum inträtt så kommer långivaren att skicka ut en betalningspåminnelse. Den kan kosta dig från 50 kronor och uppåt. Därtill tillkommer extra ränta efter förfallodagen. Om du ändå inte betlalar så kommer betalningskravet att gå vidare till Inkasso.

Inkasso kan vara deras eget företag eller ett företag som långivaren anlitar för indrivning. Där tillkommer ytterligare en kostnad på 180 kronor.

Ställ dig frågan: Behöver jag låna pengar av banken för att klara mig? Kan jag låna pengar av någon jag känner? Det kanske går att skjuta fram fakturans betalning eller förhandla om att betala ett mindre belopp.

Om skulden förblir skulden obetald så kommer den att hamna hos Kronofogdemyndigheten. Då tillkommer ytterligare 680 kronor plus räntor.

När man tecknar sig för högkostnadskrediter som smslån är, bör man ha i åtanke att man begår en risk. Risken är att räntan kan att bli så hög att du inte har råd att betala. Känner du att inkomsterna inte kommer att täcka upp skulderna? Då kommer ett lån mest troligt endast att  på sikt försätta dig i en ännu sämre ekonomisk sits i framtiden.

Alla lån som inte tar UC

Letar du alla lån som går att hitta på den svenska marknaden, vilka inte tar kreditupplysning från UC så har du kommit rätt. Nedan kan du kostnadsfritt filtrera och jämföra alla lån som inte tar en UC-upplysning. Genom att jämföra alla snabblån där ingen UC-upplysning görs.

Då är du förberedd på att inte förstöra din kredithistorik hos UC. Då riskerar du heller inte få för många förfrågningar. Dessa lån tar ingen UC, utan istället Bisnode eller Creditsafe.

 

Gå uppåt