Etikett: Låna pengar

Låna pengar

Kreditlån vid behov

Kreditlån kan ses som en buffert, även om det är ett lån. Genom att ha en kredit tillgängligt i nödsituationer så kanske du kan undvika en betalningsanmärkning. Det bästa är naturligtvis att ha ett sparkonto, men om du saknar sparade pengar så kan ett kreditlån komma väl till hands.

Kreditlån utan kostnad

En kredit kostar oftast ingenting så länge den inte används. Det betyder att du kan ha ett kreditlån tillgängligt att ta ut och untyjjta närhelst du önskar och under tiden kostar det ingenting.

Att ansöka ett lån eller en kredit betyder en ansökningsprocess som kan ta alltifrån 10 minuter till 3 dagar. Är du i akut behov av ett lån så kanske du inte har möjlighet att vänta i 3 dagar. Då kan det kännas tryggt att krediten redan är beviljad och finns tillgänglig på kontot.

Kan jag ansöka kreditlån utan säkerhet?

Om du ska kunna få ett svenska lån och krediter, så måste vissa krav uppfyllas.

 • Ha en inkomst
 • Svenskt bankkonto dit kreditlånet kan överföras
 • Vara bosatt i Sverige sedan 3 och haft medborgarskap lika länge

Kreditlån med betalningsanmärkning

I många fall kan betalningsanmärkningar godkännas för att bli beviljad kredit. Det kan också gå att få en kredit beviljad trots svag kreditvärdighet. Det kan finnas många anledningar till varför man har ett lågt kreditbetyg. En av anledningarna brukar vara att man har eller har haft betalningsanmärkningar. Har skulderna som medfört anmärkningarna blivit betalda och inget aktivt skuldsaldo finns hos Kronofogden? Då är chansen att få ett kreditlån ändå ganska stor. Även om banken tar kreditupplysning från UC.

Kreditlån med många förfrågningar hos UC

När det kommer till för många UC-förfrågningar/kreditförfrågningar så blir det en helt annan femma. Då kommer du inte att få låna pengar av banker som använder UC. Därför måste du vända dig till kreditlån och lån utan UC.

De större bankerna är tyvärr benhårda då det gäller förfrågningar och anser dessa mycket värre än anmärkningar.

Kreditlån utan UC

Att ansöka kreditlån utan UC är inte svårt, rättare sagt så är det mycket enklare än att ansöka vanligt kreditlån. Anledningen till att det är enklare är att inga krångliga frågar ställs. Du kan därför enklare få ett kreditlån utan UC.

LÅNA PENGAR – Jämför lån och långivare
Ansök 500-700.000 kr utan säkerhet

Låna pengar online, hemifrån, i stan eller med andra ord, vart du vill via större lån utan säkerhet. Du kan låna pengar via privatlån och blancolån utan säkerhet. Ett beviljat lån 500-700.000 kr, utbetalas oftast samma dag. 

Belopp:
Villkor:
Välj
Visa fler lån

Låna pengar när du vill, var du vill

Du kan låna pengar på förmiddagen och få utbetalning av lån på eftermiddagen! Du kan alltså låna pengar, när och varifrån vilken plats du vill. Du ansöker enklast lån direkt i din mobil, men det går bra även från PC-n eller Ipaden. När du ansöker lån får du svar direkt på skärmen och lån som beviljas av banken betalas ut så snart ansökan har signerats och godkänts.

Mindre lån, lån utan UC och snabblån, med små belopp har ofta snabbare utbetalningstid.

Privatlån – Låna pengar utan säkerhet Online

Vill du låna pengar? Du kan låna genom privatlån Online och direkt få lånet utbetalt till ditt bankonto. Det finns lån utan säkerhet, så kallade konsumtionslån, med Lånebelopp upp till 800.000 kr som inte kräver borgensman. Du kan alltså låna nästan en miljon kronor utan att behöva lämna en fysisk garanti eller säkerhet.

privatlån utan säkerhet
privatlån utan säkerhet

Kanske du har fått lånelöfte och vill låna till topplån på bolån eller låna pengar till bil utan att behöva lämna bilen som säkerhet. För mindre lån, SMSlån och snabblån kan jämföra Lån utan UC på startsidan. Det finns även swishlån

Och vill du låna för att lösa en ekonomisk besvärlig situation? För att ha möjlighet till att få låna större lånebelopp, så ska du vara 18 år fyllda och ha en fast inkomst.

Låna pengar utan borgensman upp till 700.000 kr

Det är möjligt att ansöka låna upp till 700.000 kronor utan borgensman eller säkerhet och det går att hitta lån med låg ränta Online. De större lånens ligger ränta ligger just nu från 2,9%. Dessutom kan betalningsanmärkningar godkännas hos flera långivare.

Kreditupplysning när man lånar pengar

Flera av de större lånen gör sina kreditupplysningar hos Upplysningscentralen, men inte alla. Det finns en anledning till varför man helst inte ska låna via Upplysningscentralen ifall man ansöker små lån.

Sänk inte kreditbetyget med en UC i onödan

En av anledningarna är att man riskerar att sänka sitt kreditbetyg då man lånar via UC. Om du har lågt kreditbetyg kan du istället jämföra lån där du kan låna pengar med svag kreditvärdighet.

Varför ska man låna pengar?

Det är inte bara de som inte redan har pengar som vill låna. Och det finns inte enbart snabblån och smslån att välja på. Att ansöka lån kan vara ett sätt att behålla kvar sina pengar på kontot.

Man kanske vill spara pengar till något speciellt och väljer att låta sparkotot stå, för att istället låna. Så även den som har mycket pengar, lånar faktiskt ibland också pengar.

Kanske har du hög sparränta på ditt sparkapital och får chansen att låna pengar utan ränta?

Blancolån och att låna pengar större lån utan säkerhet - Bild

Företag tar ofta lån och lånar pengar för att göra en investering eller har kanske en checkkredit. Det är bra att kunna ha tillgång till likvida medel, till dess att kunderna betalar sina fakturor, att ha kassalikviditet.

Slutligen så är det naturligtvis vanligast att låna till hus, då oftast med bolån.

Privatpersoner brukar ibland ta lån för att klara av vardagsutgifterna under månaden. Lån nyttjas även till att göra en resa eller för att unna sig något.  Man lånar både stora och små belopp. Det vanligast beloppet, vid ansökan utan säkerhet och oftast vill låna 300 000 kr

 

Villkor för att låna

Alla kan inte bli beviljad lån och får inte låna pengar. Det finns tyvärr inte lån som beviljar alla. För att kunna ingå ett låneavtal, så krävs för det första att man har åldern inne. Man måste vara myndig och ha fyllt 18 år. Och därefter att man uppfyller de lånevillkor som långivare har.

Blir du nekad lån så har du troligen en svag kreditvärdighet. Då är det bästa att ta reda på vad som gjort detta dåliga kreditbetyg och försöka höja det.

 • Vara myndig, minst 18-23 år
 • Inneha ett svenskt bankkonto
 • Vara svensk medborgare
 • Ej ha skuldsaldo hos Kronofogden

Olika sorters lån

Som privatperson kan man använda olika lån. Det vanligaste är blancolån, vilket är ett lån utan säkerhet. Medan blancolån används ofta som topplån till ett bolån så erbjuder idag alla banker lån utan säkerhet. Och de flesta människor är bekanta med de låneformer som erbjuds.

 • privatlån
 • lån utan uc
 • sms-lån
 • snabblån
 • bolån
 • billån
 • båtlån
 • kreditkonto
 • kreditkort

Får man låna pengar med betalningsanmärkningar?

Utöver dessa vanliga lånevillkor, så brukar banken många gånger, kräva att du som låntagare ska vara folkbokförd i Sverige sedan 3 år. Andra krav kan för att låna pengar kan många gånger vara avsaknad av betalningsanmärkningar, med detta är inget hinder för att få låna hos ett flertal banker. 

Det finns speciella banker som specialiserat sig på att erbjuda lån med betalningsanmärkningar så anmärkningar behöver vara det största problemet för att få låna.

Man får inte heller vara i konkurs eller ha skuldsanering, samt måste ha ett personligt BankID på fil eller mobilt bankID.

 

För att bli beviljad att låna pengar från långivare av blancolån krävs det att din ekonomi är bra. Din hushållsbudget ska klara av att amortera på ett lån.

Du kommer med högsta sannolikhet, att få ett nej till att låna pebgar ifall du har ett skuldsaldo hos Kronofogden

 

Flest lån med anmärkningar beviljas hos lån som inte tar UC

För att låna pengar utan säkerhet krävs ofta att du inte har betalningsanmärkningar, men inte allltid. Det finns flera långivare, där man kan få låna pengar med betalningsanmärkningar. Det finns flest långivare att välja på med betalningsanmärkningar, om du ansöker de krediter som är lån utan UC.

Numera så är det vanligast att man lånar pengar online och inte går till en fysisk bank, Oavsett om lånar pengar från Swedbank, Nordea, Handelsbanken eller Länsförsäkringar eller ett snabblån som t.e.x Flexkontot eller Wästgöta finans.

Ingen säkerhet krävs för att låna pengar

Att låna pengar utan säkerhet ger högre ränta än ett lån med säkerhet, som till exempel bolån. Vill du låna pengar trots att du har betalningsanmärkningar? Då kommer banken troligen att kräva en säkerhet i form av bra inkomst eller en borgensman av dig. Anledningen till det är att de vill ha en garanti för att de ska få tillbaka sina pengar.

Teckna låneskydd vid lån

Om du inte har någon fast egendom att sätta som pant, då kan du kanske försöka be en vän eller släkting att stå som medlåntagare när du vill låna pengar. Det kan också vara en bra ide att teckna ett låneskydd ifall att det erbjuds.

Låna pengar med Borgensman och Medlåntagare

Tidigare hette det då att man hade en borgensman för sitt lån, men numera pratar man om medlåntagare. Medlåntagaren får även hen genomgå en kreditprövning, då det kommer att tas in kreditupplysning på er båda. Då kommer ni att måste lämna en redovisning av er ekonomiska förmåga.

Borgensmannen ska ha bra kreditvärdighet

Hen ska inte ha betalningsanmärkningar och kunna uppvisa en bra betalningsförmåga. Därefter kommer banken att väga upp dina ekonomiska svagheter, eftersom de vill vara säkra på att återfå pengarna. Man måste för det andra, även kunna uppvisa att man har en giltig identifiering, om man vill låna pengar.

Och detta görs då enklast med en e-legitimation som BankID. Läs igenom alla villkor noga innan du lånar.

Är det bättre att låna pengar Online än att gå till sin ”vanliga” bank”

Om man redan har en bankkontakt på ett fysiskt kontot och känner sig trygg med denne, så ska man naturligtvis vända sig dit. Sedan kan det ändå finnas hinder på vägen som gör att din bankman inte kan hjälpa mig.

Du kan t.e.x vara maxbelånad i den banken, eller så har du råkat få betalningsanmärkningar, vilken strider på deras policy. Vad gäller andra tjänster än att låna pengar, så är det oftast mer lönsamt att jämföra produkterna.

Genom att själv jämföra online så kommer du nästan alltid undan billigare än om du går till exempelvis SEB-Skandinaviska Enskilda banken.

Vanligaste lånebelopp

De vanligaste lånebeloppen nu, år 2019 är blancolån mellan 5000 kr och 800.000 kr. Och med återbetalningstid mellan 1 och 15 år. För att kunna bli beviljad det högre lånebeloppet, det vill säga, över en halv miljon kronor, så krävs det att kreditbetyget är högt.

Man bör fundera varför man ska låna pengar om man inte har råd till det man behöver. Då borde det första alternativet vara att försöka öka inkomsterna innan man ansöker ett lån. Det krävs en inkomst för att få ett privatlån och alla kan inte bli beviljad att låna stora belopp.

Hela livssituation berörs av att låna pengar oavsett om det är så eller större lånebelopp.

Privatlån och användningsområde för att låna pengar utan säkerhet

När du ansöker om ett större privatlån blir processen lite större än då du ansöker om ett lån utan UC. Om banken ska skicka över stora pengar till dig så vill de garantera sig att de får tillbaka dem.

Genom göra en kreditprövning från UC så får de en stabilare grund att gå på inför ett kreditbeslut.

Därför tar de allra flesta privatlån och lån över 50.000 kr sin kreditupplysning från UC. Vid ansökan kommer du också att få göra en lite större redogörelse för dina inkomster och utgifter. Detta är egentligen inget avancerat och tar bara några minuter att fylla i.

Privatlån utbetalas oftast samma dag eller inom 1-3 dagar

När man ansöker ett smslån eller snabblån så går hela processen blixtsnabbt, därav namnet. Ofta får man pengarna utbetalt samma dag. När man ska låna pengar av privatlån tar det lite längre tid, mellan 1-3 dagar.

Men det går ändå att få pengar på kontot samma dag om allt flyter på. Fyll i en ansökan före lunch se till att allt översstämmer med uppgifterna som banken kommer att se i sin UC.

Ansökningsprocessen går med automatik

Om inget är missvisande så kommer ansökan att behandlas automatisk och du får besked direkt online. Om något inte stämmer, eller avviker från UC-s uppgifter så blir det en manuell prövning. En manuell prövning kräver handpåläggning av en person. Det kan ta en dag och då är det inte säkert utbetalningen hinner processas direkt.

Ett vanligt exempel på när en manuell prövning måste göras är när inomstuppgifterna från Skatteverket inte registerats hos UC. Så se till att det överensstämmer för att spara in tid.

Ränta och kostnader för privatlån

Privatlån är ”billigare” och mer lönsamt än snabblån. Vitsen med små och snabba lån är att få pengarna utbetalda snabbt. Den tjänsten får man i gengäld betala extra för, i form av högre räntor.

Dena absolut lägsta räntan på ett lån får du genom att nämn något värdefullt i säkerhet, som täcker upp lånets kostnad. Exempelvis en bostad.

Nu är det ju inte alla som äger värdefulla pantföremål och därför är privatlån utan säkerhet den vanligaste formen av lån.

Exempel privatlån

 • Lägsta lånebelopp 10.000 kr
 • Max lånebelopp 800.000 kr
 • Lägsta ränta: 2.95%
 • Högsta räntan 29.95%

Att låna pengar genom låneförmedlare sparar in UC-förfrågningar

Om du inte redan bestämt vilken bank du ska ansöka lånet hos, prova en låneförmedlare. Istället för att ansöka om lån hos flera banker så kan du genom, t.e.x Lendo eller Zmarta, göra en ansökan och få offert från flera banker. Med endast en UC!

Frågor och svar om att låna pengar

Vad krävs för att få låna pengar?

För att få låna pengar ska man vara myndig, svensk medborgare och ha en inkomst.

Kan jag låna till att köpa hus utan att ha en borgensman?

Vid bolån så är det huset som är säkerhet och då krävs ingen borgensman. Undantaget ifall att kreditvärdigheten är gräsligt låg, då kan en borgensman backa upp som garanti för betalning.

Kan jag få låna pengar utan ränta?

Det finns långivare som godkänner lån utan ränta tillfälligt, alltså räntefria lån som ”prova lån”. Det är främst snabblån och små belopp.

Kan man låna pengar om man har betalningsanmärkningar?

Betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder för att få låna pengar. Filtrera i listan för att se vilka banker som erbjuder lån med betalningsanmärkningar registrerade.

Populära större lån

 • Freedom Finance är en låneförmedlare som är populär ifall man vill testa att ansöka hos flera långivare, men inte kan bestämma vilken som är bäst. Du fyller enkelt i en ansökan om att låna pengar till valfritt belopp och låneförmedlare sköter resten. En UC tas och därefter kommer de anslutna bankerna att återkomma med en offert, ifall att de vill ge dig ett lån. 

Relaterade inlägg: Kan jag få låna pengar?

Cashbuddy 5000-45.000 kr

Cashbuddy ger ut lån med betalningsanmärkningar upp till 25.00 kronor. Eller rättare sagt 45.000 kr ifall att du är duktig på att betala i tid. Du får dock inte ha skuldsaldo hos Kronofogden.

Om du har betalat dina senaste 4 månadsamorteringar kan du ansöka om att höja lånet. Minsta lånebelopp är 5000 kr.

Cashbuddy´s Kreditupplysning

Cashbuddy godkänner betalningsanmärkningar och tar kreditupplysning från UC. Naturligtvis blir inte att som ansöker, beviljade lån, även om de kan vara generösa och även godkänna lån med många förfrågningar.

Öppettider

Det går att låna pengar varje dag, dygnet runt. Kundtjänst håller öppet alla dagar 8-17. Om du har betalningsanmärkningar och ansöker lån, så måste ditt skuldsaldo vara betalt och ligga på 0 kr sedan en tid tillbaka.

Kontakta Cashbuddy

Cashbuddy AB
Orgnr: 556686-9938
Box 1061
432 14 Varberg
0340-62 77 40
info@cashbuddy.se

Lånevillkor

 • Långivaren godkänner betalningsanmärkningar
 • Ej lån utan UC
 • Ränta fast 26,05%
 • Effektiv ränta 29,40%
 • Åldersgräns 20 år

Prisexempel:
Låna 25.000 kr i 5 år. Den fasta årsräntan är 26.05 %. Månadskostnaden för detta lån blir 749 kronor per månad och totalt återbetalningsbelopp blir 44.955 kr. Kreditkostnad 19.955 kr.

Snabba fakta om Cashbuddy

Belopp 5,000 – 25,000 SEK
Återbetalas 1 – 5 år
Ränta 26.05 %
Effektiv ränta 29.4 %
Ålderskrav 20 – 75
Räntefritt för nya kunder Nej
Godkänner betalningsanmärkningar Ja
Inkomstkrav 0 SEK
Uppläggningsavgift 0 SEK
Administrationsavgift 0 SEK
Representativt Räkneexempel: Prisexempel: 25.000 kr på 5 år. Bunden årsränta: 26,05 %. Effektiv årsränta: 29,40 %. Månadskostnad: 749 kr (60 ggr). Totalt att återbetala: 44.955 kr.

Fler liknande lån som Cashbuddy

Vilken ränta tar Cashbuddy ut på sina lån?

I dagsläget ligger Cashbuddys låneränta på 26,05% (Med reservation för ändringar)

Hur mycket kan man låna hos Cashbuddy?

Du kan ansöka lån upp till 30.000 kr.

Är Cashbuddy ett lån utan UC?

Nej, Cashbuddy är inte ett Lån utan UC men det går att låna med betalningsanmärkningar trots att de tar UC.

Så Cashbuddy godkänner betalningsanmärkningar?

Banken tittar på din betalningsförmåga, hellre än din kredithistorik och kan därför godkänna lån även om du har betalningsanmärkningar

Brixo utan UC 30.000 kr

Om du vill ansöka ett nytt snabblån hos Brixo så måste du från och med år 2019 ha fyllt 18 år och ha en deklarerad årsinkomst på minst 150.000 kronor. Den övre åldersgränsen är 70 år. 

Hos Brixo lånar du snabbt och banken gör inte en UC utan det är ett lån som tar Bisnode.

Låna med betalningsanmärkning

Att ha betalningsanmärkningar är inget hinder för att kunna bli beviljad lån. Du får låna med betalningsanmärkning, men du får däremot inte ha ett aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden, som genom utslag beslutats om utmätning. Du kan låna 30.000 kr. 

Behöver du låna 70.000 kr eller större belopp så får du vända dig till en annan långivare. 

Långivaren BrixoBrixo kommer inte att ta en UC om du ansöker om lån och tillsammans med den informationen och information från Kronofogden. Det du själv anger på din ansökan bedöms huruvida du är kreditvärdig i Brixos ögon eller inte.

Eftersom de godkänner lån med betalningsanmärkning så är kraven för att låna pengar inte densamma som hos andra långivare.

Grundkrav för att låna pengar hos Brixo

 • 18 år
 • Inget skuldsaldo
 • Betalningsanmärkningar är ok
 • Inkomstkrav 150.000 kr

Hos Brixo erbjuds du låna mellan 3000 och 30.000 kr i 12-48 månader utan krav på borgen eller säkerhet

Brixo – snabba utbetalningstider

Ett lån som blir godkänt innan kl. 17 betalas normalt ut samma dag.

Du kan ansöka Lån trots betalningsanmärkning och detta är ett lån utan UC

Återbetalning av Brixo lån

Om du har blivit beviljad lån och fått det utbetalt så börjar ganska snart återbetalningsprocessen. Brixo har förfallodatum dem 26:e varje månad, vilket är bra, direkt efter vanligt lönedatum den 25:e.

Redan vid ansökan godkänner du att lånet ska återbetalas via autogiro, vilket är smidigt för båda långivare och återbetalade.

Pengarna dras direkt från ditt konto den 26:e varje månad och du slipper tänka på att  betala tillbaka lånet i tid.

Prisexempel

3000 kr 5000 kr 20000 kr
12 mån 18 mån 36 mån
380 kr 433 kr 1004 kr
4560 kr 7794 kr 36144 kr
128,34% 82,78% 53,36%

Representativt låneexempel för Brixo lån

Du lånar 15.000 kronor och väljer att återbetala krediten under 36 månader (3 år).
Uppläggningsavgift tas ut på 475 kronor samt en administrationsavgift varje månad 36 månader x 25, så det blir 900 kronor.

Den nominella årsräntan är 39,48 % och effektiv ränta blir 55,3%. Du betalat då en månadskostnad som blir 765 kronor och när lånet är slutbetalt, kommer du totalt att ha betalat 27.540 kr (765 kr x 36 månader) när lånet är betalt. Det innebär att kostnaden för lånet totalt blir 12540 kr utöver lånets kostnad.

Snabba fakta Brixo lån

Lånebelopp 5,000 – 30,000 SEK
Lånets löptid 12 – 48 månader
Ränta 29.95 – 39.48 %
Effektiv ränta 33.07 – 58.8 %
Ålderskrav 18 – 70
Räntefritt för nya kunder Nej
Godkänner betalningsanmärkningar Ja
Inkomstkrav 150,000 SEK
Uppläggningsavgift 495 SEK
Administrationsavgift 45 SEK
Representativt Räkneexempel: Representativt exempel är ett lån på 15 000 kronor som återbetalas under 36 månader. Uppläggningsavgift är 495 kronor och aviavgifter är 36 x 45 = 1 620 kronor. Nominell bunden årsränta är 39,48 % och den effektiva årsräntan blir 58,8 %. Månadskostnaden kommer att vara 786 kronor och du kommer totalt att ha betalat 28 296 kronor (786 kronor x 36 månader) när lånet är återbetalat. Detta innebär en kostnad för krediten som uppgår till 13 296 kronor.

Artiklar om Brixo: Nytt lån utan UC idag 

Vanliga frågor om Brixo lån

SLANTAR 10.000-30.000 KR

Hos lånet Slantar kan du ansöka lån utan UC och med betalningsanmärkningar.

Banken har en fast årsränta på 25% och löptid eller amorteringstid på upp till 5 år. När du ansöker om en kredit så får du besked direkt ifall att du signerar din ansökan med BankId. Inga dolda kostnader tillkommer och ingen uppläggningsavgift.

Låna pengar hos Slantar

 1. Lån utan UC
 2. Ränta 25%
 3. Låna med Betalningsanmärkning

Låna Exempel

 • Lånebelopp 30.000 kr
 • Återbetalningstid 12 månader
 • Månadsbetalning 2851:-/månad
 • Effektiv ränta 28.97%
 • Uppläggningsavgift 0 kr
 • Totalt att återbetala 34.212 kr

Lånevillkor

 • Lägsta Åldersgräns 20 år
 • Högsta Åldersgräns 65 år
 • Max 3 st betalningsanmärkningar
 • Inga inkomstkrav
 • Ej skulder hos Kronofogden
  (anmärkningar är dock ok)
 • Låna utan UC

Om du gillar den här banken så rekommenderar vi även smslån

Snabbfakta om Slantar

Belopp 10,000 – 30,000 SEK
Amorteras 1 – 5 år
Årsränta 25 %
Effektiv ränta 28.07 %
Ålderskrav 20 – 65
Räntefritt för nya kunder Nej
Godkänner betalningsanmärkningar Ja
Helglån Nej
Inkomstkrav 0 SEK
Uppläggningsavgift 0 SEK
Administrationsavgift 49 SEK
Räkneexempel: 10 000 kr i 3 år. Eff. ränta 28,07 %. Kostnad 398 kr/mån. Totalt 14 328 kr.

Slantar och betalningsanmärkningar

Hos banken kan man låna sms lån med betalningsanmärkning upp till 30.000 kr. Långivaren godkänner upp till 3 st betalningsanmärkningar. Ett av de större lån som går att hitta som är ett lån utan uc.

Frågor och svar

Ränta

Ränta heter det som det kostar för dig att nyttja bankens tjänster. Den styrs av referensräntan. T.e.x att låna pengar. Men även då du sparar pengar. Oavsett vilken låneform vi pratar om, lån utan uc, blancolån eller villalån. Då finns det olika begrepp inom för utlåning, mm. Det kan ibland vara svårt för oss konsumenter att förstå.

Olika ränta

 • Inlåningsränta
 • Utlåningsränta
 • Nominell räntesats
 • Rörlig
 • Effektiv ränta
 • Fast

Effektiv ränta

Effektiv ränta kan man säga är som ett jämförelsepris. Det betyder olika sätt att beräkna vad lånet kommer att kosta. Den beräknas som att om räntan betalas årligen.

Ifall att räntan betalas flera gånger per år. Då blir den effektiva årsräntan högre än den nominella. Betalar man räntan mindre än årligen, så blir den effektiva årsräntan lägre än den nominella. Den effektiva räntan är mycket omtalad då det gäller just lån utan uc

Rörlig ränta

Rörlig betyder att räntesatsen styrs av marknadsräntan, en referensränta såsom STIBOR (Stockholm Interbank Offered Rate), LIBOR (London Inter-bank Offered Rate) eller liknande. Då rör sig räntesatsen upp och ner i takt med detta.

Fast ränta

Fast ränta är motsatsen till rörlig ränta och låses ofta under en viss tid, t.e.x 1 år.

Inlåningsränta

Du kanske inte har tänkt på det, men då du sätter in pengar på banken så ”lånar” banken dessa pengar av dig. För det får du ränta på ditt insatta eller sparade belopp. Ju längre tid du låser pengarna, desto längre tid får banken låna dina pengar och desto högre blir den.

Utlåningsränta

När du vill låna pengar av banken så får du betala en kostnad för att du nyttjar deras pengar. Det är detta som kallas utlåningsränta. Det finns även lån utan ränta men det är oftast till förstagångskunder för att kunna ”prova på” ett mindre lån som t.e.x snabblån.

Eftersom banken ger inlåningsränta till den som ska spara pengar så måste de även ta inlåningsränta av den som lånar pengar. Delvis för att täcka upp den inlåningsräntan de ger ut till sina sparkunder. Det är även för att kunna tjäna en slant och kunna betala löner, kontor och administration.

Ränta

Ränta för högkostnadskrediter

De smslån och snabblån som inte tar kreditupplysning från Upplysningscentralen, kallas högkostnadskredit, vilket innebär att räntan för dessa lån är högre än privatlån och bolån.

Om löptiden på ett lån inte är jättelång så blir heller inte kostnaden stor, fastän räntan är hög. Men ju längre amorteringstid, desto lägre bör du se till att ditt lån har. Annars kan återbetalningsbeloppet bli väldigt stort.

Ränta på ränta

När man får den på banken kallas fdet ör räntesats. Låt säga att du sätter in 50.000 kr på ett sparkonto på banken. Hur mycket pengarna ökar in värde beror på räntan. Som exempel nedan tar vi 2%.

År Kapital Ränta Summa
0 50.000 kr 50.000 kr
1 50.000 kr 50.000×0,02=1000 51.000 kr
2 51.000 kr 51.000×0,02=1020 52.020 kr
3 52.020 52.020×0,02=1040,40 53.060,40

Efter 10 år så har pengarna förökat sig till 50.000×1,0210=60.949,7

Aktuella bolåneräntor

Lån med låga räntor

Ränta eller räntesats som det också kallas, är det belopp pengar som en låntagare ska betala per månad för att betala av sin skuld. I år 2020 är lägsta räntan banken av styrräntan 0.2% kr. Reporäntan sätts av Riksbanken på uppdrag av regeringen varje månad eller kvartal.

Om du vill låna pengar med låg ränta, så måste du ändå amortera till banken. Oftast bestäms ett fast belopp som du betalar varje månad tillsammans med ränta. Räntan bör var så låg som möjligt för att få en så liten månadskostnad som tynger varje månad.

Låna pengar räntefritt

Om man söker räntefria lån så finns det ett litet utbud i form av lån utan UC. De lån som är räntefria har kort återbetalningsstid 14-30 dagar. Syftet med de räntefria lånen är att få nya kunder att ”Prova-på” ett nytt lån.

Flera lån med låg ränta ger hög kostnad så om man måste låna pengar bör man välja endast ett lån och det som har lägst ränta.

Lån med låg ränta då man lever på normbeloppet under existensminimum

Tänk på på att inte ta för många lån även om det är låg ränta. Då blir det väldigt dyrt med alla amorteringar. Om man måste leva på existensminimum, vilket tyvärr många drabbats av nu under Coronakrisen så kan ett lån både hjälpa men också stjälpa. Men det kan också leda till att din ekonomi avsevärt försämras och du får svag kreditvärdighet.

Samlingslån och låneförmedlare kan hjälpa dig finna låg ränta

Om man inte orkar leta och jämföra lån för att hitta en låg ränta, så kan man göra en ansökan till en låneförmedlare. Då få du offerter från flera banker, vilka är villig att hjälpa dig med ett lån och därifrån välja den lägsta räntan eller lånet som passar dig.

Pengarna ska räcka till amortering och hushållsutgifter

 • Amortering
 • Ränta
 • Livsmedel
 • Toalettartiklar
 • Mobilkostnader
 • Elförbrukning
 • Hem/Villaförsäkring

Att ta ett lån till låg ränta är en förutsättning för att kunna överleva och om man lever på normbelopp kan det ändå bli svårt. Ett lån på 100.000 kr kan kosta 1000 kr på en månad eller mer, beroende på uppläggningstid. Har du råd med det?

Kostnaderna skjuter snabbt iväg. Om man har en stor familj med flera barn så blir utgifterna mycket högre, men där har man förvisso stöd i form av barnbidrag tills barnen är 16 år.

Leva ett normalt liv med extrajobb

För att kunna leva ett ”Normalt” skäligt liv så bör man på alla sätt försaka skaffa en extrainkomst, även om man är föräldraledig. Någon enstaka timmea arbete här och där blir ju faktiskt några tusenlappar i plånboken.

Större barn bör kunna hjälpa till hemma och på så sätt avlasta så att föräldrarna kan komma ifrån hemmet och extraknäcka några timmar. Lever man på existensminimum så gäller det att ta alla tillfällen i akt, innan man letar lån.

Räntan förändras

Ett lån kan ha rörlig eller fast ränta. Ifall att räntan är rörlig så gynnas man så länge vi har en låg ränta i Sverige. Men  tänk på att om reporäntan höjs, så blir även den rörliga räntan högre. Då kan man skydda sig genom att låsa räntan till en fast procent.

Ett lån med låg ränta på 2-3% kan snabbt öka till 10-15% ifall att förutsättningarna förändras och 15+2=8. 8% mer ränta kostar många kronor extra som många inte har möjlighet att betala.

Samla lån till låg ränta

Som vi nämnde så kan man samla lån genom en långivare som agerar låneförmedlare. Man behöver nödvändigtvis inte vända sig till en låneförmedlare för att hitta en låg ränta. Det går att kontakta sin egen bank direkt eller att ansöka lån online. Men har man betalningsanmärkningar får man vänta sig att banken säger nej och att det inte går att låna pengar till lika låg ränta som om man har en fläckfri ekonomi.

Lån till låg ränta vid studier

Om man studerar så kan kan man ha rätt att ansöka studielån. Studielånet är statligt och har låg ränta. Det går att låna pengar via CSN oavsett om man är gammal eller ung, men förutsättningen är att man studerar.

Att studera på distans ger möjligheten till att arbeta vid sidan om studierna och man kan då kombinera CSN-lånet med en inkomst. Dock får man inte tjäna ”för mycket” ifall att man samtidigt erhåller lån från CSN.

Dröjsmålsränta

Dröjsmålsränta heter den kostnad som får läggas på extra på en faktura, ifall att din betalning är försenad och inte har betalas i tid. Detta gäller alltid, man får och bör alltid ta ut dröjsmålsränta, ifall att om man inte har avtalat om annat.

Dröjsmålsränta börjar räknas från förfallodagen och till dessa att skulden är betald. Därför är det viktigt att sköta sin amortering.

När du ansöker ett  lån utan UC så måste du verkligen vara uppmärksam på att betala i tid, så att inte det lilla lånet med ganska små kostnader, blir väldigt dyrt om dröjsmålsränta och kravavgifter tillkommer.

Dröjsmålsränta och betalningsvillkor

Om du får en faktura med betalningsvillkor 10 dagar, det vill säga, som ska vara betalad inom 10 dagar, men missar det. Då kommer ändå inte dröjsmålsränta räknas förrän efter 30 dagar. Om man inte har avtalat nog annat så är dröjsmålsräntans storlek, enligt räntelagen,  åtta procentenheter över gällande referensränta och är i Sverige 7,50 % per år. Detta regleras i räntelagen.

Förfallodag på en helg

Om sista betalningsdag för fakturan, det vill säga betalningsvillkoret är på helgdag, lördag, söndag eller någon almanackans röda dagar, då börjar inte dröjsmålsränta att gälla förrän nästa helgfria vardag.

Förseningsavgift

Om man inte betalar en faktura i tid, så har företaget möjlighet att ta ut en förseningsavgift. Det kallas ibland även påminnelseavgift. Men för att få göra det, då måste detta ha angetts redan i avtalet som tecknades. Det räcker inte med att skriva det på fakturan.

Det finns inga krav på vad avtalet ska innehålla och det kan även ha sagts muntligt, men då står ord mot ord. Det kan då bli svårt att bevisa vem som har rätt.

Tycker du att alla finanstermer är svåra att förstå? Läs i vår wiki.

RÄNTELAGEN

1 §   Denna lag är tillämplig på penningfordran inom förmögenhetsrättens område. Den innehåller bestämmelser om betalningsvillkor i vissa fall samt om ränta.

Lagen gäller i den mån inte annat är avtalat, utfäst eller särskilt föreskrivet. I lagen finns dock bestämmelser om avtalsvillkor som är utan verkan och om betalningsvillkor som är utan verkan eller som har verkan endast om borgenären uttryckligen har godkänt villkoret. Lag (2013:55).

2 §   Ränta på fordran utgår ej för tid innan fordringen är förfallen till betalning.

På fordran som avser återgång av betalning då avtal hävts till följd av kontraktsbrott eller på liknande grund utgår dock ränta för tiden från den dag betalningen erlades till och med den dag återbetalning sker eller, om återbetalning ej sker i rätt tid, den dag från vilken ränta börjar utgå enligt 3 eller 4 §. Lag (1990:933).

2 a §   En fordran på betalning för en vara eller tjänst i ett förhållande mellan näringsidkare i deras yrkesmässiga verksamhet förfaller till betalning senast trettio dagar efter det att borgenären har framställt krav på att fordringen betalas. Detsamma gäller när en näringsidkare i sin yrkesmässiga verksamhet har en sådan fordran på en myndighet eller ett annat offentligt organ.

Ett betalningsvillkor är utan verkan mot borgenären i den mån det inskränker borgenärens rätt till betalning enligt första stycket. I ett förhållande mellan näringsidkare får dock betalningen ske senare, om borgenären uttryckligen har godkänt detta. Lag (2013:55).

2 b §   Har gäldenären i ett sådant fordringsförhållande som avses i 2 a § rätt att skjuta upp betalningen på grund av en undersökning av om varan eller tjänsten överensstämmer med avtalet, får betalningen skjutas upp i högst trettio dagar från det att varan mottogs eller tjänsten utfördes, om borgenären inte uttryckligen har godkänt en längre undersökningsperiod. Lag (2013:55).

2 c §   Det som sägs i 2 a och 2 b §§ gäller inte betalningar som förfaller enligt en avbetalningsplan. Lag (2013:55).

3 §   Försittes betalningstiden för fordran vars förfallodag är bestämd i förväg, utgår ränta på fordringen från förfallodagen.

På fordran som grundar sig på sysslomans eller annans skyldighet att redovisa för medel som han mottagit av huvudmannen eller tredje man utgår ränta från dagen för redovisningen eller, om denna ej avges i rätt tid, från den dag redovisning bort ske.

4 §   I annat fall än som avses i 3 § skall ränta betalas på förfallen fordran, för vilken betalningstiden försittes, från den dag som infaller trettio dagar efter det att borgenären har avsänt en räkning eller på annat sätt framställt krav på betalning av ett bestämt belopp med angivande att underlåtenhet att betala medför skyldighet att utge ränta. Gäldenären är dock inte skyldig att betala ränta för tiden innan räkningen eller kravet har kommit honom till handa.

I fordringsförhållanden mellan näringsidkare i deras yrkesmässiga verksamhet skall ränta betalas enligt första stycket utan att det när kravet framställs behöver anges att underlåtenhet att betala medför skyldighet att utge ränta.
Detsamma gäller när en näringsidkare i sin yrkesmässiga verksamhet har en fordran på en myndighet eller ett annat offentligt organ på betalning för varor eller tjänster.

Avser fordringen skadestånd eller annan liknande ersättning som inte kan fastställas utan särskild utredning, skall ränta betalas på förfallet belopp från den dag som infaller trettio dagar efter det att borgenären har framställt krav på ersättning och lagt fram utredning som med hänsyn till omständigheterna skäligen kan begäras av honom. Gäldenären är dock inte skyldig att betala ränta för tiden innan kravet och utredningen har kommit honom till handa.

Oavsett vad som föreskrivs i första, andra och tredje styckena skall ränta betalas på förfallen fordran senast från dagen för delgivning av ansökan om betalningsföreläggande eller av stämning i mål om utgivande av betalning.

Trots bestämmelserna i tredje och fjärde styckena skall ränta betalas på en fordran, som avser skadestånd med anledning av ett uppsåtligt brott och inte skall utges som livränta, från den dag då skadan uppkom. Lag (2002:352).

4 a §   Ett avtalsvillkor som innebär att gäldenären inte är skyldig att betala ränta enligt 3 eller 4 § på en fordran på betalning för en vara eller tjänst är utan verkan mot borgenären i ett förhållande mellan näringsidkare i deras yrkesmässiga verksamhet. Detsamma gäller i ett förhållande mellan en näringsidkare och en myndighet eller ett annat offentligt organ, när näringsidkaren i sin yrkesmässiga verksamhet tillhandahåller varor eller tjänster mot betalning. Lag (2013:55).

5 §   I fall som avses i 2 § andra stycket beräknas ränta för år enligt en räntefot som motsvarar den vid varje tid gällande referensräntan enligt 9 § med ett tillägg av två procentenheter. Lag (2002:352).

6 §   I fall som avses i 3 eller 4 § beräknas ränta för år enligt en räntefot som motsvarar den vid varje tid gällande referensräntan enligt 9 § med ett tillägg av åtta procentenheter. Om det vid bestämmande av skadestånd med anledning av personskada ska avräknas förmåner som en skadelidande har rätt till enligt 5 kap. 3 § 1 skadeståndslagen (1972:207), utgör dock tillägget till referensräntan endast två procentenheter för tiden till dess förmånerna har fastställts slutligt.

Ett avtalsvillkor som innebär att räntan ska beräknas enligt en lägre räntefot än vad som följer av första stycket första meningen är utan verkan mot borgenären i ett förhållande mellan en näringsidkare och en myndighet eller ett annat offentligt organ, när näringsidkaren i sin yrkesmässiga verksamhet tillhandahåller varor eller tjänster mot betalning. Lag (2013:55).

7 §   Löper fordran med ränta när den förfaller till betalning och försittes betalningstiden, utgår ränta i fortsättningen enligt samma räntefot som gällde vid förfallodagen. Räntan skall dock utgå lägst enligt den räntefot som anges i 6 §, såvitt gäller fordran som avses i 3 § första stycket genast och såvitt gäller fordran som avses i 3 § andra stycket eller 4 § från den dag som där föreskrives för varje särskilt fall.

8 §   Har en gäldenär på grund av sjukdom, arbetslöshet eller annan liknande omständighet som gäldenären inte har kunnat råda över varit förhindrad att betala i rätt tid och skulle en skyldighet att betala full ränta med anledning av dröjsmålet med hänsyn till detta vara oskälig, får den ränta som annars skulle betalas jämkas.

Ett avtalsvillkor som inskränker rätten till jämkning enligt första stycket är utan verkan mot gäldenären. Lag (2013:55).

9 §   Referensräntan enligt denna lag fastställs för varje kalenderhalvår genom särskilt beslut av Riksbanken.
Referensräntan skall motsvara den ränta som Riksbanken tillämpade vid den huvudsakliga refinansieringstransaktion som genomfördes närmast före det kalenderhalvår under vilket räntan skall gälla, avrundad till närmast högre halva procentenhet.
Lag (2002:352).

LÅN UTAN UC 1000-300.000 KR

Lån utan UC har hög beviljandegrad och är lån som är ”enklare att få” än större lån. Har du svag kreditvärdighet? Du kan låna pengar med många förfrågningar och betalningsanmärkningar. Få besked direkt och utbetalning samma dag.

Belopp:
Villkor:
Välj
Visa fler lån

Låna pengar snabbt utan UC alla dagar

Vill du låna pengar snabbt så är lån utan UC det bästa alternativet. Sms lån utan UC beviljar flest lån trots många förfrågningar och lågt kreditbetyg och har högst beviljandegrad. Flera av dessa snabblån beviljar lån dygnet runt, alla dagar. Det är inte ovanligt med helgutbetalning och hos hälften av långivarna kan du låna pengar via helglån på lördagar och söndagar. Flera av bankerna har till och swishlån, så att du får direktutbetalning via swish.

Lån med många förfrågningar

Låna pengar utan UC
Låna pengar utan UC

De krediter som kallas för lån utan UC, går ofta under namn som snabblån, smslån och mikrolån. UC är en förkortning för Upplysningscentralen, vilket är Sveriges största kreditupplysningsföretag.

När du lånar pengar utan UC, betyder det att långivaren eller banken, inte gör en kreditupplysning med denna kreditupplysning.

Detta betyder att med lån utan UC kan du få lån med många förfrågningar och med ett lågt kreditbetyg.

Lånens olika kreditupplysningar

I Sverige har vi flera olika kreditupplysningssytem. De vanligaste är Upplysningscentralen, Bisnode Kredit AB och Creditsafe, Sergel, Syna och Decidas. Samtliga kreditupplysningsföretag lämnar ut uppgifter om privatpersoner och företags ekonomisk status. Detta görs via kreditpoäng som grundas på flera faktorer som till exempel:

 • Deklarerad årsinkomst
 • Betalningsanmärkningar och skuldsaldo
 • Utmätningsförsök
 • Civilstånd
 • Tidigare kreditförfrågningar (UC)
 • Misskött kontokredit (UC)

Vem som helst får inte ta en kreditupplysning, utan det måste finnas ett giltigt skäl. Ansöker du om lån så har banken ett giltigt skäl att kolla upp dig, för att därefter kunna fatta ett beslut ifall att om du är kreditvärdig.

Glöm UC – långivare kan göra upplysningar hos andra företag

Upplysningar kan spela roll. Ibland kan man som privatperson hamna i en ekonomisk knipa. När så sker till följd av plötsliga och oförutsägbara omständigheter, behöver man ofta komma över lite extra pengar för att lösa situationen. Problemet är dock att många saknar de undanstoppade kontanta medel som erfordras.

Många svenskar lever nämligen från lön till lön och har en väldigt liten summa (om ens någon) undanlagd som en slags buffert.

När olyckan plötsligt är framme och du förlorar inkomst på grund av att du inte kan arbeta, eller om en oförutsedd räkning plötsligt dimper ner i brevlådan, kan det därför vara svårt att se en lösning på den situation som har uppkommit. Det är då vanligt att man i smärre panik börjar söka efter lån utan uc kreditkoll.

Detta behöver dock inte vara den enda utvägen. Och det kan vara svårt att få låna pengar i den situationen.

Möjligt att låna pengar utan upplysningar hos UC

Ja, du läste rätt – det går faktiskt att ansöka om lån utan att en kreditupplysning behöver göras via UC. Det finns nämligen flera långivare på marknaden som använder sig av andra upplysningsföretag när de kontrollerar presumtiva låntagares kreditvärdighet. Istället för att försöka hitta en bank som inte gör någon som helst kreditkoll, kan du därför istället ansöka om ett lån med upplysning via Creditsafe istället för UC.

Vad detta innebär för dig som låntagare är att du slipper oroa dig för att de övriga kreditupplysningar som nyligen har tagits på dig via UC ska ligga dig i fatet. För när du gör din ansökan hos en långivare som tar upplysningar via ett annat upplysningsföretag delas inte den information som UC har om dig med långivare. Detta kan liknas vid att du erbjuds ett tomt blad som i detta fall symboliserar din kreditvärdighet, istället för ett papper som är fullkomligt nedlusat med tidigare gjorda upplysningar.

Använd inte din dåliga kreditvärdighet som en ursäkt

Trots att ovanstående information kan hjälpa dig att få ett lån trots flertalet tidigare upplysningar hos UC, är det viktigt att använda detta knep på ett ansvarsfullt sätt. Om du använder det till att öka din skuldsättningsgrad i ett läge där du vet med dig att du inte kommer kunna betala det nya lånet, riskerar du bara att gräva en än djupare grop för dig själv och din privatekonomi.

Du bör därför inte bortse från din kreditvärdighet helt och hållet. Och du bör framför allt inte använda den som en ursäkt till att utlösa en lavin som kan rasera hela din ekonomi.

Som vi alla känner till är det inte bra att inte vara kreditvärdig, och det finns många fallgropar som kan sänka din kreditvärdighet om du inte är försiktig. Några exempel på sådana är att du är sen med betalningen av ett lån, eller att du av någon anledning helt avstår från att amortera på lånet.

Kontakta hellre din långivare snarast möjligt när du inser att du kan få svårigheter att betala enligt amorteringsplanen. Om du förklara situationen för dem och ber om hjälp, är det långt ifrån omöjligt att du erbjuds en ny avbetalningsplan eller får uppskov med betalningen. Detta är alltid att föredra framför att, till synes utan anledning, låta räkningarna förfalla.

Skillnaden mellan lån utan UC och UC

UC som är det största kreditupplysningsföretaget, ägs av storbanker som Swedbank, SEB, Nordea, Santander, Länsförsäkringar och Danske Bank. Det finns egentligen två huvudsaklig skillnader på lån utan UC och lån som tar UC.

 1. När någon gör en kreditupplysning via Upplysningscentralen, så registrerar de att en upplysning har gjorts. Det kallas för ”förfrågning”. Om flera företag gör kreditupplysning på dig via UC så registreras många förfrågningar, vilket faktiskt sänker ditt kreditbetyg.
 2. Om du missköter amortering till ditt kreditkort eller övertrasserar bankkonto kan banken välja att avsluta ditt kort eller bankkonto. När det sker så rapporterar banken in misskötsamheten till UC och betalningsanmärkning i form av misskött kredit registreras.

Det är endast Upplysningscentralen som använder detta i sin bedömning av kreditpoäng, eller kreditscore som det även kallas. Inga andra krediupplysningsföretag varken registrerar förfrågningar och misskötta krediter.

Långivare som gör kreditupplysning via Bisnode, Sergel, Creditsafe, Decidas eller andra kreditupplysningsföretag kan inte se dessa och det påverkar därför heller inte ditt kreditbetyg hos dem.

Om att låna pengar utan kreditupplysning

Snabblån via företaget Creditsafe AB eller Bisnode AB, betyder inte lån utan kreditupplysning. Men det betyder att långivaren eller banken, inte gör en upplysning från Upplysningscentralen AB och du därför kan ansöka lån med många UC-förfrågningar.

Det är faktiskt ingenting som säger att banken måste ta en kreditupplysning från Upplysningscentralen, utan det bestämmer de själva.

Ibland uppfattas frasen ”lån utan kreditupplysning” som att ingen kreditupplysning tas överhuvudtaget. Men självfallet gör man en kreditupplysning på den som ansöker lån. Men istället gör banken kreditupplysning hos alternativa kreditupplysningsföretag än UC.

De större banker som beviljar stora belopp, använder ofta Upplysningscentralen. Till exempel när du lånar blancolån och konsumtionslån mellan lån 50.000-800.000. Större lån utan säkerhet med andra ord. De snabblån och smslån utan UC, med lägre belopp, upp till lån 50.000 har lägre krav och gör oftast inte den största kreditupplysningen.

Lån trots kronofogden?

Betalningsannmärkningar är inte ett hinder för att få låna pengar och lån utan UC. Men om du sitter i den sitsen och försöker låna pengar med svag kreditvärdighet, kanske du hellre bör titta på möjligheterna att samla dina lån, än att ta nya lån.

Att få lån med betalningsanmärkningar eller en bli beviljad en kredit med befintliga skulder är oftast inte ett problem så länge inte skulderna skapat ett skuldsaldo hos Kronofogden. Då kan man ofta bli beviljad lån.

Man kan säga att lån utan UC passar alla klienteler. Du kan få lån trots kronofogden. De flesta har möjlighet att få ett lån utan UC beviljat, även om kreditbetyget är lågt och det finns registrerade betalningsanmärkningar.

Så gör du för att låna utan UC

Personnummer, Bank-ID och ett svensk bankkonto i ditt namn är det enda som behövs för att kunna låna pengar. När du anger ditt personnummer i en låneansökan, då inhämtas automatiskt de uppgifter om dig som banken behöver för att kunna behandla en låneansökan.

Grundkrav för att låna utan UC

 • 18 år
 • Inkomst (Lön, studielån, pension, sjukpenning)
 • Svenskt medborgarskap (I minst 3 år)
 • Svenskt bankkonto
 • Ha Bank-ID
 • Svensk folkbokföringsadress
 • Du kan inte låna pengar med aktiv skuld hos kronofogden

Den som ansöker ett lån måste vara svensk medborgare och ha bott Sverige på sin folkbokföringsadress i minst 3 år. Du behöver även ha ett svensk bankkonto att betala ut pengarna till och ett Bank-Id för att kunna signera din låneansökan.

Ansökningsprocess vid ansökan om lån

När du har bestämt dig för att låna pengar och skickar in din låneansökan, så börjar bankens kreditbedömningsprocess och genom att bland annat ta en kreditupplysning på dig, så får långivaren en bild av hur din ekonomi ser ut. Då får din bank besluta om ska beviljas det lån som du har ansökt.

Eftersom att smslån och snabblån avser en mindre summa pengar så går processen att låna pengar snabbt och enklare än för stora banklån och lån utan UC ger pengar samma dag.

Du ansöker lån genom att fylla i dina personuppgifter på bankens hemsida. För mindre lån krävs personnummer, mailadress, telefonnummer och ett BankID att signera ansökan med. Du kan låna utan UC med BankID, men hos vissa banker även genom ge tillgång till ditt bankkonto för verifiering. Besked på ansökan kommer direkt på skärmen.

Fördelar med lån utan UC

 • Lättare att få lån utan UC
 • Beviljar ofta lån trots anmärkningar
 • Låna med många förfrågningar
 • Lån utan UC sänker inte ditt kreditbetyg
 • Erbjuder ofta prova-på-lån utan ränta
 • Lån utan UC har hög beviljandegrad
 • Kortare amoteringstider
 • Snabba utbetalningar

Den främsta fördelen till att låna pengar utan UC, är att ingen registrering görs i något kreditupplysningsregister. Du kan alltså inte få för många förfrågningar när du ansöker lån utan UC. På så sätt har du större chans att bli beviljad lån och du sänker inte ditt kreditbetyg hos UC.

En annan fördel är att om andra banker har nekat dig lån på grund av betalningsanmärkningar som misskött kredit, så har det ingen betydelse när du ansöker lån utan UC.

Förutom de fördelar som finns med lån utan UC då det gäller kreditupplysningsförfarandet, så är det ofta lättare att bli beviljad lån. Dessa har en högre beviljandegrad.

Du får dessutom pengarna snabbt, vanligtvis utbetalning samma dag och inom några minuter efter beviljad låneansökan.

Nackdelar med lån utan UC

 • Hög ränta
 • Dyra kostnader
 • Beviljar lån trots låg kreditvärdighet
 • Man kan få ett lån utan UC med låg inkomst
 • Risk att hamna i en skuldfälla

Alla lån har nackdelar och den största nackdelen med lån utan UC, är det ofta medföljer höga uppläggningsavgifter, hög ränta och andra kostnader. Därav namnet högkostnadskredit. Räntan på snabblån utan UC kan uppgå till så mycket som 2000%, beroende på hur lång amorteringstid man väljer.

Att det är lätt att få låna, är också en nackdel med negativa effekter. Det kan vara lätt att hamna i ett missbruk av lånande och att ta fler lån utan UC än man kan betala tillbaka. Och har man en låg inkomst, men ändå blir beviljad lån, så kan det vara svårt att betala tillbaka lånet.

Nu är det ju inte så att vem som helst får låna oavsett inkomst. Långivaren måste göra en bedömning av din ekonomi och se att du har en inkomst som räcker till att återbetala lånet. Det banken inte kan se är dock dina utgifter.

Så även en person med hög eller hyfsat inkomst och som saknar betalningsanmärkningar kan faktiskt få det svårt att betala tillbaka ett lån. Allt handlar om vilka övriga utgifter man har. Chansen att bli beviljad lån är naturligtvis större om du har en deklarerad inkomst och saknar betalningsanmärkningar, men även personer med låg inkomst och betalningsanmärkningar få låna hos flera långivare.

3 st kreditförfrågningar hos UC kan vara för många

Om kreditbetyg och lån utan UC
Om kreditbetyg och lån utan UC

Redan vid 3 gjorda förfrågningar så räcker det för att man ska få ett lågt kreditbetyg. De registrerade kreditförfrågningarna gör det väldigt krångligt att få fler lån det närmsta året. En registrerad förfrågning ligger kvar hos Upplysningscentralen i 12 månader.

Att ha många förfrågningar är negativt, eftersom att det antyder att din ekonomi kan vara stabil. Banken fattar misstänksamhet och blir rädd att du inte kommer att kunna betala tillbaka lånet som du ansöker.

Den som aktivt letar och ansöker många lån utgör en risk som låntagare och därför sjunker kreditbetyget hos UC för varje kreditupplysning som görs.

Lånebeloppet ska spegla ditt behov – låna inte mer än du behöver

Du ska självfallet inte låna större belopp än att du har möjlighet att betala tillbaka. Och inte låna större belopp än du behöver och har ekonomi bakom att kunna återbetala.

Att få låna upp till 300.000 kr är fullt möjligt, men du kan även låna mindre belopp, som lån utan uc 50000 kr och ned till minsta belopp 1.000 kr. Det är alltid bättre att ansöka ett stort belopp än flera små smslån utan UC. Även om många tror att smslån beviljar alla, så finns det självfallet restriktioner även för dessa krediter. I slutändan så är det kreditbetyget som avgör om du får låna pengar.

Liten inkomst ger lägre lånebelopp

Om du inte har tillräcklig inkomst för att få ett stort lånebelopp så kanske kännas lockande att ansöka flera små smslån utan UC, men risker finns att alternativet kostar dig väldigt mycket. Vi har granskat och testat alla lån, samt gjort recensioner och omdömen, så att du lättare ska kunna jämföra och välja kredit.

Du får låna pengar direkt och både lån utan UC och ansöka privatlån, konsumtionslån och blancolån. Det finns även ett alternativet som kallas ”samlingslån”. Det är större lån, med lägre ränta som ofta har möjlighet att lösa dina snabblån och ge extra pengar kvar på kontot.

Du kan få nytt snabblån och smslån utan UC utbetalt samma dag, enklare än större lån och utan kreditförfrågningar. Vanligt belopp för lån utan UC är 20000 kr – 25000 kr, men det går att ansöka lån utan UC upp till lån 50 000 kr och låna med många förfrågningar.

Kostnader och räntor för lån utan UC

Precis som för ett vanligt lån så tillkommer lånet en del kostnader. Det är inte låg ränta och ofta höga kostnader. De kostnader som kan bli aktuella för snabblån utan UC är till exempel lånekostnader i form av:

 • Ränta
 • Uppläggningsavgift
 • Dröjsmålsränta
 • Aviavgift
 • Startavgift

När du ansöker lån ska banken tillgodose dig med en SEKKI. Där ska det framgå vilka kostnader du ska betala för just ditt lån. SEKKI. Enligt konsumentkreditlagen ska man i god tid innan man signerar kreditavtalet få ta del av förhandsinformation om lånet i form av en blankett som heter SEKKI (Standardiserad Europeisk Konsumentkreditinformation).

Högkostnadskreditens begränsningar

Den 1 september 2018 infördes nya bestämmelser angående snabblån och lån med så kallade ockerräntor. Riskerna för överskuldsättning begränsas med ett räntetak. Maximal ränta för en högkostnadskredit är i dagsläget 39.5% och det påverkas av aktuell reporänta.

När du jämför lån så kan du se både vilken årsränta och effektiv ränta som tillkommer lånets kostnader och ifall det är en högkostnadskredit.

De lån utan UC och snabblån som ligger på en effektiv ränta mindre än referensräntan + 30 procent räknas inte som högkostnadskrediter. Där finns inte något krav på maximal dröjsmålsränta och kostnadstak. I dagsläget räknas alla lån som ligger på en ränta om 39% och högre, som högkostnadskredit.

Lån utan UC vid akuta behov

Eftersom lån utan UC är högkostnadskrediter så bör de endast användas vid akuta behov av lån. Om du behöver låna pengar akut, få samma dag så kan lånet vara ett alternativ. Men se till att det inte blir av vana, utan att du därefter sätter upp en plan för hur du ska få din ekonomi att gå ihop och slippa ta fler lån.

Du bör undvika lån i den mån du kan, men det kan uppstå situationer där du blir i akut behov av lån. Överväg då fördelar och nackdelar med att ansöka lån utan UC till en högre kostnad, alternativt UC-lån med lägre räntor.

Seriösa lån utan UC har tillstånd av Finansinspektionen

lån utan uc och snabblån
Lån utan uc och snabblån har tillstånd

Alla lån, även snabblån och smslån utan UC registreras hos FI och det är just Finansinspektionen som bestämmer om man får låna ut pengar. Det krävs tillstånd från Finansinspektionen och alla lån som är seriösa, finns listade hos FI.

Långivare som får tillstånd, ska följa Konsumentverkets regler för utlåning av konsumentkrediter och står under dess översyn.

Finansinspektionen är ett företag som granskar och övervakar vad som händer med pengarna i samhället. De arbetar på uppdrag av den svenska staten. Syftet är att alla ska agera ansvarsfullt för allas bästa. Finansinspektionen har till uppgift att ansvara för tillsyn och provning av tillstånd för banker och finansinstitut.

För några år sedan, när smslån startade florerade ett flertal aktörer på den Europeiska marknaden som inte agerade seriöst. I dagsläget känner vi inte till någon långivare som inte sköter sig, eller har tillstånd från Finansinspektionen. Alla lån utan UC som jämför i vår tjänst har tillstånd från FI.

Öka chansen att låna pengar med lån som inte använder Upplysningcentralen

Öka chansen att låna pengar! Att finna lån kan vara frustrerande när man har svag kreditvärdighet. Är du trött på att bli nekad lån? Du måste tänka taktiskt och ansöka smart för att få låna pengar, ifall ditt kreditbetyg är lågt. Det är inte omöjligt att få låna med betalningsanmärkningar och lågt kreditvärde.

Det finns lån som har högre beviljandegrad än andra. öka chansen att låna pengar genom att välja lån som inte använder Upplysningscentralen.

Så här gör du för att öka chansen att låna pengar

  1. Om du redan har börjat ansöka blancolån och de har tagit UC kreditupplysning, så måste du tänka om direkt! Varje ansökan och varje UC har redan sänkt ditt kreditbetyg. Men det det är inte kört! Nu måste du istället leta lån utan UC för att öka chansen att låna pengar.
  2. Alla lån utan UC finns samlade i listan längre ner. Där filtrerar du på ”lån utan UC” och ifall du har betalningsanmärkningar kryssar du i även den rutan. Nu ser du lån där du har störst chans att få låna.
  3. Gå igenom listan och se om du känner igen någon långivare sedan tidigare. Du kanske redan har lån hos någon av dessa och inte betalat tillbaka det lånet i tid? Då går den långivaren bort.
  4. Utgå nu från de krediter som finns kvar att välja på och anpassa dig efter hur stort belopp du vill låna. Behöver du ett stort konsumtionslån eller ett litet snabblån? Behöver du pengarna direkt eller kan du vänta några timmar?
  5. Om du behöver låna lite pengar, det vill säga en mindre summa, så gå inte på de större lånen. Ansök de lån som har minsta maxbelopp men som ändå räcker för ditt ändamål. Ju lägre lånebelopp banken har att erbjuda, desto lägre krav ställs. Till exempel Kredit365 lånar ut max 5000 kr och behöver du inte låna mer än så, då väljer du detta lån i första hand, före t.e.x Wästgöta Finans vilka lånar ut 300.000 kr. Det mindre lånet kommer att ha högre ränta och kortare återbetalningstid, men lägre krav och större chans att bevilja lån.
  6. Fick du nej hos den minsta krediten? Häng inte läpp för det, utan fråga gärna långivaren varför de nekade krediten. Har du betalningsanmärkningar? Har du för liten inkomst? Då går vi vidare
  7. Om du har liten eller ingen inkomst så går du vidare och tittar på lån som har lägre inkomstkrav. Detta är i dagsläget: Mobillån, Frogtail och Meddelandelån. Prova där.
  8. Om du varken har betalningsanmärkningar eller låg inkomst, utan enbart många registrerade kreditföfrågningar så kan du ansöka i princip vilket snabblån du vill. Förslagsvis väljer du då ett lån med låg ränta.

 

Back To Top