Etikett: lån direkt

Låna 70000 kr

Låna 70.000 kr utan UC

Många av de banker som finns på marknaden idag gör det möjligt att låna 70000 kr utan UC och utan säkerhet. De flesta är lån utan UC. Det finns både snabblån och konsumtionslån som lånar ut dessa summor.

Belopp:
Lånevillkor:
Visa alla lån

För att få låna 70000 kr krävs lite mer inkomst än om du vill låna 10000 kr. Anledningen till det är att amorteringen och den ränta du ska återbetala varje månad blir så pass mycket högre när du lånar 70000 kr än lägre lånebelopp. Det finns inte lån som beviljar alla, men det finns ganska många som lånar ut pengar i den här prisklassen omkring 70.000 kr.

Du kan då låna 70.000 kr med svag kreditvärdighet och du kan få lån med betalningsanmärkning ända upp till 300.000 kr via blancolån.

Oavsett vad du vill låna pengar till så kommer banken inte att kräva borgensman eller säkerhet om du lånar 70000 kr och du behöver absolut inte förklara vad du tänker använda pengarna till. Alla lån utan säkerhet är blancolån, där endast din återbetalningsförmåga stor som säkerhet. Inga föremål eller andra personer.

Ett lån på 70000 kr utan UC är enkelt att ansöka

Det är enkelt att ansöka ett lån på 70000 kr. Du klickar i den summa du vill låna på Internet, väljer löptid och får svar direkt. Att låna 70000 kr utan UC tar inte mer än ett par minuter.

Innan du skickar iväg din låneansökan bör du ha gjort en budgetkalkyl för att se om du har råd att betala lånet. Hjälp till att göra en budget kan du ta av din hemkommun, om du vill ha expertishjälp.

Även om du tycker att det känns fel att låna pengar, så är det för många ett onödigt in. Kanske din bil har gått sönder och du behöver köpa reservdelar, eller slagit av en tand och saknar olycksfallsförsäkring. Då kan ett blancolån eller snabblån på 70000 kr vara legitimt och acceptabelt.

Långivare som lånar ut 70.000 kr

Låna pengar direkt

Låna pengar direkt från mobilen eller skärmen

Att låna pengar direkt och få pengar in på kontot har aldrig varit enklare än år 2020. Allt som krävs för att låna pengar snabbt, är att enkelt ansöka lån online. Du kan låna pengar via mobil, surfplatta eller dator, en internetuppkoppling och ett Bank-ID. Och det gillar i, för vi är less på köer hos banken och lånar gärna online i mobilen, eller hur?

Lån direkt utan UC, med Bisnode, Creditsafe, Safenod, UC, utan säkerhet, med säkerhet

Det finns så många former av lån att det är svårt att inte hitta en långivare som passar ändamålet. Vill du ha ett lite större lån utan säkerhet, så finns konsumtionslån och blancolån. Frågan du ställer är då: Vilket lån passar mig? Passar ett litet och snabbt lån bättre, så kan du välja mellan lån utan UC, snabblån och smslån.

Om du har svag kreditvärdighet så kanske ett lån med säkerhet är bättre. En medlåntagare, borgensman eller ägodel kan utgöra säkerhet för lån om du inte har ett tillräckligt bra kreditbetyg. Likaså en fastighet eller bil såklart.

Den gemensamma nämnaren är att alla går att låna online.

Låna Pengar snabbt och direkt utbetalt till kontot

Att låna pengar med Bisnode och Creditsafe istället för UC är ett taktiskt och smart sätt att få pengarna direkt utbetalt till kontot. De lån som inte gör kreditupplysning har mycket snabbare utbetalningar och du kan därifrån få lånet direkt. Dessutom är lån utan UC enklare att ansöka, då inte lika många uppgifter behöver fyllas i vid låneansökan som via UC. Även lån som tar UC kan vara snabba och ge pengar direkt till kontot, men då endast långivare som går under kategori ”snabblån”.

Snabba lån (UC)

Snabba lån (EJ UC)

Det finns många fler banker där man kan låna pengar direkt! Du hittar alla direktlån här:

Belopp:
Lånevillkor:
Visa alla lån

Direktlån

Hitta lån med Direktutbetalning

Handläggning och utbetalning av direktlån går relativt snabbt. Pengarna direktutbetalas samma dag, samma stund och oftast inom endast några minuter.

Belopp:
Lånevillkor:
Visa alla lån

Långivare som har direktutbetalning har oftast även helglån och kvällslån. Det betyder att direktlån utbetalas dygnet runt, alla dagar i veckan. Exempelvis högkostnadskrediter är kända för direktlån.

Det är vanligast att det är lån utan UC som har direktutbetalning och ett vanligt belopp som enkelt går att ansöka snabbt är lån 25.000 kr.

Jämför och Ansök direktlån för omedelbar utbetalning

Pengar direkt till bankkontot

Välj bank – Fyll i ansökan – Få besked – Pengar direkt till bankkkonto. Hela processen från ansökan till utbetalning kan vara avklarad på bara några minuter, ifall du har någon av Sveriges mest ”vanliga” banker. Det vill säga: Handelsbanken, Swedbank, SEB, Nordea, Ikano Banken eller Danske Bank.

Vad är villkoren för direktlån?

Direktlån fungerar på samma sätt som andra lån med skillanden att lånebeloppet har en maxgräns på lånebelopp 30.000 kr/lån. Det ställs därmed heller inte lika stora krav på att få ett direktutbetalt lån beviljat, som om du ansöker ett blancolån.

Genom att jämföra direktlån kan du enkelt se om det finns ett lån som passar dig och på så sätt även hitta lånen med lägst ränta. Du är möjligt att ansöka lån med betalningsanmärkningar. Eftersom det inte ställs lika stora krav vid ansökan om dessa lån, så kan det innebära en risk att låna.

Direktlån är högkostnadskrediter

Man brukar säga att ”man får vad man betalar för. Det kan tillämpas vid direktlån. Räntan är högre, men lånet utbetalas snabbare. Tänk på att det kan medföra en risk att ta ett snabbt lån utan att tänka igenom det först.

Eftersom det är högkostnadskrediter så kan det medföra att du får betalningsanmärkningar och hamnar i en skuldfälla som är svår att ta sig ur. Gör inga förhastade beslut och se till att endast ansöka lån hos seriösa långivare.

Även om det finns tillfällen då du känner dig i akut behov av pengar, så kasta dig inte över en låneansökan utan att kolla andra alternativ först.

Kreditlån

Kreditlån är ett flexibelt lån

Ett kreditlån ansöker du precis som ett vanligt snabblån. Skillnaden är den att du endast betalar ränta då du använder din kredit. Krediten har vanligen samma villkor som lån utan UC. Att ansöka kreditlån går snabbt, är enkelt och du har tillgång till din kredit när du behöver den. Om du har slut på pengar kanske du blir tvungen att ta ett lån. Du kan jämföra kreditlån här för att hitta lägsta ränta och bäst lån för dina förutsättningar.

Belopp:
Lånevillkor:
Visa alla lån

Kreditlån via Upplysningscentralen

Undvik att ta ett kreditlån genom Upplysningscentralen om möjligt. Då behåller du din kreditvärdighet längre, vilket kan behövas om du blir i behov av att låna ett större lån. Det finns flera alternativ till andra kreditupplysningar och de flesta använder inte UC.

Kreditlånets villkor

 • Ålder 18-70 år
 • Deklarerad inkomst
 • Ha ett svenskt bankkonto
 • Endast för svenska medborgare

Ett kreditlån kostar ingenting så länge du inte utnyttjar den. Du betalar enbart ränta på utnyttjad kredit när du tar ut av din kredit.

Banker som erbjuder kreditlån

Flera av de banker som erbjuder lån utan UC har även kreditlån. Ibland är produkten till och med densamma. Risicum är ett exempel där man snabbt och enkelt kan få en tillgänglig kredit ifall man blir godkänd i en kreditprövning. Här kan du låna pengar med direktutbetalning alla dagar i veckan. Maxbelopp är 50.000 kr och räntan är fast på 25.95%.

Ett annat kreditlån är Flexlimit. Du kan ansöka mellan 5000 kr och 20.000 kr och får besked direkt. Minsta åldersgräns är 20 år. Flexlimit godkänner inte betalningsanmärkningar. Kundfinans är ytterligare ett lån som du kan använda som en bankkredit. Det här lånet kan bevilja kredit upp till 30.000 kr. Du betalar ingen årsavgift och får besked direkt.

Genom att logga in på ”mina sidor” kan du enkelt kontrollera din kredit, begära uttag och se hur mycket du ska betala varje månad.

En annan flexibel kontokredit är Expresskredit. Även här betalar du endast då du använder ditt lån.

Lånexempel Du gör ett uttag på 15.000 kr = 12 mån/12 aviseringar/Uppl.avg. 280 kr/Mån(Avi).avg. 45 kr (540 kr(45×12))/Uttag.avg 95 kr/Månadsbelopp 1 786 kr (snitt)/Totalbelopp 21 430 kr/. Rörlig ränta 39,8 %/ Effektiv ränta 58,51 %.

Det finns fler kontokrediter och de flesta är som sagt utan UC. Du hittar alla Kreditlån här och kan enkelt jämföra och filtrera för att hitta den kredit eller lån som passar din kreditmall. Vill du låna pengar, men får inte av olika anledningar?

Titta på de lån som erbjuder trots betalningsanmärkningar och många kreditförfrågningar.

Kreditlån vid behov

Kreditlån kan ses som en buffert, även om det är ett lån. Genom att ha en kredit tillgängligt i nödsituationer så kanske du kan undvika en betalningsanmärkning. Det bästa är naturligtvis att ha ett sparkonto, men om du saknar sparade pengar så kan ett kreditlån komma väl till hands.

Kreditlån utan kostnad

En kredit kostar oftast ingenting så länge den inte används. Det betyder att du kan ha ett kreditlån tillgängligt att ta ut och untyjjta närhelst du önskar och under tiden kostar det ingenting.

Att ansöka ett lån eller en kredit betyder en ansökningsprocess som kan ta alltifrån 10 minuter till 3 dagar. Är du i akut behov av ett lån så kanske du inte har möjlighet att vänta i 3 dagar. Då kan det kännas tryggt att krediten redan är beviljad och finns tillgänglig på kontot.

Kan jag ansöka kreditlån utan säkerhet?

Om du ska kunna få ett svenska lån och krediter, så måste vissa krav uppfyllas.

 • Ha en inkomst
 • Svenskt bankkonto dit kreditlånet kan överföras
 • Vara bosatt i Sverige sedan 3 och haft medborgarskap lika länge

Kreditlån med betalningsanmärkning

I många fall kan betalningsanmärkningar godkännas för att bli beviljad kredit. Det kan också gå att få en kredit beviljad trots svag kreditvärdighet. Det kan finnas många anledningar till varför man har ett lågt kreditbetyg. En av anledningarna brukar vara att man har eller har haft betalningsanmärkningar. Har skulderna som medfört anmärkningarna blivit betalda och inget aktivt skuldsaldo finns hos Kronofogden? Då är chansen att få ett kreditlån ändå ganska stor. Även om banken tar kreditupplysning från UC.

Kreditlån med många förfrågningar hos UC

När det kommer till för många UC-förfrågningar/kreditförfrågningar så blir det en helt annan femma. Då kommer du inte att få låna pengar av banker som använder UC. Därför måste du vända dig till kreditlån och lån utan UC.

De större bankerna är tyvärr benhårda då det gäller förfrågningar och anser dessa mycket värre än anmärkningar.

Kreditlån utan UC

Att ansöka kreditlån utan UC är inte svårt, rättare sagt så är det mycket enklare än att ansöka vanligt kreditlån. Anledningen till att det är enklare är att inga krångliga frågar ställs. Du kan därför enklare få ett kreditlån utan UC.

LÅNA PENGAR

LÅNA PENGAR?
Ansök 500-700.000 kr

Låna pengar online, hemifrån, i stan eller med andra ord, vart du vill via större lån utan säkerhet. Du kan låna pengar via privatlån och blancolån utan säkerhet. 

Belopp:
Lånevillkor:
Visa alla lån

Låna pengar när du vill, var du vill

Ett beviljat lån 500-700.000 kr, utbetalas oftast samma dag. Du kan låna pengar på förmiddagen och få utbetalning av lån på eftermiddagen! Du kan alltså låna pengar, när och varifrån vilken plats du vill. Du ansöker enklast lån direkt i din mobil, men det går bra även från PC-n eller Ipaden. När du ansöker lån får du svar direkt på skärmen och lån som beviljas av banken betalas ut så snart ansökan har signerats och godkänts.

Mindre lån, lån utan UC och snabblån, med små belopp har ofta snabbare utbetalningstid.

Privatlån – Låna pengar utan säkerhet Online

Vill du låna pengar? Du kan låna genom privatlån Online och direkt få lånet utbetalt till ditt bankonto. Det finns lån utan säkerhet, så kallade konsumtionslån, med Lånebelopp upp till 800.000 kr som inte kräver borgensman. Du kan alltså låna nästan en miljon kronor utan att behöva lämna en fysisk garanti eller säkerhet.

privatlån utan säkerhet
privatlån utan säkerhet

Kanske du har fått lånelöfte och vill låna till topplån på bolån eller låna pengar till bil utan att behöva lämna bilen som säkerhet. För mindre lån, SMSlån och snabblån kan jämföra Lån utan UC på startsidan. Det finns även swishlån

Och vill du låna för att lösa en ekonomisk besvärlig situation? För att ha möjlighet till att få låna större lånebelopp, så ska du vara 18 år fyllda och ha en fast inkomst.

Låna pengar utan borgensman upp till 700.000 kr

Det är möjligt att ansöka låna upp till 700.000 kronor utan borgensman eller säkerhet och det går att hitta lån med låg ränta Online. De större lånens ligger ränta ligger just nu från 2,9%. Dessutom kan betalningsanmärkningar godkännas hos flera långivare.

Kreditupplysning när man lånar pengar

Flera av de större lånen gör sina kreditupplysningar hos Upplysningscentralen, men inte alla. Det finns en anledning till varför man helst inte ska låna via Upplysningscentralen ifall man ansöker små lån.

Sänk inte kreditbetyget med en UC i onödan

En av anledningarna är att man riskerar att sänka sitt kreditbetyg då man lånar via UC. Om du har lågt kreditbetyg kan du istället jämföra lån där du kan låna pengar med svag kreditvärdighet.

Varför ska man låna pengar?

Det är inte bara de som inte redan har pengar som vill låna. Och det finns inte enbart snabblån och smslån att välja på. Att ansöka lån kan vara ett sätt att behålla kvar sina pengar på kontot.

Man kanske vill spara pengar till något speciellt och väljer att låta sparkotot stå, för att istället låna. Så även den som har mycket pengar, lånar faktiskt ibland också pengar.

Kanske har du hög sparränta på ditt sparkapital och får chansen att låna pengar utan ränta?

Blancolån och att låna pengar större lån utan säkerhet - Bild

Företag tar ofta lån och lånar pengar för att göra en investering eller har kanske en checkkredit. Det är bra att kunna ha tillgång till likvida medel, till dess att kunderna betalar sina fakturor, att ha kassalikviditet.

Slutligen så är det naturligtvis vanligast att låna till hus, då oftast med bolån.

Privatpersoner brukar ibland ta lån för att klara av vardagsutgifterna under månaden. Lån nyttjas även till att göra en resa eller för att unna sig något.  Man lånar både stora och små belopp. Det vanligast beloppet, vid ansökan utan säkerhet och oftast vill låna 300 000 kr

 

Villkor för att låna

Alla kan inte bli beviljad lån och får inte låna pengar. Det finns tyvärr inte lån som beviljar alla. För att kunna ingå ett låneavtal, så krävs för det första att man har åldern inne. Man måste vara myndig och ha fyllt 18 år. Och därefter att man uppfyller de lånevillkor som långivare har.

 • Vara myndig, minst 18-23 år
 • Inneha ett svenskt bankkonto
 • Vara svensk medborgare
 • Ej ha skuldsaldo hos Kronofogden

Olika sorters lån

Som privatperson kan man använda olika lån. Det vanligaste är blancolån, vilket är ett lån utan säkerhet. Medan blancolån används ofta som topplån till ett bolån så erbjuder idag alla banker lån utan säkerhet. Och de flesta människor är bekanta med de låneformer som erbjuds.

 • privatlån
 • lån utan uc
 • sms-lån
 • snabblån
 • bolån
 • billån
 • båtlån
 • kreditkonto
 • kreditkort

Får man låna pengar med betalningsanmärkningar?

Utöver dessa vanliga lånevillkor, så brukar banken många gånger, kräva att du som låntagare ska vara folkbokförd i Sverige sedan 3 år. Andra krav kan för att låna pengar kan många gånger vara avsaknad av betalningsanmärkningar, med detta är inget hinder för att få låna hos ett flertal banker. 

Det finns speciella banker som specialiserat sig på att erbjuda lån med betalningsanmärkningar så anmärkningar behöver vara det största problemet för att få låna.

Man får inte heller vara i konkurs eller ha skuldsanering, samt måste ha ett personligt BankID på fil eller mobilt bankID.

För att bli beviljad att låna pengar från långivare av blancolån krävs det att din ekonomi är bra. Din hushållsbudget ska klara av att amortera på ett lån.

Du kommer med högsta sannolikhet, att få ett nej till att låna pebgar ifall du har ett skuldsaldo hos Kronofogden

Flest lån med anmärkningar beviljas hos lån som inte tar UC

För att låna pengar utan säkerhet krävs ofta att du inte har betalningsanmärkningar, men inte allltid. Det finns flera långivare, där man kan få låna pengar med betalningsanmärkningar. Det finns flest långivare att välja på med betalningsanmärkningar, om du ansöker de krediter som är lån utan UC.

Numera så är det vanligast att man lånar pengar online och inte går till en fysisk bank, Oavsett om lånar pengar från Swedbank, Nordea, Handelsbanken eller Länsförsäkringar eller ett snabblån som t.e.x Flexkontot eller Wästgöta finans.

 

Ingen säkerhet krävs för att låna pengar

Att låna pengar utan säkerhet ger högre ränta än ett lån med säkerhet, som till exempel bolån. Vill du låna pengar trots att du har betalningsanmärkningar? Då kommer banken troligen att kräva en säkerhet i form av bra inkomst eller en borgensman av dig. Anledningen till det är att de vill ha en garanti för att de ska få tillbaka sina pengar.

Teckna låneskydd vid lån

Om du inte har någon fast egendom att sätta som pant, då kan du kanske försöka be en vän eller släkting att stå som medlåntagare när du vill låna pengar. Det kan också vara en bra ide att teckna ett låneskydd ifall att det erbjuds.

Låna pengar med Borgensman och Medlåntagare

Tidigare hette det då att man hade en borgensman för sitt lån, men numera pratar man om medlåntagare. Det finns flera lån som inte kräver medlåntagare, bland annat Primal Capital

. Medlåntagaren får även hen genomgå en kreditprövning, då det kommer att tas in kreditupplysning på er båda. Då kommer ni att måste lämna en redovisning av er ekonomiska förmåga.

Borgensmannen ska ha bra kreditvärdighet

Hen ska inte ha betalningsanmärkningar och kunna uppvisa en bra betalningsförmåga. Därefter kommer banken att väga upp dina ekonomiska svagheter, eftersom de vill vara säkra på att återfå pengarna. Man måste för det andra, även kunna uppvisa att man har en giltig identifiering, om man vill låna pengar.

Och detta görs då enklast med en e-legitimation som BankID. Läs igenom alla villkor noga innan du lånar.

Är det bättre att låna pengar Online än att gå till sin ”vanliga” bank”

Om man redan har en bankkontakt på ett fysiskt kontot och känner sig trygg med denne, så ska man naturligtvis vända sig dit. Sedan kan det ändå finnas hinder på vägen som gör att din bankman inte kan hjälpa mig.

Du kan t.e.x vara maxbelånad i den banken, eller så har du råkat få betalningsanmärkningar, vilken strider på deras policy. Vad gäller andra tjänster än att låna pengar, så är det oftast mer lönsamt att jämföra produkterna.

Genom att själv jämföra online så kommer du nästan alltid undan billigare än om du går till exempelvis SEB-Skandinaviska Enskilda banken.

Vanligaste lånebelopp

De vanligaste lånebeloppen nu, år 2019 är blancolån mellan 5000 kr och 800.000 kr. Och med återbetalningstid mellan 1 och 15 år. För att kunna bli beviljad det högre lånebeloppet, det vill säga, över en halv miljon kronor, så krävs det att kreditbetyget är högt.

Man bör fundera varför man ska låna pengar om man inte har råd till det man behöver. Då borde det första alternativet vara att försöka öka inkomsterna innan man ansöker ett lån. Det krävs en inkomst för att få ett privatlån och alla kan inte bli beviljad att låna stora belopp.

Hela livssituation berörs av att låna pengar oavsett om det är så eller större lånebelopp.

Privatlån och användningsområde för att låna pengar utan säkerhet

När du ansöker om ett större privatlån blir processen lite större än då du ansöker om ett lån utan UC. Om banken ska skicka över stora pengar till dig så vill de garantera sig att de får tillbaka dem.

Genom göra en kreditprövning från UC så får de en stabilare grund att gå på inför ett kreditbeslut.

Därför tar de allra flesta privatlån och lån över 50.000 kr sin kreditupplysning från UC. Vid ansökan kommer du också att få göra en lite större redogörelse för dina inkomster och utgifter. Detta är egentligen inget avancerat och tar bara några minuter att fylla i.

Privatlån utbetalas oftast samma dag eller inom 1-3 dagar

När man ansöker ett smslån eller snabblån så går hela processen blixtsnabbt, därav namnet. Ofta får man pengarna utbetalt samma dag. När man ska låna pengar av privatlån tar det lite längre tid, mellan 1-3 dagar.

Men det går ändå att få pengar på kontot samma dag om allt flyter på. Fyll i en ansökan före lunch se till att allt översstämmer med uppgifterna som banken kommer att se i sin UC.

Ansökningsprocessen går med automatik

Om inget är missvisande så kommer ansökan att behandlas automatisk och du får besked direkt online. Om något inte stämmer, eller avviker från UC-s uppgifter så blir det en manuell prövning. En manuell prövning kräver handpåläggning av en person. Det kan ta en dag och då är det inte säkert utbetalningen hinner processas direkt.

Ett vanligt exempel på när en manuell prövning måste göras är när inomstuppgifterna från Skatteverket inte registerats hos UC. Så se till att det överensstämmer för att spara in tid.

Ränta och kostnader för privatlån

Privatlån är ”billigare” och mer lönsamt än snabblån. Vitsen med små och snabba lån är att få pengarna utbetalda snabbt. Den tjänsten får man i gengäld betala extra för, i form av högre räntor.

Dena absolut lägsta räntan på ett lån får du genom att nämn något värdefullt i säkerhet, som täcker upp lånets kostnad. Exempelvis en bostad.

Nu är det ju inte alla som äger värdefulla pantföremål och därför är privatlån utan säkerhet den vanligaste formen av lån.

Exempel privatlån

 • Lägsta lånebelopp 10.000 kr
 • Max lånebelopp 800.000 kr
 • Lägsta ränta: 2.95%
 • Högsta räntan 29.95%

Att låna pengar genom låneförmedlare sparar in UC-förfrågningar

Om du inte redan bestämt vilken bank du ska ansöka lånet hos, prova en låneförmedlare. Istället för att ansöka om lån hos flera banker så kan du genom, t.e.x Lendo eller Zmarta, göra en ansökan och få offert från flera banker. Med endast en UC!

Frågor och svar om att låna pengar

Vad krävs för att få låna pengar?

För att få låna pengar ska man vara myndig, svensk medborgare och ha en inkomst.

Kan jag låna till att köpa hus utan att ha en borgensman?

Vid bolån så är det huset som är säkerhet och då krävs ingen borgensman. Undantaget ifall att kreditvärdigheten är gräsligt låg, då kan en borgensman backa upp som garanti för betalning.

Kan jag få låna pengar utan ränta?

Det finns långivare som godkänner lån utan ränta tillfälligt, alltså räntefria lån som ”prova lån”. Det är främst snabblån och små belopp.

Kan man låna pengar om man har betalningsanmärkningar?

Betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder för att få låna pengar. Filtrera i listan för att se vilka banker som erbjuder lån med betalningsanmärkningar registrerade.

Populära större lån

 • Freedom Finance är en låneförmedlare som är populär ifall man vill testa att ansöka hos flera långivare, men inte kan bestämma vilken som är bäst. Du fyller enkelt i en ansökan om att låna pengar till valfritt belopp och låneförmedlare sköter resten. En UC tas och därefter kommer de anslutna bankerna att återkomma med en offert, ifall att de vill ge dig ett lån. 

Relaterade inlägg: Kan jag få låna pengar?

Konsumtionslån

Konsumtionslån med valfrihet

Konsumtionslån är ett privatlån eller blancolån som används till konsumtion. Det är ett lån utan säkerhet och många av dessa konsumtionslån gör heller ingen UC-koll. 

Belopp:
Lånevillkor:
Visa alla lån

Jämför, ansök, låna konsumtionslån upp till 300.000 kr

När du lånar pengar genom ett konsumtionslån så får du använda lånet till vad du vill. Du kan få låg eller hög ränta, beroende på om du har ett lågt eller högt kreditbetyg och lån som godkänns betalas ut av banken direkt.

Ansökan om Konsumtionslån med UC kräver en stabil ekonomi

Även lån utan UC, snabblån och smslån är en typ av konsumtionslån, om än ett dyrare sådant.

För att få låna pengar krävs en inkomst och en stabil ekonomi. Även om man kan låna med betalningsanmärkningar hos många långivare så krävs att man kan ta ansvar och betala lånet i tid. Har du betalningsanmärkningar och vill låna pengar, så bör anmärkningarna ha några månader på nacken.

En ny betalningsanmärkning kommer att göra att banken nekar dig lån och ber dig prova ansöka senare.

Konsumtionslån gör varierande kreditupplysningar

Det finns lån utan kreditupplysning från UC. Det är de som tar Bisnode och Creditsafe. Numera har det ingen betydelse ifall att du väljer en lokal bank, eftersom att ansökningsprocessen till ett lån alltid sker via Internetlån oavsett. Det man ska tänka på då man väljer lån är dels:

 • Är jag kreditvärdig
 • Har jag betalningsanmärkningar
 • Är min inkomst fullgod
 • Uppfyller jag kraven

Lån via förmedlare

Om du inte vet vilket lån du ska välja och inte har många tidigare kreditförfrågningar, så kan du göra en ansökan till en låneförmedlare. Då kommer en UC att göras, men du kommer att få besked av upp till 40 banker med en och samma låneansökan.

Det finns i dagsläget många låneförmedlare där du kan välja lån för konsumtion, eller kanske till att samla och lösa dyra befintliga krediter?

Vanliga låneförmedlare för konsumtionslån och blancolån

 1. Freedom Finance
 2. Lendo
 3. Bank Norwegian
 4. Zmarta

I samband med den nuvarande coronaepidemin så är det många som vänder sig till snabblån och banker för konsumtionslån för att få ekonomin att snurra runt. Att låna pengar med svag kreditvärdighet har blivit allt vanligare. Även om det gäller ett tillfälligt smslån eller lån på längre sikt så är det att rekommendera att först vända sig till den bank som handhar ditt bolån, ifall sådant finns.

Istället för att ta ett lån utan säkerhet, kan möjligheten finnas att belåna bostaden genom att höja befintligt bolån eller pausa amorteringen en tid. Fundera först på hur mycket du bör låna och om du kan lösa pengar på annat sätt.

Vanliga frågor

FAIRLO

FAIRLO 2000-50.000 kr

Fairlo är ett nytt lån utan UC där du kan låna 2000-50.000 kr. Kreditupplysning via Bisnode.

OM FAIRLO

Fairlo är en ny bank, ett nytt finansiellt institut från företaget Fairlo AB i Stockholm. Långivaren vänder sig till privatpersoner som är i behov att ett snabblån samma dag. Du kan låna mellan 2000 och 50.000 kr och få pengarna på kontot samma dag som ansökan beviljas. Fairlo tar inte kreditupplysning från UC.

SNABB UTBETALNING

Direktutbetalning kan göras till Danske Bank, Swedbank, SEB, Handelsbanken och Nordea. Utbetalningen görs automatiskt direkt vid beviljat lån, oavsett dag eller tid på dygnet.

Detta lån från Fairlo och Ferratum kan nog vara de lån som har snabbast utbetalning på marknaden.

Här går det att ansöka lån med betalningsanmärkningar, men du får inte ha ett aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden. Långivaren kräver inte att du har en fast inkomst och det går bra att ansöka lån om man är student eller sjukskriven.

FAIRLO KRAV

 • 20 år
 • Inkomst 120 000 kr/år
 • Svensk personnummer
 • BankID
 • Inget skuldsaldo hos Kronofogden
 • Nominell ränta 13,18% – 17,52%

Om lånet inte återbetalas i tid så tillkommer en påminnelseavgift på 60 kr. Förseningsavgiften ligger på 120 kr.

ÅNGRAT LÅNET?

Hos Fairlo kan du när som helt åberopa ångerrätt och betalar du enbart tillbaka återstående lån tillsammans med ränta. Inga avgifter tillkommer.

FAIRLO ÄR ETT NYTT SNABBLÅN UTAN UC

Fairlo är ett nytt lån som är generösa i sina kriterier och kommer att bli en stark konkurrent till liknade lån som exempelvis Frogtail. Det är ok att ansöka lån även om du har betalningsanmärkningar och det går att låna pengar med svag kreditvärdighet. Lånet tar inte UC och du kan ansöka lån dygnet runt, alla dagar i veckan.

REPRESENTATIVT RÄKNEEXEMPEL

Effektiv ränta 18,00%, 2 000 kr, över 1 år. Kostnad 186 kr i månaden, totalt: 2 233 kr.

FLEXKONTOT

Snabbt lån hos Flexkontot

Flexkontot är en kontokredit och ett lån utan UC. Men de godkänner även lån med betalningsanmärkningar och trots UC-s anmärkning om misskött kredit. Här kan du låna mellan 5000-20 000 kr.

Företaget bakom detta snabblån heter Brixolånet. Om du tycker att du känner igen namnet så tänker du rätt. Det finns faktiskt även ett lån som heter Brixo och detta är samma långivare. Dock är det två olika produkter/krediter. Hos Flexkontot kan du snabbt ansöka lån och få svar direkt.

Lånets villkor

För att kunna ansöka en onlinekredit hos Flexkontot ställs följande krav:

 • 18 år
 • Inget skuldsaldo
 • Skriven i Sverige
 • Adress i Sverige
 • Inkomst på minst 150 000 kr/år
 • Identifiering via BankID

Om du uppfyller samtliga krav ovan hos Flexkontot, så är betalningsanmärkningar inget som hindrar dig från att ansöka en kredit.

Lånets kostnader och ränta

Kostnader är ungefär som övriga snabblån och snabba krediter. Årsräntan ligger precis som hos Ferratum på 39,48% och månadsräntan 3,29%. En uppläggningsavgift på 495 kr tas ut som administrativ kostnad och sedan tillkommer samma belopp varje år som skulden är aktiv, som en ”årsavgift”. 45 kronor i aviavgift och 50 kr i uttagsavgift.

Fakta Flexkontot

Lån3000-30000 kr
Amortering1 – 180 månader
Ränta39.48 %
Eff ränta58.14 – 128.3 %
Ålder18 – 70
RäntefrittNej
Anmärkning okJa
Inkomst120,000 SEK
Upplägg,avg475 SEK
Admin.avg25 SEK
 

Räkneexempel

Kredit på 10 000 kronor som återbetalas med lika stora månatliga belopp under 12 månader. Uppläggningsavgift är 495 kronor och aviavgifter är 12 x 45 = 540 kronor. Nominell bunden årsränta är 39,48 % och den effektiva årsräntan blir 76,2 %.

Månadskostnaden kommer att vara 1 118 kronor och du kommer totalt att ha betalat 13 416 kronor (1 118 kronor x 12 månader) när krediten är återbetalad. Detta innebär en kostnad för krediten som uppgår till 3 416 kronor.

Tar Flexkontot UC?

Nej, Flexkontot har slutat med UC

Kan man ansöka lån hos Flexkontot med betalningsanmärkningar?

Absolut! Flexkontot erbjuder möjligheten till lån för alla, även dig med betalningsanmärkningar. Du måste dock vara 18 år och har en årsinkomst på minst 150.000 kr.

BYNK

När du lånar pengar av Bynk, så kan du pausa betalningen, ändra månadskostnad, utöka lånet och betala tillbaka när du vill. Bynk är ett flexibelt blancolån där du kan låna 300.000 kr utan säkerhet.

Bynk – Låna, Pausa, Ändra, Samla! Lån/Kredit 300.000 kr till vad du vill.

Bynk är en långivare som delvis har amorteringsfritt lån. Du kan pausa din amortering i totalt upp till 4 månader.

Det går inte att låna utan ränta, men med låg ränta. 

Bynk Låneprodukter

Bynk är en nytänkande bank där alla ärenden kan skötas via ”Bynkappen”. I sin produktportfölj har Bynk privatlån, kontokredit och snart även kreditkort.

Kontokrediten går att ansöka upp till 10.000 kr och har Sveriges lägsta ränta. (7,49% (effektiv årsränta 7,75%). Jämför med Ica-banken 9,24%, Handelsbanken 11,29% eller Nordea 17,61%.

Privatlånet är ett lån utan säkerhet belopp 10.000 kr – 300.000 kr. Med hjälp av Bynklånet kan du samla dina dyra lån och krediter och slå samman dessa till ett större, billigare lån.

Bynk Lånevillkor

 • 4 betalningfria månader
 • Ålder 20-70 år
 • Kreditupplysning Både Bisnode och/eller UC
 • Ränta 3.95%-19.95%
 • Återbetalningstid 3-12 år
 • Lånebelopp 10 000 – 300 000 kr

Kontakta Bynk

Bynk AB
Org: 559046-8574
Flaggan 1115
116 74 Stockholm
Tel: 020-700 700

Bynk räntefritt lån – Bynka fritt

Om du vill testa Bynks lån eller enbart ha ett lån under kortare period, så går det att ”Bynka fritt” i 14 dagar. Det innebär att du kan låna pengar i 14 dagar och betala tillbaka pengarna utan räntekostnader och avgifter. Ett räntefritt lån helt enkelt.

Kreditupplysning Bisnode eller / och UC

OBS – Bynk anger att de både tar kreditupplysning från Bisnode och UC, vilket innebär att vi inte kan ange Bynk som ett lån utan UC. I vilka fall de tar UC eller inte är från fall till fall, men mest troligt så tas Bisnode vid lägre lånebelopp och kanske vid kontokredit (?)

Representativt låneexempel:

100 000 kr i 10 år. 7,95% nominell rörlig ränta. 8,34% effektiv ränta, kostar 1 211 kr/mån (120 ggr). Att återbetala: 145 551 kr inkl. alla avgifter.

Bynk´s historia

Bynk säger själva att de är som en bank borde fungera. Med det menar de enkelheten och möjligheten att påverka sina villkor. Bynk, vilka heter numera sedan januari 20202 heter Rocker, grundades för 4 år sedan, år 2016. Bynk/Rocker ägs av flera företag såsom Prisjakt, Blocket, Lendo, Compricer, Shpock, m.fl. Det är alltså starka företag bakom.

Du har säkert stött på Rocker något sammanhang, även om du inte lånat pengar. Rocker står även bakom Blocket pay.

Det bästa med Bynk/Rocker är att allt sköts via en app på telefonen eller paddan. Nytänkande och modernt!

Fakta

Lån 10,000 – 30,000 SEK
Amortering 3 – 12 år
Ränta 3.95 – 19.95 %
Effektiv ränta 3.95 – 19.95 %
Ålderskrav 20 – 70
Räntefritt för nya kunder Nej
Godkänner betalningsanmärkningar Nej
Inkomstkrav 120,000 SEK
Uppläggningsavgift 398 SEK
Administrationsavgift 0 SEK
Räkneexempel: Exempelränta 8.95%. Räkneexempel: 100 000 kr i annuitetslån på 10 år med 7,95% nominell rörlig ränta, 8,34% effektiv ränta, kostar 1 211 kr/mån (120 ggr). Att återbetala: 145 551 kr inkl. alla avgifter. Betalar du tillbaka hela beloppet inom 14 dagar så bjuder vi på räntekostnader och avgifter.

Frågor och svar om Bynk

Gå upp