Låna 20.000 kr

Lån 20 000 kronor

Det går att låna 20.000 kronor hos de flesta långivare. Hos nästan hos alla lån utan Uc och smslån. Det är är ett lånebelopp som närmar sig maxbeloppet hos många långivare för smslån. Smslån är specialiserade på de mindre lånebeloppen och behöver inte göra en så avancerad kreditprövning vid ansökan om så små belopp som 20 000 kr.

Populära lån på 20 000 kr

När man behöver låna 20 000 kr

Det kan finnas tillfällen då man behöver låna 20.000 kr. Det kan vara till att reparera bilen, eller köpa en bättre begagnad bil eller släpvagn. Att låna 20.000 kr med ett snabblån är betydligt enklare än att låna av banken, oavsett belopp.

Vill man låna pengar till bilköp så finns det även billån, men vid ändra bilar och mindre belopp som 20.000 kr måste man ofta istället titta på blancolån utan säkerhet.

Villkor för att låna tjugo tusen kronor

För att låna 20.000 kr krävs att man har svenskt medborgarskap, svenskt bankkonto och svensk adress. Alla snabblån i Sverige lånar ut detta belopp utan säkerhet.

Risker med högräntelån

De långivare som ger små, snabba lån på 20.000 kr är högräntelån, även kallat högkostnadskrediter. Det betyder att det finns vissa isker med lånet. De största risken är att få betalningsanmärkningar, ifall att du inte kan betala tillbaka lånet.

Eftersom räntan är hög så tillkommer stora kostnader på amorteringen varje månad. Skulden växer sig alltså större beroende på hur mycket du amorterar, det vill säga betalar av.

Låna 20.000 kr utan UC

Förutom att det finns flera risker med att ta ett snabblån med hög ränta, så finns det även en del fördelar. 95% av alla svenska snabblån tar inte kreditupplysning från Upplysningscentralen. Så du kan låna pengar av flera långivare, såsom Monetti, Snabbfinans, Flexlimit m.fl. utan att de gör en UC.

Det kan vara krångligt att få lån som arbetslös, men dessa mindre lånebelopp gör det lite lättare, även för den med liten inkomst. Alla långivare är registrerade hos Finansinspektionen.

Gå upp