Låna 5000 kr

Ansök att låna litet lån 5000 kr

Ansöka att låna 5000 kr är ingen stor summa pengar, men ibland kanske nödvändig. Om du är i trångmål och i akutbehov av att låna 5000 kr snabbt eller ännu mindre belopp som att låna 1000 kr, så känns det fånigt med krångla byråkrati genom att besöka banken.

Belopp:
Villkor:
Visa fler lån

Låna 5000 kr snabbt

Är man i akut behov av mindre lånebelopp, då finns alternativet smslån och snabblån. Med ett Bank-id kan du snabbt ansöka, få besked och lån utbetalt samma dag. I vissa fall redan inom några minuter.

Låna 5000 kr utan UC

Varför så litet lån som 5000 kr?

Det kan kännas fånigt att genomgå en låneprocess för att låna ett så pass litet belopp. Men ansökningsprocessen för smslån är så pass enkel, att om du bara har ett Bank-ID att logga in med så inhämtas de flesta uppgifter automatiskt. Dock har snabblån hög ränta.

Du behöver i de flesta fall inte fylla i mer än önskat lånebelopp och återbetalningstid.

Jämför detta med att ansöka ett större lån utan säkerhet, där du måste redovisa för dina inkomst och kanske till och med lämna ett arbetsgivarintyg. Detta behövs inte när du lånar 5000 kr.

Högre ränta vid små UC-fria lån

När man lånar pengar och beloppen är små, så blir ränta högre. I utbyte får du ett lån snabbt och kan lösa ditt tillfälliga likviditetsbehov. Lån utan UC har för det mesta direktutbetalning och vissa banker även via swishlån.

Så små lån som 5000 kr kräver ingen säkerhet och återbetalningstiden ligger brukliges mellan 1-3 månader (30-90 dagar).

Som med alla lån, stora som små lånebelopp, så ska man inte ta förhastade beslut. Det är ofta lätt att låna pengar med svag kreditvärdighet, då det gäller små belopp som 5000 kr. Men det tillkommer ränta på lånet till dessa att det är helt återbetalt och missade inbetalningar kan leda till höga kostnader. Ett obetalt lån kan medföra både kostnader från inkasso och kronofogden och i slutändan bli ett väldigt dyrt lån.

Så även om du tycker att det känns riskfritt och löjligt att låna 5000 kr, så bör du vara säker på att du kommer att kunna betala tillbaka lånet.

Frågor & Svar om små lån 1000-5000 kr

Kan vem som helst låna 5000 kr?

Det krävs alltid en kreditbedömning när man lånar pengar, oavsett hur litet beloppet är

Kan man låna 5000 kr via sms, som smslån?

Man kan låna via mobilen men inte med sms som dåtidens smslån

Gå upp