Låna med många UC-förfrågningar

thumbnail

Låna med många förfrågningar hos UC

Just nu är det hög trafik på smslån. Att låna pengar då långivarna tidigare har gjort många ansökningar via Upplysningscentralen kan ställa till problem.

Många förfrågningar inverkar negativt på kreditbetyget hos UC och kommer att bidra till att banken till slut nekar dig lån. Då är lån utan UC enklare och det är dessa lån vi nu lånar hos mest.

Belopp:
Villkor:
Välj:
Visa fler lån

Det är i stort sett omöjligt att få ett lån via UC om man har 3 eller fler kreditförfrågningar registrerade de senaste 12 månaderna. Då är det tur att det finns lån utan UC. Lån som inte tar UC-upplysning ökar chansen att låna pengar 

Nackdelar med många förfrågningar

Som vi nämnt så sjunker ditt kreditbetyg då du ansöker om lån som tar UC. Det går till på så sätt att när en långivare gör sin kreditupplysning vid låneansökan så registreras det hos UC.

Men varför registreras nu detta kanske du undrar? Jo, största bankerna som tar UC och stora lånebelopp, har hårdare krav för att bevilja lån. Det räcker inte med att veta ifall att du har betalningsanmärkningar och en deklarerad inkomst.

De vill också veta om du är en aktiv lånsökare. Lån som inte tar UC-Upplysning ökar chansen att låna pengar. Mer om det längre ner i texten.

Aktiv lånesökare = dålig ekonomi

Om du ständigt ansöker nya lån så är detta ett tecken på att du inte klarar av att leva med dem inkomst du har. Det kan betyda att du letar nya lån för att betala det gamla lånet, osv. Det är ingenting som är negativt med att ansöka ett lån. Alla människor kan hamna i den sitsen. Det är däremot inte bra om man ansöker flera lån. Det tyder på en dålig ekonomi och hissar en varningsflagga hos banken.

Låna pengar med många förfrågningar när UC säger nej

UC är marknadsledande inom kreditupplysningar och när en bank för en kreditupplysning så får dem en rekommendation ifall att lån bör beviljas eller inte. Har man många förfrågningar så säger UC att kredit bör avrådas. Men det går att låna pengar när UC säger nej. Det gäller bara att välja rätt långivare. Lån som inte tar UC, alltså istället tar Credisafe, Safenod eller Bisnode är de långivare du ska sikta in dig på. Ett exempel är till exempel Saldo. Du hittar alla dessa långivare här ovan. Ansöker du hos de lån som inte tar UC-upplysning så spelar det ingen roll om du skulle ha 100 förfrågningar. Bisnode, Credisafe och Bisnode ser inte dessa kreditförfrågningar i sina kreditupplysningar. På så sätt är det lättar att få lån. Även om lån utan UC och smslån inte beviljar alla, så beviljas väldigt många fler via de alternativa kreditupplysningsföretaget.

Gå upp