LÅNA PENGAR

låna pengar direkt

LÅNA PENGAR?
Ansök 500-700.000 kr

Låna pengar online, hemifrån, i stan eller med andra ord, vart du vill via större lån utan säkerhet. Du kan låna pengar via privatlån och blancolån utan säkerhet. 

Belopp:
Villkor:
Välj:
Visa fler lån

Låna pengar när du vill, var du vill

Ett beviljat lån 500-700.000 kr, utbetalas oftast samma dag. Du kan låna pengar på förmiddagen och få utbetalning av lån på eftermiddagen! Du kan alltså låna pengar, när och varifrån vilken plats du vill. Du ansöker enklast lån direkt i din mobil, men det går bra även från PC-n eller Ipaden. När du ansöker lån får du svar direkt på skärmen och lån som beviljas av banken betalas ut så snart ansökan har signerats och godkänts.

Mindre lån, lån utan UC och snabblån, med små belopp har ofta snabbare utbetalningstid.

Privatlån – Låna pengar utan säkerhet Online

Vill du låna pengar? Du kan låna genom privatlån Online och direkt få lånet utbetalt till ditt bankonto. Det finns lån utan säkerhet, så kallade konsumtionslån, med Lånebelopp upp till 800.000 kr som inte kräver borgensman. Du kan alltså låna nästan en miljon kronor utan att behöva lämna en fysisk garanti eller säkerhet.

privatlån utan säkerhet
privatlån utan säkerhet

Kanske du har fått lånelöfte och vill låna till topplån på bolån eller låna pengar till bil utan att behöva lämna bilen som säkerhet. För mindre lån, SMSlån och snabblån kan jämföra Lån utan UC på startsidan. Det finns även swishlån

Och vill du låna för att lösa en ekonomisk besvärlig situation? För att ha möjlighet till att få låna större lånebelopp, så ska du vara 18 år fyllda och ha en fast inkomst.

Låna pengar utan borgensman upp till 700.000 kr

Det är möjligt att ansöka låna upp till 700.000 kronor utan borgensman eller säkerhet och det går att hitta lån med låg ränta Online. De större lånens ligger ränta ligger just nu från 2,9%. Dessutom kan betalningsanmärkningar godkännas hos flera långivare.

Kreditupplysning när man lånar pengar

Flera av de större lånen gör sina kreditupplysningar hos Upplysningscentralen, men inte alla. Det finns en anledning till varför man helst inte ska låna via Upplysningscentralen ifall man ansöker små lån.

Sänk inte kreditbetyget med en UC i onödan

En av anledningarna är att man riskerar att sänka sitt kreditbetyg då man lånar via UC. Om du har lågt kreditbetyg kan du istället jämföra lån där du kan låna pengar med svag kreditvärdighet.

Varför ska man låna pengar?

Det är inte bara de som inte redan har pengar som vill låna. Och det finns inte enbart snabblån och smslån att välja på. Att ansöka lån kan vara ett sätt att behålla kvar sina pengar på kontot.

Man kanske vill spara pengar till något speciellt och väljer att låta sparkotot stå, för att istället låna. Så även den som har mycket pengar, lånar faktiskt ibland också pengar.

Kanske har du hög sparränta på ditt sparkapital och får chansen att låna pengar utan ränta?

Blancolån och att låna pengar större lån utan säkerhet - Bild

Företag tar ofta lån och lånar pengar för att göra en investering eller har kanske en checkkredit. Det är bra att kunna ha tillgång till likvida medel, till dess att kunderna betalar sina fakturor, att ha kassalikviditet.

Slutligen så är det naturligtvis vanligast att låna till hus, då oftast med bolån.

Privatpersoner brukar ibland ta lån för att klara av vardagsutgifterna under månaden. Lån nyttjas även till att göra en resa eller för att unna sig något.  Man lånar både stora och små belopp. Det vanligast beloppet, vid ansökan utan säkerhet och oftast vill låna 300 000 kr

 

Villkor för att låna

Alla kan inte bli beviljad lån och får inte låna pengar. Det finns tyvärr inte lån som beviljar alla. För att kunna ingå ett låneavtal, så krävs för det första att man har åldern inne. Man måste vara myndig och ha fyllt 18 år. Och därefter att man uppfyller de lånevillkor som långivare har.

 • Vara myndig, minst 18-23 år
 • Inneha ett svenskt bankkonto
 • Vara svensk medborgare
 • Ej ha skuldsaldo hos Kronofogden

Olika sorters lån

Som privatperson kan man använda olika lån. Det vanligaste är blancolån, vilket är ett lån utan säkerhet. Medan blancolån används ofta som topplån till ett bolån så erbjuder idag alla banker lån utan säkerhet. Och de flesta människor är bekanta med de låneformer som erbjuds.

 • privatlån
 • lån utan uc
 • sms-lån
 • snabblån
 • bolån
 • billån
 • båtlån
 • kreditkonto
 • kreditkort

Får man låna pengar med betalningsanmärkningar?

Utöver dessa vanliga lånevillkor, så brukar banken många gånger, kräva att du som låntagare ska vara folkbokförd i Sverige sedan 3 år. Andra krav kan för att låna pengar kan många gånger vara avsaknad av betalningsanmärkningar, med detta är inget hinder för att få låna hos ett flertal banker. 

Det finns speciella banker som specialiserat sig på att erbjuda lån med betalningsanmärkningar så anmärkningar behöver vara det största problemet för att få låna.

Man får inte heller vara i konkurs eller ha skuldsanering, samt måste ha ett personligt BankID på fil eller mobilt bankID.

För att bli beviljad att låna pengar från långivare av blancolån krävs det att din ekonomi är bra. Din hushållsbudget ska klara av att amortera på ett lån.

Du kommer med högsta sannolikhet, att få ett nej till att låna pebgar ifall du har ett skuldsaldo hos Kronofogden

Flest lån med anmärkningar beviljas hos lån som inte tar UC

För att låna pengar utan säkerhet krävs ofta att du inte har betalningsanmärkningar, men inte allltid. Det finns flera långivare, där man kan få låna pengar med betalningsanmärkningar. Det finns flest långivare att välja på med betalningsanmärkningar, om du ansöker de krediter som är lån utan UC.

Numera så är det vanligast att man lånar pengar online och inte går till en fysisk bank, Oavsett om lånar pengar från Swedbank, Nordea, Handelsbanken eller Länsförsäkringar eller ett snabblån som t.e.x Flexkontot eller Wästgöta finans.

 

Ingen säkerhet krävs för att låna pengar

Att låna pengar utan säkerhet ger högre ränta än ett lån med säkerhet, som till exempel bolån. Vill du låna pengar trots att du har betalningsanmärkningar? Då kommer banken troligen att kräva en säkerhet i form av bra inkomst eller en borgensman av dig. Anledningen till det är att de vill ha en garanti för att de ska få tillbaka sina pengar.

Teckna låneskydd vid lån

Om du inte har någon fast egendom att sätta som pant, då kan du kanske försöka be en vän eller släkting att stå som medlåntagare när du vill låna pengar. Det kan också vara en bra ide att teckna ett låneskydd ifall att det erbjuds.

Låna pengar med Borgensman och Medlåntagare

Tidigare hette det då att man hade en borgensman för sitt lån, men numera pratar man om medlåntagare. Medlåntagaren får även hen genomgå en kreditprövning, då det kommer att tas in kreditupplysning på er båda. Då kommer ni att måste lämna en redovisning av er ekonomiska förmåga.

Borgensmannen ska ha bra kreditvärdighet

Hen ska inte ha betalningsanmärkningar och kunna uppvisa en bra betalningsförmåga. Därefter kommer banken att väga upp dina ekonomiska svagheter, eftersom de vill vara säkra på att återfå pengarna. Man måste för det andra, även kunna uppvisa att man har en giltig identifiering, om man vill låna pengar.

Och detta görs då enklast med en e-legitimation som BankID. Läs igenom alla villkor noga innan du lånar.

Är det bättre att låna pengar Online än att gå till sin ”vanliga” bank”

Om man redan har en bankkontakt på ett fysiskt kontot och känner sig trygg med denne, så ska man naturligtvis vända sig dit. Sedan kan det ändå finnas hinder på vägen som gör att din bankman inte kan hjälpa mig.

Du kan t.e.x vara maxbelånad i den banken, eller så har du råkat få betalningsanmärkningar, vilken strider på deras policy. Vad gäller andra tjänster än att låna pengar, så är det oftast mer lönsamt att jämföra produkterna.

Genom att själv jämföra online så kommer du nästan alltid undan billigare än om du går till exempelvis SEB-Skandinaviska Enskilda banken.

Vanligaste lånebelopp

De vanligaste lånebeloppen nu, år 2019 är blancolån mellan 5000 kr och 800.000 kr. Och med återbetalningstid mellan 1 och 15 år. För att kunna bli beviljad det högre lånebeloppet, det vill säga, över en halv miljon kronor, så krävs det att kreditbetyget är högt.

Man bör fundera varför man ska låna pengar om man inte har råd till det man behöver. Då borde det första alternativet vara att försöka öka inkomsterna innan man ansöker ett lån. Det krävs en inkomst för att få ett privatlån och alla kan inte bli beviljad att låna stora belopp.

Hela livssituation berörs av att låna pengar oavsett om det är så eller större lånebelopp.

Privatlån och användningsområde för att låna pengar utan säkerhet

När du ansöker om ett större privatlån blir processen lite större än då du ansöker om ett lån utan UC. Om banken ska skicka över stora pengar till dig så vill de garantera sig att de får tillbaka dem.

Genom göra en kreditprövning från UC så får de en stabilare grund att gå på inför ett kreditbeslut.

Därför tar de allra flesta privatlån och lån över 50.000 kr sin kreditupplysning från UC. Vid ansökan kommer du också att få göra en lite större redogörelse för dina inkomster och utgifter. Detta är egentligen inget avancerat och tar bara några minuter att fylla i.

Privatlån utbetalas oftast samma dag eller inom 1-3 dagar

När man ansöker ett smslån eller snabblån så går hela processen blixtsnabbt, därav namnet. Ofta får man pengarna utbetalt samma dag. När man ska låna pengar av privatlån tar det lite längre tid, mellan 1-3 dagar.

Men det går ändå att få pengar på kontot samma dag om allt flyter på. Fyll i en ansökan före lunch se till att allt översstämmer med uppgifterna som banken kommer att se i sin UC.

Ansökningsprocessen går med automatik

Om inget är missvisande så kommer ansökan att behandlas automatisk och du får besked direkt online. Om något inte stämmer, eller avviker från UC-s uppgifter så blir det en manuell prövning. En manuell prövning kräver handpåläggning av en person. Det kan ta en dag och då är det inte säkert utbetalningen hinner processas direkt.

Ett vanligt exempel på när en manuell prövning måste göras är när inomstuppgifterna från Skatteverket inte registerats hos UC. Så se till att det överensstämmer för att spara in tid.

Ränta och kostnader för privatlån

Privatlån är ”billigare” och mer lönsamt än snabblån. Vitsen med små och snabba lån är att få pengarna utbetalda snabbt. Den tjänsten får man i gengäld betala extra för, i form av högre räntor.

Dena absolut lägsta räntan på ett lån får du genom att nämn något värdefullt i säkerhet, som täcker upp lånets kostnad. Exempelvis en bostad.

Nu är det ju inte alla som äger värdefulla pantföremål och därför är privatlån utan säkerhet den vanligaste formen av lån.

Exempel privatlån

 • Lägsta lånebelopp 10.000 kr
 • Max lånebelopp 800.000 kr
 • Lägsta ränta: 2.95%
 • Högsta räntan 29.95%

Att låna pengar genom låneförmedlare sparar in UC-förfrågningar

Om du inte redan bestämt vilken bank du ska ansöka lånet hos, prova en låneförmedlare. Istället för att ansöka om lån hos flera banker så kan du genom, t.e.x Lendo eller Zmarta, göra en ansökan och få offert från flera banker. Med endast en UC!

Frågor och svar om att låna pengar

Vad krävs för att få låna pengar?

För att få låna pengar ska man vara myndig, svensk medborgare och ha en inkomst.

Kan jag låna till att köpa hus utan att ha en borgensman?

Vid bolån så är det huset som är säkerhet och då krävs ingen borgensman. Undantaget ifall att kreditvärdigheten är gräsligt låg, då kan en borgensman backa upp som garanti för betalning.

Kan jag få låna pengar utan ränta?

Det finns långivare som godkänner lån utan ränta tillfälligt, alltså räntefria lån som ”prova lån”. Det är främst snabblån och små belopp.

Kan man låna pengar om man har betalningsanmärkningar?

Betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder för att få låna pengar. Filtrera i listan för att se vilka banker som erbjuder lån med betalningsanmärkningar registrerade.

Populära större lån

 • Freedom Finance är en låneförmedlare som är populär ifall man vill testa att ansöka hos flera långivare, men inte kan bestämma vilken som är bäst. Du fyller enkelt i en ansökan om att låna pengar till valfritt belopp och låneförmedlare sköter resten. En UC tas och därefter kommer de anslutna bankerna att återkomma med en offert, ifall att de vill ge dig ett lån. 

Relaterade inlägg: Kan jag få låna pengar?

Gå upp