LÅNA PENGAR

privatlån utan säkerhet lån utan uc

Låna pengar 10.000-800.000 kr

Vill du låna pengar via stora lån? Du kan låna pengar via privatlån och direkt få lånet utbetalt. Lånebelopp upp till 800.000 kr kräver ingen borgensman. Du kan alltså låna nästan en miljon kronor utan säkerhet.

Belopp
Löptid
  • Filtrera
  • Välj enbart lån utan UC
  • Godkänner betalningsanmärkning
  • Lösa lån och skulder

Kanske du har fått lånelöfte och vill låna till topplån på bolån eller låna pengar till bil utan att behöva lämna bilen som säkerhet. För mindre lån, SMSlån och snabblån kan du återgå till Lån utan UC på startsidan. Läs merVill du låna för att lösa en ekonomisk besvärlig situation? För att ha möjlighet till att få låna pengar till större lånebelopp, så ska du vara 18 år fyllda och ha en fast inkomst. Det är möjligt att låna pengar upp till 800.000 kronor utan borgensman eller säkerhet. Det går även att låna pengar till låg ränta. På de större lånen ligger räntan just nu från 2,9% och betalningsanmärkningar kan även godkännas hos flera lån. Många större lån gör sina kreditupplysningar från Upplysningscentralen, men inte alla Det finns en anledning till varför man inte ska låna via Upplysningscentralen.

Varför låna pengar?

Låna pengar - större lån privatlån

Det är inte bara de som inte redan har pengar som vill låna pengar. Och det finns inte enbart snabblån och smslån att välja på. Att låna pengar kan vara ett sätt att behålla kvar sina pengar på kontot.

Man kanske vill spara pengar till något speciellt och väljer att låta sparkotot stå, för att istället låna. Så även den som har mycket pengar, lånar ofta pengar.

Kanske har du hög sparränta på ditt sparkapital och får chansen att låna pengar utan ränta? Ta den!

Företag tar ofta lån och lånar pengar för att göra en investering eller har kanske en checkkredit. Det är bra att kunna ha tillgång till likvida medel, till dess att kunderna betalar sina fakturor, att ha kassalikviditet.

Slutligen så är det naturligtvis vanligast att låna pengar till hus, då oftast med bolån.

Blancolån – låna pengar utan borgensman

Privatpersoner brukar ta lån för att klara av månaden, göra en resa eller för att unna sig något. Man kanske låna stora och små beopp men som man ansöker blancolån sjäv utan medlåntagare så kan man oftast låna 300 000 kr

Alla får inte låna pengar. För att kunna ingå ett avtal om lån så krävs för det första att man har åldern inne. Man måste vara myndig och ha fyllt 18 år. Och därefter att man uppfyller de lånevillkor som långivare har. Att vara myndig och äga ett svenskt bankkonto är gemensamt för alla kreditgivare som lånar ut pengar.

Utöver det kan banken att låntagaren ska vara folkbokförd i Sverige sedan 3 år. Andra krav kan för att låna pengar kan vara: sakna betalningsanmärkningar och skuldsaldo. Man får inte vara i konkurs eller ha skuldsanering, samt måste ha ett BankID på fil eller mobilt bankID.

För att bli beviljad att låna pengar från långivare av blancolån, då krävs det att din ekonomi är bra. Och att din hushållsbudget klarar av att amortera på ett lån. Du kommer med högsta sannolikhet, att få ett nej till lån om du har skuldsaldo.

Villkor för att få låna pengar

För att låna pengar utan säkerhet krävs ofta att du inte har betalningsanmärkningar, men inte allltid. Det finns flera banker online, där man kan få låna pengar med betalningsanmärkningar. Detta finns flest långivare att välja på om du ansöker de krediter som är lån utan UC.

Numera så är det brukligt att man lånar pengar online. Oavsett om du från vanligast bankerna lånar pengar från Swedbank, Nordea eller Länsförsäkringar eller ett snabblån som t.e.x Flexkontot.

Att låna pengar utan säkerhet ger högre ränta än ett lån med säkerhet, som till exempel bolån. Vill du låna pengar trots att du har betalningsanmärkningar? Då kommer banken för det första, att kräva en säkerhet av dig. Anledningen till det är att de vill ha en garanti för att de ska få tillbaka sina pengar.

Om du inte har någon fast egendom att sätta som pant, då kan du kanske försöka be en vän eller släkting att stå som medlåntagare när du vill låna pengar. Det kan också vara en bra ide att teckna ett låneskydd ifall att det erbjuds.

Låna pengar med  Borgensman och Medlåntagare

Tidigare hette det då att man hade en borgensman för sitt lån, men numera pratar man om medlåntagare. Medlåntagaren får även hen genomgå en kreditprövning. Det kommer att tas in kreditupplysning på er båda och ni kommer att måste lämna redovisning av er ekonomiska förmåga.

Hen ska inte ha betalningsanmärkningar och kunna uppvisa en bra betalningsförmåga. Därefter kommer banken att väga upp dina ekonomiska svagheter, eftersom de vill vara säkra på att återfå pengarna. Man måste för det andra, även kunna uppvisa att man har en giltig identifiering, om man vill låna pengar.

Och detta görs då enklast med en e-legitimation som BankID. Läs igenom alla villkor noga innan du lånar.

Är det bättre att låna pengar Online än att gå till sin ”vanliga” bank”

Om man redan har en bankkontakt på ett fysiskt kontot och känner sig trygg med denne, så ska man naturligtvis vända sig dit. Sedan kan det ändå finnas hinder på vägen som gör att din bankman inte kan hjälpa mig.

Du kan t.e.x vara maxbelånad i den banken, eller så har du råkat få betalningsanmärkningar, vilken strider på deras policy. Vad gäller andra tjänster än att låna pengar, så är det oftast mer lönsamt att jämföra produkterna. Genom att själv jämföra online så kommer du nästan alltid undan billigare än om du går till exempelvis SEB-Skandinaviska Enskilda banken.

Vanligaste lånebelopp

De vanligaste lånebeloppen nu, år 2019 är blancolån mellan 5000 kr och 800.000 kr. Och med återbetalningstid mellan 1 och 15 år. För att kunna bli beviljad det högre lånebeloppet, det vill säga, över en halv miljon kronor, så krävs det att kreditbetyget är högt.

Man bör fundera varför man ska låna pengar om man inte har råd till det man behöver. Då borde det första alternativet vara att försöka öka inkomsterna innan man ansöker ett lån. Det krävs en inkomst för att få ett privatlån och alla kan inte bli beviljad att låna stora belopp.

Hela livssituation berörs av att låna pengar oavsett om det är så eller större lånebelopp.

Privatlån och användningsområde för att låna pengar utan säkerhet

Större lån - låna pengar via privatlån utan säkerhetNär du ansöker om ett större privatlån blir processen lite större än då du ansöker om ett lån utan UC. Om banken ska skicka över stora pengar till dig så vill de garantera sig att de får tillbaka dem.

Genom göra en kreditprövning från UC så får de en stabilare grund att gå på inför ett kreditbeslut.

Därför tar de allra flesta privatlån och lån över 50.000 kr sin kreditupplysning från UC. Vid ansökan kommer du också att få göra en lite större redogörelse för dina inkomster och utgifter. Detta är egentligen inget avancerat och tar bara några minuter att fylla i.

Privatlån utbetalas inom 1-3 dagar

När man ansöker ett smslån eller snabblån så går hela processen blixtsnabbt, därav namnet. Ofta får man pengarna utbetalt samma dag. När man ska låna pengar av privatlån tar det lite längre tid, mellan 1-3 dagar. Men det går ändå att få pengar på kontot samma dag om allt flyter på. Fyll i en ansökan före lunch se till att allt översstämmer med uppgifterna som banken kommer att se i sin UC.

Om inget är missvisande så kommer ansökan att behandlas automatisk och du får besked direkt online. Om något inte stämmer, eller avviker från UC-s uppgifter så blir det en manuell prövning. En manuell prövning kräver handpåläggning av en person. Det kan ta en dag och då är det inte säkert utbetalningen hinner processas direkt.

Ett vanligt exempel på när en manuell prövning måste göras är när inomstuppgifterna från Skatteverket inte registerats hos UC. Så se till att det överensstämmer för att spara in tid.

Ränta och kostnader för större lån utan säkerhet

Privatlån är ”billigare” och mer lönsamt än snabblån. Vitsen med små och snabba lån är att få pengarna utbetalda snabbt. Den tjänsten får man i gengäld betala extra för, i form av högre räntor. Dena absolut lägsta räntan på ett lån får du genom att nämn något värdefullt i säkerhet, som täcker upp lånets kostnad. Exempelvis en bostad.

Nu är det ju inte alla som äger värdefulla pantföremål och därför är privatlån utan säkerhet den vanligaste formen av lån.

Prisexempel privatlån

  • Lägsta lånebelopp 10.000 kr
  • Max lånebelopp 800.000 kr
  • Lägsta ränta: 2.95%
  • Högsta räntan 29.95%

Privatlån genom låneförmedlare sparar in UC-förfrågningar

Om du inte redan bestämt vilken bank du ska ansöka lånet hos, prova en låneförmedlare. Istället för att ansöka om lån hos flera banker så kan du genom, t.e.x Lendo eller Zmarta, göra en ansökan och få offert från flera banker. Med endast en UC!

Frågor och svar om att låna pengar


-Kan man låna pengar om man har betalningsanmärkningar?

Svar

Betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder för att få låna pengar. Filtrera i listan för att se vilka banker som erbjuder lån med betalningsanmärkningar registrerade.

-Kan jag få låna pengar utan ränta?

Svar

De finns långivare som godkänner räntefria lån som ”prova lån”. Främst snabblån.

-Hur snabbt får jag besked på om jag får låna pengar?

Svar

När du ansöker om ett lån så får du svar direkt på skärmen efter att ansökan skickats iväg.

-Kan jag låna till att köpa hus utan att ha en borgensman?

Svar

Vid bolån så är det huset som är säkerhet och då krävs ingen borgensman.

-Vad krävs för att få låna pengar?

Svar

För att få låna pengar ska man vara myndig, svensk medborgare och ha en inkomst.


Gå uppåt