Låna 7000 kr

låna 7000 kr

Behöver du låna 7000 kr?

Vissa månader kanske inte lönen räcker till, ifall oväntade utgifter dyker upp. Du kanske har varit på synundersökning och fått veta att du behöver köpa glasögon för 7000 kr. Priset för glasögon är ingenting som Landstinget står för, utan du måste betala dem själv.

Förutom kostnaden för synundersökning på 600 kr så tillkommer kostnad för glas och bågar och det är lätt att summan kommer upp i omkring 7000 kr för kompletta glasögon.

Ett lån på 7000 kr kan täcka kostnaden för glasögon

Ett par glasögon kan kosta mellan 3000-15,000 kr, beroende av vilket synfel du har och vilka glas som behöver sättas in. Om man har en normallön, så finns oftast inte utrymme för en så stor utgift som nya glasögon. Därför brukar optikern kunna erbjuda avbetalning på köpet.

7000 kr som investering?

Att köpa glasögon kan ses som en investering i sig själv. Utan glasögon ser du inte tillräckligt bra för att kunna prestera på topp. Om du presterar bra så har du möjlighet att tjäna mer pengar. Så ett lånebelopp på 7000 kr för att köpa glasögon kan ses som en investering för framtiden.

Låna 7000 kr via smslån eller avbetalning

Frågan är om du ska bekosta glasögonen med en avbetalningsplan eller ta ett litet och enklare lån utan säkerhet. Det lån som krävs är inte stort och de flesta vanliga banker lånar inte ut så pass små summor. Istället hänvisar de då istället till en kredit eller ett kreditkort. Räntorna för båda dessa är vanligtvis oerhört höga. Många tittar därför istället på smslån. Men kan sms lån bevilja alla?

Det kan låta dumt att ta ett smslån för att köpa glasögon. Smslånen har under flera år varit omskrivet som negativt. Och räntan på smslån kan många gånger vara lika hög som vid avbetalning.

Frågan är om det inte ändå kan vara ett bättre alternativ än avbetalning? Om du vet att du kan betala av skulden inom kort så kommer du, genom att ta ett smslån vara kvitt skulden ganska snart. Lägger du däremot upp en avbetalningplan på 1–3 år så dras du med en skuld som ska amorteras varje månad.

Jämför kostnaderna för avbetalning vs smslån 7000 kr

Enda sättet att få reda på hur du bäst skaffar 7000 kr på bästa sätt, är naturligtvis att jämföra de olika alternativen. Jämför kostnaden för att låna 7000 kr via smslån, vs att avbetala 7000 kr. Många gånger är det ditt kreditbetyg som styr om du får göra en avbetalning. Du kan få låna pengar med svag kreditvärdighet, men du kommer inte att bli godkänd i en kreditprövning om avbetalningsplan ifall du har betalningsanmärkningar.

Avbetalningsplan på 7000 kr med många förfrågningar

I de flesta fall så används UC vid ansökan om avbetalningsplan hos optikerna. Du kommer då troligen att bli nekad en avbetalningsplan, ifall att du har ett lågt kreditbetyg, betalningsanmärkningar och många registrerade förfrågningar. I sådana fall har du inte så många alternativ att välja på annat än att titta på lån utan UC, som smslån och snabblån eftersom lån som tar UC inte godkänner många förfrågningar.

  • Banken lånar inte ut så små belopp
  • Kortkrediter är dyra
  • Smslån är dyra
  • Avbetalningsplaner kommer inte att godkännas

Så vad ska man då välja för att få låna 7000 kr till nya glasögon?

Ekonom at LÅN UTAN UC | Website | + posts

Martin studerar ekonomi och har ett stort intresse och kunskap inom snabblån och smslån. Han skribent hos LånutanUC.se sedan år 2018

Gå upp