Låna 100.000 kr

Låna 100.000 kr till vad du vill

När man vill låna pengar så är det vanligt att man letar lån omkring 100.000 kr. För 100.000 kr kan man t.ex köpa en begagnad bil eller renovera lägenheten. Beloppet är ganska stort och ett lån på 100.000 kr kan räcka långt ifall att man har utebliven lön eller tillfällig arbetslöshet.

Ansök 100.000 kr utan säkerhet

Belopp:
Villkor:
Visa mer resultat

Långivare 100.000 kr

Samtliga nedan långivare tar UC, men är snällare i bedömningen än storbankerna så chansen är större att bli beviljad lån nedan än hos t.e.x Swedbank. Vi ska inte kalla dem för lätta lån, men kreditbedömningen ser inte likadan ut från bank till bank. Vissa långivare godkänner även lån trots att du har betalningsanmärkning.

Generellt kan du tänka att ju högre ränta långivaren tar ut, desto lägre krav har de för att bevilja lån. Du kan nog inte låna utan inkomst, men inkomsten behöver inte vara lika hög som då du lånar hos storbankerna.

Villkor för att låna 100.000 kr

Det är inte lika höga krav för att låna 100.000 kr via ett privatlån, som att låna 300.000 kr. Vid mindre belopp som man kan räkna om man ska låna 20.000 kr eller upp till 100.000 så krävs ofta ingen medlåntagare. Det går alltså att låna pengar utan säkerhet för krediten.

Det finns inga långivare som beviljar lån utan UC till så stora belopp. Det största lån som inte tar kreditupplysning från UC är Untie med maxbelopp 80.000 kr. Behöver man ändå låna 100.000 kr utan UC kanske man istället får vända sig till 2 långivare.

Låna inte för många lån

Det rekommenderas inte att låna hos flera långivare, dels så ökar riskerna att hamna i betalningssvårigheter och dels så blir månadsamorteringen väldigt hög. Eftersom de lån som inte tar UC oftast är SMSlån och snabblån så har lånen höga räntor. Så kallade högkostnadskrediter.

Många ansöker om ett lån för att lösa sig ur en knipa av skulder, men det är oftast inte en bra ide.

Det kan vara värt att testa att ansöka om 100.000 kr via ett privatlån, innan man vänder sig till flera snabblån. Även om du har en låg kreditvärdighet och banken nekat lån, så finns det långivare som tar UC och beviljar lån på liknande kriterier som snabblån. Thorn<, Léasy och Klicklån är exempel på långivare som ibland är enklare än den vanliga banken. Där kan du kanske få låna pengar även om de tar UC.

Gå upp