BLANCOLÅN

Bild - Blancolån och att låna pengar utan säkerhet

Blancolån är ett så kallat ”blankt” lån. Detta betyder att långivaren inte kräver någon säkerhet då du ska låna pengar av dem. Om du till exempel ansöker om ett bolån så lämnar du säkerhet för lånet genom att upprätta ett pantbrev på din bostad. Men när du lånar ett blancolån, då är det din återbetalningsförmåga som blir säkerhet för lånet. Därför är det också högre krav för att få blancolån och inte så enkelt att få låna pengar med svag kreditvärdighet.

Blancolån finns att låna upp till 700.000 kr utan säkerhet och man kan låna trots betalningsanmärkning.

Välj belopp 123
Välj löptid 123
  • Visa endast:
  • Lån utan UC
  • Lån som godkänner anmärkning
  • Direktutbetalning
Sortera efter:
Visa fler lån

Olika blancolån

Alla lån utan Uc är i grund och botten, blanka lån, det vill säga lån utan säkerhet. Även smslån är blancolån. Såvida långivaren inte kräver någon säkerhet, så är det ett blancolån.

Det finns blancolån i olika storlekar. Om tar till exempel ett smslån, då är minsta lånebelopp för lån utan säkerhet 500 kr. Det kan låta som ett litet obetydligt belopp att behöva låna, men om det fattas just 500 kr för att kunna betala sina räkningar, då är det ett betydelsefullt belopp.

Går man upp till större belopp så finns det blancolån upp till 700.000 kr. För att bli beviljad ett så stort lån utan säkerhet, då krävs det att ekonomin är god. En kreditupplysning ska heller inte visa några oklarheter. Till exempel betalningsanmärkningar eller utmätningsförsök. Det får heller inte finnas något aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden. Exempel på långivare som ger stora krediter utan säkerhet är Swedbank, Nordea, Lendo med flera.

Kreditupplysning som tas vid blancolån

Eftersom snabblån, smslån, lån utan Uc och andra lån skiljer sig, främst i storleken på lånebelopp, så skiljer sig också vilken kreditupplysning lånet tar. Lån med mindre belopp, upp till 100.000 kr kan klara sin kreditprövning genom att göra en kreditupplysning från t.e.x Creditsafe eller Bisnode. Men stora lån på några hundra tusen kronor kräver oftast en grundligare redogörelse för din ekonomi innan ett låneavtal kan ingås.

Blancolån ränta och kostnader

Blancolån av den större modellen, d.v.s lån mellan 100.000 – 700.000 ger möjlighet till långa återbetalningtider. Vanligast förekommande är 3-6 år, men det  går att amortera under både längre och kortare tid, ända upp till 15 år.

Ju längre löptid du väljer för ditt lån, desto mer kommer den totala kostnaden bli för lånet då det är slutbetalt. Lånets ränta tickar för varje månad som går.

Även om alla banker har riktlinjer och exempelränta så är det alltid en individuell bedömning som i slutändan görs. Hur pass hög eller låg ränta just du får beror till stor del på hur din ekonomi ser ut. Är du en så kallad riskkund så kommer räntan att bli större, än för den som har ett exemplariskt utlåtande av kreditupplysningsföretaget.

Villkor för lån utan säkerhet

Att låna pengar utan säkerhet är vid ansökan precis som vilket lån som helst. Oavsett om det är smslån, blancolån, privatlån, snabblån eller annan högkostnadskredit. Man gör på samma sätt vid ansökan. Du fyller i namn, adress, personnummer, adress, telefonnummer, bankkonto-nummer och ofta en liten redogörelse för hur din ekonomi ser ut i dagsläget.

Om du har andra lån och krediter så kommer du att få uppge detta. Du behöver inte skriva vilka andra lån du har, men ska ange det totala beloppet andra lån du har aktiva.

Back To Top