BLANCOLÅN

Ansök blancolån

Blancolån är ett så kallat ”blankt” lån. Detta betyder att långivaren inte kräver någon säkerhet då du ska låna pengar av dem. Om du till exempel ansöker om ett bolån så lämnar du säkerhet för lånet genom att upprätta ett pantbrev på din bostad.

Men när du lånar ett blancolån, då är det din återbetalningsförmåga som blir säkerhet för lånet. Därför är det också högre krav för att få blancolån och inte så enkelt att få låna pengar med svag kreditvärdighet. Det går att låna 100.000 kr utan medlåntagare med hyfsad inkomst, men om din kreditvärdighet är låg och du vill låna högre belopp bör du ha en medlåntagare.

Belopp
Löptid
  • Filtrera
  • Välj enbart lån utan UC
  • Godkänner betalningsanmärkning
  • Lösa lån och skulder
Fler lån

Bild - Blancolån och att låna pengar utan säkerhetOlika blancolån

Alla lån utan Uc är i grund och botten, blanka lån, det vill säga lån utan säkerhet. Även smslån är blancolån. Såvida långivaren inte kräver någon säkerhet, så är det ett blancolån.

Det finns blancolån i olika storlekar. Om tar till exempel ett smslån, då är minsta lånebelopp för lån utan säkerhet 500 kr. Det kan låta som ett litet obetydligt belopp att behöva låna.

Men om det fattas just 500 kr för att kunna betala sina räkningar, då är det ett betydelsefullt belopp.

Går man upp till större belopp så finns det blancolån upp till 700.000 kr. För att bli beviljad ett så stort lån utan säkerhet, då krävs det att ekonomin är god. En kreditupplysning ska heller inte visa några oklarheter. Till exempel betalningsanmärkningar eller utmätningsförsök.

Det får heller inte finnas något aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden. Exempel på långivare som ger stora krediter utan säkerhet är Swedbank, Bank Norwegian, Nordea, Lendo med flera.

Blancolån ränta och kostnader

Blancolån av den större modellen, d.v.s lån mellan 100.000 – 700.000 ger möjlighet till långa återbetalningtider. Vanligast förekommande är 3-6 år, men det  går att amortera under både längre och kortare tid, ända upp till 15 år.

Ju längre löptid du väljer för ditt lån, desto mer kommer den totala kostnaden bli för lånet då det är slutbetalt. Lånets ränta tickar för varje månad som går.

Även om alla banker har riktlinjer och exempelränta så är det alltid en individuell bedömning som i slutändan görs. Hur pass hög eller låg ränta just du får beror till stor del på hur din ekonomi ser ut. Är du en så kallad riskkund så kommer räntan att bli större, än för den som har ett exemplariskt utlåtande av kreditupplysningsföretaget.

Gå uppåt