LÅN UTAN SÄKERHET

lån utan säkerhet - blancolån

LÅNA UTAN SÄKERHET

Lån utan säkerhet – Låna pengar utan säkerhet eller borgen
Låna 5000-600.000 kr

Lån utan säkerhet innebär blancolån och lånade pengar från lån som inte kräver säkerhet kan användas till vad du vill. Jämför villkor och låna utan säkerhet för att få bästa ränta på lånet. Blancolån är större lån än lån utan UC, smslån och snabblån.

Ansök lån utan säkerhet direkt

Belopp:
Villkor:
Visa fler lån

Lån utan säkerhet är de mest populära lånen. För att få låna utan säkerhet behövs ingen borgensman eller fastighet som pant och du ansöker enklare online är på bankkontoret. Låna pengar dygnet runt utan säkerhet. Jämför & Hitta bästa ränta för blancolån.

Om lån utan säkerhet

Lån utan säkerhet / Blancolån

Lån utan säkerhet

5000 – 600.000 kr

Låneränta

2.95%-29.40%

Lån Utbetalas

1-3 dgr

Ansöka med anmärkning

Ja

Vanligaste frågor om lån utan säkerhet

Kan jag få lån utan säkerhet även om jag har lågt kreditbetyg?

Ja, Lån utan säkerhet, det vill säga Mindre blancolån kan bevilja lån med lågt kreditbetyg och du hittar alla lånen hos LånutanUC.se
kreditbetyget påverkar lånet

Vad får man använda blancolånet till?

Till vad du vill! Kräver lånet inte säkerhet så kräver inte heller banken att få veta vad du ska göra med pengarna. Då du får låna pengar till vad du du vill, utan frågor.

Hur mycket får jag låna utan säkerhet?

Det finns banker som kan ge dig lån utan säkerhet och utan krav på borgen upp till 600 000 kr. För att låna så höga lånebelopp utan säkerhet, krävs att du har en ganska hög deklarerad inkomst och bra kreditscoring.

Vilka banker godkänner flest lån utan säkerhet?

Lån utan säkerhet som har hög beviljandegrad ger ut många beviljade blancolån, även vid lägre kreditbetyg. En av de långivare som godkänner flest lån utan krav på säkerhet, är Thorn. Där krävs ingen borgensman för att låna.

Är blanco lån utan säkerhet på 600.000 kr svårare att få än små snabblån?

Det kan i vissa fall vara svårare att få ett lån utan säkerhet. Dels om du har många förfrågningar hos UC, dels om du vill låna stort belopp och har liten inkomst.
Blancolån - lån utan säkerhet

Vilken typ av lån utan säkerhet ska man undvika?

Lån med högre räntor, högkostnadskrediter och snabblån upp till 40% ränta gör att den totala kostnaden för lånet blir dyrt. Att hitta ett lån med så låg ränta som möjligt är självklart prioriterat i den mån kreditbetyget tillåter.

Vad betyder lån utan säkerhet och vad innebär det att ta ett blancolån?

Banklån som inte tar ut en pant eller begär borgensman är densamma som att låna utan säkerhet. Det innebär att du inte behöver äga ett hus att belåna och att du kan köpa en bil utan bilen som säkerhet.

Vilken är bästa banken för att låna pengar utan säkerhet?

Bästa banken där du inte behöver lämna säkerhet för att låna, än de banker som erbjuder större lån till lägre räntor.

Låna utan säkerhet med lägre effektiv ränta

Man skulle kunna säga att ju mer pålitlig du framstår i kreditupplysningen, desto lägre ränta erbjuds du av banken.

 • Att låna utan säkerhet, med dåligt kreditbetyg betyder att du troligen får en högre utlåningsränta än snittet.
 • Generellt så har lån utan säkerhet ändå lägre effektiv ränta än snabblånen.
 • Att ta lån utan säkerhet som privatlån, ger alltid lägre ränta än vad högkostnadskrediterna ger, vilket beror på att löptiderna för blancolånen är längre.

Lån utan säkerhet och blanco-lån erbjuder ofta Individuell ränta

Lån utan säkerhet har sällan en fast ränta. Det är omöjligt att säga exakt vilken ränta just du kommer få eftersom räntesättningen är individuell för dessa blancolån och ofta baseras räntan på din förmåga att betala tillbaka lånet. Generellt brukar dock räntan hamna någonstans mellan 3 och 30%. när man lånar utan säkerhet upp till maxbeloppet 600.000 kr.

Det kan du jämföra med de mindre snabblån som har räntor upp till 40% över styrräntan. De lån med högre ränta kallas för högkostnadskrediter. Även högkostnadskrediter är en form av blancolån, men dyrare sådana.

Får man ha medlåntagare eller borgensman vid lån utan säkerhet?

Utifrån den information långivaren får från kreditupplysningen tar de ett beslut huruvida du kan beviljas ett blancolån utan att lämna säkerhet eller ej. Om kreditbedömningen visar på risker, i form av betalningsanmärkningar, många kreditförfrågningar de senaste 12 månaderna, eller en låg inkomst så kan du bli nekad ett blancolån. Men du kan också bli erbjuden lån om du kan erbjuda en säkerhet.

Ökad chans att låna pengar utan säkerhet med lågt kreditbetyg

Har du inte godkänts för att låna, på grund av att du har lågt kreditbetyg? Då kan banken antingen erbjuda dig ett lån tillsammans med en borgensman eller medlåntagare, eller neka dig lån tills du har fått en lägre inkomst eller bättre kreditbetyg. Det går alltså att åberopa en säkerhet till banken, trots att lånet inte kräver säkerhet.

Denna säkerhet kan förbättra dina chanser till att få låna större belopp. Det är inte alla blancolån som kan ge dig en chans att låna med medlåntagare, men många göra det. Vill du låna upp till maxbeloppet 600.000 kr utan att lämna säkerhet, så kan en medlåntagare göra det möjligt.

Lån utan säkerhet med noll deklarerad inkomst

Ett ytterligare sätt att få ökad chans att låna pengar vid låg deklarerad inkomst är om långivaren kan erbjuda Instantor. Då tillåter du att banken får tillgång till ditt bankkonto för att kontrollera att du faktiskt har ett inflöde av inkomst, trots att den senaste deklarationen visar noll. På så sätt kan man faktiskt få låna utan säkerhet med noll deklarerad inkomst.

Lån upp till 600.000 kr utan säkerhet för att lösa lån med samlingslån

Blancolån är ett privatlån och ett lån utan säkerhet, där du använder pengarna till vad du vill. Du kan använda blancolånet till att lösa dyrare lån utan UC om du så vill, eller till att köpa någonting. Du kanske vill köpa en ny soffa på rea t.ex, men inte har det kapitalet sparat på kontot precis då rean är.

Här kommer inte lånet att kräva säkerheten och du kan låna pengar snabbt direkt via datorn eller mobil. Att du ska gå till en bank för att ansöka lånet gör ingen skillnad i beslutet. Kreditbedömningen är densamma oavsett om du ansöker lånet hemifrån eller hos banken. Den största skillnaden och fördelen med att ansökan hemifrån är att du får beslut direkt, oavsett om du nekas eller beviljas lånet.

Olika form av lån som inte kräver säkerhet till olika ändamål

I dag reklamförs även många billån som blancolån och i reklam sägs det att du kan få ett billån utan kontantinsats. Det här är nu inte riktigt sant, eftersom det då inte är ett billån. Då är det faktiskt ett blancolån. Ett vanligt billån kräver 20% i kontantinsats och håller bilen som säkerhet för lånet. Så krävs det ingen kontantinsats till billånet, då är det ett blancolån.

Skillnaden mellan att ta ett billån med bilen som säkerhet, eller ett blancolån där du köper bilen utan säkerhet, är att blancolånet blir dyrare. Lån där man kan lämna säkerhet innebär att banken har en garanti för att få tillbaka sina pengar och kan då ta ut lägre ränta.

LånutanUC.se

Att låna utan säkerhet till att resa eller köpa elektronikprylar är oftast mycket billigare än att köpa någonting via en avbetalningsplan, men om du har möjlighet att belåna till exempel en befintlig fastighet kommer du då alltid att få den lägsta räntan.

Låna ”gratis” utan att betala ränta

Om du aldrig har lånat pengar förut och är i startgroparna att ta ditt första lån så finns det många banker som erbjuder ”gratis lån”. Det är ett erbjudande till nya kunder för att man ska ha möjligheten att testa lån och slutligen kanske bli en ny kund. Nu är det inte så många blancolån som erbjuder gratis lån utan ränta. De flesta är de lån som kallas för snabblån. Men även om snabblån vanligtvis har höga räntor så förlorar du ingenting på att testa, eftersom det vid detta första tillfället inte kommer att kosta dig någonting.

Villkor för att låna med blancolån utan säkerhet

Blancolån - lån utan säkerhet
Blancolån – lån utan säkerhet

Att ta lån utan säkerhet är vid ansökan precis som vilket lån som helst. Oavsett om det är smslån, lån utan UC, blancolån, privatlån, snabblån eller annan högkostnadskredit. Man gör på samma sätt vid ansökan. Fyller i en låneansökan, uppger sina inkomst och utgifter, legitimerar med bankID och inväntar bankens kreditbedömning.

Du fyller i namn, adress, personnummer, adress, telefonnummer, bankkonto-nummer och ofta även en liten redogörelse för hur din ekonomi ser ut i dagsläget. Om du har andra lån och krediter så kommer du att få uppge detta.

Du behöver inte skriva vilka andra lån du har, men ska ibland ange det totala beloppet andra lån du har aktiva.

Eftersom snabblån, smslån, lån utan UC och andra lån skiljer sig, främst i storleken på lånebelopp, så skiljer sig också vilken kreditupplysning lånet tar. Lån med mindre belopp, upp till 100.000 kr kan klara sin kreditprövning genom att göra en kreditupplysning från t.e.x Creditsafe eller Bisnode.

Men stora blancolån på några hundra tusen kronor kräver oftast en grundligare redogörelse för din ekonomi innan ett låneavtal kan ingås. Därför tar många större banker som har lån utan säkerhet, en UC, vilket är en större kreditupplysning med en utförligare redogörelse för din ekonomi.

För högriskkunder blir ett lån utan säkerhet dyrare

Är du en så kallad riskkund så kommer räntan att bli större, än för den som har ett exemplariskt utlåtande av kreditupplysningsföretaget. Exempel på en högriskkund:

 • Den som har betalningsamärkningar
 • Den som misskött tidigare krediter och lån
 • Om du har många lån sedan tidigare
 • Att du ansökt många lån och fått förfrågningar hos UC
 • Om du har högt belånad fastighet
 • Den som saknar inkomst
 • Personlig konkurs
 • Du sitter med avtal om skuldsanering

Så om du i grund och botten har en god ekonomi så har du störst chans att låna och då får du också billigaste lånet.

Sveriges vanligaste lån utan säkerhet

Lån utan säkerhet är det mest använda lånet i Sverige och den vanligaste låneformen vi har. I stort sett alla invånare har någon gång kommit i kontakt med blancolån, på ett eller annat sätt. Men lån kan bli en skuldfälla och det bästa är alltid att försöka spara så mycket pengar som möjligt, så att man har en buffert och slipper låna.

Se till att inte att ansöka av långivare som erbjuder ockerränta. Den maximala årsräntan ett lån får ta ut i Sverige är numera 40%. Hittar du banker med högre ränta så är dessa inte godkända av Finansinspektionen. Det är inte vanligt med oseriösa lån på den Svenska marknaden, då det finns höga krav och översyn över hur utlåning ska fungera i Sverige.

Bästa banken

Men vilken bank är bäst? Det bästa är att alltid jämföra lån och räntorna som finns på marknaden innan man tecknar avtal. Den bästa banken behöver inte vara den långivare som har lägsta räntan, många andra faktorer kan spela in. Bra kundservice och support, stort utbud av flera tjänster, internetbank, kreditkort och möjlighet att samla bonuspoäng och rewards kan också bidra till att en bank är den bästa banken.

Om att låna utan säkerhet

Att  ansöka privatlån och låna pengar är vanligt och då är lån utan säkerhet den vanligaste formen av lån för privatpersoner. När man söker lån utan pant så går ansökningsprocessen snabbt. Du kan låna pengar snabbt till akuta behov. För det mesta så kommer det inte att krävas lika många uppgifter vid ansökan om lån utan säkerhet, som om du ansöker ett borgenslån eller pantlån.

Du kan ansöka privatlån och låna utan säkerhet av de flesta kreditbolag, din egen bank och via onlinelån. De vanligast bankerna som lånar ut pengar utan pant, som hus eller bil, är Ikanobanken, Swedbank och Klicklån. Om du ansöka lån utan säkerhet så krävs att du har en deklarerad inkomst. Ansöker du privatlån utan säkerhet krävs även att du kan legitimera dig med Bank-Id och du måste ha ett svenskt medborgarskap.

Låna pengar utan pantbrev eller säkerhet

Du behöver inte ordna fram ett lagfartsbevis eller upprätta pantbrev för att få ett lån utan säkerhet. Det räcker med ditt personnummer samt bevis på att du har någon sorts inkomst. Dina inkomstuppgifter kan banken se i en kreditupplysning.

Användning av lån utan säkerhet

Lån som inte kräver säkerhet, eller konsumtionslån som det också heter, är den vanligaste formen av lån vi har i Sverige. Allt som krävs är en inkomst och en sund ekonomi.

Anledningen till att låneformen är så populärt är att det är ett flexibelt lån som är lätt att ansöka. Det krävs ingen borgen eller säkerhet för att låna pengar och ansökningsförfarandet går snabbt.

Ett lån utan säkerhet kan man använda till vad man vill. Det finns ingen fastighet eller egendom bunden till lånet, utan det utlånade kapitalet är fritt att använda till vad man vill. Om man ska köpa ett hus så kan man lämpligen använda ett lån till kontantinsats eller handpenning, ifall inget sparat kapital finns.

Blancolån betyder lån utan säkerhet

Blancolån innebär ett lån utan säkerhet och betyder att banken inte kräver någon säkerhet då du lånar pengar. När du ansöker om lån utan säkerhet, då är det din återbetalningsförmåga som utgör säkerhet för lånet. Det finns blancolån utan UC och med andra kreditupplysningar.

Lånutanuc.se

Lån utan säkerhet till bil eller bostad

Det innebär att man inte behöver ett sparkapital för att skaffa bolån och köpta hus. De sista % kan finansieras med ett lån utan säkerhet. Om ett befintligt hus redan är fullbelånat så kan ett konsumtionslån komma väl till pass vid renovering. Ett lån utan säkerhet skulle kunna vara ett alternativ till att köpa ny bil, då ingen säkerhet krävs för blancolånet. Ett lån utan säkerhet kan vanligtvis läggas på amorteringstid upp till 12 år.

Ett så kallat konsumtionslån är ett lån utan säkerhet, som man oftast får använda till vad man vill, men du får inte glömma bort att alla lån ska betalas tillbaka tillsammans med ränta och kostnader. Var nog med att jämför de lån utan säkerhet som finns, innan du väljer ett lån. Med lägsta räntan på kontraktet så kan du spara många hundralappar, kanske till och med tusenlappar.

Lånets amortering och löptid

När du lånar utan säkerhet, så bestämmer du vilket belopp du vill ansöka och när lånet ska vara återbetalt. Det kallas för amortering eller löptid. Under löptiden så återbetalar du varje månad ett belopp som avser amortering och ränta. Det finns stor flexibilitet i återbetalningen av ett lån.

Amorteringen ska vara regelbunden och vanligtvis så dras samma belopp varje månad från ditt bankkonto in till långivarens konto, via Autogiro.

Hur mycket du vill låna vet du säkert redan, men att bestämma amorteringstid kan vara svårare. Du vill betala så lite som möjligt varje månad, men även att lånet ska bli återbetalt så snabbt som möjligt. Därför ska du inte välja blanco lån utan UC, de är dyrare än andra lån.

Vanligast för lån som inte kräver säkerhet, är att man väljer en amorteringstid på 3 år. Tänk på att ju längre amorteringstid, desto mer kostnader tillkommer. Ränta tickar på det obetalade beloppet till dess att hela lånet är betalt.

Olika typer av blanco lån utan säkerhet

 • Alla lån, bortsett från bolån och billån, är i grund och botten, blancolån, det vill säga, lån utan säkerhet
 • Du kan köpa ny bill med blancolån, utan kontantinsats
 • Även snabblån och smslån är en form av blancolån
 • Såvida långivaren inte kräver någon säkerhet, så är det ett blancolån

Det finns blancolån i olika storlekar. Om vi tar till exempel smslån, där är minsta lånebelopp för blanco lån utan säkerhet 500 kr. Det kan låta som ett litet obetydligt belopp att behöva låna. Men om det fattas just 500 kr för att kunna betala sina räkningar, då är det ett betydelsefullt belopp i den stunden.

Stora blancolån utan säkerhet

Tittar man på större belopp så finns det blancolån upp till 700.000 kr. För att kunna bli beviljad ett stort lån utan säkerhet då krävs det att ekonomin är väldigt god. En kreditupplysning ska heller inte visa några oklarheter. Det gäller att välja rätt lån för att bli beviljad lån. Har man svag kreditvärdighet måste man välja lån utan UC eller andra kreditupplysningar, som kan bevilja fler lån än blancolån.

Du får till exempel inte ha betalningsanmärkningar eller varit föremål för utmätningsförsök för att få beviljat stora blancolån. Det får heller inte finnas något aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden. Men det finns alltid möjlighet att få låna pengar med svag kreditvärdighet.

Kreditupplysning vid låneansökan

Vid ansökt blancolån gör banken en kreditupplysning på dig. Kreditupplysningen visar information om dig och din ekonomi, vilken inkomst du har deklarerat, ifall att om du äger en fastighet, har skuldsaldo och betalningsanmärkningar.

Det görs via ett kreditupplysningsföretag som kan vara från till exempel Bisnode Kredit, Credisafe AB eller UC. De stora bankerna såsom till exempel Swedbank och Ikanobanken, använder alltid UC.

Utifrån den information långivaren får från kreditupplysningen tar de ett beslut huruvida du kan beviljas ett blancolån eller ej. Om den visar på risker i form av betalningsanmärkningar, många kreditförfrågningar de senaste 12 månaderna, eller låg inkomst så kan du bli nekad ett blancolån.

Om du inte godkänns för att låna, så kan banken antingen erbjuda dig ett lån tillsammans med en borgensman eller neka dig lån tills du har fått en lägre inkomst eller bättre kreditbetyg.

Använd pengarna från att låna utan säkerhet till vad du vill

Blancolånåt är ett privatlån, och ett lån utan säkerhet där du använder pengarna till vad du vill. Där kommer inte lånet att utgöra säkerheten och du kan låna pengar direkt via datorn eller mobil. Att du ska gå till en bank för att ansöka lånet gör ingen skillnad i beslutet. Kreditbedömningen är densamma.

I dag reklamförs även många billån som blancolån och i reklam sägs att du kan få ett billån utan kontantinsats. Det här är nu inte riktigt sant, eftersom det då inte är ett billån. Då är det faktiskt ett blancolån. Ett vanligt billån kräver 20% i kontantinsats och håller bilen som säkerhet för lånet. Så krävs det ingen kontantinsats till billånet, då är det ett blancolån.

Flera faktorer spelar in vid beviljande av blancolån

Det är inte bara din inkomst och eventuella betalningsanmärkningar som spelar in, utan även din livssituation har betydelse vid ansökan om lån. Om du äger en fastighet och har barn, sambo eller är gift så tas det med i beräkningarna. Har du flyttat och bytt adress många gånger på kort tid, så kan det faktiskt påverkar ditt kreditbetyg på ett negativt sätt.

Blancolånets ränta och kostnader

Blancolån av den större modellen, d.v.s lån mellan 100.000 – 700.000 ger möjlighet till långa återbetalningtider. Vanligast förekommande är en amorteringstid på 3-6 år, men det  går att amortera under både längre och kortare tid, ända upp till 18 år.

Ju längre löptid du väljer för ditt lån, desto mer kommer den totala kostnaden bli för lånet då det är slutbetalt. Lånets ränta tickar för varje månad som går.

Även om alla banker anger riktlinjer och exempelränta, så är det alltid en individuell bedömning som i slutändan görs. Hur pass hög eller låg ränta just du får beror till stor del på hur din ekonomi ser ut.

Om att låna utan säkerhet

Att  ansöka privatlån och låna pengar är vanligt och då är lån utan säkerhet den vanligaste formen av lån för privatpersoner. När man söker lån utan pant så går ansökningsprocessen snabbt. Det krävs inte lika många uppgifter som vid ett borgenslån eller pantlån.

Du kan ansöka privatlån och låna utan säkerhet av de flesta kreditbolag, din egen bank och via onlinelån. De vanligast bankerna som lånar ut pengar utan pant, som hus eller bil, är Ikanobanken, Swedbank och Klicklån. När du söka lån utan säkerhet så krävs en inkomst. För privatlån utan säkerhet, krävs även Bank-Id och svenskt medborgarskap.

Lån utan pantbrev

Du behöver inte ordna fram ett lagfartsbevis eller upprätta pantbrev för att få ett lån utan säkerhet. Det räcker med ditt personnummer samt bevis på att du har någon sorts inkomst. Dina inkomstuppgifter kan banken se i en kreditupplysning.

Det finns banker som lånar ut upp till 1 miljon kronor utan säkerhet. Det vanligaste är dock att man lånar 10.000 kr och uppåt utan pantsättning.

Låna pengar utan säkerhet är enkelt

Det är enkelt att låna pengar utan säkerhet. Oavsett om det är en bankkredit eller ett banklån, så kallat, privatlån som du söker så går det snabbt och enkelt att ansöka.

Och alla snabblån och lån utan UC är blancolån fast i olika form. Ett lån utan UC är mindre och har ofta en ränta som skiljer sig stort från blancolånet, men i slutändan är lån utan UC och andra kreditupplysningar samma produkt.

Får du inte låna pengar utan säkerhet?

Har du provat ”överallt” men fått nej. Då kanske du ska titta på lån med betalningsanmärkningar. De har lägre krav för att få låna och inte heller där krävs säkerhet för att få låna.

När man vill låna större lån, så krävs det att man har en inkomst. Lika stora krav finns oftast inte för smslån och snabblån. Där kan man låna pengar upp till 100 000 kronor utan deklarerad inkomst.

Håll utkik efter banker som har hög trafik och vill låna pengar till dig.

Låna enkelt pengar hemifrån

privatlån - lån utan säkerhet
privatlån – lån utan säkerhet

När du vill låna pengar utan att lämna säkerhet, blancolån, så behöver du inte åka in till ett bankkontor.

Du ansöker det lånebelopp och den återbetalningstid du önskar online. I första steget så tas en kreditupplysning där banken kan se din inkomst. (Undrar du nu om det finns lån utan kreditupplysning?)

Ifall att du inte har en deklarerad inkomst så kommer de antingen att kontakta dig för att begära komplettering, eller ge avslag direkt på skärmen.

Användning av privatlån utan säkerhet

Lån som inte kräver säkerhet, eller konsumtionslån som det också heter, är den vanligaste formen av lån vi har i Sverige. Allt som krävs är en inkomst och en sund ekonomi.

Anledningen till att låneformen är så populärt är att det är ett flexibelt lån som är lätt att ansöka. Det krävs ingen borgen eller säkerhet för att låna pengar och ansökningsförfarandet går snabbt.

Ett lån utan säkerhet kan man använda till vad man vill. Det finns ingen fastighet eller egendom bunden till lånet, utan det utlånade kapitalet är fritt att använda till vad man vill. Om man ska köpa ett hus så kan man lämpligen använda ett lån till kontantinsats eller handpenning, ifall inget sparat kapital finns.

Det innebär att man inte behöver ett sparkapital för att skaffa bolån och köpta hus. De sista % kan finansieras med ett lån utan säkerhet. Om ett befintligt hus redan är fullbelånat så kan ett konsumtionslån kommaväl till pass vid husrenovering.

Ett så kallat konsumtionslån är ett lån utan säkerhet, som man oftast får använda till vad man vill, men du får inte glömma bort att alla lån ska betalas tillbaka tillsammans med ränta och kostnader. Var nog med att jämför de lån utan säkerhet som finns, innan du väljer ett lån. Med lägsta räntan på kontraktet så kan du spara många hundralappar, kanske till och med tusenlappar.

Amortering och löptid

När du lånar utan säkerhet, så bestämmer du vilket belopp du vill ansöka och när lånet ska vara återbetalt. Det kallas för amortering eller löptid. Under löptiden så återbetalar du varje månad ett belopp som avser amortering och ränta. Det finns stor flexibilitet i återbetalningen av ett lån.

Amorteringen ska vara regelbunden och vanligtvis så dras samma belopp varje månad från ditt bankkonto in till långivarens konto, via Autogiro.

Hur mycket du vill låna vet du säkert redan, men att bestämma amorteringstid kan vara svårare. Du vill betala så lite som möjligt varje månad, men även att lånet ska bli återbetalt så snabbt som möjligt.

Vanligast för lån som inte kräver säkerhet, är att man väljer en amoteringstid på 3 år. Tänk på att ju längre amorteringstid, desto mer kostnader tillkommer. Ränta tickar på det obetalade beloppet till dess att hela lånet är betalt.

Villkor för att låna

 • Myndig
 • Regelbunden inkomst
 • Sund ekonomi
 • Inget skuldsaldo
 • Ej föremål för utmätning

Gå upp