blancolån

Blancolån – lån utan säkerhet 500-600.000 kr

Blancolån är ett ”blankt lån”. Det betyder att krediten inte tar ut någon säkerhet då du lånar pengar. När du till exempel ansöker om ett bolån så lämnar du säkerhet för lånet genom att upprätta ett pantbrev. Men när du får ett blancolån så är din återbetalningsförmåga säkerheten för lånet. Därför är också kraven för att få dessa lån större än för alla lån utan säkerhet

Olika sorters blancolån

Alla lån utan Uc är blanka lån. Även snabblån är blancolån. Såvida långivaren inte kräver någon säkerhet, så är det ett blancolån.

Det finns blancolån i olika storlekar. Om man ser till snabblånet, så är minsta lånebelopp för lån utan säkerhet 500 kr. Det kan låta som ett litet obetydligt belopp att behöva låna, men om det fattas just 500 kr för att kunna betala sina räkningar, så är det ett betydelsefullt belopp.

Går man upp till större belopp så finns det blancolån upp till 600.000 kr. För att bli beviljad ett så stort lån utan säkerhet så krävs det att ekonomin är god och att en kreditupplysning inte visar några oklarheter såsom betalningsanmärkningar eller utmätningsförsök. Det får heller inte finnas något aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden. Exempel på långivare som ger stora krediter utan säkerhet är Swedbank, Nordea med flera.

Ränteexempel Blancolån

Swedbank privatlån

    • Lånebelopp 100.000 kr
    • Amorteringstid/Löptid 5 år
    • Exempelränta 5,23%
    • Effektiv ränta 5,49%
    • Totalt lånebelopp inkl kostnader 114 161 kr

Kreditupplysning vid blancolån

Eftersom snabblån, sms-lån, lån utan Uc och andra lån skiljer sig, främst i storleken på lånebelopp, så skiljer sig också vilken kreditupplysning lånet tar. Lån med mindre belopp, upp till 100.000 kr kan klara sin kreditprövning genom att göra en kreditupplysning från t.e.x Creditsafe. Men stora lån på några hundra tusen kronor kräver oftast en grundligare redogörelse för din ekonomi innan ett låneavtal kan ingås.

Blancolån ränta och kostnader

Blancolån av den större modellen, d.v.s lån mellan 100.000 – 600.000 ger möjlighet till långa återbetalningtider. Vanligast förekommande är 3-6 år, men det  går att amortera under både längre och kortare tid, ända upp till 15 år.

Ju längre löptid du väljer för ditt lån, desto mer kommer den totala kostnaden bli för lånet då det är slutbetalt. Lånets ränta tickar för varje månad som går.

Även om alla banker har riktlinjer och exempelränta så är det alltid en individuell bedömning som i slutändan görs. Hur pass hög eller låg ränta just du får beror till stor del på hur din ekonomi ser ut. Är du en så kallad riskkund så kommer räntan att bli större, än för den som har ett exemplariskt utlåtande av kreditupplysningsföretaget.

Villkor för lån utan säkerhet

Att låna utan säkerhet är vid ansökan precis som vilket lån som helst. Du fyller i namn, adress, personnummer, adress, telefonnummer, bankkontonummer och en liten redogörelse för hur din ekonomi ser ut i dagsläget. Om du har andra lån och krediter så kommer du att få upp ge detta.