Vilken bank är bäst?

byta till bästa banken

Hitta den bank som är bäst

Att inte jämföra lån och olika alternativ, innan man ska låna pengar är bara dumt. Du behöver inte låna hos din ordinarie bank, ifall att det finns bättre eller billigare alternativ. Hos din bank slipper du dessutom inte att de gör en kreditupplysning från UC, när du ber om ett lån.

Här kan du jämföra alla olika lån som finns att tillgå. Det finns över 100 långivare årslån och lån att välja på, så just Icabanken behöver inte vara det första och bästa lånet för just det du hade tänkt dig.

Scrolla & jämför alla lån

Belopp:
Villkor:
Visa mer resultat

Varför tar banken en kreditupplysning vid låneansökan

Att vi även marknadsför lån utan UC är inte alls så dumt som det låter. Många tror att långivarna inte tar kreditupplysning, men det stämmer inte.

Alla långivare som du kan jämföra tar en kreditupplysning, men alla bankerna använder sig av olika kreditupplysningsföretag. Den vanligast har alltid varit UC, men det blir allt vanligare vid framför allt små krediter, men även företagslån har börjar frångå att ta en UC. De flesta företagslån gör numera sin kreditprövning genom att granska dina banktransaktioner och resultat och balansrapport. Så i dagsläget kan du faktiskt låna upp till 2 miljoner kronor lån utan UC till företaget.

Hur kan man jämföra alternativa lån

När du jämför lån så väljer du först vilken typ av lån du är ute efter. Vet du redan att du bara vill välja lån som inte använder UC så filtrerar du på det.

Du kan även välja att jämföra lån utan säkerhet. Det heter blancolån och det går att låna upp till 700.000 kr utan säkerhet. Det finns inte många blancolån att välja, som inte tar UC. Men det finns en handfull med lånebelopp upp till 100.000 kronor. Flera har dessutom direktutbetalning.

Utöver det kan du välja att jämföra lån för köp av bostad eller att belåna befintlig bostad. Det går att hitta lån trots betalningsanmärkning inom alla lånkategorier, men om du har betalningsanmärkningar så gäller det att du har en ganska bra inkomst och inte så många gjorda kreditförfrågningar sedan tidigare.

Gå upp