Låneförmedlare

Låneförmedlare är ett företag som genom att samla flera lån på sin webbplats, kan ge dig möjligheten att få lägre ränta. Hos En låneförmedlare kan du inte låna pengar direkt, utan de samarbetar med flera kreditgivare, vilka i sin tur står för utlåningen.

Hur fungerar låneförmedlare?

Så här fungerar en låneförmedlare:

  1. Du besöker låneförmedlarens webbplats och möts av ett ansökningsformulär. När du fyller i denna ansökan så förbinder du dig inte till att ta ett lån. Du fyller i dina personuppgifter och den storleken på lån som du är i behov av för tillfället
  2. När du skickar iväg din anskökan på en låneförmedlares webbplats, så blir ansökan inte låneförmedlare tillhanda. Det som händer är istället att den omvandlas till flera ansökningar och hamnar direkt hos flera långivare. Precis som att du hade skickat dem en ansökan direkt.
  3. En kreditupplysning tas på dig, i samma sekund som du skickar iväg ansökan. Här blir en stor skillnad mellan låneförmedlare och vanliga låneansökningar. Det kommer endast att tas en kreditupplysning, vanligen Uc på dig. Informationen från kreditupplysningen går sedan iväg till alla långivare som låneförmedlaren samarbetar med.
  4. Var och en av långivarna som har tagit emot din ansökan, tittar på den och behandlar den och beslutar om du ska få lån beviljat eller avslag.
  5. Vid beviljat lån så återkommer långivaren, via låneförmedlaren om besked och du får pengar direkt
  6. Om du är kreditvärdig så har du nu säkert flera ”ja” från olika banker. Nu är det upp till dig att välja vilken av lånen du vill tacka ja till.
Gå uppåt