Samlingslån

samla lånen med låneförmedlare

Lös krediter med samlingslån

Samlingslån hittar du ofta hos Låneförmedlare, som genom att samla flera lån på sin webbplats, kan ge dig möjligheten att få lägre ränta. Låneförmedlare kan även kallas omstartslån och är ett perfekt ställe att hitta saneringslån och samlingslån. Du kan bli av med inkassoskulderna genom att samla dina skulder och lån.

Belopp:
Villkor:
  • Filtrera
  • Lån utan UC
  • Lån med betalningsanmärkning
  • Direktlån
Visa fler lån

Frågan du ställer dig är: Kan jag låna pengar? Du kan lösa dina krediter, lån utan UC, kreditkortsskulder och starta om din ekonomi. Välj ”samla och lösa lån” i menyn nedan och få direkt svar om du kan få låna eller ej.

Samlingslån för privatpersoner och företag

Både företag och privatpersoner kan ansöka samlingslån via förmedlare.

Hos En låneförmedlare kan du inte låna pengar direkt, utan de samarbetar med flera kreditgivare, vilka i sin tur står för utlåningen. Vid ansökan så tas endast en UC men du får svar av upp till 40 banker från vardera låneförmedlare. Vissa av dem samarbetar dock med samma bank.

Hur fungerar låneförmedlare?

Så här fungerar samlingslån:

Du kan låna till bilköp eller till vad som helst. Först besöker du låneförmedlarens webbplats och möts av ett ansökningsformulär. När du fyller i denna ansökan så förbinder du dig inte till att ta ett lån. Du fyller i dina personuppgifter och den storleken på lån som du är i behov av för tillfället

När du skickar iväg din anskökan på en låneförmedlares webbplats, så blir ansökan inte låneförmedlare tillhanda. Det som händer är istället att den omvandlas till flera ansökningar och hamnar direkt hos flera långivare. Precis som att du hade skickat dem en ansökan direkt.

Endast 1 kreditupplysning hos låneförmedlarna

En kreditupplysning tas på dig, i samma sekund som du skickar iväg ansökan. Här blir en stor skillnad mellan låneförmedlare och vanliga låneansökningar.

Det kommer endast att tas en kreditupplysning, vanligen Uc på dig. Informationen från kreditupplysningen går sedan iväg till alla långivare som låneförmedlaren samarbetar med.

Var och en av långivarna som har tagit emot din ansökan, tittar på den och behandlar den och beslutar om du ska få lån beviljat eller avslag.Vid beviljat lån så återkommer långivaren, via låneförmedlaren om besked och du får pengar direkt

Om du är kreditvärdig så har du nu säkert flera ”ja” från olika banker. Nu är det upp till dig att välja vilken av lånen du vill tacka ja till. Lånet kan till exempel användas till skuldfinansiering.

Lånförmedlare företag

Om du som företagare ansöker om företagslån hos låneförmedlare så tas många gånger ingen UC. De flesta företagslån är numera precis som privata lån skonade från Upplysningscentralen. Istället för att banken gör en prövning med hjälp av din deklarerade inkomst, så tittar dem på företagets bokslut och omsättning de senaste 3-6 månaderna.

Omstartslån via Låneförmedlare

Många gånger kan det vara svårt att få låna med svag kreditvärdighet, men genom att ansöka ett omstartslån som bara tar en UC till flera banker så är du rädd om din kreditvärdighet. Du kan lösa och samla lån med ett omstartslån.

Starta om din ekonomi, ditt liv med ett omstartslån via låneförmedlare

Omstartslån är densamma som samlingslån och betyder att du startar om din ekonomi, genom att betala bort befintliga lån med ett nytt lån. Dessa lån kallas ofta omstartslån eller just samlingslån. Exempel på omstartslån är exempelvis Lendo och Bank Norwegian, vilka du säkert har hört talas om.

Via omstartslån kan du låna större belopp, kanske för att lösa bort snabblån som kostar mycket pengar?

Du kan låna mellan 1000-600.000 kr utan säkerhet eller borgensman och det sätter inga käppar i hjulet ifall du har betalningsanmärkningar.

Samlingslån och Omstartslån = Nystart

Samlingslån
Lendo är exempel på ett välkänt omstartslån där du kan samla lån via en låneförmedlare

Genom att bli beviljad ett samlingslån så kan du få en nystart på livet. Att starta om ekonomin med låg % ränta i utgångspunkt är för många är lättnad. Istället för flera amorteringar om tusentals kronor i månader, kan man med ett samlingslån sänka lånekostnaderna. Du kan även sänka låneräntan och få pengar över till annat.

Ansökan hos flera långivare ger dig sämre kreditvärdighet

Innan du ansöker samlingslånet så kanske du har ansökt många lån hos flera långivare. Du har säkert blivit nekad lån gång på gång, eller hur? Det beror på att du inte längre är kreditvärdig.

Delvis på grund av att du har gjort så många låneansökningar och samlat på dig kreditförfrågningar. Men det kan även bero på att du redan har så många lån registrerade i din UC.

Omstartslån – Samla lån med endast 1 UC

Den största fördelen med samlingslån och omstartslån är att den låneförmedlaren endast tar 1 UC. Det spelar liksom ingen roll hur många banker de samarbetar med, 1 eller 100. De lånen som deltar i jämförelsen tar inga egna kreditupplysningar från UC.

Detta är bra för ditt kreditbetyg, ger dig större chans att bli bevisad lån och sparar på miljön. Många flugor i samma smäll.

Villkor för samlingslån och omstartslån

  • 18 år
  • Betalningsanmärkningar är inget hinder
  • Endast 1 kreditupplysning från UC
  • Svensk medborgare
  • Bank ID

Samlingslån med betalningsanmärkningar

Det är inte ovanligt att den som ansöker ett samlingslån, redan har drag på sig betalningsanmärkningar. Det behöver inte vara ett automatiskt nej vid beviljande av lån. Flera av de långivare som samarbetar med omstartslån har redan detta med betalningsanmärkning i åtanke. Lånen reagerar lite olika på situationen med anmärkningar men många är tillmötesgående och ser detta inte som ett hinder.

Det viktiga att tänka på om du redan har betalninganmärkningar och ansöker samlingslån, är att räntan kommer att bli högre på de offterter du erhåller från lånen.

Starta om med ett omstartslån med borgensman

De allra flesta lån kräver ingen säkerhet. Eller egentligen så gör ju inget privatlån det. Men det finns en väg att gå ifall att man testat alla andra alternativ. Om du avser låna pengar men inte kommer någon vart. Nej gång på gång. Då kan du ansöka lånet tillsammans med en medlåntagare eller borgensman.

Så söker då billigaste lånet ska du titta på ett omstartslån via låneförmedlare.

Back To Top