Låna pengar med svag kreditvärdighet

thumbnail

Skillnad på att låna pengar med svag kreditvärdighet och gräslig kreditvärdighet

Det går att låna pengar med svag kreditvärdighet och många förfrågningar. Du kan lånar pengar med lågt kreditbetyg hos de flesta lån utan UC. Ansök lån och få utbetalning samma dag.

Välj lånebelopp
Välj löptid
Filtrera
Visa fler lån

låna pengar med låg kreditvärdighet

Situationen är helt avgörande för om du kan få låna pengar trots svag kreditvärdighet. En viktigare fråga är ändå, varför den här låga kreditvärdigheten har uppstått och om du kan göra något att den ska bli bättre?

Som nu i år, när vi lever i tider med Coronavirus och akut kan behöva låna pengar då lönen uteblir. Tyvärr så är det många som inte får låna pengar. Ofta beror det påatt man inte vet hur man ska gå till väga för att ansöka rätt lån som passar sin kreditvärdighet.

Mer om att låna pengar med svag kreditvärdighet

Låna pengar med lågt kreditbetyg

Det går att låna pengar med svag kreditvärdighet och lågt kreditbetyg. Här ovan hittar du alla lån utan UC och banker som beviljar lån med svag kreditvärdighet. Men hur uppstår en lägre kreditvärdighet?

Låt säga att du har ansökt många lån, som alla har tagit UC vid varje ansökningstillfälle. Där sjönk då din kreditvärdighet i botten, direkt vid ansökan om det första lånet. Du ansökte om ett till och ett till och till slut så hamnade kreditvärdigheten längst ner i botten.

Nu spelar det ingen roll hur stor inkomst du har och om du har betalningsanmärkningar eller inte. Varje låneansökan du gör kommer att ge automatiskt avslag. Din kreditvärdighet är nu gräslig.

Få bättre kreditvärdighet

För att göra sin svaga kreditvärdighet bättre, så måste du börja med att ta redan på vad den beror på. Är det som ovan att kredithistoriken är körd i botten på grund av för många kreditförfrågningar? Då finns det inte så mycket annat att göra än att vänta i 12 månader.

Upplysningscentralen sparar kreditförfrågningarna i sina kreditupplyningar i 12 månader, sedan blir du ”ren” i registren.

Om kreditvärdigheten är i botten på grund av betalningsanmärkningar så kan det vara lättare att få ett lån med betalningsanmärkningar, än med befintliga kreditförfrågningar. Oavsett vad du du har som ”finns på dig” så gäller det att minska ner på det dåliga, allt som drar ner kreditbetyget.

Funderar du på att köpa en bostad och ansöka om bolån, så bör du skaffa en bra kreditvärdighet först!

Dåliga saker som minskar chansen till lån pga din svaga kreditvärdighet

  1. Många kreditförfrågningar (Sök förre lån som tar UC)
  2. Betalningsanmärkningar (Slarava inte med fakturorna)
  3. Låg inkomst (Byt jobb eller skaffa ett till)
  4. Många befintliga lån (Betala bort befintliga blancolån)
  5. Kortkrediter (Betala bort krediterna)

Så oavsett vad du behöver låna pengar till, så gäller det att allt klaffar vid låneansökan. Alla långivare bedömer heller inte kreditvärdigheten på samma sätt. Vissa är snällare och andra hårdare i sin bedömning. De långivare som oftast är snällast när det gäller att bevilja lån, är lån utan UC och smslån.

Ovan är exempel på långivare som är ”snällare” och kan bevilja lån trots en låg creditscore. Jämför lån för att hitta bästa lånet som passar dig. Läs mer om varför du ska välja lån utan UC.

Lätta lån som beviljar många ansökningar och lån med svag kreditvärdighet

LENDO” är en större aktör, en låneförmedlare som kan hjälpa till om man har svag kreditvärdighet och inte får låna pengar på vanligt sätt.

Om du däremot letar lätta lån och lån med högre beviljandegrad så är chansen oftast större till att få låna pengar med mindre lån som till exempel snabblån.

Just smslån och lån utan UC, är kända för att bevilja fler lån än privatlån. Det kan vara svårt att hitta långivare som beviljar flest lån, men vi har samlat dem här.

Att dessa lån beviljar flest lån kan bero på många anledningar. Det kan till exempel vara ett smslån som  inte tar kreditupplysning från Uc, eller så är det banker som bara lånar ut mindre belopp.

Det är lättare att bli beviljad små lån än stora, av den anledningen att mindre lån har mindre krav. Du också läsa mer om vanliga frågor om lån om du inte hittar svaret på dina frågor.

Smslån som beviljar flest lån behöver inte vara utan UC

Det är ingen sammanträffande att de flest beviljade smslån inte tar kreditupplysning från UC. Genom att göra kreditprövning av andra kreditupplysningsföretag, som till exempel Bisnode eller Creditsafe så är chansen större att bli beviljad smslån.

Men det finns undantag. Nordiclån och Leasy är långivare som beviljar många lån trots att de faktiskt tar UC. De har helst enkelt inte lika höga krav som banken. Dock godkänns inte betalningsanmärkningar.

Smslån som beviljar flest lån är oftast de som har lägst inkomstkrav.

Gå uppåt