Låna pengar med svag kreditvärdighet

thumbnail

Det går att låna pengar med svag kreditvärdighet. Situationen är helt avgörande för om du kan få lån med svag kreditvärdighet. Frågan är varför denna låga kreditvärdighet har uppstått och och om du kan göra något åt den.

Det är skillnad på svag kreditvärdighet och gräslig kreditvärdighet

Låt säga att du har ansökt många lån, som alla har tagit UC vid varje ansökningstillfälle. Där sjönk då din kreditvärdighet i botten, direkt vid ansökan om det första lånet. Du ansökte om ett till och ett till och till slut så hamnade kreditvärdigheten längst ner i botten.

Nu spelar det ingen roll hur stor inkomst du har och om du har betalningsanmärkningar eller inte. Varje låneansökan du gör kommer att ge automatiskt avslag. Din kreditvärdighet är nu gräslig.

Långivare som beviljar lån med svag kreditvärdighet

Välj Belopp
Välj Löptid
  • Jag har betalningsanmärkning
  • Helgutbetalning

Få bättre kreditvärdighet

öka / höja din kreditvärdighet

För att göra sin svaga kreditvärdighet bättre, så måste du börja med att ta redan på vad den beror på. Är det som ovan att kredithistoriken är körd i botten på grund av för många kreditförfrågningar? Då finns det inte så mycket annat att göra än att vänta i 12 månader.

Upplysningscentralen sparar kreditförfrågningarna i sina kreditupplyningar i 12 månader, sedan blir du ”ren” i registren.

Om kreditvärdigheten är i botten på grund av betalningsanmärkningar så kan det vara lättare att få ett lån med betalningsanmärkningar, än med befintliga kreditförfrågningar. Oavsett vad du du har som ”finns på dig” så gäller det att minska ner på det dåliga, allt som drar ner kreditbetyget.

Funderar du på att köpa en bostad och ansöka om bolån, så bör du skaffa en bra kreditvärdighet först!

Dåliga saker som minskar chansen till lån pga din svaga kreditvärdighet

  1. Många kreditförfrågningar (Sök förre lån som tar UC)
  2. Betalningsanmärkningar (Slarava inte med fakturorna)
  3. Låg inkomst (Byt jobb eller skaffa ett till)
  4. Många befintliga lån (Betala bort befintliga blancolån)
  5. Kortkrediter (Betala bort krediterna)

Så oavsett vad du behöver låna pengar till, så gäller det att allt klaffar vid låneansökan. Alla långivare bedömer heller inte kreditvärdigheten på samma sätt. Vissa är snällare och andra hårdare i sin bedömning. De långivare som oftast är snällast när det gäller att bevilja lån, är lån utan UC och smslån.

Ovan är exempel på långivare som är ”snällare” och kan bevilja lån trots en låg kreditvärdighet. Jämför lån för att hitta bästa lånet som passar dig. Läs mer om varför du ska välja lån utan UC.

Gå uppåt