Låna pengar med svag kreditvärdighet

thumbnail

Låna pengar med svag kreditvärdighet

Det går att låna pengar med svag kreditvärdighet och du kan låna pengar med dåligt kreditbetyg hos de flesta lån utan UC. Om du ansöker att låna pengar med svag kreditvärdighet så du kan beviljas lån direkt. Situationen är helt avgörande för om du kan få låna pengar med en lägre kreditvärdighet.

Belopp:
Lånevillkor:
Filtrera lån
Visa alla lån

Ansök lån med dålig kreditvärdighet

En viktigare fråga är ändå då, varför den här svaga kreditvärdigheten har uppstått och om du kan göra något att den ska bli bättre och som nu, när när vi lever i tider med Coronavirus och akut kan behöva låna pengar då lönen uteblir. Tyvärr så är det många som inte får låna pengar. 

Ofta beror det på att man inte vet hur man ska gå till väga för att ansöka rätt lån som passar sin kreditvärdighet, eller att man kan låna pengar med svag kreditvärdighet.

Låna pengar med lågt kreditbetyg

Det går att låna pengar med svag kreditvärdighet och lågt kreditbetyg. Här ovan hittar du alla lån utan UC och banker som beviljar lån med dålig kreditvärdighet. Du ställer dig frågan om hur uppstår en lägre kreditvärdighet? Låt säga att du har ansökt många lån, som alla har tagit UC vid varje ansökningstillfälle.

Din kreditvärdighet sjönk i botten, direkt vid ansökan om det första lånet. Sen ansökte du om ett till och ett till och till slut så hamnade kreditvärdigheten kanske längst ner i botten och nu spelar det ingen roll hur stor inkomst du har och om du har betalningsanmärkningar eller inte.

Varje låneansökan du gör kommer att ge automatiskt avslag. Din kreditvärdighet är nu gräslig och du kan endast ansöka banker som beviljar lån med svag kreditvärdighet.

Bästa lån med lågt kreditbetyg

BANKBELOPP

FERRATUM

45.000 kr

BIG BANK

250.000 kr

BANK NORWEGIAN

600.000 kr

LOANSTEP

25.000 kr

Få bättre kreditvärdighet

För att göra sin svaga kreditvärdighet bättre, så måste du börja med att ta redan på vad den beror på och är det som ovan att kredithistoriken är körd i botten på grund av för många kreditförfrågningar, då finns det inte så mycket annat att göra än att vänta i 12 månader.

Upplysningscentralen sparar kreditförfrågningarna i sina kreditupplyningar i 12 månader, sedan blir du ”ren” i registren. Ifall kreditvärdigheten är i botten på grund av betalningsanmärkningar så kan det vara lättare att få ett lån med betalningsanmärkningar, än med befintliga kreditförfrågningar.

Oavsett vad du du har som ”finns på dig” så gäller det att minska ner på det dåliga, allt som drar ner kreditbetyget. Funderar du på att köpa en bostad och ansöka om bolån, så bör du skaffa en bra kreditvärdighet först!

Saker som minskar chansen till lån

  1. Många kreditförfrågningar (Sök förre lån som tar UC)
  2. Betalningsanmärkningar (Slarava inte med fakturorna)
  3. Låg inkomst (Byt jobb eller skaffa ett till)
  4. Många befintliga lån (Betala bort befintliga blancolån)
  5. Kortkrediter (Betala bort krediterna)

Hur banken bedömer svag kreditvärdighet

Så oavsett vad du behöver låna pengar med svag kreditvärdighet till, så gäller det att allt klaffar vid låneansökan. Alla långivare bedömer heller inte kreditvärdigheten på samma sätt. Vissa är snällare och andra hårdare i sin bedömning. De långivare som oftast är snällast när det gäller att bevilja lån, är lån utan UC och smslån.

Ovan är exempel på långivare som är ”snällare” och kan bevilja lån trots en låg creditscore. Jämför lån för att hitta bästa lånet som passar dig.

Lätta lån som beviljar lån med svag kreditvärdighet

Ta lån med dålig kreditvärdighet och få lån beviljat. Grundvillkor som kan bevilja låna pengar med svag kreditvärdighet.

LENDO” är en större aktör, en låneförmedlare som kan hjälpa till om man har svag kreditvärdighet och inte får låna pengar på vanligt sätt. Det kan anses som ett av de lätta lån som beviljar lån med svag kreditvärdighet. Om du däremot letar lätta lån och lån med högre beviljandegrad så är chansen oftast större till att få låna pengar med mindre lån som till exempel snabblån.

Just smslån och lån utan UC, är kända för att bevilja fler lån än privatlån. Det kan vara svårt att hitta långivare som beviljar flest lån, men vi har samlat dem här.

Små lån är lättare att få på grund av mindre krav

Att smslån beviljar flest lån kan bero på många anledningar. Det kan till exempel vara ett smslån som  inte tar kreditupplysning från Uc, eller så är det banker som bara lånar ut mindre belopp. Det är lättare att bli beviljad små lån än stora, av den anledningen att mindre lån har mindre krav.

Du också läsa mer om vanliga frågor om lån om du inte hittar svaret på dina frågor.

Smslån som beviljar flest lån behöver inte vara utan UC

Det är ingen sammanträffande att de flest beviljade smslån inte tar kreditupplysning från UC. Genom att göra kreditprövning av andra kreditupplysningsföretag, som till exempel Bisnode eller Creditsafe så är chansen större att bli beviljad lån med lägre kreditvärdighet.

Men det finns undantag. Leasy är en långivare som beviljar många lån trots att de faktiskt tar UC. De har helt enkelt inte lika höga krav som banken. Dock godkänns inte betalningsanmärkningar för att där få ett lån utan säkerhet.

Så hos Leasy kan du ha möjlighet att låna pengar med svag kreditvärdighet hos UC. Smslån som beviljar flest lån är oftast de som har lägst inkomstkrav.

Lån med väldigt svag kreditvärdighet

Har du svårt att få låna pengar på grund av att du har väldigt dålig kreditvärdighet? Du kan ändå få låna pengar. Om pengarna är slut långt innan nästa lön kommer och alla banker har nekat lån, så kan det kännas väldigt frustrerade, men här får du större chans att få låna pengar med svag kreditvärdighet och du kan få låna redan idag.

Väldigt svag kreditvärdighet kan bero på

  • Många förfrågningar hos UC
  • Betalningsanmärkningar
  • Anmärkning om misskött kredit
  • Låg inkomst
  • Skuldsaldo hos Kronofogden

Svag kreditvärdighet p.g.a skulder hos Kronofogden

Genmensam nämnare för för de 4 första punkterna som beskriver låg kreditvärdighet är att det går att få lån. Den sista punkten, skuldsaldo hos Kronofogden, gör det dock lite svårare. Det finns idag bara en långivare som godkänner lån med skuldsaldo och de kan ge dig chansen ifall att du vill sanera din ekonomi och samla dina lån.

Det lånet är i dagsläget ”Anmärkning Bank”. Har du inte skuldsaldo så finns det dock många låneförmedlare som kan hjälpa dig lösa bort dina berg av skulder.

Lån utan kreditupplysning från UC förenklar processen vid dålig kreditvärdighet

Att ta lån utan UC är ofta förenat med tabu, men faktum är att alla snabblån som skippar kreditupplysning från UC inte är dyra. På senare tid har det dykt upp fler och flera långivare som har bytt ut UC mot Creditsafe och Bisnode.

Skillnaden är att du slipper få många kreditförfrågningar hos UC, har större chans att bli beviljad lån och att det förenklar låneprocessen. Det blir alltså enklare och går snabbare att få ett lån.

Att ansöka många lån hos UC ger låg kreditvärdighet

Om du redan har ansökt flera lån och inte visste att själva låneansökan sänker ditt kreditbetyg, så vet du nu. Ansök inga fler lån som tar UC ifall att det inte gäller ett större lånebehov, som t.e.x bolån. Att ansöka lån utan UC behöver inte vara dyrare, ta Wästgöta Finans som exempel.

Det är ett lån som ägs av JULA och effektiv ränta ligger från 3,9%. Det är en stark konkurrent till de ”vanliga” bankerna, men du slipper UC-förfrågningen.

Frågor och svar om svag kreditvärdighet

Har jag svag kreditvärdighet om jag har många förfrågningar hos UC?

Ja i allra högsta grad. Många förfrågningar är ett av de största anledningarna till att kreditbetyget försämras.

Jag har svag kreditvärdighet men aldrig sökt lån tidigare. Varför?

Kreditbetyget försämras även av betalningsanmärkningar eller att man har många lån.

Vart kan jag låna pengar med min svaga kreditvärdighet?

Snabblån och Lån utan UC är ett bra tips.

Martin studerar ekonomi och har ett stort intresse för det svenska näringslivet. Vid sidan om sina studier är han skribent hos LånutanUC.se.
Gå upp