Vill du låna pengar med svag kreditvärdighet? Hitta bästa lånen

Lån med svag kreditvärdighet

thumbnail

Låna pengar med svag kreditvärdighet

Lån med svag kreditvärdighet betyder långivare och banker som beviljar krediter trots att kreditbetyget är lång. Att ha svag kreditvärdighet och lågt kreditbetyg behöver inget hinder för att låna pengar, även om det endast rekommenderas i yttersta nödfall. Inte heller betalningsanmärkningar är ett hinder. Har du svårt att få låna pengar på grund av att du har väldigt dålig kreditvärdighet på grund av för många UC-förfrågningar eller tidigare anmärkning om misskött kredit? Då kan du ansöka att låna pengar utan UC eller lån via Instantor som ger chans att låna om alla kreditupplysningsbolag nekat lån.

Ansök Lån med låg kreditvärdighet

Belopp:
Villkor:
Visa fler lån

Här hittar du långivare där möjligheten finns att du låna med låg kreditvärdighet och låna pengar trots låg inkomst. Att låna pengar innebär alltid en risk och kan medföra betalningsanmärkningar. Vi rekommenderar inte att du lånar pengar om du redan befinner dig i en ekonomisk trång situation utan i första hand vänder dig till en Budget och skuldrådgivare i din kommun för att lösa situationen.

Låna pengar med lågt kreditbetyg idag

Du finns banker som ger en ny chans om någonting har gått snett tidigare i livet. Långivaren som ser till din nuvarande situation och framtida betalningsförmåga och inte till de gamla problem som varit. Om pengarna är slut långt innan nästa lön kommer och alla banker har nekat lån, så kan det kännas väldigt frustrerade, men hos vissa banker kan du hitta en chans att få låna pengar med svag kreditvärdighet och du kan få låna redan idag.

Det går att låna pengar med låg kreditvärdighet

Det går att låna pengar med svag kreditvärdighet och du kan låna pengar med dåligt kreditbetyg hos de flesta lån utan UC. Om du ansöker att låna pengar med svag kreditvärdighet så du kan beviljas lån direkt, men innan du ansöker lån bör du överväga riskerna och se till andra alternativ.

Situationen är helt avgörande för om du kan få låna pengar med en lägre kreditvärdighet. Du kan ha betalningsanmärkningar, men måste ha en inkomst som räcker både till amortering och ränta samt övriga utgifter i hushållet.

Lån med dålig kreditscore

Ferratum är ett lån för dig som har ett dåligt kreditscore. Hos banken Ferratum kan du låna med låg inkomst (dock inte lån utan inkomst) och Ferratum accepterar betalningsanmärkningar. Ferratum ger lån till den med låg kreditvärdighet både lilla och stora lånet ifall att övriga villkor uppfylls. Du bör inte låna pengar hos Ferratum om du inte är insatt med riskerna att ta en högkostnadskredit.

Varför lån med dålig kreditvärdighet

En viktigare fråga är ändå då, varför den här svaga kreditvärdigheten har uppstått och om du kan göra något att den ska bli bättre och som nu, när när vi lever i tider med Coronavirus och akut kan behöva låna pengar då lönen uteblir. Tyvärr så är det många som inte får låna pengar. 

Ofta beror det på att man inte vet hur man ska gå till väga för att ansöka rätt lån som passar sin kreditvärdighet, eller att man kan låna pengar med låg kreditvärdighet. Svag kerditvärdighet behöver inte bero på betalningsanmärkningar eller låg inkomst. Det kan även bero på att man har många förfrågningar hos UC.

Exempel på lån med lågt kreditbetyg

Ferratum45 000 kr
Klara lån150.000 kr
Big Bank250 000 kr
Loanstep25 000 kr
Fixza5 000 kr

Det går att låna pengar med svag kreditvärdighet och lågt kreditbetyg. Du ställer dig frågan om hur uppstår en lägre kreditvärdighet? Låt säga att du har ansökt många lån, som alla har tagit UC vid varje ansökningstillfälle.

Din kreditvärdighet sjönk i botten, direkt vid ansökan om det första lånet. Sen ansökte du om ett till och ett till och till slut så hamnade kreditvärdigheten kanske längst ner i botten och nu spelar det ingen roll hur stor inkomst du har och om du har betalningsanmärkningar eller inte.

Varje låneansökan du gör kommer att ge automatiskt avslag. Din kreditvärdighet är nu gräslig och du kan endast ansöka banker som beviljar lån med svag kreditvärdighet.

Få bättre kreditvärdighet bättre ränta på lånet

För att göra sin svaga kreditvärdighet bättre, så måste du börja med att ta redan på vad den beror på och är det som ovan att kredithistoriken är körd i botten på grund av för många kreditförfrågningar, då finns det inte så mycket annat att göra än att vänta i 12 månader.

Upplysningscentralen sparar kreditförfrågningarna i sina kreditupplyningar i 12 månader, sedan blir du ”ren” i registren. Ifall kreditvärdigheten är i botten på grund av betalningsanmärkningar så kan det vara lättare att få ett lån med betalningsanmärkningar, än med befintliga kreditförfrågningar.

Oavsett vad du du har som ”finns på dig” så gäller det att minska ner på det dåliga, allt som drar ner kreditbetyget. Funderar du på att köpa en bostad och ansöka om bolån, så bör du skaffa en bra kreditvärdighet först!

Ju bättre kreditvärdighet, desto bättre ränta kan du få eftersom många banker tillämpar individuell ränta.

Saker som minskar chansen till lån

 1. Många kreditförfrågningar (Sök förre lån som tar UC)
 2. Betalningsanmärkningar (Slarava inte med fakturorna)
 3. Låg inkomst (Byt jobb eller skaffa ett till)
 4. Många befintliga lån (Betala bort befintliga blancolån)
 5. Kortkrediter (Betala bort krediterna)

Hur banken bedömer svag kreditvärdighet

Så oavsett vad du behöver låna pengar med svag kreditvärdighet till, så gäller det att allt klaffar vid låneansökan. Alla långivare bedömer heller inte kreditvärdigheten på samma sätt. Vissa är snällare och andra hårdare i sin bedömning. De långivare som oftast är snällast när det gäller att bevilja smslån.

Ovan är exempel på långivare som är ”snällare” och kan bevilja lån trots en låg creditscore. Jämför lån för att hitta bästa lånet som passar dig.

Enklare lån som beviljar lån med svag kreditvärdighet

Ta lån med dålig kreditvärdighet och få lån beviljat. Grundvillkor som kan bevilja låna pengar med svag kreditvärdighet.

 • Folkbokförd i Sverige i 1 år
 • Årsinkomst minst 100.000 kr
 • Sakna skuldsaldo hos KF
 • Fyllt 18 år

LENDO” är en större aktör, en låneförmedlare som kan hjälpa till om man har svag kreditvärdighet och inte får låna pengar på vanligt sätt. Det kan anses som ett av de lätta lån som beviljar lån med svag kreditvärdighet. Om du däremot letar lätta lån och lån med högre beviljandegrad så är chansen oftast större till att få låna pengar med mindre lån som till exempel snabblån.

Just smslån och lån utan UC, är kända för att bevilja fler lån än privatlån. Det kan vara svårt att hitta långivare som beviljar flest lån, men vi har samlat dem här.

Frågor och svar om att låna pengar med svag kreditvärdighet

Har jag svag kreditvärdighet om jag har många förfrågningar hos UC?

Ja i allra högsta grad. Många förfrågningar är ett av de största anledningarna till att kreditbetyget försämras. Då beviljar oftast endast banker som inte tar UC dig ett lån.

Jag har svag kreditvärdighet trots att jag aldrig sökt lån tidigare. Varför?

Kreditbetyget försämras även av betalningsanmärkningar eller att man har många lån. Inkomsten spelar också in.

Kan jag låna pengar med svag kreditvärdighet om kreditbetyget har sänkts på grund av misskötta krediter?

UC har en post för anmärkningar som heter misskötta krediter. Denna syns bara hos UC och betyder att du kan ansöka lån hos banker som tar Creditsafe och Bisnode utan att de misskötta krediterna påverkar bankens beslut om lån.

Små lån är ofta lättare att få på grund av mindre krav

Att smslån beviljar flest lån kan bero på många anledningar. Det kan till exempel vara ett smslån som  inte tar kreditupplysning från Uc, eller så är det banker som bara lånar ut mindre belopp. Det är lättare att bli beviljad små lån än stora, av den anledningen att mindre lån har mindre krav.

Du också läsa mer om vanliga frågor om lån om du inte hittar svaret på dina frågor.

Lån med svag kreditvärdighet och som beviljar flest lån behöver inte vara utan UC

Det är ingen sammanträffande att de flest beviljade smslån inte tar kreditupplysning från UC. Genom att göra kreditprövning av andra kreditupplysningsföretag, som till exempel Bisnode eller Creditsafe så är chansen ofta större att bli beviljad lån med lägre kreditvärdighet.

Men det finns undantag. Leasy är en långivare som beviljar många låneansökningar trots att de faktiskt tar UC. De har helt enkelt inte lika höga krav som storbanken. Dock godkänns inte betalningsanmärkningar för att där få ett lån utan säkerhet. Leasy är en såkallad nischbank och har högre ränta än din vanliga bank som ligger i stan. Det kan därför innebära en ekonomisk risk att låna pengar av nischbanker som Leasy. Det finns fler, Bank Norwegian och Banky till exempel.

Lån med väldigt svag kreditvärdighet

Väldigt svag kreditvärdighet kan bero på

 • Många förfrågningar hos UC
 • Betalningsanmärkningar
 • Anmärkning om misskött kredit
 • Låg inkomst
 • Skuldsaldo hos Kronofogden

Svag kreditvärdighet p.g.a skulder hos Kronofogden

Genmensam nämnare för för de 4 första punkterna som beskriver låg kreditvärdighet är att det går att få lån. Den sista punkten, skuldsaldo hos Kronofogden, gör det dock lite svårare. Det finns idag ingen långivare som godkänner lån med skuldsaldo och som kan ge dig chansen ifall att du vill sanera din ekonomi och samla dina lån.

Tidigare fanns lånet ”Anmärkning Bank” och vi hoppas att det kommer likande lån i framtiden. Har du inte skuldsaldo så finns det dock låneförmedlare som kan hjälpa dig lösa bort dina berg av skulder. Detta genom ett samlingslån. Samlingslånen finns det gott om, en av de mest populära är Sambla som samlar dina lån.

Lån utan kreditupplysning från UC förenklar processen vid dålig kreditvärdighet

Att ta lån utan UC är ofta förenat med tabu, men faktum är att alla snabblån som skippar kreditupplysning från UC inte alltid är dyra. På senare tid har det dykt upp fler och flera långivare som har bytt ut UC mot Creditsafe och Bisnode.

Skillnaden är att du slipper få många kreditförfrågningar hos UC och att det förenklar låneprocessen. Det behöver inte betyda att du automatiskt blir beviljad lån och lånen är ofta dyrare med högre räntor och rekommenderas i sista hand. Du kan läsa mer om hur man ansöker lån och jämför långivare innan du tar det slutgiltiga beslutet att låna.

Gå upp