Lånebelopp

lån belopp

Olika lånebeloppen när du ska låna pengar

Lånebeloppet ska vara snabbt och enkelt tillgängligt efter ansökan. Och ska vara lätt att jämföra lån när man vill låna pengar. Vi har valt att dela upp varje lånebelopp för sig. På så sätt kan du enkelt och åskådligt ska kunna jämföra det lånebelopp som passar dina behov.

Därför ska du välja lånebelopp

Att välja lånebelopp i förväg och jämför långivarna med varandra ger dig bättre förutsättningar till att hitta ett billigt lån med låg ränta som passar dina behov. Och du bör vara uppmärksam på alla lånets kostnader, inte bara räntan. Kanske tillkommer det uppläggningsavgift och aviavgifter? Räkna med alla kostnader för att se helheten i det lånebelopp du förväntas återbetala efter låneperiodens slut. Oavsett om du vill låna 5000 kr eller 700.000 kr så det A och O att jämföra innan du ansöker.

Låna 1000 kr, låna 2000 kr, låna 10 000 kr, låna 100 000 kr, låna 700 000 kr, etc

Vi har valt att lägga lånebeloppen under egna flikar, för att du ska kunna ta dig en funderare på vad man kan få/göra med respektive lånebelopp. Du kanske hade tänkt låna 10 000 kr men efter att ha funderat och jämför lånekostnaderna, kommit fram till att de egentligen räcker med att låna 7000 kronor.

Eller att du funderade på att låna 300 000 kronor till att köpa en ny bil. Men till sist, slutligen kom fram till att det skulle vara mer förmånligt att strunta i att låna 300 000 kr via blancolån och istället välja att köpa en bil till högre pris och och ta den på leasing.

Innan du ansöker lån

Som sagt, det lönar sig alltid till 100% att jämföra lån innan man ansöker. Att jämföra olika lånebelopp gentemot varandra, kostar absolut ingenting!

Olika låneformer

De lånebelopp du kan jämföra och låna dessa belopp, är inom alla lånekategorier ”lån utan säkerhet”, d.v.s. lån utan uc, blancolån och konsumtionslån. Det vanligaste och enklaste är att låna mellan 1000 och 50.000 kr via ett snabblån utan UC.

Det är små belopp som inte har så krångliga ansökningsprocesser. Därefter är det vanligt att ansöka större lån och låna pengar upp till 300.000 kr utan säkerhet. När det kommer till större lån på några hundratusenkronors-nivå så tar många banker UC.

Därefter kan man belåna sitt hus genom ett bolån. Den låneprocessen är lite mer tidskrävande, men i slutändan billigare med lägre ränta (samma som på bolånet).

Frågor om lånebelopp

Måste jag lämna säkerhet även ett visst lånebelopp?

Nej, de lånebeloppen du jämför här hos LånUtanUC.se är inom alla lånekategori ”lån utan säkerhet”,Det vanligaste och enklaste lånebeloppet är 1000-50.000 kr via snabblån.

Vilket lånebelopp är lättast att bli beviljad?

Vilket belopp du får låna beror på ditt kreditbetyg. Ju mindre lånebelopp, desto lägre kreditkrav.

Finns det något tak på övre lånebelopp då man ansöker bolån?

Nej där är det inkomsten och husets marknadsvärde som styr.

Ekonom at LÅN UTAN UC | Website | + posts

Martin studerar ekonomi och har ett stort intresse och kunskap inom snabblån och smslån. Han skribent hos LånutanUC.se sedan år 2018

Gå upp