kronofogden

Låna pengar med aktivt Skuldsaldo

Skuldsaldo uppstår om du inte betalar ditt lån eller annan faktura till Kronofogden. Då skickar den du är skyldig pengar, fakturan till Kronofogden. Där kan den sedan fastslås en dom, eller ett utslag som det även heter. Domen innebär att Kronofogden har rätt att kräva in skulden från dig samt göra en utmätning ifall du inte betala. Du kan förhindra att detta sker. Dels genom att bestrida den fordran som finns på dig. Dels genom att betala.

Att få låna pengar med befintligt skuldsaldo är svårt. För att få låna krävs i dagsläget att du kan lämna någonting i säkerhet, pant eller borgen. Du kan alltså tyvärr inte låna pengar utan säkerhet med aktivt skuldsaldo.

Däremot finns det många lån trots betalningsanmärkningar.

Delgivning från Kronofogden

Observera att du inte automatiskt har fått ett skuldsaldo hos Kronofogden då du mottar en delgivning. Alltså den lapp som ska signeras. Det är först när skulden är fastställd genom en dom som detta sker. Detta syns därefter i UC´s register i minst 12 månader efter att du betalat skulden.

Det finns i dagsläget tyvärr inte några långivare eller heller lån utan uc som kan bevilja dig ett lån om du har ett skuldsaldo. Det kan kännas fruktansvärt frustrerande. Ett fastslaget och registrerat skuldsaldo syns i kreditupplysningarna i 24 månader (2 år) vilket är väldigt lång tid. Så undvik i längsta möjliga mån att skulden hos Kronofogden blir ett registrat skuldsaldo.

Förhandla med den du är skyldig

Om du absolut inte kan betala din skuld så kan du ibland förhandla med den du är skyldig pengar. Ifall att ni kommer överens om en betalningsplan eller annat så kan de återkalla ärendet hos Kronofogden och du kan slippa att ett skuldsaldo registreras i kreditupplysningsregistren.

Vad tycker du, bör man ta Lån utan UC för att lösa sig ur en knipa av skulder?

Gå upp