Misskött kontokredit

betalningsanmärkningar misskött kontokredit

Låna pengar med misskött kontokredit

Misskött kontokredit är en betalningsanmärkning som Upplysningscentralen distribuerar.

Genom samarbete med de större bankerna, så har Uc tagit fram kreditupplysningar som visar hur du skött och sköter dina krediter. Dessa två anmärkningar syns inte på kreditupplysningar hos de lån utan uc som finns i Sverige. Det är därför möjligt att låna pengar med svag kreditvärdighet, om man väljer lån utan UC.

Betalningsanmärkning som inte syns hos alla

Om man missköter en betalning som hamnar hos Kronofogden, då får man en betalningsanmärkning vilken alla kan se. Oavsett vilken kreditupplysning man gör så kommer betalningsanmärkningen att synas. Den går inte att plocka bort på något sätt (med undantag för om den utfördats felaktigt. En felaktigt utfärdad betalningsanmärkningar man sekretessbeläggs)

Misskött kredit

Däremot så kan man hos Uc få betalningsanmärkning om misskött kontokredit. Denna betalningsanmärkning kan endast ses inför en bank som tar kreditupplysning vid ansökan om en kredit. Om din hyresvärd eller annat företag där du avser teckna ett avtal gör en kreditupplysning, kommer denna inte att synas oavsett om de tar UC eller inte UC.

Långivare som tar kreditupplysning via Creditsafe kan inte se betalningsanmärkningen.
Långivare som tar kreditupplysning via Bisnode kan inte se betalningsanmärkningen.
Hyresvärden som tar kreditupplysning Uc kan inte se betalningsanmärkningen.
Inkassobolaget som tar kreditupplysning UC kan inte se betalningsanmärkningen.
Långivare och kreditinstitut som tar Uc SER betalningsanmärkningen om misskött kontokredit

En betalningsanmärkning om misskött kontokredit syns hos Uc i 36 månader (3 år) efter att den är betald och ställer till problem med att kunna få lån under den tiden. Försök i allra längst mån att undvika betalningsanmärkningar. Det blir inte bara dyrt utan är även en last som ligger kvar i så många år.

Banker som beviljar lån med anmärkningen misskött kredit

Och många fler… Du hittar alla lånen på startsidan.

Gå upp