Lån utan inkomst år 2020

Att låna pengar utan att ha en inkomst är ingen omöjlighet. Har man ingen inkomst eller något arbete kan man inte betala tillbaka de lånade pengarna, så det kanske inte är en så bra ide.

Hur fungerar lån utan inkomst

låna pengar utan inkomst

Att ansöka ett smslån eller mindre kredit är ganska enkelt. Långivare tar en enkel upplysning och har ofta inte stora inkomstkrav.

Eftersom lånebeloppen för dessa lån är små, så behöver du inte ha en stor inkomst för att bli beviljad lån. Därför kan det finnas lån utan inkomst inom dessa kategorier av lån.

Den deklarerade inkomsten som syns i en kreditupplysning är egentligen ganska ointressant när man ansöker om ett lån. De uppgifterna uppdateras efter att självdeklarationen granskats och godkänts av Skatteverket och det avser den inkomst du hade förra året.

Om du inte arbetar på samma arbetsplats detta år, har exakt samma lön (och likadant extraknäck?) så kommer årets inkomst inte att vara likadan.

Lån med lägre inkomstkrav

Välj Belopp
Välj Löptid
  • Endast lån utan UC
  • Endast lån med betalningsanmärkning
  • Utbetalning helger
Visa fler lån

Lån utan inkomst vid arbetslöshet

Du kanske till och med har blivit arbetslös sedan fjolåret och för tillfället inte har någon inkomst alls. Då kan man säga att du låna pengar utan inkomst. Men i detta fall har du ju faktiskt en deklarerad inkomst, fastän du i verkligheten faktiskt är arbetslös.

Sedan kan scenariot vara tvärtom, det vill säga du har en inkomst idag, men var arbetslös fjol. Då deklarerade du noll kronor i inkomst förra året. Det är det som står i årets kreditupplysning.

Låna inte pengar utan inkomst utan en plan

Självklart ska man inte låna pengar utan inkomst. Man ska inte låna pengar till något man absolut inte behöver och framför allt ska man inte låna pengar till resan. Vad händer den dagen fakturan förfaller till betalning och lånet är spenderat? Lånet kommer att hamna hos inkasso och kanske Kronfogden. Om man då vill låna med betalningsanmärkningar så gäller det att tänka efter så att situationen inte förvärras ytterligare.

Se till att ha en plan för hur du ska kunna betala tillbaka lånet så du inte hamnar i trubbel och jämför lån så att du hittar ett bra innan du väljer. Du kan jämför både lån utan uc, lån utan säkerhet och lån som kräver säkerhet såsom till exempel bolån.

Smslån utan inkomst

Det finns banker och kreditgivare som kan bevilja lån utan eller mindre inkomst. Om du lever på studiebidrag och studiellån så kan detta räknas som inkomst. Detsamma om du har sjukpension eller andra regelbundna ersättningar.

De smslån du ansöker som beviljar lån utan inkomst är i många fall dyrare. Lånevillkoren är ofta sämre än om du har en stor inkomst och du får räkna med att kraven som ställs på dig blir högre.

Snabblån utan UC med lägre inkomstkrav

Ovan är exempel på snabblån utan UC där du Online kan låna pengar med lägre inkomstkrav.

 
Frågor och svar om lån utan inkomst

🔘 Jag har ingen inkomst, får jag låna pengar?

Snabblån och smslån har mindre inkomstkrav och flera av dessa långivare erbjuder lån till den som har liten eller ingen inkomst.

🔘 Är det dyrare att låna utan inkomst?

Om man saknar inkomst så kan långivaren ta ut en högre ränta eller ändra lånevillkoren för att öka sin säkerhet att återfå pengarna. Så svaret är ja, det är oftast dyrare att låna utan inkomst.

🔘 Jag har studiebidrag från CSN. Räknas detta som en inkomst?

Om du har en regelbunden insättning på ditt bankkonto varje månad, såsom till exempel CSN, så kan detta räknas som en inkomst.


Gå uppåt