Lån utan inkomst - Lån med mindre krav för att låna pengar | LånUtanUC

Lån utan inkomst år 2020

thumbnail

Låna pengar utan inkomst

Att ansöka lån utan inkomst är inte en omöjlighet. Ett smslån eller mindre kredit kan ofta bevilja lån med låg eller utebliven inkomst. Långivaren tar en enklare kreditupplysning och har ofta inte stora inkomstkrav, eftersom de flesta lånebelopp för dessa lån är små.

Därför kan det finnas möjlighet till att låna utan inkomst inom dessa kategorier av lån.

Belopp:
Lånevillkor:
Filtrera lån
Visa alla lån

Hur fungerar lån utan inkomst

låna pengar utan inkomst

Om du inte arbetar på samma arbetsplats detta år, har exakt samma lön (och likadant extraknäck?) så kommer årets inkomst inte att vara likadan. Om banken säger nej till lån på grund av detta så testa istället att ansöka nishlån online.

Lån utan inkomst vid arbetslöshet

Du kanske till och med har blivit arbetslös sedan fjolåret och för tillfället inte har någon inkomst alls. Då kan man säga att du låna pengar utan inkomst. Men i detta fall har du ju faktiskt en deklarerad inkomst, fastän du i verkligheten faktiskt är arbetslös.

Sedan kan scenariot vara tvärtom, det vill säga du har en inkomst idag, men var arbetslös fjol. Då deklarerade du noll kronor i inkomst förra året. Det är det som står i årets kreditupplysning.

Lån utan inkomst även för studerande som söker ett studentlån.

Låna inte pengar utan inkomst utan en plan

Självklart ska man inte låna pengar utan inkomst. Man ska inte låna pengar till något man absolut inte behöver och framför allt ska man inte låna pengar till resan. Vad händer den dagen fakturan förfaller till betalning och lånet är spenderat?

Lånet kommer att hamna hos inkasso och kanske Kronfogden. Om man då vill låna med betalningsanmärkningar så gäller det att tänka efter så att situationen inte förvärras ytterligare.

Se till att ha en plan för hur du ska kunna betala tillbaka lånet så du inte hamnar i trubbel och jämför lån så att du hittar ett bra innan du väljer. Du kan jämför både lån utan uc, lån utan säkerhet och lån som kräver säkerhet såsom till exempel bolån.

Smslån utan inkomst

Det finns banker och kreditgivare som kan bevilja lån utan eller mindre inkomst. Om du lever på studiebidrag och studiellån så kan detta räknas som inkomst. Detsamma om du har sjukpension eller andra regelbundna ersättningar.

De smslån du ansöker som beviljar lån utan inkomst är i många fall dyrare. Lånevillkoren är ofta sämre än om du har en stor inkomst och du får räkna med att kraven som ställs på dig blir högre.

Att låna pengar utan att ha en inkomst är som sagt ingen omöjlighet. Men, har man ingen inkomst eller något arbete så kan man kanske inte betala tillbaka de lånade pengarna. Då kanske det inte är en så bra ide att ansöka ett nytt lån utan inkomst?

Den deklarerade inkomsten som syns i en kreditupplysning är egentligen ganska ointressant när man ansöker om ett lån. De uppgifterna uppdateras efter att självdeklarationen granskats och godkänts av Skatteverket och det avser den inkomst du hade förra året

Snabblån utan UC med lägre inkomstkrav

Frågor och svar

Jag har ingen inkomst. Får jag låna pengar?

Snabblån och smslån har mindre inkomstkrav och flera av dessa långivare erbjuder lån till den som har liten eller ingen inkomst. Det går även att låna som pensionär, så kallat seniorlån.

Är det dyrare att låna utan inkomst?

Om du saknar inkomst så kan långivaren kanske ta ut en högre ränta eller ändra lånevillkoren för att öka sin säkerhet. Så svaret är ja, det är många gånger dyrare att låna utan inkomst.

Gå upp