Lån utan inkomst

låna utan inkomst kan bli en skuldfälla

Låna pengar utan inkomst

Att ansöka lån utan inkomst är fullt möjligt och det finns flera långivare att välja på. Ett smslån, snabblån eller mindre kredit kan ofta bevilja lån med låg eller ingen inkomst. Långivaren tar en enklare kreditupplysning, är ofta lån utan UC och har inte lika stora inkomstkrav som privatlån och bolån, eftersom de flesta lånebelopp för dessa lån är små. Idag finns det även flera större lån utan säkerhet som ger lån utan inkomstkrav.

Hitta & Ansök lån utan inkomstkrav direkt

Belopp:
Villkor:
Filtrera lån
Visa fler lån

Hur fungerar lån utan inkomst

låna pengar utan inkomst

Om du inte arbetar på samma arbetsplats detta år, har exakt samma lön (och likadant extraknäck?) så kommer årets inkomst inte att vara likadan som ifjol. Om banken säger nej till lån på grund av detta så är det enklare att få lån genom nishlån online. Nishlån är lån inriktade på en specifik målgrupp, exempelvis arbetslösa.

Lånutanuc.se

Lån utan inkomst när man är arbetslös

Du kanske till och med har blivit arbetslös sedan fjolåret och för tillfället inte har någon inkomst alls. Då kan man säga att du vill låna pengar helt utan inkomst. Men i detta fall har du ju faktiskt en deklarerad inkomst, fastän du i verkligheten faktiskt är arbetslös.

Sedan kan scenariot vara tvärtom, det vill säga du har en inkomst idag, men var arbetslös fjol. Då deklarerade du noll kronor i inkomst förra året. Det är det som står i årets kreditupplysning.

Låna inte pengar utan inkomst om du inte har en plan

Självklart ska man inte låna pengar utan inkomst. Man ska inte låna pengar till något man absolut inte behöver och framför allt ska man inte låna pengar till resan. Vad händer den dagen fakturan förfaller till betalning och lånet är spenderat?

Lånet kommer att hamna hos inkasso och kanske Kronfogden. Om man då vill låna med betalningsanmärkningar så gäller det att tänka efter så att situationen inte förvärras ytterligare.

Se till att ha en plan för hur du ska kunna betala tillbaka lånet så du inte hamnar i trubbel och jämför lån så att du hittar ett bra innan du väljer. Du kan jämför både lån utan uc, lån utan säkerhet och lån som kräver säkerhet såsom till exempel bolån.

Sms lån utan inkomst

Det finns banker och kreditgivare som kan bevilja lån utan eller mindre inkomst. Om du lever på studiebidrag och studiellån så kan detta räknas som inkomst. Detsamma om du har sjukpension eller andra regelbundna ersättningar.

De smslån du ansöker som beviljar lån utan inkomst är i många fall dyrare. Lånevillkoren är ofta sämre än om du har en stor inkomst och du får räkna med att kraven som ställs på dig blir högre.

Att låna pengar utan att ha en inkomst är som sagt ingen omöjlighet. Men, har man ingen inkomst eller något arbete så kan man kanske inte betala tillbaka de lånade pengarna. Då kanske det inte är en så bra ide att ansöka ett nytt lån utan inkomst?

Den deklarerade inkomsten som syns i en kreditupplysning är egentligen ganska ointressant när man ansöker om ett lån. De uppgifterna uppdateras efter att självdeklarationen granskats och godkänts av Skatteverket och det avser den inkomst du hade förra året

Snabblån utan UC med låga inkomstkrav

Frågor och svar om lån utan inkomst

Jag är utan jobb och har ingen inkomst. Får jag låna pengar?

Snabblån och smslån har mindre inkomstkrav och flera av dessa långivare erbjuder lån till den som har liten eller ingen inkomst. Det går även att låna som pensionär, så kallat seniorlån.

Är det dyrare att låna pengar utan inkomst?

Om du saknar inkomst så kan långivaren kanske ta ut en högre ränta eller ändra lånevillkoren för att öka sin säkerhet. Så svaret är ja, det är många gånger dyrare att låna utan inkomst.

Är det samma villkor att låna utan anställning och få lån utan inkomst

Du kan ha inkomst utan anställning och få låna men även ha anställning utan deklarerad inkomst (om jobbet är nytt), så nej det är inte densamma.

Gå upp