Lån utan inkomst

thumbnail

Att låna pengar utan att ha en inkomst är ingen omöjlighet. Har man ingen inkomst eller något arbete kan man inte betala tillbaka de lånade pengarna, så det kanske inte är en så bra ide.

Hur fungerar lån utan inkomst

Att ansöka ett smslån eller mindre kredit är ganska enkelt. Långivare tar en enkel upplysning och har ofta inte stora inkomstkrav. Eftersom lånebeloppen för dessa lån är små, så behöver du inte ha en stor inkomst för att bli beviljad lån. Därför kan det finnas lån utan inkomst inom dessa kategorier av lån.

Den deklarerade inkomsten som syns i en kreditupplysning är egentligen ganska ointressant när man ansöker om ett lån. De uppgifterna uppdateras efter att självdeklarationen granskats och godkänts av Skatteverket och det avser den inkomst du hade förra året. Om du inte arbetar på samma arbetsplats detta år, har exakt samma lön (och likadant extraknäck?) så kommer årets inkomst inte att vara likadan.

Du kanske till och med har blivit arbetslös sedan fjolåret och för tillfället inte har någon inkomst alls. Då kan man säga att du låna pengar utan inkomst. Men i detta fall har du ju faktiskt en deklarerad inkomst, fastän du i verkligheten faktiskt är arbetslös.

Sedan kan scenariot vara tvärtom, det vill säga du har en inkomst idag, men var arbetslös fjol. Då deklarerade du noll kronor i inkomst förra året. Det är det som står i årets kreditupplysning.

Låna inte pengar utan inkomst utan en plan

Självklart ska man inte låna pengar utan inkomst. Man ska inte låna pengar till något man absolut inte behöver och framför allt ska man inte låna pengar till resan. Vad händer den dagen fakturan förfaller till betalning och lånet är spenderat? Lånet kommer att hamna hos inkasso och kanske Kronfogden. Om man då vill låna med betalningsanmärkningar så gäller det att tänka efter så att situationen inte förvärras ytterligare.

Se till att ha en plan för hur du ska kunna betala tillbaka lånet så du inte hamnar i trubbel och jämför lån så att du hittar ett bra innan du väljer. Du kan jämför både lån utan uc, lån utan säkerhet och lån som kräver säkerhet såsom till exempel bolån.

Jämför lån utan inkomst

Välj lånebelopp
Välj löptid
  • Filtrera
  • Välj enbart lån med anmärkning
Fler lån
Gå uppåt