Behöver du låna pengar till julen?

låna pengar till julklappar

Om att behöva låna pengar till julklappar

Det är inte så länge kvar till julafton och redan har ångesten för att inte ha råd till julklappar börjat infinna sig. De nya Corona-förhållningsreglerna kanske gör att vi får ha små julfiranden hemma och då kanske julklappshögen krymper i år.

Men barnen där hemma ska naturligtvis få sina julklappar. Kommer du att behöva låna pengar på banken, för att ha råd till barnens julklappar? OM du måste låna pengar till att köpa julklappar, hur mycket behöver du låna då?

Hur stora summor pengar lägger er familj på julklappar till barnen varje år och bör man verkligen använda lån utan UC eller ska man belåna sin bostad?

Det kostar mer pengar till julklappar åt äldre barn

Tonåringar är inte billiga i drift och på julklappslistan står ofta

  • Ny mobiltelefon
  • Ipad
  • Gamingdator
  • Märkeskläder
  • Moped
  • Epa-traktor
  • Pengar

Alla dyra prylar som du kanske inte har råd att köpa. Men du gör det ändå. Det är ju så enkelt att låna med Bank-ID. Man behöver inte åka någonstans och pengar på kontot inom några minuter.

Du tar ett lån utan säkerhet, köper julklappar och barnen blir nöjda. Sedan är det slut på pengar igen. Sedan är julen över och du sitter där med ett blancolån att amortera på varje månad. Nej, det låter ju inte som en bra ide.

Hellre ett litet lån än ett stort lån – om du måste låna

Det är lätt att tänka att ”om jag ändå ska låna pengar, så lånar jag en rejäl slant”. Istället borde man naturligtvis tänka att ”jag lånar så lite som möjligt” och ser om jag kan få loss pengar på annat vis. Kanske jobba extra eller ha en loppis?

Benjamin och Bianca Ingrosso gjorde en kul grej år 2016 då de erbjöd sig att fira jul med en familj. Nu ska vi ju tyvärr sitta i Coronakarantän detta år, men det hade ju varit en kul julklapp 🙂

Återanvänd begagnade julklappar

Kanske du kan byta prylar med någon annan om grejerna är i bra skick och ni båda kan återanvända dem. Det var ju fjolårets julklapp ”det återanvända”.

Låna inte mer pengar än du absolut behöver och låna till så låg ränta som möjligt. Då blir konsumtionslån ett bättre alternativ än snabblån då räntorna är lägre.

Administratör och skribent at LånutanUC | Website | + posts

Ekonom och skribent hos LånutanUC. Med med ett brinnande intresse för svensk privatekonomi och arbeten hos flera svenska bankkontor.

Gå upp