Kreditupplysningen UC

UC, d.v.s Upplysningscentralen är Sveriges största företag som tar kreditupplysning och nämns vanligen vid förkortning UC. UC är det enda kreditupplysningsföretaget vilket har uppgifter om missbrukade krediter och kontokort och privatlån och borgenslån.

UC=Upplysningscentralen

När du ansöker om ett lån utan UC kan du komma undan med att ha betalningsanmärkningar av det slaget, som misskött kontokredit.

Du kan inte låna utan kreditupplysning, men du kan låna utan UC.

UC:s historia

Sveriges största kreditupplysningsföretag UC ägdes tidigare av de svenska storbankerna Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, SEB, Swedbank och Länsförsäkringar. Numera ägs UC av ett företag i Finland som heter Asiakastieto Group Plc.

UC:s affärside bygger på att tillhandahålla affärstjänster inom markandainformation och bearbetning. De gör kreditupplysning och beslutsunderlag för kreditbedömningar.

UC har flera konkurrenter inom ordet kreditupplysning, bland annat Bisnode Kredit och Credit Safe. Ingen av dessa är in närheten av att konkurrera storleksmässigt. Dock tar inte många lån utan kreditupplysning från UC vid ansökan om små lån. utan anser att man kan glömma UC. ”Alla” små krediter, snabblån och smslån tar inte UC när man ansöker om att låna pengar, utan använder de mindre kreditupplysningsföretagen.

 

Ekonom at LÅN UTAN UC | Website | + posts

Martin studerar ekonomi och har ett stort intresse och kunskap inom snabblån och smslån. Han skribent hos LånutanUC.se sedan år 2018

Gå upp