STOPP! Tänker du låna pengar idag?

thumbnail

Är det kris i kassan idag och du funderar på att låna pengar? Då bör du först titta på vilka alternativ som finns, innan du klickar på ”Ansök”.

Vet du vad lån utan UC innebär?

Om du inte har lånat pengar förut så har du säkert heller ingen aning om vad det innebär att låna utan UC. Du kanske tycker att det låter konstigt att man kan låna pengar utan kreditupplysning. Ja det är faktiskt konstigt att låna utan upplysning, men detta är inte vad det innebär då man lånar utan UC.

Att ta lån utan UC innebär helt enkelt att man väljer en bank som använder en enklare form av kreditupplysning istället för den största vi har i Sverige som heter Upplysningscentralen.

Banker är tvungna att följa god kreditgivningssed och får därför inte låna ut pengar till dig om de inte tror att du kommer ha möjlighet att betala tillbaka lånet. De måste därför göra en så kallad kreditbedömning av dig som kund för att avgöra dina ekonomiska förutsättningar att kunna betala tillbaka lånet.

Advisa | 2021 | https://advisa.se/ordlista/uc/

Upplysningscentralens kreditrapporter skiljer sig lite från de övriga på så sätt att de t.e.x sparar och registrerar det som kallas för kreditförfrågning när du ansöker ett lån. Denna rapport sparas i UC-s system i 12 månader.

Här kan du läsa om vad UC är och gör.

Detta används som rankingfaktor i Upplysningscentralens system, men inte i de andra kreditupplysningsföretagens system. Så när du ansöker ett lån som inte tar UC registreras inga förfrågningar.

Här kan du gallra både bland lån utan UC och lån som tar UC. Filtrera och väl det lån som passar bäst till det du behöver idag. Lycka till!

Belopp:
Lånevillkor:
Filtrera lån
Visa alla lån

Ekonom och skribent hos LånutanUC. Med med ett brinnande intresse för svensk privatekonomi och arbeten hos flera svenska bankkontor.
Gå upp