Att få betalningsanmärkning tar inte en vecka, utan flera.

du kan låna med betalningsanmärkningar

Att få betalningsanmärkningar

Betalningsanmärkningar dyker inte upp några dagar efter att du slarvat med betalningen, utan är en process från obetald kredit till utslag hos kronofogden på några veckor. Hur lång till det tar beror på hur mycket kronofogdeinspektören har att göra, hur snabbt du skrivit på delgivningen och ifall att du bestrider skulden eller inte.

Om en betalningsanmärkning utfärdats felaktigt kan det dock ta ännu längre tid för att ”bli av” med den än vad det tar att få anmärkningen. Försök att betala innan det har gått för långt.

Så kan du undvika att få betalningsanmärkningar. Reparera och betala det förfallna lånet innan skadan är skedd!

För att undvika betalningsanmärkningar så finns det bara en lösning: Låt inga betalningar förfalla!

Att ha koll på sina inkomster och utgifter, göra kalkyl och budget och inte handla för mer pengar än man har, är det bästa sättet för att undvika betalningsanmärkningar. Tyvärr är vi många som inte vill, kan eller orkar det och slutligen får en prick.

Den som redan har väldigt bra inkomst och stor förmögenhet, bryr sig ofta inte om ifall att den får betalningsanmärkningar. Den tillhör inte skaran som inte har råd till det man behöver, utan anser att ”Pengar löser alla problem”. Och det kanske är sant?

Om man har pengar och inte behöver låna pengar så spelar betalningsanmärkningarna ingen roll. Ifall att man har pengar till att köpa en lägenhet, istället för att behöva hyra en, så spelar anmärkningar heller ingen roll.

Nu är det dock faktiskt så att den som har väldigt mycket pengar, ofta är otroligt noga med sin ekonomi iallafall, annars hade hon inte haft stor likviditet.

När får jag betalningsanmärkningen?

En betalningsanmärkning skapas som sagt inte över en dag och inte heller över en vecka. Det är många steg som vandras från obetald faktura, till ett utslag hos Kronofogdemyndigheten. Så här går det till och ungefär så lång tid tar det att få en betalningsanmärkning.

  1. Fakturan förfaller till betalning
  2. Påminnelse skickas
  3. Inkasso skickar en faktura
  4. Inkasso skickar en påminnelse
  5. Kronofogden skickar en delgivning
  6. Kronofogden påminner om delgivning
  7. Delgivningen signeras
  8.  
  9. Utslag görs och anmärkningen hamnar hos UC, Bisnode, CreditSafe, med flera kreditupplysnings-företag.
  10. Betalningsanmärkningen syns dagen efter i alla kreditupplysningsregister i 3 år för privatperson och 5 år för företag

Inte Kronofogden som ger betalningsanmärkning

Överallt blir du påmind om att ”det är inte kronofogden som utfärdar en betalningsanmärkning” vilket delvis stämmer. Utan att kronofogden gjort utslag så blir det ingen betalningsanmärkning, så om du inte betalar klubbar kronofogden skulden som obetald och i samma tillfälle så skapas en betalningsanmärkning i alla kreditupplysningsregister. Du får då även ett skuldsaldo som det kallas.

Kan jag låna pengar trots betalningsanmärkningar?

Det finns flera långivare där du iallafall får ansöka lån trots betalningsanmärkningar. Om du däremot blir beviljad lån är en annan fråga, men möjligheterna finns. Dessa långivare tittar inte tillbaka på din kredithistoriska ekonomi, utan ser på vad du har, tjänar och gör just nu.

Om dessa uppgifter känns ok tillsammans med åldern på dina betalningsanmärkningar så kan du bli beviljad lån.

Det är oftast lån utan uc som beviljar den som har betalningsanmärkningar, men det finns även bolån och lån med säkerhet som kan gå med på att knyta ett låneavtal med den som besitter betalningsanmärkningar. I dessa fall kommer den ansökan att få en något högre ränta på sitt bolån än normalt.

Generellt vad det gäller låneränta kan man säga att ju högre inkomst, färre anmärkningar och renare kredithistorik man har, desto lägre ränta får man på sitt lån

Gå upp