Nya sätt att Låna pengar

olika sätt att låna pengar

Vi lånar pengar som aldrig förr. Ibland kommer nya sätt att låna pengar. För ca 20 år sedan kom smslån, ett snabb och enkelt sätt att ta lån med mobilen. Smslånen försvann med tiden i och med lagändringar för kreditprövning. Därefter äntrade snabblånen marknaden och har stannat. Just snabblån är idag det enklaste sättet att låna pengar snabbt och få lån utan UC.

Lån med strulig ekonomi

Vilket sätt man använder sig för att låna pengar skiljer sig individuellt. De yngre tar ofta snabblån för att bekosta en utgift eller en förfallen hyra, medan de äldre vanligen tar lån till att köpa bostad, bil eller möbler. ’

Det krävs att man är myndig och har en ordnad ekonomi för att få ett lån, men ordnad ekonomi behöver inte betyda att man inte får låna med betalningsanmärkningar. Det går att få ett lån även om man har betalningsanmärkningar ifall den inte är dagsfärsk. Främst snabblån som inte tar UC tillhandahåller de lånen, men faktiskt även vanliga blancolån upp till 600.000 kr.

För att bli beviljad stora lån behöver man ofta ha en borgensman eller medlåntagare. Detta går dock inte att tillämpa för sms lån och snabblån. Där är det alltid enbart din egen ekonomi som är avgörande för om du ska få låna pengar.

Mikael Larsson -Lånutanuc.se

Lån som gör UC-upplysningar är också populära

Det kan verka självklart att lån som inte tar UC-upplysningar är populära, men det är minst lika attraktivt att ta ett smslån som använder UC, just eftersom att dessa lån ofta är billigare med lägre ränta. Ett lån utan UC kan ha en ränta upp till 42,5% vilket är maxtaket enligt svensk lag, medan blancolån ofta har en ränta omkring 8-20%.

Administratör och skribent at LånutanUC | Website | + posts

Ekonom och skribent hos LånutanUC. Med med ett brinnande intresse för svensk privatekonomi och arbeten hos flera svenska bankkontor.

Gå upp