Betalningsanmärkningar

Betalningsanmärkningar ligger inte kvar i kreditupplysningsregistren för evigt. Men du får dras med dem ett tag. Efter 3 år försvinner dina betalningsanmärkningar (5 år för Företag) Innan dess kan det vara svårt att få låna pengar hos de flesta kreditgivare. Till och med lån utan Uc men det finns några långivare som beviljar lån.

Lån som godkänner betalningsanmärkningar

Välj Belopp
Välj Löptid
  • Endast lån utan UC
Visa fler lån

Anmärkningar försvårar vardagen

Det kan vara svårt att hantera vissa bitar ifall att det finns anmärkningar med i bilden. Om du vill hyra en lägenhet, så är risken ganska stor att den blivande hyresvärden vill kolla om din betalningsförmåga. Hyresvärdar gör ofta en kreditupplysning för att bedöma om du kommer att ha råd att betala hyran.

Telefonabonnemang, avbetalningsköp, lån

Om du har betalningsanmärkning måste du lämna in en deposition till telefonbolaget, innan du tecknar abbonemang. Depositionen brukar vara ungefär 3000-6000 kr. Beloppet du betalar in, ska täcka en kvartalsfaktura ifall att du inte ha klarat av att betala en eller flera fakturor. Då tas det av din deposition för att täcka upp den förfallna fakturan

Att handla saker på avbetalningsköp kan faktiskt gå att göra, även om du har betalningsanmärkningar. Då måste du ha en lön som är tillräckligt stor, så att den väger upp risken med avbetalningskrediten.

Att kunna få ett lån trots att man har betalningsanmärkning varierar. Det finns ju långivare som ger lån trots anmärkning. De är inte speciellt många till antalet och kostnaderna och räntan för dessa lån är rätt höga, så de är inte att rekommendera.

Vart syns betalningsanmärkningarna?

Betalningsanmärkningar syns i registren på en kreditupplysning oavsett om det är Svea eller UC. Då det är en lång tidsprocess att bli av med betalningsanmärkningar, så försök istället att undvika att få en betalningsanmärkning innan skadan är skedd.

 

Gå uppåt