Betalningsanmärkningar - Är det värdens undergång?

Betalningsanmärkningar

Livet går inte under bara för att du har fått en eller flera betalningsanmärkningar. De ligger inte kvar i kreditupplysningsregistren för evigt. Efter 3 år försvinner dina betalningsanmärkningar (5 år för Företag)

Anmärkningar försvårar vardagen

Det kan vara svårt att hantera vissa bitar ifall att det finns anmärkningar med i bilden. Om du vill hyra en lägenhet, så är risken ganska stor att den blivande hyresvärden vill kolla om din betalningsförmåga. Hyresvärdar gör ofta en kreditupplysning för att bedöma om du kommer att ha råd att betala hyran.

Telefonabonnemang, avbetalningsköp, lån

Om du har betalningsanmärkning måste du lämna in en deposition till telefonbolaget, innan du tecknar abbonemang. Depositionen brukar ligga mellan 3000-6000 kr. Beloppet ska täcka en kvartalsfaktura ifall att du struntat i att betala.

Att handla på avbetalningsköp kan gå även om du har betalningsanmärkningar, men då måste du ha en lön som är så pass hög att den väger upp risken med avbetalningskrediten.

Att få lån med betalningsanmärkning varierar. Det finns långivare som ger lån trots anmärkning, med de är inte många och kostnaderna och räntan % är rätt höga.

Vart syns betalningsanmärkningar?

Betalningsanmärkningar syns i registren på en kreditupplysning