SWEDBANK

Swedbank privatlån

Om Swedbank

Swedbank är en av Sveriges första storbanker. Detta är en av Sveriges största banker och erbjuder privatlån i olika former sedan 1997. Privatlån, företagslån, medlemslån, energilån, lån till bilen, lån till bostaden, kontokredit, sollån och försäkringar. I stort sett alla tjänster inom finans, lån och spar, förutom snabblån.

Från begynnelsen hette långivaren Föreningssparbanken men bytte namn till Swedbank år 2006.

Swedbank är inte ett lån utan UC. Faktum är att detta är en av de banker som faktiskt äger UC. Och de är ganska hårda i sin bedömning vid beviljande av lån. Betalningsanmärkningar och tidigare övertrasseringar hos banken ger direkt nej till nya produkter och låneansökningar.

Låneansökan

Att ansöka ett lån har generellt sett, aldrig varit så enkelt som det är nu, då man kan låna pengar online. Om du uppfyller de krav banken ställer för att bli beviljad lån, så kan du här se framför dig ett lån med lägre ränta än SMSlån. Det är en klassisk bank med klassiska krav.

Oavsett om du ansöker ett privatlån utan säkerhet (blancolån) eller lånelöfte till ett bolån, så ska du göra din låneansökan Online. Om ansökan blir beviljad blir du kontaktad av en handläggare för att slutföra låneprocessen.

Blancolån

En av Swedbank många produkter är blancolånet. Det är ett lån utan säkerhet mellan 20.000 kr-500.000 kr och en ränta som just nu ligger på 3,45-13,59% (Uppdaterad 20210623)

För att kunna låna pengar måste du vara kund i banken. Det kan du bli genom att besöka banken eller skapa ett konto online med ditt bank-id.

Räkneexempel

Privatlån 100.000 kr. 5,23 % rörlig ränta. Amorteras under 5 år. Effektiv ränta 5,49 % Aviseringsavgift 0 kr och Uppläggningsavgift 300 kr. Totalt att betala 113 593 kr.

Frågor och svar till Swedbank

När har Swedbanks kundtjänst öppet?

Det går att nå kundtjänst dygnet runt alla dagar i veckan.

Kan jag köpa resevaluta online?

Swedbank samarbetar med företaget Unimon, för resevaluta. Genom Unimon går det att beställa resevaluta och inom 1-3 dagar få pengarna hemskickade med REK.
Det går att nå Swedbanks kundtjänstpersonal dygnet runt alla dagar i veckan.

Kan jag få lånelöfte eller låna pengar med betalningsanmärkningar?

Nej. Swedbank är väldigt stränga då det gäller just betalningsanmärkningar. Ifall att du har anmärkningar eller väldigt lågt kreditbetyg hos UC, ska du inte ansöka lån här.

Kan jag teckna både billån och fordonsförsäkringar hos Swedbank?

Ja Swedbank har ett sort utbud av produkter. Det är svårt att hitta en produkt som Swedbank inte har.

Kan man låna utan UC kreditupplysning hos Swedbank?

Nej Swedbank är inte ett lån utan UC. Faktum är att Swedbank är en av ägarna till UC.

Är storbankerna de bästa lånen?

För att hitta det bästa lånet bör man vända sig till en stor bank. Det behöver inte nödvändigtvis vara en av de största storbankerna vi har i Sverige, utan det finns många mindre men ändå stora banker som är bra. Eftersom Swedbank är rätt så tuffa i sin kreditmall för lån och har hårda krav för att man ska beviljas lån, så finns det alternativ som populära, t.ex Bank Norwegian.

Swedbank Fördelar

Swedbank Nackdelar

  • Godkänner inte lån med betalningsanmärkningar
  • Går ej att bli kund/öppna konto med anmärkningar

Ränta

Som du läste ovan så har Swedbank fördelaktig ränta. Mycket mer fördelaktigt än högkostnadskrediter. Bolånet ligger i dagsläget på 1,53% ränta vid obundet 3-månaderslån.

Övrigt

När man lånar pengar online gäller Konsumentlagen. Det betyder att du har rätt att ångra ditt lån inom 14 dagar. 

Det finns flera mindre lån där du kan få pengarna utbetalt direkt till Swedbank, bland annat populära sms-lånet Kredit365.

Kontakt

göran persson swedbank

Tel: 0771-97 75 12
Swedbank AB
Hamngatan 29
10722 Stockholm

https://www.swedbank.se/

Gå upp