Låna pengar inför sportlovet

Sportlovet har kört igång och trots Corona trängs slalomåkarna i backen. Tänker du själv åka till fjällen under sportlovet?

Sportlovsveckan för den som har råd

Under sportlovet är det meningen att barnen ska få ledigt från skolan för att ägna sig åt utomhusaktiviteter. Slam, pulka och skridskor är vanliga aktiviteter under sportlovet. Beroende på vad man väljer så krävs olika stor budget. Skridskor och pulka är nästintill gratis. Iallafall kostar det inte många hundralappar och de flesta slipper låna pengar för att ägna sig åt dessa ”billiga” aktiviteter.

Slalom däremot kostar betydligt mer. Att köpa slalomskidor, stavat, pjäxor, hjälm, glasögon är en utgift på flera tusen. Därtill kommer resor till backen, liftkort, mm. För många är slalom en få förunnat ”snobbsport” och alla har inte råd att ens delta i slalomskolan.

Låna pengar till slalomresan

Funderar du på att låna pengar till sportlovets slalomresa? Visst kan det vara ett alternativ, om du lägger pengarna på någonting som finns kvar efter sportlovet. Att ta ett lån till att köpa slalomutrustning behöver inte vara fel.

Köper du slamomskidor av bra kvalitet kan dessa säljas vidare då du tröttnat. Och det finns alltid en marknad för begagnad vinterutrustning.

Välj rätt lån

Vilket lån du ska välja inför sportlovsaktiviterna, beror dels på hur bråttom du har och hur stark din kreditvärdighet är. Vill du låna pengar med svag kreditvärdighet så finns det inte så mycket annat att välja på än lån utan UC och snabblån.

Detsamma om du har ont om tid. Är sportlovet redan nästa vecka så hinner du både ansöka och få ett snabblån utbetalt. Men om det ligger lite längre bort så rekommenderas du istället att titta på privatlån. Privatlån är betydligt billigare, lägre ränta och lägre kostnader.

Har du betalningsanmärkningar, så finns även nischade speciallån just vid dessa ändamål. Så ska du låna pengar inför sportlovet, se till att välja det alternativ som passar dig bäst. Alla har inte samma förutsättningar till att få lån.

Jämför lånen

Belopp:
Villkor:
Välj:
Visa alla lån
Gå upp