Låna pengar till resan

låna pengar till resan - semesterlån

Låna pengar till resa och semester

Är semestern i antågande och du har inte hunnit spara en buffert inför årets resa? Du har kanske tittat på semesterarrangörens avbetalning av resor och funderat på att slå till med att låna pengar till resan. Vänta! Även om du har bestämt att ändamålet med ditt lån ska vara en resa, så kanske det finns bättre alternativ? Jämför alltid alternativen först.

Semesterlån går snabbare när man ansöker utan UC

Om du har bråttom så går det absolut snabbast att både ansöka och få pengarna till kontot, ifall du vänder dig till de semesterlån som är utan UC. Dessa har direktutbetalning, så du kan få pengar samma dag som du ansöker. Detta kan vara ett alternativ om du har hittat en sista-minten-resa och behöver pengar snabbt. Har du längre framförhållning och kan planera lite mer så bör du istället titta på att låna pengar av privatlån.

Jämför alla alternativ till lån innan du köper resan

De flesta researrangörer erbjuder dig avbetalning till resan, men detta kan bli ganska dyrt. Det är aldrig en bra ide att låna pengar till resan, men du kanske inte får din semesterersättning innan du åker och känner att du vill komma iväg redan nu.

Om du måste ta ett lån innan semesterersättningen kommer så är nog ett banklån bättre än en avbetalningskredit. Kanske tycker du att ett lån som inte tar UC är att föredra, men det kan ju bli en väldigt dyr resa med lån utan uc som finansiering, ifall att det är en högkostnadskredit. Du kanske det är bättre att avstå den den där resan i år?

Jämför alltid alla lån innan du bestämmer dig så att lånet kostar så lite som möjligt i ränta och extra kostnader. Och fundera på om det verkligen är värt att ta ett lån för att bekosta resan, eller om du lika gärna skulle kunna njuta av den svenska sommaren på hemmaplan?

Gå upp