Vivus - Ett populärt lån som godkänner anmärkning 15.000 kr
Vivus

Om Vivus

OBS! På grund av Coroepidemin så håller Vivus för närvarande stängt. Du kan istället prova till exempel Ferratum eller Fixza om du söker lån utan UC.

Vivus är en långivare som tillhandahåller snabba och enkla lån till privatpersoner. Det är ett lån utan UC. Ett snabbt mindre privatlån för dig som söker ett snabbt kapital. För att ansöka kredit ska du vara fyllda 18 år.

Lånebelopp från 2 000 kronor upp till 15 000 kronor. SMSlån har snabb utbetalning. Mycket populärta lån, som dessutom godkänner betalningsanmärkningar.

Vivus lån

Det mesta du kan låna hos Vivus smslån är en kredit på 15 000 kronor. Vivus har en lånestege för hur stor kredit du kan ansöka. Första gången kan du som mest låna 5000 kronor, men nästa gång kan du ansöka upp till 9000 kronor och 3-e gången ända upp till 15.000 kronor.

Har du skött betalningarna vid de tre första lånetillfällena så är du fortsättningsvis välkommen att låna 15.000 kr.

OBS! Du bör inte låna pengar för att lösa dig ut en ekonomisk knipa och helst inte en högkostnadskredit.

Låneexempel – Vivus

  • Lånebelopp 5.000 kr
  • Återbetalningstid 3 månader
  • Månadsbet 1132,21:-/månad
  • Effektiv ränta 260.1%
  • Uppläggningsavgift 395 kr
  • Totalt att återbetala 5555,27 kr

Lånevillkor

  • Åldersgräns 20 år
  • Max 3 st anmärkningar
  • Inga inkomstkrav
  • Ej skulder hos Kronofogden (anmärkningar är dock ok)

Vivus snabb ansökan

Vivus har precis som smslånen Credway och Snabbfinans, en enkel ansökningsprocess och supersnabba utbetalningar av sina lån, vilket gör att tidsramen från ansökan till pengar på kontot inte är lång. Ifall att lånet beviljas förståss.

Med slidern på första sidan, kan du snabbt och enkelt se lånebelopp, kostnader och räntor. Den maximala effektiva räntan hos Vivus är 650%. Ansökan kan göras via hemsidan eller via Vivus mobilapp som finns att ladda ner både i Google Play och Appstore.

Krediterna Prisexempel: Låna 5000 kr i 3 månader. Uppläggningsavgift 395 kr. Effektiv ränta 146,5%. Totalt att betala 10.715 kr Långivare som inte tar UC går under namnet högkostnadskredit. Detta innebär att räntan för dessa lån är högre än privatlån och bolån. Om löptiden på lånet inte är så lång då blir inte kostnaden stor. Även fast räntan är hög. Ju längre löptid, desto lägre ränta bör du se till att få. Annars kan beloppet att betala tillbaka väldigt stor.

Varför är lånen så dyra?

Det finns många anledningar till varför SMSlån och snabblån är dyrare än blancolån. För det första så ”slipper” du en UC-förfrågning. Det kan ju vara värt att betala lite extra för. För det andra så är löptiderna för smslån korta och därför vill banken hinna tjäna in ränta.

Det som de normalt gör på längre amorteringstider. Sedan försätter sig banken i en risksituation då de lånar ut pengar till någon som är mindre kreditvärdig.

Gå upp