Coronavirusets inflytande på Ekonomin

corona låna pengar

Pengarna sinar när Coronaviruset drar fram – då tar vi lån

Ingen har gått obemärkt förbi att Cornonaviruset (Covid-19) har ett stort inflytande på vår ekonomi.

Företag tvingas hållas stängda med smittad personal och leveranser försenas eller ställs in. Smittspridningen av Coronaviruset ökar för var dag och än finns inget botemedel. Den som har aktier och fonder har fått erfara att Coronaviruset har rört om ordentligt på börsen. Aktier har sjunkit i värde på obestämd tid.

Vi lånar mer pengar på grund av Coronaviruset

Allt fler ansöker lån under Coronavirusets framfart. Vi handlar som aldrig förr och bunkrar upp handsprit och livsmedel, förberedda på ett liv i coronakarantän. Mitt i all denna hysteri håller vi tummarna att det snart finns ett botemedel för att slippa skörda de gamla och sjukas liv i förtid.

Du har kanske funderat på att lösa dina ekonomiska problem med lån? Den som lånar pengar nu i Coronatider kan ha i åtanke att inte välja första, bästa lån. För tillfälligt behov av lån, som i dessa tider, är det bästa att inte förstöra sitt kreditbetyg vid ansökan om lån. Om du avser låna 5000 kr eller 25.000 kr, d.v.s ett litet belopp under denna kris, gör du bäst i att välja lån utan UC.

Det bästa är naturligtvis att inte behöva låna pengar överhuvudtaget. Men med karantäntid och kanske oförmåga att gå till arbetet så minskar inkomsterna, men inte utgifterna.

Det finns många lån utan UC för tillfälligt behov av lån

Vet du inte vilket lån du ska välja? Det beror på om du behöver låna pengar snabbt eller kan vänta 1-2 dagar. Väljer du lån utan UC så betalar de oftast ut pengarna samma dag, vissa långivare t.o.m inom 15 minuter. Men du får då vara beredd på en den högre ränta som högkostnadskrediter innebär.

Om du inte har bråttom och kan vänta en dag eller två så kan ett vanligt banklån (som då tar UC) vara ett bättre alternativ. I alla fall billigare, om man ska se till kostnaderna. Men vill man inte samla på sig fler kreditförfrågningar så bör man inte välja lån som tar UC.

Vanliga frågor om lån

Htta långivare som inte tar UC

Belopp:
Lånevillkor:
Filtrera lån
Visa alla lån
Gå upp