Ordna julklapparna utan att låna pengar

Billigare julklappar betyder mindre lån

Jul innebär hektiska tider för långivarna. Men det går att ordna julklapparna utan att låna pengar. Varje år utser HUI årets julklapp. De senaste 2 årens julklappar passar alla plånböcker. I fjol var det ”det återvunna” som var på tapeten. Då skulle vi ge bort något begagnat, använt. Kanske ett återvunnet plagg, eller pryl som legat i lådan en längre tid. Så köp något begagnat istället för att ansöka lån innan det gått för långt.

Årets julkapp – mobillådan.

I år är det mobillådan som är årets julklapp. En klapp som man faktiskt inte behöver lägga ut pengar på att köpa. En låda att lägga mobilen i kan enkelt tillverkas själv av prylar som finns hemma. Så även årets julafton kan bli en billig historia.

Varför ska vi lägga mobilen i en låda? Åsikterna är verkligen delade där. Att lägga bort mobilen och koppla av hjärnan en stund ska vara nyttigt för själen, tycker många. Men inte alla. Trots att mobilen en en tidsbov, så är den även ett nyttigt hjälpmedel och ett sätt för många att ha en social kontakt. Med snapchatt, Facebook och Instagram är plötsligt hela världen våra vänner. Både till fördelar och nackdelar.

Iden med mobillådan var kanske inte den bästa de hade kunnat skaka fram. Jämför med bakmaskinen så är den dock betydligt billigare. Att köpa en kostar runt 100 kr och att göra en själv gratis. Men vill du ha en mobillåda i julklapp? Nja…

Skänk pengar till hjälporganisationer

Den bästa julklappen borde vara att skänka en slant till hjälporganisationer av olika slag. En påminnelse redan till barnen när de är små, att alla inte har råd till materiella ting. Så istället för att ta ett lån utan UC och låna pengar innan jul till att bunkra upp med julklappar – skänk en slant till någon som behöver och ge bort ett gåvobrev. Det behöver inte vara en stor summa. 50 kr eller 100 kr, oavsett belopp så kan pengarna hjälpa någon.

Gå upp