Billig mat istället för lån

thumbnail

Köp billigare mat istället för att ta lån

En av de största utgiftsposterna är maten. Genom att lära sig att laga mat på ett effektivt sätt så går det att spara mycket pengar. Kanske till och med så mycket pengar att du slipper låna pengar för att få månaderna att rulla på.

Hemlagat mat är mycket billigare än att ”äta ute”

Om man inte kan eller vill räkna hushållsekonomi så kanske man inte har en aning om att hemlagad mat är många, många gånger billigare än restaurangmat. Med restaurangmat menar jag här nu även McDonalds, pizzerian och andra ställen där man köper maten färdig-tillagad.

Varför köper vi färdig mat om det är så ”dyrt” då? Svaret är tid, vi köper oss tid. Genom att köpa maten tillgad så blir det 1-2 timmar extra fritid varje dag till att göra annat. Man slipper inköp, tillagning, bortplockning och disk. Men frågan är då vad man istället utnyttjar denna extra fritid till. Till att arbeta eller slappa?

Används fritiden till att sovas, slappa eller annat kanske det är bortkastade pengar. Men om den färdigköpta maten kan hjälpa dig att bli mer effektiv i form på något sätt så kan det vara värt det.

Undvik i allra längsta mån att köpa fördiglagad mat av olika anledningar inte bra kostanden:

  • Är dyrt

  • Du vet inte vad som ”finns i” maten (innehåller ofta mycket fett och socker
Gå uppåt