Låna pengar till mat

Bör man låna pengar till mat och hushållskostnader?

Genom att låna pengar till mat och hushållskostnaderna så är du på väg in i en ond spiral. En av de största utgiftsposterna är just mat. Genom att köpa billig mat och lära sig att laga mat på ett effektivt sätt så går det att spara många kronor.

Du kanske till och med kan spara så mycket pengar att du slipper låna pengar till mat och för att få månadens ekonomi att rulla på.

Om man väljer att spara in på alla områden i hushållet så kan man lösa många ekonomiska problem. Genom att inte ta lån till resor, spara pengar och räkna på utgifterna så gå det att få minsta inkomst till att gå ihop. Det gäller bara att använda enkla medel och en gnutta fantasi!

Hemlagat mat är mycket billigare än att ”äta ute” så ta inte lån till mat på restaurang

Om man inte kan det där med att skaffa en buffert eller vill räkna hushållsekonomi så kanske man inte har en aning om att hemlagad mat är många, många gånger billigare än restaurangmat.

Med restaurangmat menar jag här nu även McDonalds, pizzerian och andra ställen där man köper maten färdig-tillagad.

Varför köper vi färdig mat om det är så ”dyrt” då? Svaret är tid, vi köper oss tid. Genom att köpa maten tillagad så blir det 1-2 timmar extra fritid varje dag till att göra annat. Jag slipper inköp, tillagning, bortplockning och disk. Men frågan är då vad man istället utnyttjar denna extra fritid till. Till att arbeta eller slappa?

Används fritiden till att sova, slappa eller annat kanske det är bortkastade pengar. Men om den färdigköpta maten kan hjälpa dig att bli mer effektiv i form på något sätt så kan det vara värt det.

Undvik i allra längsta mån att köpa färdiglagad mat av olika anledningar inte bara kostnaden.

Dyr mat och innehåll

  • Du vet inte vad som ”finns i” maten (innehåller ofta mycket fett och socker). Den färdiga maten har konserveringsämnen och E-nummer som du inte har en aning om vad allt betyder. Genom att satsa på egen mat och allra bäst, egenproducerad mat, så kommer både kroppen och plånboken att må mycket bättre.

Låna pengar och köp mat från lån i nödfall

Genom att tänka snålt så kan du komma undran så länge som möjligt, utan att låna pengar till hushållskostnader. Har nöden ingen lag? Du kanske redan har börjat kika lite på snabblån och lån utan UC? Det smartaste om du redan har befintliga lån, är dock att sänka sina utgifter genom att byta ut och samla snabblån mot ett billigare lån.

Gå upp