Lösa ekonomiska problem med lån?

Lösa ekonomiska problem

Bör man lösa sina ekonomiska problem med att låna?

Har en tagit många lån utan Uc? Dessa måste tas upp i budgeten. Inte blunda för sanningen!

Att lösa ekonomiska problem med lån är inte det ultimata. Men någon gång i livet hamnar vi kanske där. Fastnar i ett ekonomiskt problem som verkar omöjligt att lösa. Oavsett vad det gäller, även om allt verkar helt hopplöst, så finns det alltid en lösning på problemet.

Allt går att lösa på ett eller annat sätt. Det är inte säkert att du måste leva på existensminimum resten av ditt liv.

Lös inte ekonomiska problem med lån

Funderar du på att ta den enkla vägen, att låna pengar för att lösa dina ekonomi? Börja inte där! Det kanske känns helt omöjligt, men låt oss se på problemet. Vad har hänt? Går det att lösa på annat sätt än med lån?

Du fått fler räkningar denna månad än vad lönen räcker till

Att inte få pengarna att räcka till en månad är mer regel än undantag för många. Men sitt lugnt i båten. Kronofogden kommer inte att sälja dina saker på auktion, bara för att du är lite sen med en inbetalning.

Det finns olika sätt att tackla detta problem.Välj det som känns mest rätt för just dig.

Du kan låta fakturan förförfalla och betalar den sedan direkt med nästa månads lön. Detta kommer inte att ge betalningsanmärkning, eller ens brev från Kronofogden, men extra kostnader i form av påminnelser.

Tänk dock på att en kredit eller ett lån är snabbare med att skicka till inkasso, än privata bolag.

Du har ingen möjlighet att betala lånet

Om det har gått så långt att fakturorna börjat samlas hos inkasso så är första steget att kontakta dem direkt och fråga om en avbetalningsplan. Om du har lån och långivaren själv i första steget inte gick med på ett uppskov eller delbetalning så kan ibland inkassoföretaget vara lättare att ha att göra med.

Till att börja med måste du göra en budget där du ser över dina inkomster och vardagsutgifter.

Kostnader såsom

  • hyra
  • el
  • mat
  • eventuell barnomsorg, m.m går i första hand.

När du vet hur mycket du får ”över” varje månad, så kan du börja ringa runt och förhandla om avbetalningar och uppskov. Om du har skulder som legat väldigt länge hos Inkasso, så se även till att fråga om de kan frysa eller ta bort ränta, ifall att du börjar betala av skulden. De brukar vara medgörliga om man är villig att göra vad man kan för att betala.

Betala bort Kronofogden

Har du skulder som ligger hos Kronofogden bör du börja med dessa så att ingen utmätning sker på tillgångar eller lön. Om Kronofogden gör utmätning på dina inkomster så att du får ett existensminimum att leva på, så kommer du inte att ha möjlighet att betala på de skulder som inte redan hamnat hos för indrivning.

Då hamnar du i en ond cirkel, där dessa skulder också kommer att hamna hos Kronofogden och betalningsanmärkningarna blir oundvikliga. Så försök undvika betalningsanmärkningar så långt det går.

Om du ändå måste låna pengar så kanske det är bättre att se sig om efter mindre, snabblån istället för att ta ett stort lån som du egentligen inte behöver? Viiga lån till exempel, är ett mindre lån upp till 40.000 kr som är populärt och beviljar många. Det finns flera snabblån och sms lån som kan vara värt att titta på innan du bestämmer dig för att låna. Har man många skulder att lösa så finns det även någonting som heter saneringslån.

Ekonom at LÅN UTAN UC | Website | + posts

Martin studerar ekonomi och har ett stort intresse och kunskap inom snabblån och smslån. Han skribent hos LånutanUC.se sedan år 2018

Gå upp