Högre kostnader under vinterhalvåret

Fler lån ansöks under vintern

Det ansöks fler snabblån när kylan kryper på, vilket inte är konstigt. Kallare väder betyder högre omkostnader och man behöver mer pengar. Eluppvärmda hus blir dyrare att använda och motorvärmare till bilen drar ström.

vinter höst
Vinter innebär mer kostnader

Det ska införskaffas vinterkläder till hela familjen, nya varma fodrade skor, handskar och mössor. Har man barn så börjar snart vinterindrott i form av skidåkning och skridskoåkning, prylar som inte är billiga ifall att man inte handlar på Second Hand. Och allra helst om man brukar ta lån för att köpa märkeskläder som populära GANT eller Hilfiger.

Det är naturligt att vi ansöker fler lån utan hösten och vintern

Det är alltså inte konstigt att vi tar fler lån under vinter och höst. Och heller inte konstigt att det är de snabba lånen som lockar. För vi vill ju helst inte dra på oss stora lånebelopp med amorteringstid på flera år, för att överleva vintern detta år.

Lån

När man ansöker om ett snabblån så vill man inte att långivare ska ta kreditupplysning från Upplysningscentralen och det finns väldigt många lån utan UC att välja på, så det finns ingen anledning för oss som konsument att leta andra lån. Vi har samlat alla lånen vilka du kan jämföra i lugn och ro utan innan du tar beslutet att låna. Även om det är lockande att hoppa på att låna 5000 kr inom några minuter så tänk igenom först vad pengarna ska användas till och när du kan betala tillbaka.

Om pengarna först och främst ska användas till hösten och vinterns inköp så rekommenderar vi att välja så kort amoteringstid som möjligt. Ju längre amortering man väljer, desto dyrare blir lånet i slutändan. Och du vill ju inte betala på ett lån i maj, för saker du köpte och använde i november, eller hur?

Vill du låna pengar med svag kreditvärdighet, så kan du läsa om det här.

Ansök en rimlig summa

Ansök inte mer än den summa pengar du behöver, bara för att ha som buffert. Försök istället att arbeta extra om möjligheten finns, så du inte skuldsätter dig mer än nödvändigt. Är inte det en bra ide?

Vill du ha tips på vart det är ”lättast” att få lån? Kolla in de flest beviljade lån och smslån

Gå upp