Buffert

buffert

Spara en buffert innan du lånar

Hur ser din situation ut? Har du samlat på dig dyra lån utan UC som äter upp din ekonomi? Testa med att göra en buffert.

Det kan vara svårt att beräkna för de oförutsedda händelserna och vad de kommer att kosta dig än att ha täckning för dina månatliga utgifter och kostnader. Se till att ta till dig alla tips om ekonomi som kan hjälpa dig spara in en slant.

Du kan börja med är att beräkna dina omkostnader varje månad. Glöm inte bort det allra viktigaste som du inte kan räkna bort, t.e.x. sopor, hemförsäkring, transport, förskoleavgift, A-kassa och hyra.

Har du gjort någon buffert?

  1. Se över dina inkomster och utgifter, dina avtal och abonnemang, där kan det finnas något du kan spara in på som kan bli en början till ett buffertsparande.
  2. Hur stor buffert du behöver avgörs av din livssituation. Bor du som själv i en lägenhet och inte har någon, så bil krävs det inte lika stor buffert som om du bor med din familj i en ägd bostad och har en eller flera bilar.
  3. Om du har pengar på ett sparkonto kommer du åt dem direkt när de behövs. Se till att du får ränta och att kontot omfattas av insättningsgarantin.
  4. Försök att ha stående överföring sparande varje månad.
  5. Framför allt är det bra att spara pengar under sommaren, eftersom det ofta är högre utgifter under vintern. Ett alternativt sätt att spara pengar på kan vara t.e.x aktiespar.
Gå upp