Lån utan kreditupplysning från UC vid små lån

thumbnail

Lån utan kreditupplysning från UC vid små lån

När man vill låna ett mindre belopp så är det en stor fördel att lånet inte tar kreditupplysning från UC (Upplysningscentralen). Detta för att kunna hålla sin kreditrapport ”ren” inför den dagen man vill ansöka om ett större lån. Vem vet, du kanske vill ansöka om ett lånelöfte och köpa en bostad, inom de närmaste 12 månaderna? Det är inte så lätt att få lån med svag kreditvärdighet.

När man ansöker större lån, så kallade privatlån, och vill låna 30.000 kronor och uppåt så gör banken nästan alltid en kreditupplysning via UC. UC är ett kreditupplysningsverktyg, vilket ägs av de största bankerna och har tagits fram för att passa deras behov av personkontroll vid stora lån.

Lån utan UC vid mindre lånebelopp

Om du avser att låna ett litet belopp så krävs inte en lika gedigen personupplysning, utan det räcker för långivaren att få veta det viktigaste som rör dig och din ekonomi. Därför använder de långivarna som lånar ut mindre belopp, ett snarlikt, men lite enklare kreditupplysningssystem. Man kallar det för att du kan få Lån utan UC. Istället för UC så finns det ganska många andra kreditupplysningssystem att använda för att få information om den ansökandes ekonomi. Den vanligaste är Bisnode.

Jämföra Långivare som inte tar UC men även större lån

Vi har tagit fram en sajt som visar på alla möjligheter att låna pengar utan UC och den sajten heter just Lån utan UC. Eftersom man är begränsad till ett mindre belopp när man vill låna pengar utan UC, så kommer sajten även att täcka de större lån som finns på svenska marknaden. Lånebelopp för privatlån utan säkerhet upp till 700.000 kronor, men även bolån, billån och företagslån. Tanken är att med alla långivare samlade på en och samma plats, så slipper du leta och jämföra lån sökmotorerna.

Gå uppåt