Kreditbetyget avgör om du får låna pengar

thumbnail

Det är ditt kreditbetyg som avgör om du får lån

Om att välja lån

Med ett lågt kreditbetyg så är det ofta svårt att få låna pengar. Men vad är det egentligen som avgör kreditbetyget och vart kan man låna med svag kreditvärdighet? Och varför ska man välja lån utan UC?

Belopp:
Lånevillkor:
Filtrera lån
Visa alla lån

Svagt kreditbetyg vid lån

Svag kreditvärdighet kan man få genom t.e.x

  • Betalningsanmärkningar
  • Skuldsaldo hos Kronofogden
  • Misskötta betalningar
  • Inkasso
  • Flytta och byta adress ofta
  • Många kreditförfrågningar

Dessa faktorer antingen en av dem eller flera tillsammans skapar ett lägre kreditbetyg vilket kan stjälpa kreditbetyget och gör det svårt att få lån.

Hög kreditvärdighet betyder högt kreditbetyg

Hög kreditvärdighet får man genom att ha en inkomst över 250.000 kr per år, betala sina räkningar i tid, bo länge på samma adress och inte vara föremål för Kronofogden. Fundera på hur du kan öka din kreditvärdighet och öka dina chanser till att låna pengar.

Låna pengar med svag kreditvärdighet utan UC

Om du vill låna pengar och har betalningsanmärkningar så är lån utan UC ett alternativ där flera banker är villiga att ge lån. Eftersom de flesta som ger ut lån utan uc är ganska små krediter så behöver kraven som ställs inte vara lika stora.

Därför kan det gå att få låna pengar med svagkreditvärdighet hos UC, eftersom dessa lån inte tar UC. De använder andra kreditprövningar för att bedöma dig. (Läs mer om lån med hög beviljandegrad)

Låna pengar utan inkomst

Du har möjlighet att få lån med svag kreditvärdighet, men du kan inte få låna pengar utan inkomst. Ifall att du har betalningsanmärkningar eller annat som gör att ditt kreditbetyg är lågt, är det extra viktigt att du har en inkomst som garanti för att betala tillbaka pengarna.

Så har du ingen inkomst behöver du inte göra dig besvär att ansöka lån. Inkomsten behöva inte vara stor för att få ett litet lån och även studiebidrag och studielån kan hos de mindre långivarna räcka för att räknas som en inkomst.

Det viktigaste är att inkomsten är regelbunden och kommer i på kontot varje månad. För att få ett snabblån som student så måste du även vara över 18 år.

Johanna har en lång och bred erfarenhet inom bank och finans. Hon har arbetat som finansiell rådgivare sedan år 2009 och är författare hos LånutanUC.se sedan år 2021. Johannas främsta intressen är aktier och valutor.
Gå upp