Kreditbetyget avgör om du får låna pengar

Om kreditbetyg och lån utan UC

Det är ditt kreditbetyg som avgör om du får lån

Mått på kreditbetyg

Med ett lågt kreditbetyg så är det ofta svårt att få låna pengar. Men vad är det egentligen som avgör kreditbetyget?

Det är flera faktorer som spelar in när man bedömer kreditbetyget och betyget delas in i olika nivåer. UC till exempel, rankar sin kreditvärdighet i klasserna Svag, Mindre Bra, Bra, Mycket bra och Utmärkt.

UC själva anger på sin sida att man kan förbättra sin kreditvärdighet genom att minska antalet kreditupplysningar. För faktum är att flera gjorda kreditupplysningar hos UC är en bidragande faktor till att kreditvärdigheten sänks. Förutom att inte ansöka för många lån via UC, kan du förbättra din kreditvärdighet genom att rensa bort krediter och samla lån.

Ansök lån med lågt kreditscore

Vart kan man låna med svag kreditvärdighet? Du kan hitta lån utan UC och snabblån nedan och ansöka lån med lågt kreditscore

Belopp:
Villkor:
Visa mer resultat

Svagt kreditbetyg vid lån

Svag kreditvärdighet kan man få genom t.e.x

  • Betalningsanmärkningar
  • Skuldsaldo hos Kronofogden
  • Misskötta betalningar
  • Inkasso
  • Flytta och byta adress ofta
  • Många kreditförfrågningar

Dessa faktorer antingen en av dem eller flera tillsammans skapar ett lägre kreditbetyg vilket kan stjälpa kreditbetyget och gör det svårt att få lån.

Hög kreditvärdighet betyder högt kreditbetyg

Hög kreditvärdighet får man genom att ha en inkomst över 250.000 kr per år, betala sina räkningar i tid, bo länge på samma adress och inte vara föremål för Kronofogden. Fundera på hur du kan öka din kreditvärdighet och öka dina chanser till att låna pengar.

Låna pengar med svag kreditvärdighet utan UC

Om du vill låna pengar och har betalningsanmärkningar så är lån utan UC ett alternativ där flera banker är villiga att ge lån. Eftersom de flesta som ger ut lån utan uc är ganska små krediter så behöver kraven som ställs inte vara lika stora.

Därför kan det gå att få låna pengar med svagkreditvärdighet hos UC, eftersom dessa lån inte tar UC. De använder andra kreditprövningar för att bedöma dig. (Läs mer om lån med hög beviljandegrad)

Låna pengar utan inkomst

Du har möjlighet att få lån utan säkerhet, med svag kreditvärdighet, men du kan inte få låna pengar utan inkomst. Ifall att du har betalningsanmärkningar eller annat som gör att ditt kreditbetyg är lågt, är det extra viktigt att du har en inkomst som garanti för att betala tillbaka pengarna.

Så har du ingen inkomst behöver du inte göra dig besvär att ansöka stora lån. Inkomsten behöva inte vara stor för att få ett litet lån och även studiebidrag och studielån kan hos de mindre långivarna som sms lån, kan räcka för att räknas som en inkomst.

Det viktigaste är att inkomsten är regelbunden och kommer i på kontot varje månad. För att få ett snabblån som student så måste du även vara över 18 år. Får du inte låna hos din vanliga bank, så kanske du ska fundera på att byta bank?

Frågor om kreditvärdighet

Hur mäts kreditvärdighet?

Kreditvärdigheten mäts genom ett kreditbetyg hos kreditupplysningsföretagen på 1-100 och är ett mått på betalningsförmåga.

Kan man få sämre kreditvärdighet genom att ansöka många lån även om dessa inte beviljas?

Ja, enligt UC så är många gjorda kreditupplysningar en bidragande faktor till sänkt kreditbetyg.

Kan jag låna pengar med dålig kreditvärdighet?

Ja det finns banker som är villiga att ge dig en chans trots låg UC-score via snabblån och Lån utan UC.

Gå upp