Vill du låna trots betalningsanmärkningar?

du kan låna med betalningsanmärkningar

Du kan låna pengar med betalningsanmärkningar

Det är lika enkelt att få lån med betalningsanmärkningar som om man inte har det, bara man vet vart man ska leta. Att man har fått betalningsanmärkningar betyder inte att man är en dålig människa. Men anmärkningarna ha uppstått av olika anledningar. Det kan till exempel bero på slarv eller oaktsamhet.

Att få betalningsanmärkningar tar inte en vecka utan flera och du bör i allra längsta mån undvika att hamna där.

Vill du veta om du kan få låna pengar?

Du kan låna med betalningsanmärkningar men inte samma månad som den uppstod

Det viktigaste för att få låna pengar när man har en eller flera betalningsanmärkningar, är att man vid ansökan om lån har ordnat upp sin ekonomi. En betalningsanmärkning finns kvar länge och syns i en kreditupplysning i 3 år. Det är väldigt lång tid för att sona sina brott kan man tycka, men det är så det ligger till enligt svensk lag.

Det finns många konsumtionslån och lån utan uc att välja på och man kan låna pengar med befintliga betalningsanmärkningar, men dessa banker ställer vissa krav för att låna ut pengar till dig som har slarvat med din ekonomi. Det finns även låneförmedlare, som t.e.x Lendo.

Villkor för att få låna med betalningsanmärkningar

  • Om man vill låna pengar med betalningsanmärkningarna måste de vara minst 3 månader gamla (6 månader hos vissa banker)
  • Du måste ha betalt bort skulden som gjorde att anmärkningen uppstod. I alla fall skuldsaldot hos Kronofogden, det måste vara noll. Om du sedan har gjort upp en betalningsplan med den du var skyldig och de har dragit tillbaka skulden från Kronofogden så behöver skulden inte vara slutbetald.
  • Du måste vara myndig
  • Ha en regelbunden inkomst. Minikravet hos den ”snällaste” banken är 110.000 kr/år
  • Du får lov att acceptera en högre ränta än hos de vanliga Konsumentkrediterna
  • Du kan i vissa fall behöva lämna säkerhet eller ha en borgensman

Att tänka på vid lån med betalningsanmärkning

Nöden har ibland ingen lag och att ansöka lån när man redan har stora skulder kan vara ett nödfall. Du kanske har panik över att inte kunna betala de förfallna hyrorna? Risker att bli vräkt? Eller inte har råd med mat till familjen? Det kan göra att man tar ogrundade beslut, gjorda i stundens hetta.

Betalningsanmärkningar behöver inte betyda nej till lån, men det man bör tänka på vid ansökan om lån är att räntorna kan vara ganska höga. När vi lever i oroliga tider kan det vara farligt att dra på sig fler utgifter.

Att kontakta socialtjänsten är kostnadsfritt. Känner du att pengarna inte räcker till alla utgifter? Då kan det vara värt ett försök att prata med socialtjänsten om alternativ.

Gå upp