Vill du låna pengar och har betalningsanmärkningar?

thumbnail
Välj Belopp
Välj Löptid
  • Endast lån utan UC
Visa fler lån

Det är lika enkelt att låna med betalningsanmärkningar som om man inte har det, bara man vet vart man ska leta. Att man har fått betalningsanmärkningar betyder inte att man är en dålig människa, men de kan ha uppstått av olika anledningar som slarv eller oaktsamhet.

Du kan låna med betalningsanmärkningar men inte samma månad som den uppstod

Det viktigaste för att få låna pengar när man har en eller flera betalningsanmärkningar, är att man vid ansökan om lån har ordnat upp sin ekonomi. En betalningsanmärkning finns kvar länge och syns i en kreditupplysning i 3 år. Det är väldigt lång tid för att sona sina brott kan man tycka, men det är så det ligger till enligt svensk lag.

Det finns många konsumtionslån och lån utan uc att välja på ifall att befintliga betalningsanmärkningar, men dessa banker ställer vissa krav för att låna ut pengar till dig som har slarvat med din ekonomi.

Villkor för att få låna med betalningsanmärkningar

  • Betalningsanmärkningarna måste vara minst 3 månader gamla (6 månader hos vissa banker)
  • Du måste ha betalt bort skulden som gjorde att anmärkningen uppstod. I alla fall skuldsaldot hos Kronofogden, det måste vara noll. Om du sedan har gjort upp en betalningsplan med den du var skyldig och de har dragit tillbaka skulden från Kronofogden så behöver skulden inte vara slutbetald.
  • Du måste vara myndig
  • Ha en regelbunden inkomst. Minikravet hos den ”snällaste” banken är 110.000 kr/år
  • Du får lov att acceptera en högre ränta än hos de vanliga Konsumentkrediterna
  • Du kan i vissa fall behöva lämna säkerhet eller ha en borgensman

Att tänka på vid lån med betalningsanmärkning

Nöden har ibland ingen lag och att ansöka om ett lån när man redan har stora skulder kan vara ett sådant nödfall. Panik över att inte kunna betala de förfallna hyrorna innan man blir vräkt, eller att inte ha råd med mat till familjen kan göra att man tar grundade beslut, gjorda i stundens hetta. Det man bör tänka på vid ansökan om lån är att räntorna kan vara ganska höga. När vi dessutom just nu lever i oroliga tider och du kanske inte vet ifall att du kommer att ha ditt arbete kvar hela året, så kan det vara farligt att dra på sig fler utgifter.

Att kontakta socialtjänsten är kostnadsfritt. Om du känner att pengarna inte räcker till alla utgifter så kan det vara värt ett försök att prata med dem om alternativ.

Gå uppåt