Lån utan kreditupplysning

Lån utan kreditupplysning

Ville du ha ett lån utan UC och sökte på Google efter att ”lån utan kreditupplysning”, för att sedan hamna här hos lånutanuc.se? Det finns massor av lån som erbjuder lån utan kreditupplysning från UC. Dock inga lån som inte tar kreditupplysning.

Svenska favoriten bland de lån som inte tar uc är Ferratum och Monetti.

Det finns som sagt inga kreditgivare i Sverige, som inte tar någon kreditupplysning överhuvudtaget. Det finns däremot många krediter som inte tar UC. Och det är det närmaste man kan komma, en låneansökan med en enklare kreditprövning.

Monetti och Ferratum – lån utan uc på 15 minuter

Monetti och Ferratum är de krediter som man på många sätt, skulle kunna säga är störst i Sverige. Det var de första långivarna som erbjöd just lån utan uc. Med sina små lånebelopp och snabba utbetalningstider så satte de snabblån på sverigekartan och blev under mitten 2000-talet, en ofantligt populär låneprodukt.

Klientelen som ansökte dessa krediter, var både gamla och unga. Människor com behövde låna pengar direkt helt enkelt! Från begynnelsen kunde man få snabblån och lån utan UC, utbetalt inom 15 minuter.

Regeringen försöker bromsa utlåningen av små enkla snabblån

För att få oss att inte konstant låna pengar har regeringen satt upp nya riktlinjer för hur små lån får hanteras och distribueras. Det ansågs inte etiskt rätt att man snabbt via mobiltelefon skulle kunna ansöka om lån på några tusenlappar och få lånet utbetalt inom 15 minuter, så som det var i början. Många människor, vilka själva inte har ansökt om och använda smslån och högkostnadskrediter, vill få bort dem från marknaden. Sverker Olofsson på Plus var en av motståndarna redan för 10 år sedan.

Det måste ta längre tid att begrunda en låneansökan sa regeringen och bestämde att:

  • Långivaren måste göra en ordentlig kreditprövning (behöver dock ej ta uc)
  • Långivaren får inte marknadsföra snabblånet som enkelt att få och snabbt lån
  • Långivaren får inte låna ut pengar till den som uppenbarligen befinner sig i ekonomisk knipa

Räntetak för högkostnadskrediter

Det var de lagar som ändrades för några år sedan. I år försöker svenska staten ytterligare åtgärder, genom att sätta en maxgräns för räntan, ett så kallat räntetak. Hur det kommer att påverka långivarna är för tidigt att säga, men man kan se redan nu att de lån utan uc, som funnits från begynnelsen har börjat ändra sina låneupplägg i ett försök att driva låneverksamheten vidare.

Att låna pengar utan UC är lika enkelt som vilket lån som helst

Det är ingen skillnad vid själva ansökan oavsett om lånet tar UC eller inte. Skillnaden ligger i vad långivaren ser när den tar en kreditupplysning.

Men det är lika lätt att ansöka om att låna pengar utan UC som att låna pengar med UC. Chansen att bli beviljad lån är dock många gånger större ifall att lånet inte tar UC. I allra högsta grad för den som har betalningsanmärkningar om missbrukad eller misskött kontokredit.