Lån utan kreditupplysning

Lån utan kreditupplysning

Det finns massor av banker som erbjuder lån utan kreditupplysning från UC. I dagsläget är det största lån utan kreditupplysning från UC som erbjuds i Sverige 100.000 kr. Det finns däremot inga lån som inte tar kreditupplysning överhuvudtaget, men dessa använder Bisnode och Creditsafe så det spelar ingen roll om du har många kreditförfrårgningar hos UC när du ansöker.

Välj Belopp
Välj Löptid
  • Endast lån utan UC
  • Endast lån med betalningsanmärkning
  • Utbetalning helger
Visa fler lån

Det finns däremot många krediter är lån utan UC. Och det är det närmaste man kan komma, en låneansökan med en enklare kreditprövning.

Låna utan uc på 15 minuter

Monetti och Meddelandelån är några av de krediter som man på många sätt, skulle kunna säga är störst i Sverige. Det var de första långivarna som erbjöd just lån utan uc. Med sina små lånebelopp och snabba utbetalningstider så satte de snabblån på sverigekartan och blev under mitten 2000-talet, en ofantligt populär låneprodukt.

Klientelen som ansökte dessa krediter, var både gamla och unga. Människor com behövde låna pengar direkt helt enkelt! Från begynnelsen kunde man få snabblån och lån utan UC, utbetalt inom 15 minuter. Monetti och Ferratum finns fortfarande kvar. Utbetalningarna kommer idag dock på konot olika snabbt, beroende på vilken bank man har.

Regeringen vill bromsa utlåningen av smslån

För att få oss att inte konstant låna pengar har det satts upp nya riktlinjer för hur smålån får hanteras och distribueras. Det ansågs tidigare inte etiskt rätt, att man snabbt via mobiltelefon skulle kunna ansöka om lån på några tusenlappar. Inte heller att kunna få lånet utbetalt inom 15 minuter. Så som det var i början då smålånen kom. Många människor vill få bort dem från marknaden. Sverker Olofsson på Plus var en av motståndarna redan för 10 år sedan. Då infördes rätten att ångra lån ifall att man hade tagit förhastade beslut med snabblån som utbetalades inom 15 minuter. Ångerrätten finns fortfarande kvar och man har rätt att ångra lånet inom 14 dagar.

Det måste ta längre tid att begrunda en låneansökan sa regeringen och bestämde att:

    • Långivaren måste göra en ordentlig kreditprövning (behöver dock ej ta uc)
    • Långivaren får inte marknadsföra snabblånet som enkelt att få och snabbt lån
    • Långivaren får inte låna ut pengar till den som uppenbarligen befinner sig i ekonomisk knipa

Räntetak för högkostnadskrediter

Det var de lagar som ändrades för några år sedan. I år försöker svenska staten ytterligare åtgärder, genom att sätta en maxgräns för räntan, ett så kallat räntetak. Hur det kommer att påverka långivarna är för tidigt att säga, men man kan se redan nu att de lån utan uc, som funnits från begynnelsen har börjat ändra sina låneupplägg i ett försök att driva låneverksamheten vidare.

Gå uppåt

 

Registrera din mail och få info om nya lån innan de publiceras!

Helt anonymt - Enbart mail

Tack, Vi hör av oss då det kommer nya lån

There was an error while trying to send your request. Please try again.

LÅN UTAN UC - Låna 100-100.000 Kr Utan UC will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.