Lån utan kreditupplysning

Låna utan kreditupplysning

Det finns massor av banker som erbjuder lån utan kreditupplysning från UC. I dagsläget är det största lån utan UC som erbjuds i Sverige 100.000 kr, även det vanligaste är man lånar 25000 kr. Det finns inga lån som inte tar kreditupplysning överhuvudtaget, men dessa använder Bisnode och Creditsafe så det spelar ingen roll om du har många kreditförfrårgningar hos UC när du ansöker.

Välj lånebelopp
Välj löptid
Filtrera
Visa fler lån

Det finns däremot många krediter som är lån utan UC. Och det är det närmaste man kan komma, en låneansökan med en enklare kreditprövning.

Lån utan kreditupplysning från UC på 15 minuter

Monetti och Meddelandelån är några av de krediter som man på många sätt, skulle kunna säga är störst i Sverige. Det var de första långivarna som erbjöd just lån utan uc. Med sina små lånebelopp och snabba utbetalningstider så satte de snabblån på sverigekartan och blev under mitten 2000-talet, en ofantligt populär låneprodukt.

Klientelen som ansökte dessa krediter, var både gamla och unga. Människor som behövde blancolån direkt helt enkelt! Från begynnelsen kunde man få snabblån och lån utan UC utbetalt inom 15 minuter. Monetti och Ferratum finns fortfarande kvar.

Utbetalningarna kommer idag till bankkontot olika snabbt, beroende på vilken bank man har. Faktum är att de flesta lån utan kreditupplysning från UC, numera har direktutbetalning.

Varför välja lån utan kreditupplysning från UC?

När du väljer lån utan kreditupplysning från UC så gör banken kreditupplysningen via till exempel Creditsafe. Då kommer de inte att kunna se tidigare kreditförfrågningar. Förfrågningen registreras inte heller.

Det är denna punkt som ofta ställer till det för många. Varför då välja lån utan kreditupplysning från Upplysningscentralen? Man kan ha hög inkomst och sakna betalningsanmärkningar, men många tidigare kreditförfrågningar och därmed bli nekad lån. Trots att man inte redan har något aktivt lån!

Regeringen vill bromsa utlåningen av lån som inte tar kreditupplysning från UC

För att få oss att inte konstant låna pengar har det satts upp nya riktlinjer för hur smålån får hanteras och distribueras. Det ansågs tidigare inte etiskt rätt, att man snabbt via mobiltelefon skulle kunna ansöka om lån på några tusenlappar. Inte heller att kunna få lånet utbetalt inom 15 minuter.

Så som det var i början då smålånen kom. Många människor vill få bort dem från marknaden. Sverker Olofsson på Plus var en av motståndarna redan för 10 år sedan. Då infördes rätten att ångra lån ifall att man hade tagit förhastade beslut med snabblån som utbetalades inom 15 minuter.

Ångerrätten finns fortfarande kvar och man har rätt att ångra lånet inom 14 dagar.

Det måste ta längre tid att begrunda en låneansökan sa regeringen och bestämde att:

  • Långivaren måste göra en ordentlig kreditprövning (behöver dock ej ta uc)
  • Man får inte marknadsföra snabblånet som enkelt att få och snabbt lån
  • Banken får inte låna ut pengar till den som uppenbarligen befinner sig i ekonomisk knipa

Att låna utan kreditupplysning från UC är smart och göra att du inte förstör din kredithistorik negativt.

Spelar det då någon roll hur de gör denna upplysning? Faktum är att ja, det spelar ganska stor roll om lånet tar en kreditupplysning från Uc eller inte. Det finns många banker som inte tar UC, men alla gör en kreditupplysning.

Kreditupplysningens innehåll

Det som händer när du ansöker om ett lån, är att banken begär en kreditupplysning på dig. Den görs från någon av de kreditupplysningsföretag som finns i Sverige. Om det är ett lån utan UC, så tas denna kanske från t.e.x Bisnode.

Detta företag ska ha tillstånd från Datainspektionen. Banken väljer själv från vilket kreditupplysningsföretag upplysningen ska tas.

Det viktiga här är att banken gör en riktig kreditkontroll. De måste vara säker på att du har ekonomisk möjlighet att betala tillbaka lånet. Om banken ger ut ett lån till en riskperson, så begår de ett lagbrott.

Den kreditupplysning som tas fram via ditt personnummer, innehåller uppgifter om dig. Med hjälp av dessa uppgifter kan långivaren göra en bedömning.

En kreditupplysning innehåller

 • Personnummer
 • Fullständigt namn
 • Adress
 • Civilstånd
 • Fastighetsinnehav
 • Nuvara lån och krediter
 • Tidigare kreditförfrågningar (=tagna kreditupplysningar)
 • Skuldsaldo hos Kronofogden
 • Betalningsanmärkningar

Maxbelopp att låna utan UC kreditupplysning?

Oavsett om du söker lån med svag kreditvärdighet utan uc eller har topscoring hos UC så kan du inte till 100% veta hur mycket du får låna, innan du skickat ansökan. Beviljat belopp baseras på flera faktorer, där inkomsten och antalet betalningsanmärkningar är de viktigaste faktorerna, tillsammans med antalet kreditförfrågningar hos UC.

Låna 70.000 kr utan kreditupplysning

Du har säkert frågat dig ”hur mycket får jag låna utan kreditupplysning? Svaret är ingenting. Men om du frågar ”hur mycket får jag låna utan uc kreditupplysning” så är svaret upp till 70.000 kr. Det största lån utan uc som finns att låna är Tando. Frågan är bara, vilken bank är bäst?

Tando är inte bara ett ovanligt stort lån utan UC, utan har även en åldersgräns som sträcker sig högt. Det betyder att Tando även är ett pensionärslån. Du som har fyllt 65 år och har inkomst av pension kan låna pengar av Tando.

Frågor & svar om lån utan kreditupplysning

Hur mycket får man låna med skuldsaldo hos Kronofogden?

Tyvärr Ingenting! Ingen bank eller långivare godkänner lån till dig om du har ett skuldsaldo, så det är ingen mening att ansöka lån i det fallet.

Hur mycket får jag ta lån utan UC om jag har betalningsanmärkning?

Det maximala lånebeloppet för snabblån om du har betalningsanmärkning är Tando, Fairlo och Frogtail.

Hur mycket får jag låna om jag är 18 år?

Det största lånet för den som är 18 år är Tando. Tando är ett snabblån upp till 70.000 kr och har lägsta åldersgräns 18 år

Gå uppåt