Kreditupplysning vid snabblån - Enklare, snabbare, BÄTTRE!

Kreditupplysning

Alternativ vid lån utan UC

När man gör en låneansökan så görs det en kreditupplysning. Många gånger när du ansöker om att låna pengar utan UC, så tas en lindrigare form av kreditupplysning, en ”enklare”. I folkmun benämns det att ”lånet inte tar UC”.  UC är en förkortning för Upplysningscentralen och är Sveriges största kreditupplysningsföretag.

Krediter som inte använder UC

De företag som lånar ut pengar utan UC, använder sig oftast inte av UC. Dels är tjänsten dyr och dels så kanske långivaren inte behöver veta alla detaljer ner på en sådan nivå vid utlåning av små belopp.

Därför tar  lån utan UC en annan upplysning. Detta är bra för dig som låntagare och innebär att om en långivare som gör en kreditkontroll använder sig av UC, så kan den långivaren inte se dina tidigare kreditförfrågningar. De kan heller inte se de nuvarande lån du har, i sin upplysning.

UC kan se kreditupplysning från UC, Bisnode kan inte se UC, Creditsafe ser inte UC

Det är bara det kreditupplysningsföretaget som har använt,  som kan dela med sig av sin uppgifter till sitt egna kreditupplysningsföretag. Om en upplysning till exempel är tagen via exempelvis Bisnode, så kan bara de långivare som använder sig av Bisnode se uppgifterna om dig. UC registrera dock så mycket mer än enbart kreditförfrågningar. De sparar information om nuvarande och tidigare krediter (12 månader) samt betalningsanmärkningar om misskött kontokredit och missbrukat kreditkort.

Många gjorda kreditupplysningar ger dig sämre möjligheter till att låna pengar

Om du regelbundet ansöker om krediter, kan du ses som desperat efter pengar och är därmed mindre kreditvärdig, En person som inte har ordnat ekonomi står inte i sin bästa dager hos bankerna. Gör du ansökan om lån utan UC online kommer du att få automatiskt avslag på skärmen. Även om du är helt skuldfri och har en stor inkomst kanske du bli nekad ett litet lån, enbart på grund av ”för många” gjorda kreditupplysningar. Många gjorda upplysningar hos UC ger en väldigt dålig scoring överlag.