Lån till kontantinsats – Topplån

Låna pengar till kontantinsatsen på bolånet

Ska du köpa hus så får du bara låna upp till 85% av huset värde, via bolån. Resten av summan måste du erlägga kontant utöver lånet. Detta kallas kontantinsats och krävs ofta förutom vid bolån, även vid billån.

Ifall du inte har dessa 15% på ett sparkonto så kan du låna pengar utan säkerhet, till kontantinsatsen. Efter ett ha ansökt lånelöfte och flera lån, kan tyvärr kreditbeytget har sjunkit så mycket att bankerna tycker att du har svag kreditvärdighet. Då kan du bli nekad att ta ett lån till kontantinsatsen.

Snällare långivare vid kontantinsats

Det finns banker som är snällare än de traditionella. Lånevillkoren skiljer sig mellan alla banker, både vad gäller åldersgränser (Min 18-23), bevilja lån med betalningsanmärkningar, lån trots lågt kreditbetyg, osv. Ofta brukar man säga att de lån utan UC som inte bedömer lika hårt som de största bankerna är snällast. Men det finns snällare långivare även bland en del lån som tar UC.

  • Thorn
  • Leasy
  • Thorn
  • Klicklån
  • Spargo
  • Viiga Lån

Ovan banker har högre ådersgränser, men lägre krav trots att de tar UC. Dock godkänner ingen av dessa lån med betalningsanmärkningar.

Låna pengar utan säkerhet till kontantinsats

När man lånar utan säkerhet så finns det ingen annan garanti än ditt ord på att lånet kommer att återbetalas. Ifall att du vill låna utan säkerhet till kontantinsats så kan inte privatlånet ta bostaden i anspråk vid eventuell försummelse att betala lånet. Detta tillhör redan banken som gett ut bolån, via pantbrev.

Lån utan säkerhet finns det gott om. När du väljer lån så funderar du först på ifall att det är väsentigt att de tar UC eller inte och räknar på om du har råd med amorteringen. Privatlån utan UC kostar mer än storbankerna, men är i gengäld enklare att låna hos.

Gå upp