Billiga lån

jämför och hitta billiga lån

Hur kan man hitta billiga lån?

Det går att hitta billiga lån om man jämför olika banker. Många av lånen som exempelvis högkostnadskrediter är dyra och har hög ränta. Till exempel är snabblån dyrare än vanliga blancolån, men är för den skull inte oseriösa lån. Men det finns även billiga snabblån och lån utan UC som kan konkurrera med privatlånen hos storbanker som Nordea, Icabanken och SEB.

Vi hjälper dig att hitta de billigaste lånen!

Hitta de billigaste lånen

Egentligen är inget lån ”billigt”, om det inte är gratis. Alla lån oavsett om du vill låna 1000 kr eller lägre belopp., utom de som erbjuder gratis ”prova-på-månad” är kostsamma. Det är en utgift som du normalt inte har i din budget och en kostnad som ska amorteras och avbetalas varje månad.

Jämföra lånen är bästa sättet att hitta det billigaste lånet

Det enda sättet att få reda på vilket som är det billigaste lånet är då att jämföra alla snabblån och sms lån. Genom att jämföra effektiv ränta går det att få en överskådlig bild över vilket lån som är billigaste och på så sätt välja det lån som passar plånboken bäst.

Vill du ha ett lån snabbt och har ett lågt kreditbetyg, så är de små lånen det enda alternativet. Och det finns faktiskt möjlighet att låna utan ränta, om du är ny kund. Flera långivare erbjuder så kallade gratislån till nya kunder.

Flera faktorer och villkor spelar in i lånets pris

När du jämför lån kan du inte bara välja det lån som har lägsta räntan, utan du måste även titta på om du uppfyller kraven för just det lånet. Om vi bortser från att du inte tänker belåna ditt hus, eller har en bra kreditvärdighet, så finns saker som kan hindra dig att bli beviljad det billigaste lånet. Därför måste du börja med att sortera ut de långivare som inte passar in på dig. T.ex:

 • Har du betalningsanmärkningar?
 • Har du många registrerade kreditförfrågningar?
 • Skuldsaldo hos Kronofogden?
 • Låg inkomst?
 • Är du arbetslös?
 • Har en en villa eller annan fastighet?
 • Är du singel, sambo eller gift?

De billigaste privatlån som finns i dagslånet är alla samlade hos låneförmedlare, så det bästa tipset ifall du inte själv vill filtrera och jämföra lån ovan, är att göra en ansökan hos en låneförmedlare, som t.e.x:

Genom att göra en ansökan till någon av dessa, så skickas din ansökan iväg till en central med flera banker, vilka återkommer till dig med en låneoffert ifall att du passar deras kreditmall. Genom detta tas också enbart 1 UC trots att flera banker behandlar din ansökan.

Billigaste lån med betalningsanmärkningar

Om vi tittar på den första punken gällande betalningsanmärkningar. Du kanske trot att du inte kan låna med betalningsanmärkningar? Det är inte sant!

Att låna pengar med befintliga betalningsanmärkningar går, ifall att du uppfyller några andra krav. T.e.x inkomstkraven. Nu är det inte alla banker som godkänner lån med betalningsanmärkningar, men i dagsläget finns det ganska många som faktiskt gör det. Här kommer vi då till ett av hindren från att få det billigaste lånet.

Du kan få låna pengar om du har betalningsanmärkningar, men du kan inte få det billigaste priset på lånet. Du kanske inte kan lägga upp ett lån på en amorteringstid på 24 månader till 2% ränta. Eftersom anmärkningar utgör en risk för banken, tar de ut en högre ränta, som ett tillägg på den risk de tar för att ge dig pengarna och ofta även med kortare löptider. Vanliga villkor för att få billigast lån med svag kredit är ett lån på 6 månader och ränta på ca 20%.

Går det att hitta ett billigt lån vid många registrerade kreditförfrågningar?

Punkt 2 ”många registrerade kreditförfrågningar” är också ett hinder för att få det billigaste möjliga lånet. Du kommer troligen att få låna pengar trots att du har massor av förfrågningar hos UC. Med undantaget att: Du måste ansöka lån som inte tar UC, snabblån eller smslån och du kan inte få lägsta räntan eftersom du även utgör en risk för banken.

Varför undrar du? Jo, har du många registrerade kreditförfrågningar så har du ansökt många lån. Och det är i vissa fall värre än att ha en eller 2 betalningsanmärkningar.

Anmärkningen kan ha uppstått av ett omedvetet slarv, men förfrågningarna kommer genom att aktivt och medvetet ansöka flera lån.

De sista punkterna är inte lika viktiga för priser på lånet, men visst kan det spela in. Har du en låg inkomst är dock risken stor att du inte blir beviljad lån överhuvudtaget. Oavsett om det är ett billigt lån, eller ett dyrt.

Billigaste lånet behöver inte vara bästa lånet

Som med allt annat så är inte billigast alltid bäst. Visst kan det kännas lockande att låna pengar till 1,5% ränta istället för 5%, men glöm inte att titta till alla aspekter.

 • Vilka andra kostnader tillkommer förutom räntan?
 • Hur lång är amorteringstiden?
 • Finns det betalningsfria månader?
 • Kan jag lösa lånet när jag vill?
 • Kostar det extra att lösa lånet i förtid?
 • Godkänner långivaren lägre kreditvärdighet?
 • Godkänner lånet betalningsanmärkningar?

Det finns många frågor att ta ställning till innan man bestämmer sig för att låna pengar och det är jätteviktigt att inte göra något förhastat beslut. Allra helst inte om du ansöker stora lånebelopp. Tänk till exempel om du vill låna 300 000 kronor alltså ett ganska stort lån utan säkerhet. Du lägger upp lånet på en amorteringstid om flera år, men känner efter ett år att du ångrar dig och vill lösa lånet. Vad kommer det att kosta i extra avgifter?

Administratör och skribent at LånutanUC | Website | + posts

Ekonom och skribent hos LånutanUC. Med med ett brinnande intresse för svensk privatekonomi och arbeten hos flera svenska bankkontor.

Gå upp