BILLÅN

Bil-lån och bilfinaniering

BILLÅN utan säkerhet

När du ska köpa bil så kan du finansiera bilköpet med exempelvis ett billån eller ett blancolån, alternativ billeasing, eller förmånsbil. Om du ska låna pengar till bil, med bilen som säkerhet, då får du oftast räkna med att lägga ut 20% av köpeskillingen som kontantinsats. Resten av bilens köpebelopp kan du sedan lägga upp på en avbetalningsplan i form av ett lån. Men du kan ansöka om lån till att köpa bil utan kontantinsats.

Det finns banker där du kan köpa bil och till och med belåna bilen med lån utan UC. Se till att kolla upp vilken kreditupplysning som tas när du ska köpa din bil.

Låna pengar till att köpa bil

Bil-lån och bilfinansiering

Bilen eller det fordon du köper och belånar, utgör säkerheten för billånet. Lånets amorteringstid bestäms av bilens ålder. Ju äldre bil, desto färre år kan du välja att återbetala den på. Värdet på bilen ska följa lånets storlek.

För om den inte skulle vara värd några pengar efter halva tiden, så skulle banken inte heller längre ha någon säkerhet för sitt lån. Det finns många långivare som erbjuder oss att låna pengar till bil.

Alla är dock inte rena billån, utan det går även att köpa ett bil med ett blancolån. Räntan blir då högre än då man lämnar någonting (som i det här fallet en bil) som säkerhet för sitt lån.

Billån (med säkerhet)

Om du inte blir beviljad ett billån så kan du vända dig till långivare och ansöka om ett lån utan säkerhet istället. Räkna dock med att räntan blir högre än vid vanliga billån.

Tänk också på att det tillkommer utgifter med att ha en bil. Du kanske sedan även blir tvungen att ta lån till däckbyte eller service om du inte har en sparad buffert.

Lån utan UC kan också vara ett alternativ till billån ifall att du har en svag kreditvärdighet inte har den kontantinsats på 20% som normalt krävs för bilfinansiering.

Ekonom at LÅN UTAN UC | Website | + posts

Martin studerar ekonomi och har ett stort intresse och kunskap inom snabblån och smslån. Han skribent hos LånutanUC.se sedan år 2018

Gå upp