BILLÅN

Bil-lån och bilfinaniering

BILLÅN med och utan säkerhet

När du ska köpa bil så kan du finansiera bilköpet med exempelvis ett billån eller ett blancolån. Om du ska  låna pengar till bil, då får du oftast räkna med att lägga ut 20% av köpeskillingen som kontantinsats.

Resten av bilens köpebelopp kan du sedan lägga upp på en avbetalningsplan i form av ett lån. Det finns banker där du kan köpa bil och till och med belåna bilen med lån utan UC. Se till att kolla upp vilken kreditupplysning som tas när du ska köpa din bil.

Billån (utan säkerhet)

Belopp:
Villkor:
Välj
Visa fler lån

Låna pengar till att köpa bil

Bil-lån och bilfinansiering

Bilen eller det fordon du köper och belånar, utgör säkerheten för billånet. Lånets amorteringstid bestäms av bilens ålder. Ju äldre bil, desto färre år kan du välja att återbetala den på. Värdet på bilen ska följa lånets storlek.

För om den inte skulle vara värd några pengar efter halva tiden, så skulle banken inte heller längre ha någon säkerhet för sitt lån.

Det finns många långivare som erbjuder oss att låna pengar till bil. Alla är dock inte rena billån, utan det går även att köpa ett bil med ett blancolån. Räntan blir då högre än då man lämnar någonting (som i det här fallet en bil) som säkerhet för sitt lån.

Billån (med säkerhet)

 

Back To Top