Creditsafe – En bättre kreditprövning än UC?

kreditupplysning creditsafe

Creditsafe – En bättre kreditprövning än UC?

När du vill låna pengar och en bank tar kreditupplysning via Creditsafe istället för de traditionella kreditupplysningsföretagen som Upplysningscentralen (UC) eller Bisnode, innebär det en annan metod för att bedöma din kreditvärdighet.

Här hittar du snabblån som tar Creditsafe

Filtrera i listan på ”Creditsafe” så hittar du alla långivare som tar Creditsafe istället för UC eller Bisnode.

Belopp:
Lånevillkor:
Filtrera lån
Visa alla lån

Istället för att enbart förlita sig på uppgifter från ett enskilt kreditupplysningsföretag, får banken tillgång till Creditsafes databas som kan inkludera information från flera olika källor och datakällor. Detta kan ge en mer heltäckande bild av dig som ansöker lån, men även visa mindre uppgifter än i exempelvis UC-s upplysning. Snabblån och Lån utan UC tar vanligen ingen kreditupplysning från UC.

Att ta ett snabblån via Creditsafe kan vara fördelaktigt för dig som som behöver snabb tillgång till pengar eller lån för olika ändamål. Creditsafe kan erbjuda snabba och smidiga kreditkontroller, vilket kan resultera i snabbare beslut och utbetalningar.

Fördelar med att ta kreditupplysning via Creditsafe

  • Creditsafe samlar in data från flera olika källor, vilket kan ge en mer heltäckande bild av den som söker lån
  • Ingen kreditnotering görs i kreditupplysningsregistret om att du har ansökt lån
  • Creditsafe erbjuder snabba kreditupplysningstjänster, vilket är värdefullt för banker som snabblån, som behöver fatta snabba beslut
  • Ingen anmärkning om missbrukad kredit registreras eller syns i Creditsafes kreditupplysningar

Nackdelar med att ta kreditupplysning via Creditsafe

  • Trots att Creditsafe kan tillhandahålla omfattande data, kan det finnas vissa typer av information som inte är tillgängliga genom deras tjänster, exempelvis tidigare förfrågningar hos andra kreditupplysningsföretag som UC
  • Som med alla kreditvärderingsföretag finns det alltid en risk för felaktig bedömning. Det är viktigt att bankerna använder Creditsafes kreditupplysning som en del av en bredare bedömningsprocess

Är det då bättre och lättare att få lån via Creditsafe

Creditsafe är ett företag som samlar information om kredit och affärer. De ger den här informationen till andra företag, som banker och långivare. Direkt lån från Creditsafe är inte vanliga. De hjälper främst andra företag att bedöma om de ska ge lån eller inte. Men ibland kan man få lån indirekt genom Creditsafe. Till exempel kan en bank använda Creditsafes information för att bestämma om de ska låna ut pengar till en person eller ett företag.

Om Creditsafe säger att personen eller företaget är tillförlitliga, kan det göra det lättare att få lån. Så, Creditsafe ger inte själva lån, utan de ger bara information som kan hjälpa andra företag att bestämma om de ska ge lån. Om du får lån eller inte beror på många saker, som din kreditvärdighet, din inkomst och hur mycket skulder du har. Detta gäller oavsett om Creditsafe används eller inte. Det finns banker som godkänner lån oavsett kreditupplysningar vid betalningsanmärkning, men där är det oftast svårare om UC tas.

Frågor och svar om kreditupplysning via Creditsafe

Är UC och Creditsafe samma sak?

En kreditkontroll genom Creditsafe är inte lika djupgående som en som görs genom UC. UC, vilket står för Upplysningscentralen, är det som vanligtvis används av banker när det handlar om lån av större summor.

Kan man få lån trots dålig kreditvärdighet?

Ett lån med låg kreditvärdighet innebär helt enkelt att du kan få ett lån även om din kreditvärdighet är dålig, till exempel på grund av skulder, betalningsanmärkningar eller låg inkomst. Vissa långivare fokuserar specifikt på kunder som har mindre perfekt kreditvärdighet och har svårigheter att få lån från traditionella banker.

Vad syns på Creditsafe kreditupplysning?

Inkomstuppgifter, eventuella skulder registrerade hos Kronofogden, både nyligen och historiskt, betalningsanmärkningar, betalningsförmåga eller kreditvärdighet, engagemang i bolag samt tillgångar såsom fastighetsinnehav. Denna information samlas in från olika källor, inklusive Kronofogden, Skatteverket och SPAR.

Källa: https://www.creditsafe.com/se/sv/kredit-risk/kreditkontroll/personupplysning-kreditupplysning.html

Finansiell rådgivare, Skribent at LånutanUC | Website | + posts

Johanna har en lång och bred erfarenhet inom bank och finans. Hon har arbetat som finansiell rådgivare och med lån sedan år 2009 och är författare hos LånutanUC.se sedan år 2021.
Johannas främsta intressen är aktier och valutor.

Gå upp